16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORII VOR DEVENI TINTE PENTRU SERVICIILE SECRETE – Semnalul de alarma al fostilor judecatori Mariana Varga si Constantin Udrea: „Infiltrarea serviciilor secrete in justitie, sub masca luptei anticoruptie, incalca grav competentele judiciare. Atac la Statul de drept... Rolul lor va fi mult mai accentuat in coordonarea urmaririi penale, cu scopul ca judecatorii sa devina tinte ale sistemului, pentru lipsa lor de loialitate in furnizarea de probe si efectuarea de interceptari la comanda”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

12 October 2022 16:52
Vizualizari: 3820

Judecatorii care vor refuza sa colaboreze cu serviciile secrete vor deveni adevarate tinte pentru acestea, in cazul in care Parlamentul nu va introduce restrictii si sanctiuni clare pentru imixtiunea serviciilor de informatii in justitie.Semnalul de alarma a venit miercuri, 12 octombrie 2022, din partea fostilor judecatori Mariana Varga si Constantin Udrea (foto), vicepresedinti ai Aliantei Pentru Patrie.

Cei doi lideri APP atrag atentia ca forma proiectului noii legi de organizare judiciara votata in comisia parlamentara comuna in sedinta de marti, 11 octombrie 2022, permite reintroducerea protocoalelor secrete intre serviciile de informatii si instante, parchete si alte institutii din justitie – ceea ce va reprezenta un atentat direct asupra statului de drept si subminarea independentei judiciare – in special in activitatea de urmarire penala.


Redam intregul comunicat al fostilor judecatori Mariana Varga si Constantin Udrea:


Partidul Alianta Pentru Patrie atrage atentia asupra pericolului reintroducerii protocoalelor si actelor secrete in justitie, prin adoptarea unor modificari nepermise in Lege privind organizarea judiciara, in sensul de a elimina interdictia pentru personalul instantelor de judecata de a fi lucratori operativi, acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor secrete.

In calitate de formatiune politica promotoare a principiilor esentiale ale justitiei, atragem atentia asupra incalcarii Conventiei Europene a Drepturilor Omului si Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, in conditiile in care sporirea atributiilor serviciilor secrete din Romania in justitie va conduce inevitabil la incalcarea garantiilor minimale pentru drepturile cetatenilor.

Astfel, in Sedinta Comisiei Speciale pentru Legile Justitiei din data de 11.10.2022, a fost votat textul adoptat de Camera Deputatilor si supus dezbaterilor in Comisia comuna la Senat, cu privire la posibilitatea reintroducerii protocoalelor si a actelor secrete in justitie, ceea ce presupune faptul ca personalul instantelor si parchetelor va avea posibilitatea, fara a se expune la sanctiuni disciplinare, civile sau penale, de a fi lucratori operativi, colaboratori sau informatori ai serviciilor de informatii.

Infiltrarea serviciilor secrete in justitie, sub masca luptei anticoruptie, reprezinta, pe langa incalcarea grava a competentelor judiciare, un atac direct asupra Statului de drept in Romania si submineaza independenta judiciara, in special in activitatea de urmarire penala!

In acest mod, rolul serviciilor de informatii va fi mult mai accentuat in coordonarea activitatilor de urmarire penala, cu scopul clar, determinat, ca judecatorii sa devina adevarate tinte ale sistemului, pentru lipsa lor de loialitate in furnizarea de probe si efectuarea de interceptari la comanda!

Partidul Alianta Pentru Patrie face apel la demnitarii Statului Roman, parlamentari, sa aiba discernamantul necesar si sa manifeste rezerve in adoptarea pachetului de propuneri legislative din domeniul justitiei si fata de modificarile de subminare a independentei sistemului judiciar, cere Societatii civile si Corpurilor profesionale judiciare sa denunte condamnarile penale la comanda serviciilor de informatii, pentru garantarea de catre sistemul judiciar, independent, a dreptului la un proces echitabil pentru orice cetatean si respectarea prezumtiei de nevinovatie!

Partidul Alianta Pentru Patrie condamna orice tentativa de recrutare a judecatorilor si procurorilor de catre serviciile de informatii si solicita Parlamentului Romaniei garantii concrete de independenta a magistratilor, prin preluarea de catre Consiliului Suprem de Aparare a Tarii a raspunderii pentru verificarile efectuate cu privire la implicarea acestora in activitatea de colaborare cu un serviciu secret”.

Comentarii

# dulapul pelticiunii,scutelnitei si pierzaniei nationale date 12 October 2022 18:11 +100

Cum sa mai fie nevoie sa se infiltreze ca doar sunt bine asezate ! De infiltrat s-au infiltrat de mult timp! Acum sunt la ele acasa in justitie! Mai sunt cateva DOAMNE curajoase care le mai dau cu flit ca in rest au acaparat tot! Nu stiu ce rost mai are lupta asta cand secureala ii racoleaza pe toti canddeja sunt in uter! Romanica nu mai are vindec! aista-i o opinie!

# Alin date 13 October 2022 09:15 +55

Bun articol, dar cu o floare nu se face primavara... Serviciile de informatii NU au ce cauta in justitie. Daca se va intampla asta suntem pierduti ca natiune. Libertatea de analiza a magistratului va fi obstructionata, iar cu pasi marunti si alte drepturi fundamentale vor fi restrictionate. AZI,cei care au ceva de spus, ar trebui sa o faca.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva