2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LIPSESTE PUSCARIA PE VIATA – Exploziv, dosarele penale cu Laura Kovesi privind semnarea protocolului PICCJ-SRI din 2009 au fost ascunse de procurorii din subordinea lui Augustin Lazar. Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie a confirmat pentru Lumea Justitiei: "La Sectie nu sunt inregistrate dosarele avand ca obiect plangeri indreptate impotriva Laurei Codruta Kovesi cu privire la semnarea protocolului PICCJ-SRI in anul 2009" (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

14 February 2019 17:41
Vizualizari: 9216

Cine tine dosarele penale privind-o pe procuroarea Laura Codruta Kovesi (foto) ce au ca obiect semnarea si punerea in aplicare a protocolului PICCJ-SRI semnat de "zeita" in 2009 in calitate de procuror general si de fostii directori ai Serviciului Roman de Informatii, George Maior si Florian Coldea, protocol despre care Curtea Constitutionala a stabilit ca este profund ilegal?!? Intrebarea este cat se poate de legitima si ar trebui sa isi gaseasca raspunsul la Parchetul General condus de Augustin Lazar, in curtea caruia exista indicii ca s-ar afla cel putin trei dosare penale care o vizeaza pe Kovesi in legatura cu protocolul nelegal semnat de PICCJ si SRI. Ca dosarele la care ne vom referi mai jos sunt la Parchetul Curtii Militare de Apel Bucuresti sau ca sunt pe la vreo Sectie din cadrul Parchetului General, nu se stie, cert este ca acolo unde ar trebui sa fie – adica la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie – nu sunt.


Gheorghe Stan: "La Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie nu sunt inregistrate dosarele la care faceti referire"

Lumea Justitiei a solicitat Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie sa ne precizeze care sunt motivele pentru care de pe lista cu cele 18 dosarele penale privind-o pe Laura Codruta Kovesi de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, ce a fost comunicata Coalitiei Romanilor din SUA la inceputul acestei saptamani, lipsesc dosarele penale constituite ca urmare a plangerilor formulate de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu (aprilie 2018 – PICCJ), omul de afaceri Sorin Strutinsky (aprilie 2018) si fostul colonelul (r) SRI Daniel Dragomir (august 2018 – PICCJ) impotriva fostei sefe DNA pentru semnarea Protocolului PICCJ-SRI din 2009, despre care CCR a decis ca este ilegal in integralitatea sa (Click aici pentru a citi)

O plangere similara a facut si omul de afaceri Adrian Sarbu in numele Mediafax SA (Click aici pentru a citi), fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, dar si altii. 

Urmare a solicitarii noastre, procurorul sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, Gheorghe Stan, ne-a comunicat ca in prezent in structura pe care o conduce nu se afla niciun dosar privind-o pe Kovesi, care sa aibe la baza plangerilor formulate de cei trei, ori care sa abia ca vizeze semnarea protocolului din 2009 de catre fosta sefa a DNA.

Iata raspunsul acordat de procurorul sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, Gheorghe Stan, pentru Lumea Justitiei (facsimil):

"Urmare solicitarii dumneavoastra, avand ca obiect cererea formulata in temeiul dispozitiilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare, trimisa pe email la 12.02.2019, va comunicam faptul ca la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie nu sunt inregistrate dosarele la care faceti referire, respectiv dosare avand ca obiect plangeri indreptate impotriva doamnei procuror Laura Codruta Kovesi, formulate de catre Sorin Rosca Stanescu, Sorin Strutinsky si Daniel Dragomir, cu privire la semnarea protocolului PICCJ-SRI in anul 2009".


Cine vrea ca Laura Kovesi sa nu raspunda pentru semnarea protocolului ilegal din 2009?

Practic, ne aflam in situatia in care un procuror al Romaniei nu este cercetat de structura specializata in anchetarea magistratilor in dosare penale care o vizeaza pentru ca, pana la aceasta ora, Parchetul General nu a facut diligentele de a trimite cauzele deja constituite la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Acest lucru se intampla desi Sectia este infiintata de luni bune, si desi fiecare dintre cele trei plangeri penale formulate de Sorin Rosca Stanescu, Sorin Strutinsky si Daniel Dragomir s-au plimbat intre Parchetul Curtii Militare de Apel, DIICOT si Parchetul General, lucru care poate determina in final lipsa tragerii la raspundere penala a celor care au semnat un act ce a nimicit zeci de vieti. Sustineam aceasta intrucat, in baza protocolului ilegal semnat in 2009 de Kovesi, Coldea, Maior si Gabriela Scutea (in numele lui Tiberiu Nitu) au fost intocmite mii de dosare penale cu mii de inculpati.

Din miile de dosare penale facute pe protocol, zeci de oameni au murit in timpul anchetei sau al judecatii, fapt care poate duce la inculparea semnatarilor protocolului din 2009, pentru represiune nedreapta si complicitate la alte fapte pentru care se pot da pedepse de inchisoare pe viata.

Iata care sunt semnatarii Protocolului din 2009:

-Procuroarea Laura Codruta Kovesi, in calitate de procuror general al Romaniei;

-Procuroarea Gabriela Scutea, in numele prim-adjunctului procurorului general al PICCJ Tiberiu Nitu;

-Directorul SRI George Maior, in prezent ambasador al Romaniei in SUA;

-Florian Coldea, in calitate de prim-adjunct al directorului SRI.

Dosarele lui Kovesi, tinute la Sectia parchetelor militare din PICCJ

Surse judiciare avizate ne-au informat ca toate dosarele privind plangerile penale impotriva semnatarilor protocoalelor din 2009 si 2016 ar fi tinute la sertar la Sectia parchetelor militare din cadrul Parchetului General, condusa de procurorul Gheorghe Cosneanu. Daca numele Cosneanu nu va spune nimic, aflati ca acesta a plecat destul de recent cu procurorul general Augustin Lazar taman in Africa pentru a participa la diverse evenimente.

Comentarii

# Grosz Iosif date 14 February 2019 18:09 +22

Pai cum nu exista numerele de inregistrare din momentul primirii dosarelor respective de catre DNA?Ce s-a intimplat cu respectivele dosare?Nu raspunde nimeni pentru disparitia lor?Trebuie intervenit urgent si clarificata situatia respectivelor dosare!!!!!!!

# Emy date 14 February 2019 22:06 +6

;-) PSD ALDE daca vrea sa dea o lovitura adevarata sistemului ar trebui sa dea OUG SAU HG pt DENUNTAREA ABUZURILOR ILEGALITATILOR din justitie din cei peste 10 ani si sa dea un termen de gratie de 30 zile timp in care toti cei care spun adevarul sa poata fi iertati si dupa cele 30 zile sa dea legea lustratiei si sa inceapa reforma in justitie de anulare a tuturor dosarelor facute in cei peste 10 ani de falsa justitie. Pana si America care are cea mai corecta justitie din lume fac reforma totala si da gratiere la sute de mii de detinuti, cu atat mai mult in Ro unde toate dosarele sunt VICIATE SI NULE din cauza protocoalelor ilegale,completelor ilegale de 1,2,3,5 judecatori,biletele galbene,interceptari ilegale,etc

# ???!!!????! date 15 February 2019 00:58 +8

De ce nu avem spitale,autostrazi,industrie,economie  justitie corecta conform legii si suntem de batjocura lumii? Uitati nr de agenti de servicii secrete la suta de mii de locuitori comparativ cu alte tari superdezvoltate.Pe Locul 1 se afla Romanik cu 60 de sri-sti la 100.000 de locuitori neluand in calcul acoperitii. SUA =11,3 Germania=3,3  Turcia=10,4  Franta=5  UK=6,2 Italia=2,7  Spania=7,4 Polonia=12,8  Canada=7 Romania=60 !!! Adica Ro care e o tara inapoiata are de 5,3 ori mai multi securisti decat SUA care ar avea motiv sa aibe mai mult de 1000 de ori decat Ro cu atatea baze militare si investitii gigant la nivel global. Ro e mai rau decat un ****** public

# ^^ date 14 February 2019 18:14 +3

Alta plangere penala.. Si daca s-a dat clasare pe sestache si oamenii nu au primit hartie: alta plangere penala!

# Paralogismul Fanfaronului Nepereche date 14 February 2019 18:19 +5

Ha, ha, ha, ha! Io* recunosc că stau cu geana pe feisbuca lu’ Fanfaronu Nepereche. Ca să-l prinz când mai face vreo postare PUBLICĂ în care face apologia teoriei eugenetice de sorginte nazistă, în scopul declanșării și obținerii unor reacții emoționale virulente, iraționale, venite din partea turmelor oilor de teracotă. Deja am 3 asemenea afirmații publice incompatibile cu calitatea de magistrat, mai aștept una și pun pe el Plaivazul meu de calibru 0,338 Lapua Magnum (adică mă apuc să scriu plângere împotriva lui, adresată IJ și SIIJ). Booon! Ce văd ieri pe feisbuca saltimbancului? Pictură model „MeeToo” cu huiduma photoșhopată, de zici că arată ca la 34 de ani, tinerică și virginală. Iar sofismul extras din puțul gândirii Fanfaronulu’ nepereche e un veritabil Paralogism: „Nu am nicio îndoială: BINELE ÎNVINGE ÎNTOTDEAUNA. Așa să fie!” Ha, ha, ha, ha! Da, mă Fanfaroane! Așa e! Binele ÎNTOTDEAUNA ÎNVINGE. Din 2014 și până acums-a tot încăpățânat să triumfe și va triumfa mereu!

# Mai baieti : ia mai trimiteti-le odata cu inregistrare ! date 14 February 2019 18:40 +4

Las` ca merita efortul . Sa vedem pe baschetbalista plagiatoare cum isi dovedeste nevinovatia ...

# plangeri penale date 14 February 2019 18:49 +4

impotriva celor care trebuiau sa fi trimis dosarele la sectia speciala dar n-au facut-o

# Pai si Coldea de ce nu e chemat ? date 14 February 2019 19:13 +3

Dihorul de la SRI nu era implicat ? :o

# înca o victima a sistemului basist ticalosit date 15 February 2019 02:02 +1

SI CE DACA FUGE? UNDE FUGE, ÎN COSTA RICA? SE VA DA URMARIRE INTERNATIONALA SI CU ASTA S-A TERMINAT SI CU BINOMUL SI CU SLUGILE BINOMULUI. DECI, RUGATI-VA SA FUGA ! :P

# ialiubliu date 15 February 2019 11:45 0

luluta, dl tatic lascu te-a invatat cu fuga? bine, el n-a avut nevoie, neocomunismul l-a ajutat la maxim.. Dar tatucul a murit, sa-i fie tarana usoara... Tu ce faci acum? Pe bune, avand bretonul atat de aproape de nas, nu te suspectez de multa inteligenta... Ce faci? Cum o dregi?! Ai paradit, ai rupt pe genunchi destine, ai zis ca steaua polara iti va tine de cald.... ca atat te-a dus mintea... La targsor, de ajungi, vei avea parte de fistingul vietii, nu ezita, nu te-a lucrat nimeni cum vei fi acolo lucrata...Sa numaram... O gaura, doua gaura ... :)

# avem flori pe scari... date 15 February 2019 12:58 0

E un semnal, sublimimal?!

# mitica date 16 February 2019 16:46 +1

lazar si luluta merita condamnare pe viata !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva