24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INGERASII DE ELITA – Paraditorii si ucigasii de destine Mircea Negulescu si Lucian Onea de la DNA Ploiesti au fost achitati de judecatoarele ICCJ Ana-Hermina Iancu, Elena Barbu si Eleni-Cristina Marcu pe motiv ca „fapta nu exista”. Negulescu si Onea au fost trimisi in judecata pentru represiune nedreapta, cercetare abuziva, inducerea in eroare a organelor judiciare si fals in inscrisuri in legatura cu fabricarea dosarului „Tigaile lui Sebastian Ghita” (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

21 June 2023 15:29
Vizualizari: 5530

Fostul procuror Mircea Negulescu „Portocala” (foto dreapta) de la DNA Ploiesti a primit al doilea certificat de buna purtare din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie. La opt luni dupa ce ICCJ l-a achitat in baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala („fapta nu exista”) in cauza in care a fost trimis in judecata pentru felul in care a fabricat dosarele familiei Cosma (click aici pentru a citi), Negulescu a primit o noua solutie de achitare din partea instantei supreme – si tot pe „fapta nu exista”.Nu doar Negulescu a primit achitari pe motiv de inexistenta a faptei, ci si procurorul Lucian Onea (foto stanga), cel care i-a fost sef la DNA Ploiesti in vremurile de glorie ale „Unitatii de elita”. Cei doi „paraditori” si „ucigasi de destine” (sunt exact cuvintele lui Negulescu si Onea) au fost trimisi in judecata de catre fosta Sectie de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ) in legatura cu felul in care au fabricat dosarul „Tigaile lui Ghita”, vizand asa-zisa mita electorala pe care fostul deputat Sebastian Ghita le-ar fi dat-o unor alegatori din Republica Moldova.

Astfel, judecatoarele supreme Ana-Hermina Iancu, Elena Barbu si Eleni-Cristina Marcu i-au achitat miercuri, 21 iunie 2023, pe Onea si Negulescu pentru urmatoarele acuzatii (repetam: toate solutiile de achitare au fost dispuse pe „fapta nu exista”):

Lucian Onea:

- participatie improprie la infractiunea de inducerea in eroare a organelor judiciare;

- represiune nedreapta;

- cercetare abuziva;

- instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii, a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Mircea Negulescu:

- participatie improprie la infractiunea de inducerea in eroare a organelor judiciare;

- represiune nedreapta;

- instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma; participatiei improprii, a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.


Prezentam minuta sentintei ICCJ nr. 401/2023 din dosarul nr. 1916/1/2019:


„I. In baza art. 396 alin. (5) Cod procedura penala rap. la art. 16 alin. (1) lit.a) Cod procedura penala, achita inculpatul Onea Lucian Gabriel pentru participatie improprie la infractiunea de inducerea in eroare a organelor judiciare prevazuta de art. 52 alin. (3) Cod penal rap. la art. 268 alin. (1) si (2) Cod penal, intrucat fapta nu exista.

In baza art. 396 alin. (5) Cod procedura penala rap. la art. 16 alin. (1) lit.a) Cod procedura penala, achita inculpatul Onea Lucian Gabriel pentru infractiunea de represiune nedreapta prevazuta de art.283 alin. (1) Cod penal, intrucat fapta nu exista.

In baza art. 396 alin. (5) Cod procedura penala rap. la art. 16 alin. (1) lit.a) Cod procedura penala, achita inculpatul Onea Lucian Gabriel pentru infractiunea de cercetare abuziva prevazuta de art. 280 alin. (2) Cod penal, intrucat fapta nu exista.

In baza art. 396 alin. (5) Cod procedura penala rap. la art. 16 alin. (1) lit.a) Cod procedura penala, achita inculpatul Onea Lucian Gabriel pentru instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii, a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata prevazuta de art. 52 alin. (3) Cod penal in referire la art. 47 Cod penal rap. la art. 322 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal.

II. In baza art. 396 alin. (5) Cod procedura penala rap. la art. 16 alin. (1) lit.a) Cod procedura penala, achita inculpatul Negulescu Mircea pentru participatie improprie la infractiunea de inducerea in eroare a organelor judiciare prevazuta de art. 52 alin. (3) Cod penal rap. la art. 268 alin. (1) si (2) Cod penal, intrucat fapta nu exista.

In baza art. 396 alin. (5) Cod procedura penala rap. la art. 16 alin. (1) lit.a) Cod procedura penala, achita inculpatul Negulescu Mircea pentru complicitate la infractiunea de represiune nedreapta prevazuta de art. 48 Cod penal rap. la art. 283 alin. (1) Cod penal, intrucat fapta nu exista.

In baza art. 396 alin. (5) Cod procedura penala rap. la art. 16 alin. (1) lit.a) Cod procedura penala, achita inculpatul Negulescu Mircea pentru instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii, a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata prevazuta de art. 52 alin. (3) Cod penal in referire la art. 47 Cod penal rap. la art. 322 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal.

In baza art. 397 alin. (1) Cod procedura penala rap. la art. 25 alin. (1) Cod procedura penala, respinge actiunea civila formulata de partea civila Ghita Sebastian Aurelian, ca nefondata. Cheltuielile judiciare efectuate in cauza raman in sarcina statului. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Negulescu Mircea in cuantum de 942 lei ramane in sarcina statului, urmand a fi suportat din fondurile Ministerului Justitiei. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicarea hotararii. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 21 iunie 2023”.


Denunt mincinos pe Sebastian Ghita


Amintim ca dosarul „Tigaile lui Ghita” este cunoscut si sub denumirea de „Serghei Petrus” – dupa numele fals pe care Onea si Negulescu i l-ar fi atribuit fostului deputat PSD Vlad Cosma, pentru ca acesta sa-l foloseasca pentru scrierea unui denunt inventat impotriva colegului de partid si de Parlament Sebastian Ghita.

Mai exact, cei doi paraditori l-ar fi constrans pe Cosma sa formuleze un denunt fals si sa fabrice niste tabele cu alegatori din Republica Moldova, care ar fi detinut si cetatenie romana, si care ar fi fost chipurile mituiti de Sebastian Ghita pentru a-l vota pe Victor Ponta la alegerile prezidentiale din 2014, scopul final al lui Mircea Negulescu si Lucian Onea fiind, bineinteles, executia lui Ghita.

Negulescu si Onea au fost trimisi in judecata in vara anului 2019, printr-un rechizitoriu intocmit de fosta procuroare SIIJ Adina Florea, dupa ce dosarul fusese inceput initial de procuroarea PICCJ Elena Iordache (click aici pentru a citi).

Comentarii

# coca date 21 June 2023 15:43 +95

Si astea au tupeul sa pretinda si sa astepte pensii speciale? Poate incarcerare speciala!

# Oana date 21 June 2023 15:55 +108

Va tot zic de 1 an ca ii achita pe infractorii Onea si Portocala. Asa le-au promis. Prescriptie sau achitare

# carcotas date 21 June 2023 16:08 +109

Normal, după ce ajungi sus trebuie să mulțumești unor tovarăși! Doar așa îmi pot explica generoasele soluții de achitare, pe motiv că faptele nu există. Și tante Florea asta, visa cu ochii deschiși

# Anonim date 21 June 2023 16:43 +57

Bravos Justitia romana! Voi definiti dreptul roman! Ce sistem de******sluj la mafie

# Cetateanul date 21 June 2023 16:43 +23

Și de ce se miră proștii că ciuma roșie merge mai departe cu "reforma"? PS Cine crede că reforma se va opri aici nu o trăit destul

# berlusconi date 21 June 2023 16:56 +93

Mafia italiana este un sugar nevinovat fata de mafia autohtona. Dar stati,sa vedeti cand podoabele achitate isi vor cere si drepturile banesti restante,atunci ne vom da seama de cancerul din justitie.

# dragis barna date 21 June 2023 17:33 +76

s a schimbe desteptii din Parlament legea mai repede, s a introduca curtile cu juri pt.magistrati sa scapam de toate scursurile societatii deghizate in judecatoare

# dulapul securelii, pelticiunii si pierzaniei nationale date 21 June 2023 17:48 +278

Si domnii si doamnele procurori n-au facut ceea ce au facut de capul lor , asa ca le-a venit lor. Nici solutiile magistratilor nu sunt ele,asa de capul lor! Se vede si pute de pe Luna! Secureala va fi si va ramane! Mai e si fratia de bransa! Pe acesti securici, slugareti, obedienti,vanduti numai un singur Judecator le va veni de hac si acela nu e decat BUNUL DUMNEZEU! De EL si de judecata lui nu vor scapa nici unii, nici alti si nici neamul lor! aista-i o opinie

# Bobo date 21 June 2023 19:47 +233

Q.E.D.!!! Iata de ce nu merita magistratii salarii si pensii mari! Si daca nu le convine...sa se reprofileze...sa iasa din sistem...sa faca altceva...cum au fost nevoiti profesorii ,sa renunte la catedre in favoarea unor joburi mai banoase. Da...meritati salarii si pensii mai mari... DOAR cu conditia de a accepta cea mai drastica LEGE a raspunderii magistratilor !!! Sa platiti din buzunarul propriu orice eroare judiciara dovedita !

# santinela date 22 June 2023 07:42 +165

3 TUTE au ajuns(cum se poate asa ceva ?) la ICCJ unde "judeca" ca niste cizme,la comanda, fiind santajate, fiindca altfel nu se explica cum au putut da o astfel de sentinta in favoarea a doi nemernici . Asta-i fix ca aia cu sacii de voturi. Vede o tara intreaga cat de ordinari sint astia doi parchetari,ce au facut si hop tutele supreme,in dispretul oricarei logici elementare,a legii, dau cu mucii-n fasole si dixit-achitare .Ete de aia sinteti vazuti ca niste nemernici magistratilor.Mai faceti si greva !

# dekcuf up justice date 22 June 2023 09:01 +35

Deci i-au facut scapati pana la urma. Urmeaza sa-i plateasca retroactiv, sa le dea pensii speciale babane si sa iasa tuta de la minister sa le ceara scuze public. Pasul urmator.. unul ajunge premier si celalalt presedinte. Trebuie sa dea cu zarurile ca sa-si imparta scaunele. Pe scurt, instantele daca tot sunt blocate de nemultumitii speciali sa inceapa sa faca cursuri de pregatire pentru membrii cosa nostra (ca tot stau degeaba pe banii contribuabililor) dupa care sa le dea si diplome de mafioti autentici recunoscute in orice sistem mafiot de pe planeta, ca uite asa mai fac si ei un ban in plus in perioada de greva ilegala.

# Răspunderea magistraților date 22 June 2023 10:09 +15

Răspunderea magistraților pentru #piedone https://www.petitieonline.com/rspunderea_magistratilor_pentru_piedone #euiesinstrada

# Mafia robelor date 22 June 2023 14:23 +3

Şpăgăreasa Burlan, barbugiul Tudoran, karatistul Danileţ, torţionarii de la Ploieşti - toţi sunt curaţi ca lacrima. Şi foarte speciali. Urmează torţionarii de la Secţia 16 să fie albiţi de mafia robelor!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva