18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DNA DECAPITEAZA GUVERNUL – Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis in judecata in dosarul “Referendumului”. DNA: “A coordonat un mecanism complex avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot”. Trimiterea in judecata a lui Dragnea va reprezenta un pretext pentru tabara lui Basescu sa ceara demiterea liderului PSD din Guvern. Procurorii nu investigheaza marea frauda de la referendum comisa de Basescu si CCR, care au batjocorit votul a 7,4 milioane de romani (Rechizitoriul)

Scris de: L.J. | pdf | print

7 October 2013 14:25
Vizualizari: 5365

Motive serioase de ingrijorare pentru premierul Victor Ponta, care cataloga drept abuzive anchetele procurorilor din vara anului 2012, din dosarul “Referendumului”, care au intrat in curtile oamenilor si i-au obligat pe acestia sa jure pe Biblie daca au votat sau nu pentru demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte. Iata ca in loc sa fie cercetati procurorii pentru abuzurile comise, Liviu Dragnea (foto), vicepremier in Guvernul Romaniei (adjunct al prim-ministrului), a fost trimis in judecata de procurorii DNA, luni, 7 octombrie 2013, printr-un rechizitoriu semnat de procurorul Lucian Papici si confirmat de Laura Codruta Kovesi.


Trimiterea in judecata a lui Dragnea contrasteaza cu realitatea stiuta de o tara intreaga, si anume aceea ca daca a existat o frauda majora la referendum aceasta a fost comisa chiar de presedinte si anumiti judecatori de la CCR care au considerat ca vointa a 7,4 milioane de romani, care au votat pentru demiterea lui Traian Basescu, nu face cat o ceapa degerata. De asemenea, trimiterea in judecata a lui Dragnea va reprezenta un pretext pentru tabara apropiata presedintelui Traian Basescu de a cere demiterea acestuia din Guvern, chiar daca faptele retinute in sarcina acestuia nu au fost comise in timpul exercitarii functiei de ministru.

Liviu Dragnea este acuzat de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Alaturi de Dragnea au mai fost trimise in judecata alte 74 de persoane, printre care presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt.

Iata acuzatiile DNA la adresa lui Liviu Dragnea:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a unui numar de 75 inculpati, sub aspectul infracțiunilor reținute in dosarul cunoscut opiniei publice sub numele de dosarul „Frauda la referendum”:

I. NICOLAE-LIVIU DRAGNEA, secretar general al unui partid politic (la data faptelor), in prezent deputat si vicepremier, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In calitate de secretar general al unui partid, inculpatul Nicolae-Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

In acest sens, Nicolae-Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot. in concret, folosirea influentei si autoritatii s-a facut in urmatoarele modalitati:

1. ca un prim pas, inculpatul Nicolae-Liviu Dragnea, in calitate de secretar general al partidului pe care il reprezenta, dar si de coordonator al campaniei electorale, a emis doua adrese, la 12 si 13 iulie 2012, destinate organizatiilor judetene de partid, respectiv presedintilor si directorilor de campanie, dar si primarilor din tara ai acelui partid, adrese prin care, pentru obtinerea participarii la vot a alegatorilor, in proportie de 60%, li se solicita sa ia masuri incriminate de catre Legea nr. 3/2000 (in fapt, promisiuni de foloase materiale in scopul de a determina alegatorii sa voteze) si, de asemenea, sa propuna prefectilor infiintarea de sectii de votare in statiunile turistice, care nu sunt ele insele unitati administrativ-teritoriale.

2. In paralel, inculpatul Nicolae-Liviu Dragnea a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul caruia a transmis mesaje, ordine si recomandari legate de stimularea participarii cetatenilor la vot prin mijloace interzise de lege, catre coordonatorii judeteni de campanie /primarii/activistii de partid. Sistemul informatic avea doua componente IT:

- o componenta ce permitea schimburile de mesaje tip SMS, in timp real si intre mii de utilizatori, prin apelarea numarului telefonic dedicat „1855” ori prin receptionarea de mesaje de la acest numar

- o aplicatie internet ce dadea posibilitatea unui numar restrans de persoane (asa-numitii „coordonatori judeteni” sau „coordonatori”) sa obtina in timp real informatii despre numarul de votanti si modul cum s-a votat in toate sectiile de votare, precum si sa introduca manual astfel de date pe portalele: referendum1.psd / referendum5.psd.ro.

Accesul la sistemul IT era permis coordonatorilor doar pe baza de nume de utilizator si parola primite anterior prin canalul de comunicatii SMS grupat in jurul numarului telefonic 1855, iar pentru membrii sectiilor de votare si alte persoane prin obtinerea autorizarii din partea utilizatorilor. Acest sistem informatic asigura:

- comunicarea in fiecare ora a prezentei la vot a cetatenilor, lucru care permitea coordonatorilor de partid sa identifice sectiile de vot cu o prezenta slaba la urne;

- comunicarea de mesaje, continand ordine sau recomandari coordonatorilor si/sau membrilor sectiilor de votare si altor persoane, in vederea luarii de masuri pentru cresterea artificiala a numarului de votanti in sectiile deficitare prin folosirea de mijloace interzise de lege;

- obtinerea de informatii precise, in timpul procesului de votare (si nu dupa orele 23:00 ale zilei de 29 iulie 2012, cand votarea se inchidea) despre modul cum s-a votat in sectiile de votare de pe tot cuprinsul tarii, respectiv cate voturi „Da” si cate „Nu” au fost exprimate. De altminteri, cerinta a fost indeplinita, astfel ca au rezultat un numar de circa 4400 de comunicari de acest tip, receptionate in timpul desfasurarii votului.

3. De asemenea, Nicolae-Liviu Dragnea a trasat sarcini unor apropiati ai sai (membri de partid din judetul Teleorman, unde indeplinea functia de presedinte al Consiliului judetean) sa faca tot ce le sta in putinta, inclusiv prin incalcarea prevederilor legale, pentru a scoate oamenii la vot pentru indeplinirea pragului de participare de care asigura validarea referendumului”.

* Cititi aici rechizitoriul procurorului Lucian Papici

* Cititi aici, integral, comunicatul DNA cu privire la trimiterea in judecata a lui Liviu Dragnea

Comentarii

# POLO.NICU date 7 October 2013 14:46 0

Usor usor se apropie de conducerea usl care n-a semnat pactul cu Base. Mai putin Ponta 

# Michiduta date 8 October 2013 11:26 +6

\"Are o personalitate individuala mult prea puternica. Or, fie ai o personalitate atat de puternica incat poti sa ti-o si domini si sa te acomodezi circumstantei in care te-ai pus, fie o ai insuficient de puternica, dar foarte conturata, si atunci modifici toate lucrurile din jurul tau ca sa se potriveasca cu temperamentul si optiunile tale\", spune Plesu. Asta o fi părerea dlui Pleşu. Dar cînd nu te dai în vînt după formulări sofisticate, pentru omul de bună credinţă, Băselu e doar un mincinos. A invitat lumea la vot ca dupa 2 săptămîni să se răsucească. Ba mai cerşeşte ex-suspendatu cîteva luni de acces la butoane. Peste un an de zile se poate deratiza după Excelenţa Sa Răs - Gîndacul de Cotroceni ! ! !

# ADEVARUL date 7 October 2013 15:09 +1

CE JEGURI,SCARBE PENALE,AVORTONI MAI SUNT PROCURORII ASTIA TELEGHIDATI SA VA FUT IN GURA DE MAGISTRATI CORUPTI,IN FRUNTE CU ASOCIATIILE MAGISTRATIILOR-CUM DRACU AVETI TUPEUL SA AFIRMATI CA NU SUNTETI DECAT NISTE MARIONETE???CUM VA RABDA PAMANTUL SA NU VA FACETI DATORIA,PERMITANDU-LE HOTILOR-CU VOI IN FRUNTE,PENTRU CA SIGUR NU VA MERITATI BANII-SA SECATUIASCA TARA,CARE SE IMPRUMUTA PENTRU HUZURUL VOSTRU.CERCETAREA JUDECATOREASCA NU ARE CUM SA DUREZE SI SA SE DESFASOARE CA LA VOI,CA LA VOI LA NIMENI.IAR PROBLEMATICA PROCESELOR,PE CAND SA AIBA LEGATURA CU JUSTITIA SI NU CU POLITICA?ORICE AR SPUNE POSTACII DE AICI,IN FAPT SUNTETI DE 100 DE ORI MAI HAINI,CLICA MIZERABILA CARE BATJOCORITI ROMANIA.IN IAD CU VOI.

# Oblio date 7 October 2013 15:15 +4

Ciudăţel (adverbul preferat de Oana Haş) că nici o instituţie nu s-a autosesizat de cele peste 1,5 milioane voturi fraudate într-un SINGUR DOSAR ! ! ! Minciuna gogonată fu proclamată la tribuna PARLAMENTULUI EUROPEAN, de \" Une éminente eurodéputée roumaine\", nu bălmăjeală a unui boschetar oarecare în birtul PIERDE TREN. Nici DNA nici serviciile secrete nu vrură să audă. 

# Flaviu date 7 October 2013 15:20 +4

Dictatorul Cacescu se urca dis de dimineata in turnul de miazanoapte al palatului. Cand mintea lui secreta miasmele dementei, automat dictatorul se duce in turnul de nord. De acolo, de pe creneluri, priveste la ceata de jos, din shantzul cu apa. Cativa gunoieshi din Soliile de Protectie si Pagarici il saluta cu admiratie, salivand abundent in statiile radio. Cacescu nu-i baga in seama si privirile-i purulente cauta sa gaseasca fidelii crocodili. Iata-i! Se bucura castelanul: zoosmarcii bat repede din cozile imputzite: Zi-ne marite! Porunceshte iubite, suflet al nostru! Cacescu pare a se gandi, molfaindu-si agale gingiile. Apoi brusc le trimite un grohait crucis: - Bah flaimucelor, luati-l pe carnatul care s-a ridicat impotriva \"la mine\" mai acu o vreme. Vorbiti cu Covershi ci Tzatzici si cu Bragovei (cu ea bagati interurban). Sa zicetzi ca a fost autoritar.. - Baaaaah, urla dintr-o data dementul castelan. - Numai eu am voie sa fac ce vreau! Eu mictionez ba in capul moranilor! 

# dankh date 7 October 2013 15:24 +1

ce sa zic...fapte urate si dovedite..si eu personal am primit mesaj pe telefon sa votez.nu zicea cu cine dar expeditorul se identifica ca fiind din alinta lui Dragnea....mesaj subliminal...crima organizata in toata splendoarea ei...domnilor politicieni aveti grija...pe viitor...procurorii sunt cu ochii pe voi :D

# unul din lumea cea mare date 7 October 2013 16:14 -1

pentru dankh//wow napirca dodo iar posteaza ineptii(si cite aliasuri mai are)si tot ea isi da si semne verzi,oare nu te/ai plictisit chiar de tine napirca(ai observat ca si televiziunile mi/au preluat termenul pentru procurori?mai te dai si notarita?

# unul din lumea ce mare date 7 October 2013 16:29 +1

ce raspuns prompt a dat napirca dodo alias dankh si si/a postat si un semn verde de pe alt alias dodo,esti atit de fraiera incit ai confirmat inca odata(daca mai era nevoie) supozitiile mele.tu cu mine joci jocuri de inteligenta?nu cred ca m/am inselat cind am afirmat ca probabil esti cea din urma napirca la parchetele din scaune .aghio dodo!!!

# CUCU date 8 October 2013 09:12 +5

A CHEMA OAMENII LA REFERENDUM NU E O INFRACTIUNE MAI MARE CU A IMPIEDICA OAMENII SA VINA LA VOT ! S-AU FINALIZAT DOSARE SI CELOR CARE AU LUAT BULETINELE OAMENILOR ?

# ioana date 7 October 2013 15:48 +7

Si care este rolul unui partid,a unui sef de campanie electorala ? Sa castige batalia electorala ! Si care-i problema ca avea numar de sms ,pentru comunicare rapida? A platit firmei de telefonie mobila ,cu siguranta ! Si care-i problema ca avea dezvoltata o aplicatie IT pentru rapiditatea informatiilor ? Videanu a folosit serviciile STS sau tot acest tip de aplicatii ? O fi avand acest Dragnea alte bube in cap, dar referitor la acest dosar,este clar politic,dictat de cererile lui Basescu ! M-am asteptat sa fie NUP ,dar se pare ca vor ca MCV-ul sa-i ridice in slavi ca l-au incaltat pe Dragnea,pe Fenechiu,pe Vozganian ...Cine mai urmeaza ?

# Bolondito Belendek date 8 October 2013 13:59 0

Sa ne amintim de roboteala serviciilor secrete pentru inventare partidului lui Baselu. Au in atributii asa sarcina or fura insarcinati de COMANDANTUL SUPREM? Cum SRI se ocupa de informatii, toti cei ce adera la partiduletul ala vor deveni musai informatori? Atunci e cazul sa nu mai platim degeaba pe cei lefegii ce verifica cine a colaborat pe vremea impuscatului . . .

# ilas date 7 October 2013 16:16 +8

nu ma intereseaza acest individ care din saibar a ajuns cu politica in virful piramidei. dna ar trebui sa-i aresteze pe toti acesti imbecili care distrug efectiv tara, toti cretinii au idei numai in jecmanirea cetateanului, distrugerii locurilor de munca, vinzarea bunurilor tarii pe nimic cu scopul de a se imbogati citiva escroci. noi muncim pe nimic si abia reusim sa punem o paine pe masa si acesti pseudointelectuali se imbuiba de bine, le creste vila si limuzina ca in povestea cu fat frumos. ne-am lamurit si cu piticul ala de boc dar si cu jigodiile actuale.oricum votezi tot peste hoti si curve dai.pleaca ai ostri vin ai nostri.

# unul din lumea cea mare date 7 October 2013 16:51 0

pentru ilas//stii ce?????!!!!!!!EXACT CA TINE MA SIMT SI EU!!!!! AM SPERAT IN MAI BINE DUPA INDEPARTAREA LUI BOC SI BASE,DIN NEFERICIRE M/AM INSELAT.....CA SI TINE

# Petre date 7 October 2013 18:04 -3

Eu nu stiu ce au in cap astia de la DNA cand pun in carca lui Dragnea, chestii informatice......pai tipul asta nu a fost in viata lui inginer - desi are diploma. A \"tinut\" o carciuma in satul socrului la Giuvasti - Olt, pe urma a luat in locatie in Turnu Magurele alta carciuma - Modernul - si pentru ca acolo a apucat sa manance - in campanie - Petre Roman de la PD a ajuns prefect, a trecut la PSD - ca asa se face si uite unde a ajuns.....oricum va spun eu, teleormanenii care-l cunosc o sa se simta foarte bine daca ajunge la beci. Stiu ca tampenia cu referendumul este o prostie dar la cat a jefuit judetul merita sa stea la puscarie.

# Trezitul date 7 October 2013 19:36 +5

Daca nu scapati de Basescu si spioanca Kovesi ne ducem dracului cu totul ! La miting !

# Dr.Vasile Botomei propune instituirea curtilor de jurati. date 7 October 2013 21:12 0

Dr.Vasile Botomei recomanda Guvernului Romaniei sa grabeasca modificarea Legii 303/2004 privind raspunderea administrativa a magistratilor in sensul revenirii procurorilor la statutul de functionari publici, pentru ca actele de cercetare penala pe care le intocmesc sa indeplineasca cerintele de a fi contestate la instantele de contencios administrativ, inclusiv de suspendare a actelor administrative emise de procurorii/functionari publici, in temeiul Legii de contencios administrativ 554/2004 sau curtile dejurati In acelasi timp sa se infiinteze Consiliul de control al plangerilor impotriva magistratilor constituit din profesori universitari doctori, dupa modelul comisiilor de la doctorat din care sa nu faca parte magistrati in exercitiul functiei, pentru a se asigura un control eficiet si impartial al activitatii magistratilor sub aspectul aplicarii de sanctiuni care in prezent sunt in atributul comisiilor de disciplina din CSM, pentru cauze de incalcare a normelor de drept material.

# doctoru văsîli date 7 October 2013 22:41 0

...recomanda ceaiuri purgative pentru falsificatorii ordinari de documente si batausi de femei pe deasupra. :-* Ba tol.ombei, tot nu ne-ai spus de ce ai falsificat tabelele alea de la Congres. Cand ai minimum de demnitate sa o faci? Si n-o mai labari cu recomandarile ca nu te balega nimeni in seama... :-*

# tolombei date 7 October 2013 23:12 0

,,procurorii/functionari,, ,,curtile dejurati,, ,,impotriva magistratilor constituit,, ,,control eficiet,, ăi, analfabetule escroc, tu de cand dai lectii guvernului ?

# Iulia Motoc date 7 October 2013 23:15 +3

Dottore vasîli, ti-am mai spus sa pui mana pi carti ! Iar rad astia di tini ca esti prost ca noaptea !

# Al L. Upigus date 8 October 2013 03:55 +6

Poporul nostru, cugetand prin crasme cu toiul de tuica in fata, n-a fost in stare sa aleaga altceva de la \"revolutie\" incoace decat emanatii din PCR si Secu = penali; asa ne-am pricopsit cu alde tov. Ilici, Bombonel , Basel, si acum copy-paste (toti cu liotele lor de sicofanti si hamesiti la ciolan). Si atunci pentru cine sa varsam lacrima?

# Ovidiu date 8 October 2013 08:21 +1

  14 februarie primul termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

# Catalin date 8 October 2013 08:59 0

1. Domnule doctor Vasile Botomel, am luat act de recomandarea dvs. si o voi inainta guvernului cu prima ocazie (adica la pastele cailor). Pana atunci va recomand si eu sa va taiati cablul de la net cu un cutit bine ascutit (il gasiti in zona gatului, nu-l cautati prin casa).

# cucu date 8 October 2013 09:10 +4

Dupa ce a castigat alegerile cu ; Jos Basescu ! - Ponta i-a propus lui Basescu procurorii cu nasu in suflet KOVESI , BICA , OLARU ... - ( un nou mandat intreg de 4 ani ) deci Basescu va mai avea imunitate si influenta in justitie si servicii mult si bine datorita tradarii lui Ponta !

# dandra date 8 October 2013 09:56 -5

:eek: NUUU ! Văd că ideea prinde tot mai mult teren...Abia așteptam să plece BĂse ca să văd cine va mai purta vina condamnării oricărui mizerabil...Și iată de ce mă temeam nu am scăpat !!! Dacă Băse pleacă...vor rămâne oamenii....Și tot așa la nesfârșit !! Speram ca ,,lefegii\" antibăsiști vor rămâne fără obiectul muncii !!Dar se pare că va apărea o nouă profesie : ANTIOMULLUIBĂSESCU... Nu sunt pentru sanctificarea lui BĂse...dar nici pentru propagarea la nesfârșit ale eternelor scuze ale oricărui infractor:,,proces politic\" , ,,răzbunarea lui Băse\", ...etc. O să ajungă orice pungaș, violator sau ucigaș să invoce răzbunarea lu Băse ?????

# Cristi C date 10 October 2013 12:21 +1

In fine, un comentariu rational.

# dandra date 8 October 2013 09:48 -6

Încă nu au trecut peste evenimentele referendumului...?  Ce treabă are una cu prefectura ?? Dacă se deschide subiectul referendumului...oricum e defavorabil...Circul făcut atunci cu excluderea celor ce muncesc în afară din masa electorală ...a fost ridicol și dezastruos...

# Cristi C date 10 October 2013 12:20 +1

Dandra, daca ai citi singura legile, ai vedea ca ce a facut CCR este rusinos si ilegal. Cetatenii care stationeaza ilegal, fara forme legale, de peste un an, cum sunt cateva milioane, nu mai sunt in tara si trebuiau radiati de pe listele electorale permanente.

# Cristi C date 10 October 2013 12:16 +1

Stati putin Luju. Exista si multe aberatii in rechizitoriu dar sunt si fapte incriminabile mentionate acolo. Cazuri de semnaturi falsificate, etc. Daca au sau nu legatura cu Dragnea, nu exista nicio proba decat urarea de \"curaj\" care chipurile este interpretata de procurori. Dar, in fapt, masina de vot a PSD este incriminata in acest rechizitoriu, masina care a fost de mult timp hulita in aceasta tara. Si, sincer sa fiu, nu m-ar deranja sa fie sifonata, eventual distrusa. Interesant cu procurorii astia basisti. Cat timp exista masina de vot portocalie basista, era competitia care masina de vot sau sistem electronic de numaratoare paralela este mai bun. Cand po******tia nu ii mai vota cu toate pomenile lor pe pdlisti, a intervenit procuratura sa investigheze singura masina de vot ramasa. Sigur, baseala procurorilor este evidenta, dar pana la urma demersul lor este binevenit.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva