15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUCICA SE INTOARCE LA PARADIT – Achitat de judecatorii ICCJ pe motiv ca “fapta nu exista”, fostul sef DNA Ploiesti Lucian Onea revine in magistratura. CSM a dispus incetarea suspendarii din functie a lui Onea, la o saptamana dupa ce Inalta Curte l-a achitat la pachet cu “ucigasul de destine” Mircea Negulescu. Lucian Onea va activa la Parchetul Judecatoriei Campina

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 June 2023 15:51
Vizualizari: 3919

Cel mai vestit paraditor din parchete se intoarce in magistratura. Este vorba despre nimeni altul decat Lucian Onea (foto), fost sef al DNA Ploiesti, in prezent la Parchetul Judecatoriei Campina.


 

Sectia pentru procurori a CSM a dispus marti, 27 iunie 2023, incetarea suspendarii din functie a lui Lucian Onea: “Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea efectelor Hotararii Sectiei pentru procurori nr. 679/23.07.2019, mentinute prin Hotararea Sectiei pentru procurori nr. 75/31.01.2023 si incetarea suspendarii din functie a domnului ONEA LUCIAN GABRIEL, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina. (unanimitate)”.

Incetarea suspendarii din functie a lui Onea are loc la o saptamana dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a achitat pe acesta pe motiv ca “fapta nu exista”, pentru infractiunile de participatie improprie la infractiunea de inducerea in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta, cercetare abuziva, instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii, a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata pentru care fusese trimis in judecata de SIIJ. La pachet cu Onea, in acelasi dosar a fost achitat si fostul procuror DNA Ploiesti Mircea Negulescu, “ucigasul de destine”, asa cum acesta se autointitula (click aici pentru a citi).


Masura era obligatorie


Altfel, trebuie precizat ca decizia de incetare a suspendarii din functie a lui Onea era una obligatorie, fiind consecinta deciziei ICCJ de achitare. In acest sens, chiar daca achitarea este deocamdata in prima instanta, Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor (atat Legea veche 303/2004, cat si Legea 303/2022) obliga sectia corespunzatoare a CSM sa dispuna incetarea suspendarii pentru magistratul in cauza. Prevederea a fost introdusa in Legea nr. 303/2004 odata cu marile modificari din 2018.

Iata ce stabileste art. 200 alin. 3 fraza I din Legea 303/2022 (text preluat din art. 63 alin. 2/1 fraza I al Legii 303/2004): „Suspendarea din functie inceteaza si in situatia in care achitarea sau incetarea procesului penal se pronunta in prima instanta”.


In ceea ce il priveste pe Mircea Negulescu, achitat impreuna cu Onea, acesta nu se va putea intoarce deocamdata in sistem, in conditiile in care a fost exclus definitiv din magistratura intr-un dosar disciplinar in anul 2019.

Comentarii

# DODI date 27 June 2023 17:44 +80

Corb la corbi nu scoate ochii și Noua securitate își apără până în pânzele albe acoperiții. Este un exemplu grăitor pentru acoperiții-nedescoperiți încă de a executa întocmai și la timp ordinele primite indiferent de actele și faptele pentru care un fraier le pică în plasă.

# Solutia e simpla: nu purtati chiloti. Sunteti in siguranta! date 27 June 2023 22:30 0

Orice zi de tentative de audieri persoane fara chiloti este un chin pentru anumiti magistrati. Daca vedeti ca ii ia tremuratul...aratati cate o poza....fiti buni crestini....fara chiloti veti fi trimisi acasa oricum.

# Raymond Reddington date 28 June 2023 01:36 0

Doamne Ajuta ! Bine ca s a facut dreptate !

# Robert date 29 June 2023 07:37 +1

OK! Urmeaza reabilitarea lui visinescu si declararea lui ca erou national, cu dublarea pensiei post mortem si acordarea acestor drepturi retroactiv, mostenitorilor lui!

# drama petentului date 29 June 2023 13:30 0

In numele DEMOCRATIEI "ELITELOR" cetatenii Romaniei nu mai au loc in propria tara. Represiunea e la ea acasa. Daca (un)hitler sau (un)mussolini sunt romani acu sunt ridicati la rang de eroi nationali deoarece la noi lipseste atat "masura" cat si bunul simt. Chiar nu simtim RUSINEA INGADUINTEI tarilor civilizate ? Mizam pe ce ? - pe "nevoia"de noi? Jalnica existenta avem si ne sugereaza EMIGRAREA , ca altfel NU mai scapam .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva