13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUCICA SI PORTOCALA LA UN PAS DE ARESTARE – Procuroarea Elena Iordache de la Parchetul General i-a pus sub control judiciar pe procurorii Lucian Onea si Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti, in dosarul deschis in urma plangerii penale formulate de Vlad Cosma. Lui Lucica Onea i-a fost interzis dreptul de a mai lucra dosarul lui Vlad Cosma privind listele electorale din Moldova. Urmeaza catusele?

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

25 July 2018 13:16
Vizualizari: 10700

Parchetul General are si procurori curajosi care nu se tem de paraditorii unitatii de elita DNA Ploiesti. Procuroarea Elena Iordache de la PICCJ, cea despre care in urma cu doua luni dezvaluiam ca a fost amenintata si chiar santajata dupa ce a preluat dosarul format in urma plangerii penale a fostului deputat Vlad Cosma, privindu-i pe Lucian Onea si Mircea Negulescu, a dispus miercuri, 25 iulie 2018, potrivit Antena 3, punerea sub control judiciar a celor doi procurori ai unitatii de elita ai Laurei Kovesi DNA Ploiesti. Totodata, procuroarea Elena Iordache i-ar fi interzis fostului sef al DNA Ploiesti Lucian Onea sa lucreze cauza privindu-l pe Vlad Cosma, in care s-a dovedit ca fostul deputat a fost pus sa fabrice probe, cu scopul inculparii fostului premier Victor Ponta.


Din informatiile pe care le avem, procedurile sunt in derluare, iar procuroarea Elena Iordache ar fi dispus si extinderea urmaririi penale pe numele lui Lucian Onea si Mircea Negulescu, astfel ca cel mai probabil, in scurt timp, vom asista la trimiterea in judecata a acestora si poate chiar arestarea lor.

Amintim ca dosarul care ii vizeaza pe Onea si Negulescu a fost deschis in urma plangerii facute de Vlad Cosma in 9 februarie 2018, impotriva procurorilor Lucian Onea, Mircea Negulescu, Giluela Deaconu si Savu Alfred din DNA Ploiesti pe care ii acuza de represiune nedreapta, cercetare abuziva, abuz in serviciu si constituire grup infractional organizat.

Potrivit plangerii penale si denuntului pe care Vlad Cosma l-a depus la PICCJ, procurorii DNA Ploiesti i-ar fi cerut, in 2015, sa ia parte la 'inscenarea' unor dosare pentru anumite persoane cu functii politice, fiind amenintat ca in caz contrar acesta, dar si tatal sau, fostul presedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, precum si sora sa, deputata Andreea Cosma, vor fi privati de libertate. Este vorba despre cauzele care ii vizeaza pe fostul primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, pe Sebastian Ghita, pe fostul premier Victor Ponta si altii. Cauzele sunt cunoscute publicului ca dosarul Badescu – Ghita; dosarul Hidro – Hertanu; dosarul Tony Blair – Victor Ponta; dosarul Liviu Tudose – Viorel Dosaru – Ghita; dosarul Siveco – Ghita.

Trebuie precizat ca dosarul ar fi fost intial instrumentat de procuroarea Doina Grosu, ex-procuror DIICOT, insa dat fiind ca unele infractiuni coincideau cu unele infractiuni existente intr-un dosar instrumentat de procuroarea Elena Iordache inca din 2017, cauza a fost preluata de Iordache.

In ce il priveste pe Mircea Negulescu, acesta mai are un dosar la PICCJ, instrumentat de procuroarea Doina Grosu, deschis in urma plangerii penale depuse de deputata Andreea Cosma, care l-a acuzat de sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, cercetare abuziva, represiune nedreapta si abuz in serviciu, dupa ce i-a facut dosare penala si a cercetat-o abuziv, confiscandu-i arhiva de la Biroul Notarial pe care il detinea, creandu-i un prejudiciu de 1,5 milioane euro.

Iata pasaje relevante din plangerea penala si denuntul depus de deputatul Vlad Cosma la PICCJ in data de 9 februarie 2018:

"In fapt,

In anul 2015, am fost chemat la sediul DNA Ploiesti si mi s-a solicitat de catre procurorii Onea Lucian, Negulescu Mircea, Giluelea Deaconu si Savu Alfred sa particip la 'inscenarea' unor dosare pentru anumite persoane cu functii politice.

De asemenea, mi s-au comunicat numeroase date si informatii din diverse dosare penale instrumentate de acesti procurori cu privire la alte persoane ce formau obiectul acestor inscenari.

Mentionez ca mi s-a solicitat sa particip la aceste 'fabricari' de dosare si 'ticluiri' de probe, fiind amenintat ca, in cazul in care nu voi fi de acord, nu doar eu si tatal meu vom fi arestati si ni se vor fabrica dosare, ci si sora mea, care devenise o obsesie pentru procurorul Negulescu.

In aceste conditii, am acceptat sa colaborez cu acesti procurori, care mi-au transmis chiar ca sunt cunoscute si acceptate practicile de construire de dosare, inclusiv la nivel central, de catre procurorul sef al DNA.

Astfel fiind, mentionez ca am executat intocmai toate cele solicitate de acesti procurori, si unele dintre cele puse in practica de mine, la solicitarea si sub supravegherea acestora, s-au materializat chiar in dosare penale, aflate in diverse stadii de solutionare.

Aceeasi modalitate de actiune a acestor procurori a fost utilizata si pentru a fabrica dosarele in care am fost implicat atat eu, cat si familia mea: tatal si sora mea.

Asadar, in modalitatea in care eu am fost folosit pentru a falsifica probe impotriva altor persoane, amenintat fiind cu pierderea libertatii, atat a mea, cat si sorei mele, alte persoane au fost utilizate pentru a fabrica probe in dosarele mele.

Cunosc faptul ca aceste practici au fost folosite atat in dosarele mele si ale familiei mele (inclusiv dosarul ... aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie), dar si in urmatoarele dosare instrumentate la nivelul DNA Ploiesti (enumerate cu titlu exemplificativ) si aflate in diverse etape procesuale:

-Dosarul nr. (dosarul Badescu – Ghita)

-Dosarul nr. (dosarul Hidro – Hertanu)

-Dosarul nr. (dosarul Tony Blair – Victor Ponta)

-Dosarul nr. (dosarul Liviu Tudose – Viorel Dosaru – Ghita)

-Dosarul nr. (dosarul Siveco – Ghita)

In consecinta, modalitatea in care au procedat procurorii Onea Lucian, Negulescu Mircea, Giluelea Deaconu si Savu Alfred, care mi-au divulgat, fara drept, informatii confidentiale privind data, timpul, locul, modul sau mijloacele prin care urmeaza sa se administreze anumite probe este de natura a intruni elementele constitutive ale infractiunii de compromitere a intereselor justitiei.

Fapta de a falsifica ori de a ticlui probe nereale, atat impotriva unor terti, dar si impotriva mea, reprezinta infractiunea de cercetare abuziva, prevazuta la art. 280 alin. (2) Cod penal.

Punerea in miscare a actiunii penale impotriva mea, de a dispune trimiterea in judecata si de a dispune masuri preventive atat impotriva mea, cat si a persoanelor impotriva carora le-au fost ticluite probe, prin folosirea mea si a altor persoane constranse in mod similar, sub amenintare, dar si cu privire la cele de care am luat la cunostinta in mod direct, reprezinta represiune nedreapta, prevazuta de art. 283 alin. (1) si (2) Cod penal.

Fapta de a ticlui probe pentru a sustine acuzatiile si pentru care a solicitat mandatul de arestare de la judecator intruneste elementele constitutive ale infractiunii de cercetare abuziva, prevazuta de art. 280 alin. (2) Cod penal.

Fapta de a nesocoti, cu intentie (dovedita de scopul urrmarit, acela de a elimina persoane cu functii importante din viata politica) dispozitiile legale ce guverneaza efectuarea ceretarii penale: punerea in miscare a actiunii penale, trimiterea in judecata, propunerea masurilor preventive, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu, prevazuta de dispozitiile art. 297 alin. (1).

Faptul ca aceleasi practici erau utilizate de acesti procurori, fiind de coniventa infractionala expresa, constituindu-se in grup organizat pentru a savarsi aceste fapte penale, in scopul obtinerii si mentinerii in functie, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de constituire grup infractional organizat".

Prezentam in continuare plangerea penala si denuntul depus de deputatul Vlad Cosma la PICCJ in data de 9 februarie 2018:
Comentarii

# Viorel date 25 July 2018 13:57 +7

Doi bagagonzi. Nimic altceva. Instrumente. Vor fi aruncati exact ca si ala din dosarul lui Voiculescu, ca doua masele stricate.

# mircea date 25 July 2018 14:15 +2

pentru ei si cei asemenea lor trebuiesc catuse si la picioare.Sa nu uitam cum un batran plangea ca a fost batut de tatal procurorului Onea in numele fiului???iar Negulescu i-a Paradit pa multi in numele Kovesi(curvuta) care a paradito pa magistrata Nicolae,ca a surprinso cu ofiterii SPP in timpul aplicatiilor sexuale multiple

# Neanae date 25 July 2018 14:30 +2

Mi-ar fi mila de umflați ăștia la un colț doar dacă ar deschide gura sa spună toate porcăriile pe care au mâncat o pâine calda plătită de contribuabili. Ramân oricum mișei pana in măduvă și pe drum către mama dracului ... Procurori de elita, auzi! Au infectat justiția imbecilii astia, sunt o căruță de alții ca ei. Nu as da un hamal cinstit pe 10 nemernici din astia, și sunt cu sutele plătiți cu sute de mii de lei pe an plus case și alte alea. Huooooo

# gogu de la strehaia date 25 July 2018 14:34 +1

La beciul domnesc e locul lor.Sectia de procurori din csm vor fi de aceasta data capabil sa dispuna excluderea lui onea.Onea sub control judiciar si totusi instrumenteaza dosare.De rasul curci.

# DOREL date 25 July 2018 16:41 +1

Stati linistiti la locurili voastre, tovarasi, nici unuia nu i se va clinti un fir de par cat timp procuror general e Lazar Augustin si prim adjunct Laura Opreab, totul nu e decat o chestiune de timp, pana la urma, singura care o va pati va fi Elena Iordache ! Si, b): Onea si Negulesu vor fi salvati cu nerusinare, tocmai d-aia Kovesi a ajuns la PICCJ ! Parerea mea ...

# Amelia date 25 July 2018 14:35 +7

PORTOCALĂ TREBUIE BĂGAT "LA DEPOZIT" :-* Câtă nesimțire pe de o parte şi prostie crasă pe de altă parte ca în România țara [justiției ilegale pe protocoale] şi a [statului fals] să se vorbească despre [alegeri şi candidaturi] în politica sau în justiția falsă. E ca şi cum am discuta despre igienă de vreme ce noi ne scădăm într-o baltă cu rahat. Atâta timp cât nu se aplică o reformă radicală în toate instituțiile prin INTERZICEREA ACOPERIȚILOR IN POLITICĂ ŞI JUSTIȚIE care-s căpuşate de acoperiți şi colaboratori. RUŞINE ROMÂNIA, peste 90% din popor şi diaspora e contra statului paralel dar şi a minciunii şi inacțiunii politice corecte de îndreptare urgentă şi inlăturarea TUTUROR IMPOSTORILOR acoperiți contra constituției şi intereselor naționale! Toate alegerile ar trebui BOICOTATE iar deciziile din instanțele NERECUNOSCUTE ŞI RESPINSE prin proteste, până la crearea unui stat de drept democratic real!

# livia date 25 July 2018 14:54 +3

I s-a interzis sa lucreze in dosarul acela, dar in altele poate? A fost exclus din magistratura? Sau chiar si daca va fi arestat, tot va instrumenta dosare (de bun ce este)? Unora li se cere demisia dupa ce a fost trimis un denunt total aiurea si altii, sub control judiciar fiind, mai sunt procurori???

# Dorina date 25 July 2018 14:58 +3

Slugi...

# faracatuse date 25 July 2018 15:19 +1

Unde e demonstrat ca a existat/exista politie politica, acel stat, tara, rahat ce mai e...raia... trebuie sa plateasca. Sa-si scoata fiii din inchisori, sa-si bage opresorii... La noi.... Cucu-Mucu... Ies aia ca eroii de la audieri si isi mai arata si muschii... Centenarul lui peste prajit... Hai Moustache, arata ca ai oaie, fa dreptate!!!

# Nicu date 25 July 2018 15:28 +3

Acești 2 impostori de la Ploiești trebuiau arestați și băgați la beci asa cum au făcut și ei cu mulți nevinovați de-a lungul timpului ,controlul judiciar e o măsura blândă pe lângă ce merita ăștia 2 care au distrus familii și destine . Oarba după ei și sper sa între la pușcărie cât de curând !!

# Lazaroni si Harcea Tarcea , out ! date 25 July 2018 15:40 +2

Era si timpul sa se mai termine cu mizeriile astea ! Trebuie curatat de asemenea CSM , care a deveni tun cuib de viespi .... Lazar clar trebuie sa zboare de acolo si sa faca bani , din aia multi , in agricultura sau pe santier. :P

# Max date 25 July 2018 15:46 +2

Doi nemernici care nu mai au ce cauta in magistratura ! Astia ar trebui s afaca anii d einchisoare pentru toate marsaviile care le-au facut si cati oameni nevinovati au distrus/paradit . Tara asta trebuie sa-si revina la normal , macar pt copiii nostri ca noi ne ducem dar n-o putem lasa plina de balega , trebuie curatata !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva