23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

KLAUS PUNE GHEARA PE PARCHETE – Adevarata miza a daramarii Guvernului: “Numirea procurorilor sefi, prin impunerea la MJ a unui om servil presedintelui, care sa faca propunerile pentru sefia DNA, DIICOT, PG pe care le vrea el, care sa fie aprobate de sectia servila de procurori a CSM... De aceea, sefii PG, DNA, DIICOT sunt tinuti special pe interimate... Desfiintarea SIIJ la care lucreaza Birchall, Calin Nistor, Bogdan Licu, sectia de procurori CSM, Kovesi, compania de sunet Maior- Coldea”

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 October 2019 15:33
Vizualizari: 9280

Numirea sefilor la DNA, DIICOT si Parchetul General, precum si desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) reprezinta adevarata miza a daramarii Guvernului prin motiunea de cenzura depusa de Opozitie, care joi, 10 octombrie 2019, a fost adoptata de Parlamentul Romaniei. Planul a fost devoalat de cunoscuta jurnalista Sorina Matei, care enumera si fortele implicate in aceasta operatiune.

Intr-o analiza pe pagina sa de Facebook, Sorina Matei arata ca numirea sefilor la marile parchete urmeaza sa se faca prin impunerea la Ministerul Justitiei a unui om servil lui Klaus Iohannis (foto), care sa faca propunerile pe care presedintele si le doreste si care sa fie aprobate de servila Sectie pentru procurori a CSM. Acesta este motivul pentru care, explica Sorina Matei, la conducerea DNA, DIICOT si PICCJ nu au fost numiti sefi plini, fiind mentinuti la conducere interimari.


In ceea ce priveste desfiintarea Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, jurnalista Sorina Matei precizeaza ca la aceasta lucreaza PNL si USR, fiind asumata de Klaus Iohannis. Dar nu doar acestia, caci la manevra pun umarul ministresa Justitiei Ana Birchall, seful DNA Calin Nistor, Procurorul General Bogdan Licu, Sectia de procurori a CSM, inculpata Laura Kovesi, dar si “compania de sunet” George Maior – Florian Coldea si propaganda copy paste.

Iata analiza jurnalistei Sorina Matei:

Adevarata miza a motiunii: se pregateste in subteran numirea sefilor de Parchete - DNA, PG, DIICOT si desfiintarea SIIJ in numele 'luptei anticoruptie' - SIIJ fiind chiar o institutie de aplicare a legii legal infiintata

VVPonta, 2011. 'Dupa ce luam controlul politic asupra DNA'

Marian Petrache, 2012. 'Cel mai important… Adica sa pui mana pe putere si pe informatie. Pai asta inseamna, nu? Pai ai de fapt curentul (n.m. SRI) care inseamna informatia si puterea care inseamna DNA-ul si Parchetul, care inseamna motorul, da? Trebuie sa pui mana pe curent si pe urma pe motor, nu?'

Klaus Iohannis, 2019. 'O sa rezolvam cu Sectia Speciala'

De mai bine de 10 ani, obsesia politicienilor este Justitia. A pune mana pe Justitie. Pe procurori in principal pe care ei ii numesc in functie doar ca sa le faca dosare altora, procurorii lasandu-se antrenati in acest joc murdar care nu are nicio legatura cu aplicarea legii, ci cu dependenta pe care ei si-o doresc de zonele rarefiate ale puterii, clamand culmea public chiar independenta lor care nu exista, decat fata de solutia data, procurorii lucrand intr-un sistem in care subordonarea este eminamente ierarhica.

Miza schimbarii de guvern are doua tinte:

1. Numirea procurorilor sefi, prin impunerea la MJ a unui om servil presedintelui, care sa faca propunerile pentru sefia DNA, DIICOT, PG pe care le vrea el, care sa fie aprobate de sectia la fel de servila de procurori a CSM si care sa fie semnate de Iohannis. De aceea, sefii PG, DNA, DIICOT sunt tinuti special pe interimate. Deja oamenii dau din coate pentru a fi numiti sefi de Parchete, unii facand chiar la aceasta ora celebrele 'jocuri duble'.

2. Desfiintarea SIIJ, cauza la care lucreaza atat PNL, USR, politicul, si-o asuma Iohannis si la care pun urmatorii: Ana Birchall, Calin Nistor, Bogdan Licu, sectia de procurori din CSM, Kovesi si compania de sunet Maior - Coldea si propaganda copy paste. Cum SIIJ a fost infiintata prin lege de legiuitor, iar DNA prin ordonanta de urgenta, e aproape haios cum toti acestia 'in numele anticoruptiei' pe care il murdaresc zi de zi prin achitari rusinoase si esecuri profesionale devastatoare, descalificante incearca sa desfiinteze chiar o institutie de aplicare a legii infiintata legal.

Este pana la urma vorba de control, tuturor le este frica de SIIJ, pentru ca odata pierdut controlul pe dosarele magistraturii (procurori si judecatori) folosite pana acum ca instrument de santaj pentru solutii in justitie si disipata puterea in sistem, procurorii in principal nu mai au confortul si nici garantia ca niciodata nu vor fi prinsi, nu mai au siguranta impunitatii sau a plasarii lor deasupra legii. Culmea, frica este foarte mare desi SIIJ nu a produs pana acum rechizitorii importante, tocmai pentru ca aceasta aripa nereformata a Justitiei boicoteaza continuu de luni bune o institutie de aplicare a legii care are nevoie in principal de procurori buni si performanti profesional”.

Comentarii

# binomu format din omu date 10 October 2019 15:43 -6

binomu' revine in forta! ha ha ha ha ha ha

# Marcel date 10 October 2019 15:47 +7

Este evident ca gasca subterana isi doreste reacapararea totala a puterii iar pentru asta este dispusa sa faca orice ilegalitate!

# Lulu date 10 October 2019 16:00 +4

Pai nu au spus ca nu mai vor ordonanțe in justiție ? Cum sa desființeze SIIJ prin ordonanța ? Ti se face scârbă

# Cetateanul date 10 October 2019 16:04 0

Brace yourself....natiune..urmeaza haos

# Valter Cojman date 10 October 2019 16:30 +10

Acum, politrukul nazist autodeclarat va avea, pe langa „guvernul meu” si „justitea mea de cacat” cu care sa-si inchida si restul de dosare penale... Asa ca in viitorul apropiat va da gazele de pomana Germaniei si SUA, suveranitatea Romaniei nu va mai exista si poporul roman va fi din nou sarac si pe post de sclav si cobai al UE si SUA.

# Goargăș date 10 October 2019 16:38 +3

Exact așa am spus și eu, aseară, în comentariul de la ,,Boicotiștii, tot mai greu de suportat". Dar s-ar putea să nu moară caii când vor câinii. Vom vedea.

# Noroc date 10 October 2019 16:47 -2

Ca psd ul nu s a implicat deloc in revocarea sau numirea procurprilor!ai naibii astia din pnl si usr,deschizatori de drumuri

# Neanae date 10 October 2019 18:53 +21

COȘMAR IN FORMA CONTINUATA în care un dement râde ca cretinu’ ca vine binomu’ . Ceea ce este pentru mine maximum de prostrație este sa ma agăț de speranța ca are dreptate Petrov cand zice ca Iohanis nu va scăpa de Dancila. Nici Kafka nu ar fi ajuns la asemenea paradox, cât era el de imaginativ si profund. Până in aste crăpături infernale ale realității nu ar fi ajuns nici daca lua LSD. Concluzie. Câțu va fi ministrul Finanțelor, Orbán Prim Ministru, Turcan va legaliza bordelurile, Gorghiu e la casă, Iohanis la 6 case, Koveși va dansa Tarantela cu Coldea la Seichelles, Ghiță face un poker cu o portocala. Coșmarul continua. Nu e bine sa ne trezim. De fapt am dormit tot timpul in timp ce Sandy bătea bătrâni si oameni cu copii mergeau sa manifesteze ca sa ia pașnic Guvernul. Coșmarul continua. Jandarmii sunt bătuți si procurorii il duc pe Dincă la Disneyland. Adică coșmarul ocupa sfere de refugiu. În ‘89 niste unii au zis cică sa fim liberi. Acum aceia sunt sub proces. Cosmarul e de atunci

# imun/teanu date 10 October 2019 19:07 +3

Victorie!, s-a extaziat dl. Iohanis la "motiune", care lupta intre partide el, legal si constitutional, fiindu-le deasupra, si obiectiv si mediator. Cu satisfactia sa larg zambareata (de la ureche la alta) a si "decretat": REZOLVAM!,... desfiintarea SIIJ. Ceea ce, trecut (si!) peste ordinul abdicarii sefului DIICOT, ar fi o grava, alta!, ingerinta justitiei /n-ar mai conta dupa precedentele, Augustin Lazar (caruia cadorisit ultiplicare pensie /din banii mamicii sau din ai nostri?!), madama Birchall (ca buna ca sarpe in PSD). In fond ce-l "aia grija", atat!, pe dl. Iohanis de SIIJ [ Care-a dispus ca-n instanta si "O" "zdreanta" si seful lui, procurorii CSM refuzand /ca "ei" indispensabili democratiei stil "Hoha"! ]. O problema si mai vitala fiind ca SIIJ are deschis dosar penal judecatoarelor care-au cadorisit "mostenitorii" fostei organizatii naziste imensul imobiliar pe care aceeea si-l asumase (asomase?) "apucand" peste tot, si de la evrei ("niste", expresia!) transHumati la cuptoare

# Neanae date 10 October 2019 19:27 +2

Iohanis zice de PSD: “m-am suit in capul lor”. Bravo, s-a evoluat plavanul. Nu se mai suie pe morți. A abandonat momentan sistemul ... se suie pe vii! Cât poate fi de viscid.

# v-am spus ca nu vor trece 3 ani (in 2017) si totul va date 10 October 2019 19:35 0

R E I N V I A !!!

# De-a țâpurita date 10 October 2019 20:38 +10

S-au prins în horă ticăloșii, scuturându-și vârtos și "curajos" izmenele cufurite "marii bărbați de stat", "micii titulești", în ritmul frenetic al cântării, ieșită din guri spurcate și mincinoase, duhnind a trădare și a nimcnicie. Se înfrățesc uneori. Alteori, se iau la întrecere, se faultează, se calcă și-și dau coate...Care să fie întâiul laș? Care să fie ăl mai mare mincinos? Care să-și salveze mai bine păcătoasa piele... Rânjesc precum dracii, iar colții și-i înfig adînc și rup în trupul patriei și al propriului neam renegat... Și toate acestea, respectând "cu sfințenie" spiritul și litera singurei doctrine pe care gunoaiele și-o asumă, doctrina propriei bunăstări și a salvării propriei piei, sau mai bine zis "totul pentru mine, nimic pentru voi". Eu nu le doresc decât să li se împlinească jurămintele pe care ei rostesc la învestitură. Așa să le ajute Dumnezeu!

# George date 10 October 2019 20:49 +2

Si ca sa nu fie asa: "poporul roman va fi din nou sarac si pe post de sclav si cobai al UE si SUA", ce fac romanii?! Noi, acestia ingrijoratii de soarta de maine a Romaniei! Cand vor face romanii mitinguri asa cum scrie la carte... organizate prin net si nu numai, asa cum au facut #rezistentii, in toate orasele tarii, in aceeasi zi, la aceeasi ora?! Sa le spunem ca suntem inca si noi pe-aici... ca habar nu are Iohannis si gashca lui de ceea ce vrea po******tia acestei tari, ca nu ne place deloc ceea ce ei ne pregatesc peste capetele noastre, fara voia noastra! Cand?! Cand?!

# Ciubar voda in extenso! date 10 October 2019 21:30 +11

Noi nume de parla-mincinosi puturosi: Huiduma, Nagimacu(moaca), Motantocu, Handralau, Moanga, Gorobete, Juvete, Ciumete, Tsoparlanu. Raman la da datorie: Burta-verde, bot-gros, Ceafa-lata ... https://www.youtube.com/watch?v=KMCUfAugUAE

# steluta date 11 October 2019 05:51 +2

Lăsați ca pana sa ajungă Johannis sa dea jos guvernul si ăștia de la PSD ALDE, Dragnea si Tăriceanu au tergiversat schimbarea legislației in Parlament imediat după alegerile din 2016 vand aveau o majoritate zdrobitoare. Au omis sa facă o adevărată lege a răspunderii magistraților iar misiunea lui Todorel a fost sa tragă de timp cat se poate de mult. Trebuia un ministru POLITIC la justiție care sa îndrepte legile prin OUG in primul an si astăzi Kovesi era deja la Pușcărie

# gaga date 11 October 2019 07:07 +1

Pentru mine, personajul este un vampir, un ranjit. Pericol mare pentru tarisoara asta!

# oda ptr Ioha date 11 October 2019 07:54 0

De ce nu va place Ioha?Va multumim dle presedinte.Ne-ati ametit pe toti in cei 5 ani.Dar noi suntem fericiti si va felicitam ca ceea ce va doriti pe persoana fizica se indeplineste.Chiar va dorim inca 5 ani la putere ,chiar dorim un guvern al dvs care sa va aduca zambetul pe buze,zambet cu dintii dvs cu dintii inclestati care ne face o deosebita placere cand il vedem.Vrem sa va mai vedem inca 5 ani privirea dvs frumoasa ,privirea de ghiata cand vorbiti despre romani.Va multumim ca existati.Ce s-ar fi facut tara noastra daca nu erati dvs ?Noi ,toti romanii vom lupta ,ne vom sacrifica pe noi, si tara daca este nevoie ,ca dvs sa va fie bine,sa fiti fericit,va vom vota ca meritati,sunteti cel mai bun.

# Ion date 11 October 2019 10:57 +1

Presedinte .marionetă al intereselor impotriva României! Ce români săraci cu duhul cei care nu inteleg ce se intampla in lume si il votează pe această marionetă in functia de presedinte! Dragi romani mi-e milă de voi si va meritati soarta pentru ca va este lene sa gândiți cu mintea voastră si va lăsați mani******ți de acest cal ranjit si de presa aservită acelorasi servicii!

# Ioan Barbatei date 11 October 2019 15:47 +1

LA FEL K SI CU TEHNOCRATII, SCOPUL E SUBJUGAREA JUSTITIEI... Se va mai gasi o materie prima pentru basescu (tanti pruna)care sa dea in miez de noapte zeci de ordonante...Si uite asa, se dovedeste ca TERICEANU DOAR A LATRAT K SI CIINELE LA LUNA PLINA... NU S-A INTIMPLAT NIMIC...CIT DESPRE psd, am spus-o si o mai spun: NU TREBUIE OPOZITIE, E AUTOIMPLOZIE IN CURTEA LOR...JOS democratia, justitia e cu ...voi!!!

# Omul de pe strada date 11 October 2019 17:45 +3

In cazul nefericit in care Iohannis ar redeveni presedinte al Romaniei ar trebui ca Parlamentul sa-i refuze juramantul - prin lipsa cvorumului, eventual -, deoarece el jura sa respecte Constitutia si legile tarii. Pana acum le-a calcat in picioare intr-un mod barbar si nu am avea nici o garantie ca de acum incolo le va respecta, mai ale ca nu mai poate candida la urmatoarele alegeri!!!!

# lulu date 14 October 2019 09:46 +1

acesta jigneste cu o nesimtire uriasa mai mult de jumatate din tara asta, dind mereu in PSD. atat este de tembel incat nu realizeaza ca loveste zilnic in cei care au votat psd! sa-i fie rusine, ca tocmai de aceea il jignesc si eu. n-avea voie, ca presedinte, sa ne balacareasca in felul asta, dar la creerul sau, mai mic decat al unei furnicute, nici macar nu realizeaza acest lucru. uitati-va la cum vorbeste, vi se pare intreg la minte? ar trebui controlat la IML, ca si dinca!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva