18 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

KOVESI LUATA IN VIZOR DE AGENTURILE STRAINE - Actiune nemaintalnita a parchetelor. DIICOT a deconspirat o retea de spioni care ar fi atacat computerele lui Kovesi si ale apropiatilor acesteia, cautand informatii compromitatoare si activitati de coruptie. Spionii erau din firma unui fost sef Mossad. Rar se obisnuieste ca spionii prinsi sa fie anuntati public. Sa fie incalcarea uzantelor efectul faptului ca spionii au reusit sa extraga informatiile de care aveau nevoie? (Mandatul de arestare)

Scris de: George TARATA - Alex PUIU | pdf | print

6 April 2016 14:43
Vizualizari: 11888

Cat mai are Kovesi de stat in functie in conditiile in care fosti agenti ai marilor servicii de informatii din lume au bagat-o in filaj? A deranjat pentru ca este o buna profesionista, sau pentru ca este considerata un pericol? La scurt timp dupa vizita presedintelui Klaus Iohannis in Israel si SUA, o retea de spioni, cu ramificatii spre Mossad, a fost depistata de procurorii DIICOT, iar tinta ar fi fost sefa DNA Laura Codruta Kovesi.

Informatia a fost facuta publica miercuri, 6 aprilie 2016, de jurnalistii de la riseproject.ro, fiind confirmata de procurorul sef al DIICOT Daniel Horodniceanu, care ar fi precizat ca nu se cunoaste inca cine sunt beneficiarii activitatii de spionaj: „La momentul acesta e clasificata toata verificarea. Este doar investigatie, nu o cercetare penala ca atare. E destul de dificil sa va dau date din aceasta cauza”.

Concret, patru cetateni israelieni sunt anchetati de DIICOT, doi fiind deja arestati, pe motiv ca ar fi spionat-o pe sefa DNA si pe apropiati ai acestia, fiind vorba despre violarea secretului corespondentei, prin spargerea e-mail-urilor, dar si despre telefoane de amenintare. Motivul ar fi incercarea de a se gasi „activitati de coruptie” care sa aiba legatura cu Codruta Kovesi.


Spionii ar avea stranse legaturi cu compania israeliana Black Cube, unde, pana de curand, presedinte de onoare a fost Meir Dagan (foto stanga, alaturi de premierul israelian Benjamin Netanyahu), fost director al Mossad intre anii 2002-2011, decedat in 17 martie 2016. Un personaj despre care presa sustine ca a fost extrem de apreciat atat in Israel, cat si in alte state, in perioada in care a condus Mossad, si de numele caruia se leaga o serie de succese impotriva gruparilor teroriste.

Doi dintre suspectii identificati in acest caz sunt Dan Zorella si Avi Yanus, fosti ofiteri de informatii, co-fondatori si directori executivi ai respectivei societati israeliene. Alte doua persoane despre care procurorii DIICOT sustin ca ar fi fost implicate in actiunea de spionaj la adresa Laurei Kovesi, Ron Weiner si David Geclowicz, au fost arestati, in 3 aprilie 2016, de judecatoarea Elena Puscas de la Tribunalul Bucuresti, mandatul de arestare putand fi citit mai jos.

Iata comunicatul DIICOT:

La data de 03.04.2016 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor:

WEINER RON pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor informatice, in forma continuata, operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

GECLOWICZ DAVID pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integritatii datelor informatice si complicitate la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca pe parcursul lunii martie 2016, doua persoane care ocupau pozitii de conducere in cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atat in Tel Aviv/Israel cat si in Londra/UK, impreuna cu mai multi angajati ai firmei, printre care si cei doi inculpati, WEINER RON si GECLOWICZ DAVID, au initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii mai multor infractiuni, respectiv infractiuni de hartuire si infractiuni informatice, constand in fapt in efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator si hartuitor, producatoare de temeri, precum si atacuri de tip phishing, in vederea sustragerii credentialelor de acces si ulterior compromiterii de conturi de posta electronica, activitati urmate de violarea secretului corespondentei, copierea si transferul fara drept a continutului acestora.

In cadrul gruparii astfel constituite, cei doi inculpati aveau roluri si sarcini precis trasate de catre cei doi lideri, respectiv inculpatul WEINER RON raspundea de partea tehnico-informatica a activitatii, detinand cunostintele informatice necesare, ocupandu-se de atacurile de phishing si de compromiterea efectiva a conturilor de e-mail, in timp ce, in prealabil, inculpatul GECLOWICZ DAVID era cel care raspundea de contactarea telefonica a persoanelor din familia si anturajul persoanei publice vizate si de obtinerea datelor de contact necesare, mai precis adresele exacte de e-mail, care in continuare formau tinta atacurilor informatice.

In continuarea demersului infractional, inculpatul WEINER RON, introducand fara drept credentialele titularilor legitimi, a accesat in mod repetat si fara drept, (fara autorizarea/consimtamantul detinatorilor si utilizatorilor legitimi), respectiv prin incalcarea masurilor de securitate (id-uri si parolele de autentificare) casutele de e-mail (spatiul alocat de furnizorul de servicii conturilor clientilor), sisteme informatice apartinand unui numar de trei persoane vatamate.

Dupa ce in prealabil autorul a accesat respectivele conturile on-line si a preluat controlul asupra acestora, a luat astfel cunostinta de informatiile si corespondenta privata stocate in cadrul respectivelor conturi compromise, date informatice pe care le-a copiat si le-a transferat in mod neautorizat in propriul sistem informatic, producandu-se in acest fel modificari inerente in continutul conturilor atacate.

La data 03.04.2016 Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea inculpatilor pentru o perioada de 30 de zile.

Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public precizam ca, raportat la infractiunile care fac obiectul urmaririi penale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie nu are calitate procesuala la acest moment.

Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul DCCO si DGPMB”.

Au reusit spionii sa sustraga informatii compromitatoare?

Cazul este unul spectaculos si rar intalnit. Suprinde insa aparitia pe piata a acestor informatii. Spunem asta intrucat nu auzim foarte des de spioni prinsi care sa fie anuntati in public. Ceea ce ne face sa ne intrebam daca nu cumva publicitatea facuta acestui caz este o consecinta a faptului ca spionii poate chiar au reusit sa extraga informatii din calculatoarele lui Kovesi si ale apropiatilor acesteia.

Pe de alta parte, frapeaza stilul de lucru, contradictoriu am spune noi, al spionilor. Mai exact, ne referim la actiuni discrete, precum cele de spargere a e-mail-urilor, imbinate cu actiuni total nespecifice unor spioni, ci mai degraba unor interlopi, de efectuare a unor apeluri telefonice cu caracter amenintator si hartuitor.

In ceea ce o priveste pe sefa DNA, aceasta s-a limitat in a spune doar ca, din punctul sau de vedere, este o actiune de intimidare nereusita: „Este un dosar in curs la alta unitate de Parchet in care nu am calitate si in acest moment nu pot comenta. A fost o incercare nereusita de intimidare”.

Prezentam Mandatul de arestare preventiva nr. 123/UP din 03.04.2016 emis de judecatoarea TMB Elena Burlan Puscas:

Judecator de Drepturi si Libertati Burlan Puscas Elena de la Tribunalul Bucuresti-Sectia I penala,

Avand in vedere incheierea de camera de consiliu din data de 03.04.2016, prin care s-a dispus aresatrea preventiva a inculpatului Geclowitz David, fiul lui Max si Rosette, nascut la data de 18.07.1991, in Belgia, Anvers, domiciliat in Marea Britanie, (...), detinator al pasaportului nr. (...), eliberat de autoritatile belgiene.

In fapt, s-a retinut ca pe parcursul lunii martie 2016, Dan Zorella si Avi Yanus (ale caror date complete de identificare nu au putut fi stabilite la acest moment), persoane care ocupau pozitii de conducere in cadrul unei firme israeliene, Blackcube, cu puncte de lucru atat in Tel Aviv/ Israel, cat si in Londra/ UK, impreuna cu mai multi angajati ai firmei, printre care si inculpati, Weiner Ron si Geclowitz David, au initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii mai multor infractiuni, respectiv infractiuni de hartuire si infractiuni informatice, constand in fapt in efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator si hartuitor, producatoare de temeri, precum si atacuri de tip phishing, in vederea sustragerii credentialelor de acces si ulterior compromiterii de conturi de posta electronica, activitati urmate de violarea secretului corespondentei, copierea si transferul fara drept a continutului acestora.

Mobilul intregii activitati infractionale a gruparii a constat in incercarea de compromitere a imaginii procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie din Romania, prin incercarea 'de a gasi activitati de coruptie'.

In cadrul gruparii astfel constituite, Weiner Ron avea un rol precis trasat de cei doi lideri, respectiv inculpatul Weiner Ron raspundea de partea tehnico-informatica a activitatii, detinand cunostintele informatice necesare, ocupandu-se de atacurile de phishing si de compromiterea efectiva a conturilor de e-mail, in timp ce, in prealabil, inculpatul Geclowitz David era cel care raspundea de contactarea telefonica a persoanelor din familia si anturajul persoanei publice vizate si de obtinerea datelor de contact necesare, mai precis adresele exacte de e-mail, care in continuare formau tinta atacurilor informatice.

Astfel, in concret, in perioada martie-aprilie, in vederea compromiterii respectivelor adrese de posta electronica, din dispozitia acelorasi persoane din conducerea firmei israeliene si beneficiind de complicitatea inculpatului Geclowitz David, coinculpatul Weiner Ron a exercitat atacuri de tip phishing impotriva a trei persoane, trimitandu-le acestora anumite mesaje electronice inselatoare care i-au determinat in final sa acceseze link-urile catre paginile false de phishing ce imitau platformele serviciilor de e-mail si sa introduca astfel credentialele de acces ale conturilor, respectiv user-ul si parola aferenta.

In continuarea demersului infractional, inculpatul Weiner Ron, introducand fara drept credentialele titularilor legitimi, a accesat in mod repetat si fara drept (fara autorizarea/ consimtamantul detinatorilor si utilizatorilor legitimi), respectiv prin incalcarea masurilor de securitate (id-uri si parolele de autentificare), casutele de e-mail (spatiul alocat de furnizorul de servicii conturilor clientilor), sisteme informatice apartinand unui numar de trei persoane vatamate.

Dupa ce in prealabil autorul a accesat respectivele conturi on-line si a preluat controlul asupra acestora, a luat astfel cunostinta de informatiile si corespondenta privata stocate in cadrul respectivelor conturi compromise, data informatice pe care le-a copiat si le-a transferat in mod neautorizat in propriul sistem informatic, producandu-se in acest fel modificari inerente in continutul conturilor atacate.

In drept, aceste fapte intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor:

-constituirea unui grup infractional organziat, prevazuta de art. 367 alin. (1), (3) Cod penal, pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani si interzicerea unor drepturi;

-infractiunea de complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, prevazuta de art. 48 Cp rap. la art. 360 alin. (1), (2), (3) Cod penal (trei infractiuni), pedepsita cu inchisoarea de la 2 la 7 ani;

-infractiunea de complicitate la transfer neautorizat de date informatice, prevazuta de art. 48 Cp rap. la art. 364 Cod penal (trei infractiuni), pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani;

-infractiunea de complicitate la alterarea integritatii datelor informatice, in forma continuata, prevazuta de art. 48 Cp rap. la art. 362 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. (1) Cod penal, pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani;

-infractiunea de complicitate la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice, prevazuta de art. 48 Cp rap. la art. 365 alin. (2) Cod penal, pedepsita cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani.

Vazand ca inculpatul se afla in situatiile prevazute de art. 223 alin. (2) Cpp, intrucat din probe rezulta suspiciunea rezonabila ca acesta a savarsit infractiunile de constituire a unui grup infractional organziat, prevazuta de art. 367 alin. (1), (3) Cod penal; infractiunea de complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, prevazuta de art. 48 Cp rap. la art. 360 alin. (1), (2), (3) Cod penal; infractiunea de complicitate la transfer neautorizat de date informatice, prevazuta de art. 48 Cp rap. la art. 364 Cod penal; infractiunea de complicitate la alterarea integritatii datelor informatice, in forma continuata, prevazuta de art. 48 Cp rap. la art. 362 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. (1) Cod penal; infractiunea de complicitate la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice, prevazuta de art. 48 Cp rap. la art. 365 alin. (2) Cod penal, pentru care se prevede pedeapsa inchisorii de 5 ani sau mai mare si, pe baza evaluarii gravitatii faptei, a modului si a circumstantelor de comitere a acesteia, a anturajului si a mediului din care acesta provine, a antecedentelor penale si a altor imprejurari privitoare la persoana acestuia, privarea sa de libertate este necesara pentru inlaturarea unui pericol concret si actual pentru ordinea publica.

Pentru aceste motive,

In baza art. 202 alin. (1), (3) si (4) lit. e) Cpp, art. 223 alin. (2) Cpp, art. 226 Cpp, ordon:

Arestarea preventiva a inculpatului Geclowitz David, fiul lui Max si Rosette, nascut la data de 18.07.1991, in Belgia, Anvers, domiciliat in Marea Britanie, (...), detinator al pasaportului nr. (...), eliberat de autoritatile belgiene, pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 03.04.2016 pana la data de 02.05.2016, inclusiv.

Organele de politie il vor retine si preda pe inculpatul Geclowitz David la Arestul DGPMB.

Administratia locului de detinere il va primi si retine pe inculpatul Geclowitz David, inaintand la instanta dovada de executare a masurii arestarii preventive”.

*Cititi aici integral Mandatul de arestare preventiva nr. 123/UP/03.04.2016 emis pe numele lui David Geclowitz

Comentarii

# Lulu date 6 April 2016 13:32 +32

Doar strainii mai pot sa demaste coruptia din DNA ... ca la noi sunt slabe sperante ca ar putea cineva ... noi stim numai sa batem din palme si sa sustinem statul de drept ...  :-x :-x :-x

# unul din lumea cea mare date 6 April 2016 15:27 +10

si cine crede ca o sa li se intimple ceva mosadistilor? sa fim seriosi asta/i gargara ca sa ne faca sa credem ca ,,FA/TE CA LUCREZI MIRCEA,,.atita timp cit luluta are f.b .ca si dna/ul era si greu pentru zukemberg sa stie MAI MULTE!!!!

# 1989 date 6 April 2016 13:45 +33

No tulai Doamne ...o venit "agenturili" străine să ne spioneză...îi bai mare...vor să înveţe de la voi cum se construieşte dictatura.

# pelin date 6 April 2016 13:52 +19

D-na/L.C.KOVESI,la modul general,si-a desfasurat activitatea la vedere fara frica si fara secrete pt.ca nimeni nu o poate trage la raspundere.Un singur exemplu,pe la jumatatea lunii martie a.c.Basescu cu suita lui de politruci a facut deplasarea la Craiova ocazie cu care a dat ORDINUL DE ZI,care suna astfel "Pe Olguta o vreau batuta"DNA,acest brat inarmat al binomului statului represiv,a arestat-o pe Olguta,despre care Amiralul Dezastrului National,facuse vorbire.Cu siguranta exista f.multe secrete pe care populatia nu le cunoaste,iar spionii despre care se pomeneste,nu au actionat doar la intamplare.Vom mai vedea ce urmeaza,dar realitatea nu cred ca va iesi la suprafata.

# Alina date 6 April 2016 13:53 +17

NU servicile secrete in care se pompeaza milioane SRI si SIE a descoperit spionii !!!!

# XYZ date 6 April 2016 14:01 +30

Acum nu mai suntem cinstiti? Parca eram cei mai cinstiti de pe pamant si nu aveam nimic de ascuns, putând fi interceptati continuu... nu??? Or, e bine doar când li se intampla altora si e durere când ni se intampla noua?

# ADEVARUL date 6 April 2016 14:28 +5

ASTA CU AGENTURILE E NUMAI UNA...CEA RUSEASCA,PT. CA EI AU AVUT DE CASTIGAT DE PE URMA JAFULUI BASIST.IOHANIS SPER CA NU INGHITE PROSTIA ASTA CU DETECTIVI INTERESATI DE SITE-URILE PORNO PE CARE STAU BASISTII,DESI AR FI UN BUN PRILEJ PENTRU O PERCHEZITIE INFORMATICA GENERALA...NU FI PROST IOHANIS CA O SA SUFERI MAI CEVA CA PONTA...EJECTEAZA MAI BINE SLUGILE RUSO-BASISTE SI PUNE LA CONDUCEREA INSTITUTIILOR PROFESIONISTI ADEVARATI,PATRIOTI...CA DE TRADATORI E PLIN SI NU MAI AVEM LOC...DACA NU ESTI O SIMPLA MARIONETA IN MANA UNOR INTERESATI....MAI IAHANIS MAI.

# Salvamar date 6 April 2016 14:54 +15

din punctul meu de vedere este o CACEALMA: daca israelienii voiau sa scape de Kovesi discutau cu americanii si ”ambasada” SUA ii retragea ”acreditarile” fabuloase. O fi fost vreo actiune din asta locala si CIA sau FBI nu a vrut sa se dea de gol in fata isrelienilor ca au aflat de vanarea doamnei Kovesi de ceva israelieni si le-a vandut pontul politistilor. Daca insa se deranjeaza interesele israeliene in Romania eu nu o vad bine pe doamna procuror sef DNA, ca astia stiu sa-i ”convinga” si pe americani si din clipa aia se poate intampla orice, chiar si o demisie mai rasunatoare decat a lui Nita. cordonul ombilical intre un ofiter Mossad si institutie se rupe NUMAI prin moarte. Firmele private de inteligence sunt bratul serviciilor secrete oficiale, care executa operatiuni la marginea legii sau peste lege pentru acestea.

# livia date 6 April 2016 15:51 +9

Nu cred o iota. De ce ar spiona-o? Oricum israelienii care au incalcat legea in Ro nu patesc nimic. Este vreunul arestat in afara de ala care a fost pe la Romania Mare ( imi scapa numele)? Sau i se clatina renominalizarea si asta este o metoda de a opri clatinarea? Sau poate sunt curiosi si ei sa vada cum se lupta impotriva coruptiei luindu-i numai pe unii (PSD) si protejandu-i pe altii (PDL)?

# DODI date 6 April 2016 21:48 +7

Încă un spectacol jalnic oferit de Casa de filme DNA în colaborare cu amatorii de la DIICOT. Eroul neprihănit Luluța în luptă cu corupția trebuie să înfrunte și liftele păgâne, că pe marii corupți din țară îi lasă în seama subalternilor. Din păcate noi suntem mai deștepți decât cred cei din sistem (repetentul Coldea și doctoranda plagiatoare din provincie Luluța). 

# Să vedem dacă logica mea funcţionează date 7 April 2016 09:47 +5

România şi Israel au relaţii bilaterale bune. Dovadă vizita recentă a președintelui în Israel. Prin urmare, ar fi nefiresc ... şi nepotrivit ... ca statul israelian că comită acte ostile la adresa României. Deci, este normal să ne gîndim că această operaţiune de "spionaj" împotriva şefei DNA şi a apropiaţilor ei ... este "opera" unor interese particulare. Dar care ar fi particularii interesaţi s-o compromită ? Io mă gîndesc că sunt acei israelieni bogaţi ... cărora li s-a emis mandat de arestare în lipsă - în baza dosarului făcut de DNA - şi în care este implicat Alromâniei. Pe deviza: tu ne cauţi pe noi la rădăcină ... şi noi te căutăm la ale tale. Numai că DNA are legea care îi permite să violeze secretul corespondenţei ... în vreme ce ex-mosazii - nu. Întrebarea este una interesantă: dacă aceştia i-au găsit "ceva" şi fac public ... va exista f'un procuror care să aibă curajul să întocmească un dosar ... împotriva şefei DNA ... proaspăt reconfirmată în funcţie de preşedinte ? :-*

# Salvamar date 7 April 2016 12:18 +7

Nu ti-ai pus intrebarea daca nu cumva a fost o ”cadere” a israelienilor controlata? Astia au venit ca pisicile cu zurgalai, s-au instalat intr-un hotel de cinci stele, s-au dus sa filmeze casa lu taticu Lascu, au dat telefoane - oare in ce liba, astia stiu romaneste? Numai ca nu au strigat - PRINDETI-NE mai repede. Stiau ca daca sunt arestati nu ajung la DNA, ci la dicot. Ca tocanita sa fie mai gustoasa, din prima clipa unul din israelieni a recunoscut tot - TOT CE? Vedeti voi un spion israelian sa fie spart in prima ora de un procuror DIICOT? Hai mai fratilor, ca astia ne cred prosti. Eu cred ca actiunea este mult mai complicata si suntem la inceputul povestii. va spune ceva - dgia?

# Adică vrei să spui că au făcut tot acest "praf" date 7 April 2016 13:51 +3

anume ca să aibă mai mare impact - în media ... dar şi în rîndul membrilor CSM ... precum şi în cel al politicienilor (care abia așteaptă ... mai toţi ... s-audă că e prinsă LCK cu f'o "ceva" greu ;) ) ... ceea ce urmează ei să "dezvăluie" ? :-?

# La asta te referi ? date 7 April 2016 14:02 +1

http://www.enational.ro/dezvaluiri/iohannis-patru-dintr-o-lovitura-spp-sts-dgia-si-sie-524696.html/

# Amiralul Canaris date 7 April 2016 13:54 +4

Se pare că agenţii Mosad au obţinut dovezi compromiţătoare împotriva IL CAPO DI TUTI CAPI al DNA. Arestarea este strategică. În arest li se va cumpăra tăcerea. În schimbul eliberării, aceştia vor respecta Omerta. Restul e tăcere...

# Amiralul Can-Can-Abis date 7 April 2016 14:12 +5

De esenţa muncii de spion este super-discreţia. Cu show-ul acesta de primă pagină ... cine - din DIICOT ... şi-ar băga capul ... ca să închidă un dosar ... doar ca s-o scape pe Kovesi ? Dacă - într-un viitor mai apropiat ori mai îndepărtat - se schimbă şeful la DNA ... şi noul venit e pus s-o sape pe Kovesi ? Şi, automat, vor cădea şi cei care ar ajuta-o acum ? Politica e plină de surprize :-?

# Amiralul Canaris date 7 April 2016 14:51 +5

Oricum, Mosad-ul are aşii în mânecă pentru decapitarea DNA. Nu se ştie dacă va avea şi interes să procedeze la decapitare.

# Mossad-ul n-are nici o treabă date 7 April 2016 15:05 +2

Atacînd DNA-ul ... ar ataca România. Ceea ce ar fi prostesc din partea unui atît de prestigios serviciu secret. ;-) Aici sunt interesele bogătanilor arestaţi ... apărate, mai bine sau mai rău ... de către aceşti mercenari ex-mosazi. :-|

# Amiralul Canaris date 7 April 2016 16:16 +3

Mercenarii ex-mosazi sau Mosad-ul nu au interes de ataca DNA, dar pot avea interes de a schimba actuala conducere DNA, cu o alta care să le fie favorabilă. Cine are control asupra DNA, conduce executivul, legislativul şi are influenţă (cel puţin în parte) asupra puterii judecătoreşti.

# Aici ai dreptate 100 % date 7 April 2016 16:35 +3

dar ar însemna război. Informatic. Fie între state ... fie între statul român şi Black Cube

# elena date 8 April 2016 09:56 +2

Povesti.Nici macar un copil nu poate sa creada asemenea basme.

# reflective vest date 18 April 2016 09:35 0

Este într-adevăr minunat bucată de scris, am luat mult idee clară cu privire la tema de la această bucată de scris.

# Scoala CONFIDENT date 11 May 2016 14:41 0

Legea 329/2003 privind exercitarea profesiei de detectiv particular în România, prevede că: “Art. 7 (5) Cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European care au calitatea de detectiv particular pot desfăşura activităţile specifice acestei profesii pe teritoriul României, în condiţiile prezentei legi, exclusiv în baza unei delegaţii emise de societatea pe care o reprezintă, în vederea soluţionării cazului ce face necesară prezenţa acestora în România. Cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European fac dovada calităţii de detectiv particular cu actul care atestă în mod valabil această calitate în statul de origine sau de provenienţă. (6) Detectivii prevăzuţi la alin. (5) au obligaţia ca înaintea desfăşurării oricăror activităţi specifice şi la încetarea acestora să înştiinţeze organul de poliţie competent teritorial.” Pentru mai multe detalii descarcă Baza legislativă a detectivului particular din România.

# Musceleanu Anatol date 6 November 2017 15:39 0

Nu sint atit dr vinovati spionii. Adevaratii vinovati sint cei care au oferit 1000 de lire pentru a da o lovitura DNA-ului. Unde au ajuns acei bani? Cine a fost acela care a fost delegat de catre Mafia coruptilor???S-au recuperat ceva din acei bani? Se simte cineva vinvat de acest demers care de fapt este o lovitura data statului!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.08.2022 – Sediul DNA a ajuns in paragina (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva