18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ATAC LA PROCUROR – Elena Iordache din PICCJ, procuroarea care a inceput urmarirea penala impotriva paraditorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu, este supusa unor presiuni infernale. De vineri a fost vazuta plangand intr-o stare emotionala deplorabila. Lumeajustitiei.ro cere CSM sa intervina de urgenta si sa apere independenta procuroarei Iordache, care a lovit in moalele capului mafia DNA. Deputata Andreea Cosma cere interventia ministrului Justitiei

Scris de: L.J. | pdf | print

22 May 2018 14:39
Vizualizari: 21638

Surse judiciare demne de toata increderea afirma ca impotriva procuroarei Elena Iordache de la Sectia de urmarire penala din PICCJ, care a inceput urmarirea penala impotriva procurorilor de la "unitatea de elita" DNA Ploiesti Lucian Onea (foto) si Mircea Negulescu, ar fi fost supusa unor amenintari deosebit de dure. Nu cunoastem natura amenintarilor, dar sursele ne-au informat ca Elena Iordache parea "terminata" si de vineri a fost vazuta plangand in dese randuri. Este foarte posibil ca procuroarea Iordache – anchetator cu state vechi in Parchetul General – sa fi fost supusa unor amenintari, si chiar santaj, ca i se va pregati ceva daca va continua ancheta impotriva uneltelor de la DNA Ploiesti. Nu este exclus ca amenintarile sa fi venit pe o filiera de la varful parchetului sau dinspre servicii, ori amandoua.


Intrucat este evident pentru orice observator de buna credinta ca procurorii Lucian Onea si Mircea Negulescu sunt niste indivizi care nu au ce cauta in magistratura si care au folosit metode de ancheta interzise de lege, precum si un limbaj specific interlopilor, au fost bagati in dosare deosebit de grele de binomul DNA-SRI si ca acestora li s-a asigurat "un spate" institutional, redactia Lumeajustitiei.ro solicita Consiliului Superior al Magistraturii si Inspectiei Judiciare sa intervina de urgenta si sa apere independenta procuroarei Elena Iordache.

Nu stim in ce masura informatiile sunt reale, insa starea procuroarei Elena Iordache este binecunoscuta in anturajul ei si a survenit imediat dupa ce a dispus inceperea urmaririi penale impotriva celor doi procurori al caror comportament de interlopi a ingrozit Romania.

Cunoastem insa ca procuroarea Elena Iordache este o persoana foarte curajoasa, dedicata profesiei si cu frica de Dumnezeu care este foarte greu de "indoit" si care, in trecut, a facut fata presiunilor multor sefi din Parchetul General.

Din informatiile pe care le avem, dosarul in care a fost pus sub urmarire penala procurorul Lucian Onea si care este instrumentat de procuroarea Elena Iordache a fost deschis in 2017.

Exista insa si un al doilea dosar care ii priveste pe Onea si Negulescu, unul mult mai stufos, care ar fi instrumentat de Doina Grosu, ex-procuror DIICOT, iar despre acest dosar exista informatii potrivit carora ar contine zeci de posibile infractiuni comise de cei doi paraditori de la DNA Ploiesti, care coincid cu unele infractiuni existente in dosarul aflat la procuroarea Elena Iordache.

Cel mai probabil, cele doua dosare vor fi reunite.

UPDATE

Deputata Andreea Cosma a facut o interpelare adresata ministrului Justitiei Tudorel Toader, prin care ii cere sa-i comunice ce masuri va dispune pentru apararea independentei procurorului Elena Iordache, dupa aparitia informatiilor ca aceasta ar fi fost supusa unor amenintari deosebit de dure:“Vazand informatiile aparute in presa in sensul ca asupra procurorului Elena Iordache din cadrul PICCJ s-ar face presiuni in sensul ca aceasta sa dispuna o alta solutie decat cea pe care ar intentiona sa o ia potrivit legii si constiintei sale, va solicit sa-mi comunicati ce masuri dispuneti pentru apararea independentei procurorului de caz si impiedicarea oricarei imixtiuni ierarhice sau de alta natura in activitatea unui procuror, care trebuie sa se bucure de independenta totala pe solutii. Solicit raspuns in scris”.

Comentarii

# Elena de la Igiena date 22 May 2018 15:23 +5

Pun pariu ca dosarul "Groasei" este si primul inregistrat!!!! Si, uite asa, scapa Lentzi de dosar, dar ramane cu beneficiul terapiei prin plans preventiv!!! Ca sa-l parafrazez pe M.R. Paraschivescu, dar si pe M. Margineanu (Ardiles):Nu mai plange Lentzi/Plansu' e de forma/ Dosaru' nu e mort/dosaru' se transforma"!!!! O fi plans fata asta si cand avea dosarul cu Romania TV sau...zbiera? Ca ea face "anchete" asa cum joaca Sharapova tenis....despre decibeli, zic!!!

# DODI date 22 May 2018 15:54 +5

De regulă atunci când copiii și procurorii tac înseamnă că se coace ceva. Așa se explică atât tăcerea din ultimul timp a slujirii cât și tăcerea specifică a ”vorbărețului” de la Cotroceni, cel care, mai nou a învățat două cuvinte românești și pe care le repetă cu obstinație, și nu de multe ori contraproductiv funcției pe care cu nesimțire o ocupă. Aceste cuvinte grele sunt ”nu comentez”. De parcă ar fi prea multe de comentat. Dar pentru a comenta cât de cât și legătură cu subiectele fierbinți ale zilei ar trebui să minim bun simț, implicare și dorință de mai bine pentru poporul român. Aceste noțiuni îi sunt străine alogenului cleptoman și tare mă tem că nu e capabil să le învețe până la finele mandatului.

# Pintea date 22 May 2018 16:53 +3

Sa nu mai planga! Sa aiba curaj si sa iasa public, in media, sa spuna despre presiunile care se fac asupra sa, daca exista! Daca toti cedeaza nervos, se duce naiba lupta impotriva coruptilor din AC (anti coruptie)! Pe TVR 2 se difuzeaza un serial britanic, f. interesant, seara la ora 23,10 despre o unitate anticoruptie care lupta impotriva politistilor corupti: wow, crime, oameni politici, masoni, etc. Acestea sant tarile care țipâ la noi si ne dau exemple de anticoruptie, democratie!Jale! De fapt, statele sant acaparate de asemenea sisteme corupte la toate nivelurile, iar lupta impotriva lor este f.grea pentru ca nu mai are cine sa o duca.

# balbeck date 22 May 2018 17:15 +1

Cum poate o procuroare de PICCJ sa loveasca in moalele capului mafia DNA,cand cea mai mare mafie in PICCJ este?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva