16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LIBER LA IMBRANCIT PARLAMENTARI SI MAGISTRATI – Procuroarea Mihaela Ioana Georgescu de la PJS 5 Bucuresti a clasat plangerea penala a deputatului Nicolae Bacalbasa impotriva scandalagiilor #rezist din Parcul Izvor, care l-au agresat pentru votul pe Legile Justitiei. Daca victima bandelor #rezist ar fi fost un judecator, procuror sau presedintele Romaniei, agresorii infundau puscaria. Nicolae Bacalbasa a anuntat ca va ataca solutia de clasare (Ordonanta)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

11 April 2019 14:35
Vizualizari: 7635

Procuroarea Mihaela Ioana Georgescu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a dat liber la imbrancit parlamentari, dupa ce a clasat plangerea penala formulata de deputatul Nicolae Bacalbasa (foto centru), dupa ce a fost bruscat de un protestatar #rezist in Parcul Izvor din cauza votului dat pe Legile Justitiei. Procuroarea Georgescu de la PJS 5 a stabilit ca nu a existat fapta de ultraj reclamata de deputatul Bacalbasa, motivand ca "nu orice act de violenta este producator de suferinte fizice". Cu alte cuvinte, chiar daca a fost agresat, nu inseamna si ca a suferit. Contactat telefonic, deputatul Nicolae Bacalbasa s-a declarat uluit de solutie si a declarat pentru Lumea Justitiei ca va ataca ordonanta de clasare.


Si daca era agresat un judecator sau un procuror?

In opinia noastra, solutia de clasare dispusa de procuroarea Mihaela Ioana Georgescu creaza un precedent extrem de periculos, girand practic iesirile violente ale bandelor #rezist, si nu numai, prin anularea oricaror consecinte pentru actiunile violente manifestate public impotriva unui demnitar. Si nu doar atat! Clasarea dosarului privindu-l pe deputatul Nicolae Bacalbasa da practic liber la imbrancit si bruscat parlamentari de catre orice persoana nemultumita de activitatea desfasurata in Parlamentul Romaniei de un senator sau deputat. Sa ne inchipuim ce s-ar fi intamplat daca acest incident ar fi avut ca victima un judecator sau un procuror? Sau chiar pe presedintele Romaniei Klaus Iohannis? Avem convingerea ca daca ar fi fost vorba de o alta "persoana vatamatata", agresorii ar fi fost luati pe sus si pedepsiti aspru.

Pentru procuroarea Georgescu de la PJS 5, "fapta nu exista"

Desi o tara intreaga a vazut in iunie 2018 cum Nicolae Bacalbasa a fost bruscat si jignit la iesirea din Palatul Parlamentului de catre #rezistentii nemultumiti de modificarea Legilor Justitiei, procuroarea Mihaela Ioana Georgescu a inteles sa clasese cauza, sustinand ca "fapta nu exista" ori "nu este prevazuta de legea penala". Conform actului de sesizare din oficiu, din 30 octombrie 2018, deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a fost impins si bruscat de catre unul din protestatari care l-a “atacat” pe la spate, moment in care Bacalbasa s-a dezechilibrat, insa a avut noroc si nu a cazut. Pentru a scapa de furia #rezistentilor, parlamentarul a avut nevoie de protectia jandarmilor pentru a traversa în siguranta parcul Izvor. Ulterior acestui incident, procuroarea Georgescu l-a chemat pe  Bacalbasa la audieri, ocazie cu care acesta a formulat si o plangere penala impotriva barbatului care l-a bruscat.

Dupa 5 luni de ancheta, mai exact in 25 martie 2019, procuroarea Mihaela Ioana Georgescu a dispus clasarea dosarului pentru infractiunea de ultraj in baza art. 16 alin. (1) litera b) teza I - „fapta nu este prevazuta de legea penala” pentru impingerea deputatului si in baza art. 16. alin. (1) litera a) - “fapta nu exista”. Procuroarea Georgescu a justificat solutia aratand ca nu a rezultat in urma administrarii probatoriului faptul ca Nicolae Bacalbasa a fost amenintat de protestatari.

Sustinerile procuroarei Georgescu din cuprinsul sunt contrazise nu doar de imaginile video surprinse la acel moment, dar si de comunicatul de presa pe care Jandarmeria Romana l-a dat publicitatii dupa incidentul din parcul Izvor, care l-a avut drept victima pe deputatul Nicolae Bacalbasa: “Referitor la incidentul din Parcul Izvor, unde un grup de persoane a agresat o alta persoana verbal si fizic, precizam faptul ca persoana care a agresat fizic si care a incercat sa paraseasca ulterior zona a fost identificata si dusa la sectia de politie pentru a fi luate masurile legale”.

Iata pasaje din ordonanta de clasare, pe care o atasam integral la final:

“Prin ordonanta din 12.11.2018 s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 C.pen. Din declaratia persoanei vatamate Dobrovici Bacalbasa Nicolae rezulta faptul ca, la inceputul verii 2018 iesise din cladirea Parlamentului si se deplasa catre casa prin parcul Izvor. (…)
Dupa ce a trecut de grupul de protestatari, persoana vatamata a fost inconjurata de 5-10 persoane din randul protestatarilor, care se manifestau violent, ii adresau injurii, o amenintau si ii reprosau votul din parlament pe Legile Justitiei. Persoana vatamata a fost puternic impinsa din spate, s-a dezechilibrat, dar nu a cazut la nivelul solului. (…)
Din declaratia faptuitorului Pitis Nicolae Adrian rezulta faptul ca la data de 20.06.2018 se afla impreuna cu alti protestatari in Parcul Izvor pentru a-si exprima nemultumirea la adresa actualei majoritati parlamentare. La un moment dat, printre protestatari si-a facut aparitia un parlamentar ce semana cu deputatul Nicolae Bacalbasa. In acel moment, deputatul a fost inconjurat de un grup de protestatari printre care se afla si faptuitorul, iar unul dintre acestia, cunoscut sub numele de Marian Ceausescu a inceput sa-i adreseze deputatului acuzatii legate de modul in care isi desfasoara activitatea, moment in care Nicolae Bacalbasa a lovit protestatarul cu pumnul in burta. Vazand acest lucru, faptuitorul Pitis Nicolae Adrian a reactionat si l-a impins pe deputat, dorind sa-l indeparteze pe acesta de langa protestatarul lovit si neintentionand sa-i provoace persoanei vatamate suferinte fizice. Faptuitorul declara ca nici el si nici ceilalti protestatari nu au adresat amenintari de nici o natura persoanei vatamate, ci doar i-au reprosat modul in care acesta ii reprezinta pe alegatori in Parlament”.
Comentarii

# Edelweiss - făptuitor de „ultraj judiciar și hărțuire” date 11 April 2019 15:44 +10

Da! Așa e! Dacă se luau de vreun Semizeu Judiciar înfundau ocna. Io* am luat ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru „Ultraj judiciar” comis prin postări pe ediția electronică a „Monitorului de Suceava”. Un „ultraj” fără pic de adresabilitate directă sau mijlocită, scos din joben de bulangiii de la CA Suceava printr-un infam și prohibit exercițiu extensiv analogic în defavoarea inculpatului (analogia in malam partem), obținut prin mani******rea semantică a sintagmelor „mijloc de comunicare direct” versus „mijloc de comunicare în masă” :eek: Ș-am mai luat o tură de pârnaie pentru o „Hărțuire” în baza alin. (2) al art. 208 funcție de postări pe... profilul personal FB, profil pe care eventuala persoană vătămată NU AVEA ACCES, fiind introdusă de mulți ani în lista de blocare. Nu contează acest aspect, la Suceava, Aparaschivei și cu Ilieș mi-au dat închisoare cu executare pentru „Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă”. Asta e FERMA ANIMALELOR RRÖ!

# Edelweiss - Petent mofluz la CCR date 11 April 2019 17:50 +2

Încă din 3 mai 2017 mi s-a admis cererea de sesizare a CCR cu privire al neconstituționalitatea art. 206 Cod penal „Amenințarea”. Dosarul a fost înregistrat la CCR cu numărul 1910D/2017. Deși se împlinesc îndată DOI ANI :eek: de la înregistrare, dosarul este încă în „faza de raport”. Păi da, că CCR a ajuns un fel de SRL care trebuie să trudească ore suplimentare ca să-i soluționeze contestațiile la WITA aia de Plăvannis! :eek: post-script: iar Io*, prostan cu talangă, îi mai și laud și-i apăr pe cei de la CCR care nu au soluționat nici acum cererea mea de acum 2 ani. Stăi să vezi ce fain o să fie când mi-oi întoarce Io* ascuțișul Plaivazului și l-oi pune pe kurul Moailor de la CCR! Ai-hai! see: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/07/moaii-de-la-ccr-si-pigmeii-de-la-csm.html?fbclid=IwAR2Kl5ZtLf6q_GQhevbLet5PPPV5WQHnmw0eeKsFKE0XCL4mMFe3y_LcAuE

# dacă era măsa dădea același verdict? date 11 April 2019 19:12 +8

Păi nu, că întrebarea e dacă mă-sa sau tatsu acestei idioate de procuror pățea la fel, dădea madam Georgeasca același verdict? Ne-am săturat de procurorii rezist care infectează sistemul prin acoperiți- finanțați Soros

# Edelweiss - Ivory Tower Logician date 11 April 2019 22:50 +2

Lăsând la o parte particularul speței, (nu contează „paraditul”) Io* am expus EXACT un caz pliat pe întrebarea articolului: „Si daca era agresat un judecator sau un procuror?” :sigh: Uite ce s-ar fi întâmplat! Pentru comentarii critice la adresa unui șobolan cu robă, comentarii FĂRĂ ADRESABILITATE DIRECTĂ și FĂRĂ MIJLOCIRE, postate pe ediția electronic a unui „MIJLOC DE INFORMARE ÎN MASĂ” , totalmente diferit d.p.d.v. circumstanțial de „MIJLOCUL DE COMUNICARE DIRECT” definit de Vintilă Dongoroz, Golanii și Otrepele de la C. A Suceava AU DAT DIRECT ÎNCHISOARE CU EXECUTARE. Știi ce comentarii postau cititorii indignați la articolul ce prezenta speța? „Mai rămâne ca judecătorii să dea închisoare la copiii care se urcă pe gard și scot limba la trecători”. :-? Ca să nu mai spun că simplele postări pe un profil FB, pe care persoana-vătămată nu avea acces FIIND BLOCATĂ, au fost considerate „apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de comunicare la distanță” și s-a dat iar închisoare.

# Georgescu procuroarea e dusă cu pluta date 11 April 2019 19:19 +3

mare dezechilibrată această procuroare Georgescu. După părerea ei, legea pedepsește doar faptele de violență care provoacă suferință? Unde e ea alfabetizată în Drept? la cursurile lui soros? Ridicol, greu de crezut că avem o asemenea justiție care sfidează un bun simț elementar.

# Edelweiss - Ivory Tower Convict date 11 April 2019 23:00 +2

Da, mey #, indignează-te de infamia nesimțitei. Și Io* m-am indignat și mi-am manifestat public indignarea față de: audierea și reținerea unui minor în lipsa părintelui sau al apărătorului :eek: introducerea în arestul poliției a unei femei care avea acasă o copilă de 3 luni :eek: uzul de armă nelegal, efectuat pe frontiera de Nord, împotriva unui autovehicul, prin tragere DIRECT în luneta autoturismului :eek: fusilada nebunească a unor polițiști de frontieră, în mijlocul unei localități, împotriva unei dubițe care transporta 8 kg de brânză :eek: introducerea în arest a unei persoane în baza unei percheziții domiciliare nelegale :eek: furtul a unei cantități de țigări în valoare de 60.000 de euro din camera de Corpuri delicte a Poliției Rădăuți :eek: etc. 4 ani (2011 - 2014) am fost „indignatul de serviciu” din Bukowina. Începând cu 21 nov. 2014 n-am mai fost indignat: în 21 nov, la 6 dimineața, 8 mascați și 4 judiciariști mi-au spart ușa, veniți să caute... UN PLAIVAZ. :eek:

# BELGIANCA date 11 April 2019 15:48 +11

PAI CINE INDRAZNESTE SA II CONDAMNE PE ACESTI MEMBRI REZIST? EI FAC POZE CU PRESEDINTELE SINT INVITATI LA COTROCENI DE ACESTA ASA CA SINT DE NEATINS DE VINA SINTEM NOI CARE LE PERMITEM

# Edelweiss - cel mai cumplit cyberinculpat din Animal Farm date 11 April 2019 15:48 +2

Iacătă pagina 1 a MEPÎ 443/2017: 5 luni închisoare cu executare pentru „Ultraj judiciar” și altele 2 luni tot cu executare pentru „Hărțuire” :eek: https://3.bp.blogspot.com/-UeCvlGBrVW4/XEUD2q6MV8I/AAAAAAAAEI8/7DQmnKvgHD4FSWMXmsjTqoKVFbxO9nyPACLcBGAs/s1600/16.%2BMEPI%2B443_2017_0001.jpg

# X-link date 11 April 2019 16:05 +2

tudorel tradatel rudotel si-a aratat aderenta la statul de "drepti" de cand a amanat demiterea lui coveshi De atunci tot ce e pe frontul justitiei este ceata deasa. Procurorii fac ce vor atat timp cat dinti de rekin(lazarika) are biciul

# un mizantrop date 11 April 2019 16:22 +3

Nu se ajungea aici fara complicitati si tradari din partea altor categorii profesionale...fara slugarnicia celor din sistemul de aparare, fara complicitatea vinovata a parlamentarilor...Acum avem ce-am semanat, pe rand...in urma cu ceva timp un procuror clasa o plangere a unui agent, atacat cu toporul de un violent recidivist, pe motiv ca pentru asta a fost pregatit si platit, sa faca fata agresiunilor... magistratii au solicitat pensii speciale, pe modelul militarilor de pretutindeni, le-au obtinut si apoi le-au anulat in instante pe ale militarilor, pe motiv ca numai ei, magistratii sunt cu stea in frunte, desi, in toata lumea militarii au aceste pensii, in vreme ce numai izolat mai beneficiaza si magistratii... Intre timp, magistratura a devenit cea mai banoasa meserie, un soi de ofitereala de economic, pe vremuri, o baroniada locala, azi...Cand si-au tras militienii case ca-n Dalas vier****** presa la porti, acum, magistratii si-au cladit domenii, sunt noii grofi...

# gelu date 11 April 2019 16:31 +8

Astia sunt baietii lui Helvvig si de aceea pot lovi si injura fara teama psdisti pentru ca stiu ca nu patesc nimic.

# Valter Cojman date 11 April 2019 16:39 +1

"justitia" de KKT romana (cu ghilimelele de rigoare) demonstreaza, INCA O DATA, ca merita procentul de incredere sub 10%...

# Valter Cojman date 11 April 2019 16:48 +6

"justitia" de KKT romana (cu ghilimelele de rigoare) demonstreaza, INCA O DATA, ca merita procentul de incredere sub 10%... Daca "justitia" de******romana (cu ghilimelele de rigoare) da liber la imbrancit parlamentari de catre fascisti drogati #rezist, banuiesc ca nu are nimic impotriva la impuscat fascisti drogati #rezist de catre parlamentari. Asa ca, PARLAMENTARI ROMANI, INARMATI-VA!

# mitica date 11 April 2019 17:03 +7

Procuroarea Mihaela Ioana Georgescu trebuie de urgenta data afara din magistratura.

# gelu date 11 April 2019 17:27 +4

In fapt procuroarea s-a comportat ca avocatul apararii huliganilor care l-au imbrancit pe dr. Bacalbasa. In mod sigur starpitura asta de procuroare e fan #rezist.

# Zic si eu : date 11 April 2019 17:25 +2

procuroarea Mihaela Ioana Georgescu ar trbui cercetata de Sectia speciala pt. magistrati , sa vedem cum "esplica" ea faptul ca daca-o impingeam pe ea ... :-* PS. Coldea la puscarie si Curvesi !

# Ioana M. date 11 April 2019 17:30 +1

Parca un contribuabil a fost condamnat pentru ca l a scuipat pe base...

# Gilu date 11 April 2019 17:35 +3

Asa a inceput si fascismul : ostracizarea adversarilor politici si protectia autorilor de catre niste judecatori tampiti si iresponsabili ...

# Capac date 11 April 2019 19:51 +3

D-l Bacalbasa are datoria morala s-o dea in judecata pe procuroare. :-*

# Ghro date 11 April 2019 20:27 +4

Astia din #rezist au inceput sa aplice metodele rromilor, vin cate 20 sa dea declaratii ca ei "n-a facut nimic" chiar daca sunt vinovati. Intrebarea mea, atat timp cat exista inregistrari video care contrazic declaratiile acestor "martori"... de ce nu se ia nicio masuta impotriva lor? ca pe Tariceanu se chinuie sa-l condamne pe marturie mincinoasa, astia care sunt dovediti pe inregistrari video? nimic. Doamna asta procuror e numai buna de promovat la DNA, ca are stofa de profesionista.

# Gilu date 12 April 2019 07:13 +3

Magistrati care spala " imaginea " hotului prins la furat , obligandu - l pe politist la daune morale .. Violatori in grup lasati in libertate... la ce trebuie sa ne mai asteptam de la o justitie schizofrenica , pe care nu o controleaza medical nimeni ...Presedintele - flasneta si opozitia lozincarda care spala imaginea cadavrului viu Augustalin Lagar ... Romania politica de cosmar !

# escu date 12 April 2019 08:01 +1

O dovadă clară a frăției dintre agresori și unii judecători. Așa încurajăm agresiunea stradală și atentatul la persoană. Iată de ce acești agresori își permit să tulbure zilnic spațiul public, creând nesiguranță și insecuritatea cetățenilor. Rușine, madam, asocierea cu agresorii publici vă face complice cu aceștia. Sau, poate vă place să fiți agresată pe stradă.

# Ghro date 12 April 2019 11:57 0

Problema e ca multi infractori NU AJUNG in fata judecatorilor... politistul ia declaratii, face dosarul si-l inainteaza procurorului, care ii pune cruce. Astora le da direct clasare, nicio amenda, nici macar ultrajul fata de jandarmi... in timp ce aia cativa care fura o paine, imediat inainteaza dosarul si fac inchisoare.

# Pintea date 12 April 2019 09:06 +2

Pana la urma l-a scos vinovat tot pe d-nul Bacalbasa! Astia de la ”rezist” sant ca microbii, au imunitate completa! Fac ce vor! Pentru ei nu s-a emis inca legea care sa ii pedepseasca! Anul trecut au fost vinovati jandarmii, numai ei, NU! Daca nu se gaseste o gasca, ca ninja, care sa vina sa ii snopeasca in bataie, sa ne simtim si noi racoriti, o data! Si pe urma sa latre cat vor!

# Ba băieți date 13 April 2019 09:01 0

In imaginea de mai sus prea multi au ochelari de soare. Cel care împinge, are borseta/gentuță de filaj? Atunci stați liniștiți, sunt "securiști" români profesioniști și fără discuție patrioți.

# BăBăieți date 14 April 2019 09:28 0

Ce avem noi in fotografie? Un balot de băieți cu ochelari de soare , dar și cu borsete de filaj, cum sa te pui cu aia tov. Judecător?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva