17 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MISCARE INTAMPLATOARE? - In timp ce Klaus Iohannis viziteaza Israelul si la o zi dupa ce Basescu a acuzat-o pe Kovesi ca s-a imbolnavit de putere, DNA cere arestarea in lipsa a patru miliardari israelieni. Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin „Benny” Steinmetz si Moshe Agavi sunt acuzati ca au intrat in afacerea cu terenurile retrocedate nelegal de pretinsul "Printul Paul al Romaniei"

Scris de: L.J. | pdf | print

10 martie 2016 16:27
Vizualizari: 5144

Fix in perioada in care Presedintele Klaus Iohannis se afla in vizita oficiala in Israel si dupa ce fostul Presedinte Traian Basescu a iesit public si a afirmat ca Laura Codruta Kovesi trebuie sa plece din functia de sefa a DNA, pe motiv ca s-a imbolnavit putere, DNA cere arestarea preventiva in lipsa a patru oameni de afaceri israelieni. Este vorba despre Tal Silberstein (foto), Shimon Shevez, Benjamin „Benny” Steinmetz si Moshe Agavi.


Cel mai important personaj este Benjamin "Beny" Steinmetz, israelian cu o avere estimata la circa 3,5 miliarde de dolari, cunoscut in Romania pentru afacerile imobiliare pe care le-a dezvoltat aici, dar mai ales pentru actiunile pe care le avea in proiectul Rosia Montanta Gold Corporation.

Un alt nume greu din acest dosar este cel al lui Tal Silberstein, fost consultant al lui Traian Basescu, dar si al altor importanti lideri politici. Tal Silberstein, la randul sau a dezvoltat mai multe afaceri in Romania, in principal pe activitati de consiliere si management.

Concret, DNA cere arestarea lui Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin „Benny” Steinmetz si Moshe Agavi pe motiv ca, din noiembrie 2006, impreuna cu afaceristul Remus Truica ar fi constituit un grup infractional organizat cu scopul de a dobandi pretinsa avere revendicata nelegal de Al Romaniei Paul Philippe, cel care s-a autointitulat "Printul Paul al Romaniei". Acestia ar fi oferit bani si bunuri persoanelor din cadrul autoritatilor care detineau proprietatile revendicate de "Printul Paul al Romaniei", in vederea instigarii la savarsirea de catre aceste persoane a infractiunii de abuz in serviciu.

Pentru aceste actiuni, "Printul Paul al Romaniei" le-ar fi promis lui Remus Truica, Shimon Shevez, Benjamin „Benny” Steinmetz si Moshe Agavi un procent de 50-80% din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania.

Prezentam in continuare integral comunicatul DNA nr. 282/VIII/3 din data de 10 martie 2016:

"In completarea comunicatului nr. 230/VIII/3 din 03 martie 2016 privind retrocedarea nelegala unei suprafete de 47 de hectare de padure situata in localitatea Snagov si privind retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa comunice urmatoarele:

La data de 17 decembrie 2015, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii:

1. TAL SILBERSTEIN, om de afaceri, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si complicitate la spalarea banilor;

2. SHIMON SHEVEZ si BENJAMIN „BENY” STEINMETZ, oameni de afaceri, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si complicitate la spalarea banilor;
3. MOSHE AGAVI, om de afaceri, pentru savarsirea infractiunii de aderare la un grup infractional organizat.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Incepand cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truica Remus impreuna cu inculpatii Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin „Benny” Steinmetz, Moshe Agavi (care a aderat ulterior) si alte persoane, au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al Romaniei Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autoritatilor/institutiilor detinatoare a acestor proprietati, instigarea si complicitatea la savarsirea, de catre aceste persoane, a infractiunii de abuz in serviciu, prin punerea la dispozitie si semnarea inscrisurilor necesare si prin traficarea influentei reale asupra functionarilor publici.

Pentru a pune in practica planul infractional, inculpatul Al Romaniei Paul Philippe i-a promis inculpatului Remus Truica si asociatilor lui din grupul infractional o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea / retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete din tara sau asupra judecatorilor, urmand a se reusi, in mod injust, obtinerea bunurilor revendicate si punerea in posesia lor.

De la data constituirii, membrii grupului au fost permanent implicati in activitatea infractionala si s-au informat reciproc, direct sau indirect, asupra evolutiei si realizarii interesului urmarit prin faptele comise, stabilind de comun acord strategia de urmat si gasind impreuna solutiile cele mai economice pentru grup.

De la punerea in miscare a actiunii penale si pana in prezent, procurorii anticoruptie au facut numeroase demersuri pentru a asigura prezenta celor 4 inculpati in fata organelor judiciare, insa acestia urmaresc tergiversarea cercetarilor fata de ei si in final sustragerea de la urmarirea penala.

Avand in vedere aspectele mentionate anterior, la data de 10 martie 2016, procurorii au inaintat Curtii de Apel Brasov referatul cu propunere de arestare preventiva in lipsa a inculpatilor Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin „Benny” Steinmetz si Moshe Agavi, pe o perioada de 30 zile, de la data punerii in executarea a mandatelor de arestare preventiva.

Judecarea propunerii de arestare preventiva in lipsa va avea loc la Curtea de Apel Brasov la data de 14 martie 2016.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie".

Comentarii

# Cris date 10 martie 2016 16:45 +11

Cam asa sa intamplat si cu vizitele in China,exact cand era in vizita Boc si la vizita lui Ponta,se operau arestari printre Chinezii din Bucuresti pentru ca nu se mai putea astepta cateva zile.Aceste organe nu trebuie acuzate de tradarea intereselor nationale?

# letalcobra date 11 martie 2016 08:33 -1

mai bine ai pune mâna pe gramatică să știi și tu când se scrie ”s-a întâmplat” și când ”treaba sa”.

# Mari oameni date 10 martie 2016 16:52 +8

Cum si-or fi facut averile saracutii? Si cum au pus scuzati expresia botul toti 4 la placinta, mai ceva ca cei 7 din Vaslui? Poate o fi sindromul Vestului Salbatic, daca le ei in tara nu pot, se refuleaza si ei prin lumea a 4-a (sa nu jignim degeaba lumea a 3-a) unde totul e posibil.

# Camp tactic date 10 martie 2016 16:54 +9

Ca la Radio Erevan- Mai precis Benny, Silbi si Shlomo au marcat profit (pentru ei doar bani de vacanta), Paul a jucat rolul vietii (director de fatada vorba lui Ilf si Petrov) iar Binomu care cu siguranta nu a stat de sase pentru trei shekeli pica de tap ispasitor dar nu a aflat inca.  Morala - Asa patesti cand te il ai consultant pe Sima.

# obiectiva date 10 martie 2016 21:53 +2

wow, ce veste.............am trait sa vad si pe asta :).......... :P :eek: :P :eek: :P :eek:

# Uliu date 11 martie 2016 01:22 +3

2006....aproape 10 ani....

# Strul date 11 martie 2016 08:59 +5

Ca vor sa-i aresteaza preventiv, in lipsa, mi se pare absolut firesc. :-) Ma intreb daca, pe modelul deciziei din Dosarul ICA, una ca Bogdan Camelia va dispune si confiscarea averilor evreilor . Ar fi maiastru ca Statul Roman sa devina proprietar pe cladiri si terenuri din Israel. Pe langa haraiala cu palestinienii, evreii sa se trezeasca ca se extinde si Statul Roman pe teritoriul lor. Prin sentinte judecatoresti, fara razboi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2021 – Muah-muah de la “Bobi Buze-Dulci”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva