2 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LIVIA STANCIU S-A REINCARNAT IN “COMANDANTUL ACTIUNII” - Raed Arafat vorbeste despre el la persoana a treia singular, fix cum facea fosta sefa a ICCJ Livia Stanciu. Arafat despre Arafat: “Dr. Arafat nu decide nimic... Dr. Arafat poate semna”. Libertatea de exprimare ii pute rau lui Raed

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 July 2020 12:27
Vizualizari: 6116

Fosta sefa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie Livia Stanciu (foto 1), actuala judecatoare la CCR, s-a reincarnat in “comandantul actiunii” Raed Arafat (foto 2). Individ (ca sa folosim expresia uzitata de Arafat in referirile sale despre romani) care a ajuns sa fie prezent aproape zilnic la televiziunile din Romania, acolo unde se victimizeaza si ii ataca pe cei care nu stau drepti in fata sa ori nu ii impartasesc alegatiile.


 

Raed Arafat s-a reprodus pe Facebook, joi seara, 16 iulie 2020, cu un nou text, e drept nu la fel de plangacios ca altele, in care iar se victimizeaza ca este atacat. De-a dreptul uluitor, Arafat considera ca cei care sustin ca masurile luate de autoritati sunt abuzive de fapt dezinformeaza si doresc sa intretina un curent negativ. Ca si cum nimeni nu are dreptul sa conteste, sa critice sau sa isi spuna opinia, oricare ar fi ea. Pozitionarea lui Arafat fata de cei care nu ii canta in struna si nu iau pe nemestecate informatiile autoritatilor arata de fapt, in opinia noastra, un dispret al acestui individ fata de dreptul la libera exprimare.

Pe de alta parte, asa cum afirmam mai sus, observam ca doctorul Arafat (anestezist la baza) a ajuns sa vorbeasca fix cum o facea fosta sefa ICCJ Livia Stanciu, cea care se referea la ea insasi la persoana a treia singular, vorbind despre “judecatoarea Livia Stanciu” sau “presedinta ICCJ Livia Stanciu” (obiceiul se numeste ileism / illeism). Caci Arafat, dupa cum veti vedea in textul de mai jos, vorbeste despre “dr. Arafat” care face si drege.

Facem precizarea ca nu negam lucrurile extrem de bune si fara precedent facute de Raed Arafat de-a lungul timpului in Romania, insa nu putem trece cu vederea derapajele sale din ultima perioada si atitudinea dictatoriala, din punctul nostru de vedere, pe care o afiseaza.

 

Iata textul de pe Facebook, al “comandantului actiunii” Raed Arafat:


“In seara aceasta s-a votat Legea pentru eipdemii si risc biologic. Multe dicutii, multe dezbateri si in final avem o legislatie care sa permita luarea unor masuri in lupta impotriva SARS-COV 2.

Nici nu s-a publicat Legea si au inceput atacurile impotriva ei si a persoanei mele parca eu sunt cel care a scris-o singur, a dezbatut-o singur si a votat-o singur. Incercarea de a lega cu orice pret numele meu de orice este negativ si orice este neplacut in relatie cu COVID-19 este evidenta, mai ales in ultima perioada.

Am auzit cum cineva isi batea joc de un termen folosit de noi in ultima perioada, Si anume “comandantul actiunii”, zicand ca este o inventie care nu se regaseste in legislatie. De fapt termenul se refera la persoana care coordoneaza integrat actiunea de raspuns si se regaseste in Hotararea de Guvern numarul 557 din 2016. Termenul se refera la cel care comanda interventia la nivel judetean, acesta fiind de regula inspectorul sef ISU sau chiar prefectul, iar la nivel national termenul se refera la seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta sau persoana care il inlcouieste, de regula aceasta fiind inspectorul general al IGSU. In cadrul noii legi, s-a dorit ca sa fie trecut direct seful DSU sau persoana desemnata in locul de a scrie comandantul actiunii, ce in final nu schimba modul de lucru stabilit in domeniul situatiilor de urgenta.

Altul, spunea ca dr. Arafat va controla totul dupa ce se promulga Legea! Chiar asa? Au votat toti o Lege care da putere absoluta dr-lui Arafat?

Doar o citire atenta a Legii poate clarifica cititorului ce pargii de control sunt si ce face fiecare persoana sau institutie. De exemplu:

1. Internarea pacientului se face la recomandarea medicului si prin act emis de Directia de Sanatate Publica in cazul in care acesta refuza internarea iar medicul fiind de parerea ca acesta trebuie sa fie internat in cazul unei boli contagioase. Iar aici vorba nu este despre COVID 19, regula fiind una generala in cazul bolilor transmisibile. Deci dr. Arafat nu decide nimic in aceasta privinta. Protocoalele medicale sunt realizate de specialistii Ministerului Sanatatii si nu de DSU.

2. Carantinarea individuala a persoanelor suspecte se face de catre personalul Directiei de Sanatate Publica prin act emis pentru fiecare persoana, deci din nou nu dr. Arafat decide acest lucru, si nici nu da aprobarea in acest sens.

3. Izolarea la domiciliu a persoanelor pozitive poate fi decisa de medic in conditia in care riscul de a infecta pe alte persoane este redus. Din nou, nu dr. Arafat decide acest lucru.

4. Carantinarea persoanelor care vin din alte tari poate fi decisa de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, format din ministri, scretari de stat si sefi de institutii, in baza unei analize a grupului de suport tehnico-stiintific, in care sunt peste 15 persoane inclusiv epidemiologi si medici de boli infectioase. Deci, nu dr. Arafat decide acest lucru de capul lui.

5. Dr. Arafat poate semna un ordin de detasare, dar acest lucru poate fi semnat si de ministrul sanatatii sau de conducatorul unei institutii.

6. Dr. Arafat poate semna ordinul de carantina pe o zona anume pe baza recomandarii directiei de sanatate public judeteana sau a Municipiului Bucuresti si a votului de aprobare al comitetului judetean pentru situatii de urgenta sau al mun. Bucuresti, precum si al avizului Institutului de Sanatate Publica (INSP) din cadrul Ministerului Sanatatii. Cu alte cuvinte, dr. Arafat nu poate semna astfel de ordin de capul lui pana nu are propunerea Dir. de Sanatate Publica, acordul Comitetului Jud. Pentru Situatii de Urgenta si avizul INSP. Totodata astfel de ordin trebuie validat in termen de 48 de ore de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. Legea stabileste si criteriile pe baza carora se iau astfel de decizii.

7. Toate deciziile luate in baza acestei legi pot fi contestate in instanta astfel incat deciziile sa fie anulate daca un judecator considera acest lucru necesar.

In concluzie, Legea nu da puteri supreme nici dr.-ului Arafat si nici unei alte persoane. Doar ca aceasta ne permite sa putem actiona prompt si sa putem lua decizii bazate pe analize si recomandari fara pierdere de timp.

Incercarile de a spune ca tot ce se face in lupta cu acest virus este un abuz si nejustificat, incercand sa se lege acest aspect de o persoana sau doua, reprezinta o incercare de dezinformare a populatiei si de a mentine in continuare un curent de opinie negativ fata de orice actiune luata la nivel de autoritati.

Problema COVID-19 este una complexa fiind necesara conlucrarea intre noi toti, de la autoritati la fiecare individ. Important este informarea corecta si ignorarea minciunilor si a stirilor ce nu pot fi confirmate din surse credibile!

Comentarii

# xyz date 17 July 2020 12:51 -13

La puscarie cu tradatorul asta!

# xyz date 17 July 2020 13:41 -9

Romania si Irlanda sanctionate: https://www.msn.com/en-xl/europe/europe-top-stories/ireland-and-romania-fined-by-eu-court-over-money-laundering-law/ar-BB16Qy9y?li=BBKxOg5

# NM date 17 July 2020 13:51 +8

in ce tara traim, eu personal cand aud de magistrati imi este sila, nu mai am nici un respect pentru ei, nu merita nici un pic de respect. sunt oameni de nimic, astia nu au scrupule, nu au rusine, nu au respect fata de cetatean ,justitiabiletc. de Arafat nici atat nu vreau sa mai aud vorba lui Gigi Becali, ce sa ascult eu pe Arafat nu este de aceasi religie cu mine, nu este roman deal meu asa ca nu am nici o treaba cu el, este un araboi care sia luat o in cap din cauza respectului acordat de noi. stie cineva in ce domeniu este acest Arafat specialist?, va sun eu , in nici un domeniu nu este. asa ca mai incet cu ciocolatiu ca nu ii de religia mea si nu pot sa il respect. nu este vorba de rasism, nu este vorba de alta religie, dar nu suntem pe aceasi unda cu el.

# Ioan date 17 July 2020 17:35 +2

Din păcate și Arafat și Orban ascund un adevăr de care doamna K ar trebui sa fie interesată. Suntem printre foarte putinele tari care internează asimptonaticii. Știți de de? Pentru a se sifona bugetul public. Costul unui pozitiv asimptomatic internat intr-un spital jegos din țara noastră scumpă rste de 6.000 lei. Atât costa patul metalic și tratamentul cu paracetamol din spitalele românești!

# Ofi date 17 July 2020 22:28 +2

Bine c-ati specificat ,,din punctul nostru de vedere''. Doar nu mai crede nimeni ca ,,din ce in ce mai indragitul'' doctor neaos face tot ,,circul'' de capul lui din dorinta de a deveni ,,un mic dictator''? Sa nu uitam ca-i doar un simplu ,,angajat''. E drept ca-n zilele astea din ce in ce mai tulburi ,,angajatii'' sunt mult mai tari decat ,,alesii'' neamului pt. simplu motiv ca n-a mai ramas nici un ,,ales''. Toti au devenit ,,angajati'' iar acum executa, asa cum ii sade bine unui ,,soldat'' ordinele si nu le discuta. Pas cu pas, la umbra scandalului zilnic, armata a devenit foarte numeroasa astfel incat greu se poate face o previziune pe unde-o sa scoata camasa poporul in anii care vor urma.

# VIKY date 17 July 2020 23:31 +7

@Ioan...Gresesti, factura este de 1000 Euro/zi, 10 zile 10000 Euro. Ei vor sa umple spitalele sa va terorizeze cu "apocalipsa", si sa bage in faliment Casa de Asigurari de Sanatate, ca sa o poata privatiza, iar urmatorul pas este privatizarea spitalelor. TREZITI-VA.

# imun/teanu date 18 July 2020 07:59 0

Ca gaina batrana e "gaina batrana"... Dar ce legatura are sula cu prefectura? Doar asa..., hai sa? Doctorii au tot temeiul sa gandeasca toate posibilitatile ce pot apare dintr-un "necunoscut", mai ales intr-o situatie ca aceasta care, reala, nu se poate sti cum va evolua. Dincolo de care "profiterolii" politici in curajul lor LAS isi vor strecurate tiptil toanele de dictatura, dupa pandemie ramase in orice perpetuare. Acestea n-au legatura cu doctorii. Arafat stie ca va fi pe pretextul Corona sacrificat, cum deja cu Steinu Cercel anihilat, miza reala cu el fiind privatizarea si salvarilor (Smurd) la care bagabontii PDListi nu renunta afacerilor lor. Arafat se lupta sa nu fie dat si la caini. Cat despre "gaina batrana"... si babele se oua /i-a ouat lui Iohanis de NEincompatibil unic, el i-a ouat fOnctia si pensioiul, la "troc", cum si tortionarului de puscarie comunista Lazarica, ca le-a dat din portofelu' lu mamica si taticu lui.

# jude date 20 July 2020 07:13 0

Sunt de acord cu dedesupturile privind spitalizarea si afacerile uriase pe care le fac acesti hulpavi guvernanati de cacao. Lasati-l pe Arafat, caci pe undeve are dreptate cu virusul asta nenorocit, dar nu mai puneti poza cu maimuta asta care ar trebui sa apara in zeghe pentru cat rau a facut tarii astia!

# constantin date 22 July 2020 08:49 +1

Livia Stanciu,iti va veni si tie randul,gura ta are deja forma de "bibironul",pe cere il vei lua!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.03.2024 – Milu si Gluga au zambit pentru poza de grup, dar au stat separati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva