26 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MITOMANA – Sefa DNA Laura Kovesi a stors lacrimi de corocodil, amestecand sloganuri gen “festivalul inculpatilor” si “Justitia este sub asalt” cu minciuni sfruntate. Mii de oameni si-au exprimat indignarea pe retelele de socializare pentru minciunile rostite cu atata nonsalanta. Singura masura posibila impotriva Laurei Kovesi pentru inlaturarea din DNA este o interventie in forta a politicului, in conditiile in care PICCJ si CSM ocolesc sa ia masuri

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 February 2018 13:43
Vizualizari: 11486

Sefa DNA Laura Kovesi a incercat, miercuri seara 14 februarie 2018, un exercitiu de imagine si PR, pentru a acoperi uriasul scandal izbucnit dupa difuzarea inregistrarilor devastatoare in care s-a devoalat cu parchetul anticoruptie falsifica probe si forteaza oameni sa scrie denunturi si declaratii dupa dictare. Totusi, Laura Kovesi mai bine nu iesea. Conferinta de presa nu a prins desigur decat la #rezistentii care o sustin, caci oamenii de buna credinta au putut vedea ca nu a fost altceva decat o tentativa de victimizare si de acreditare a ideei ca oricine altcineva de vina pentru abuzurile si ilegalitatile comise de DNA, mai putin Laura Kovesi. Dar mai mult decat atat, discursul lui Kovesi, specific nu unui magistrat, ci unui politician, impaunat cu sloganuri gen "festivalul inculpatilor" sau "Justitia este sub asalat", a fost unul plin de minciuni. Iar acestea sunt devoalate rand pe rand de presa libera. In paralel, mii de oameni isi exprima indignarea fata pe retelele de socializare pentru minciunile rostite cu nonsalanta de Kovesi.


In editia de ieri, v-am aratat cum sefa DNA a mintit atunci cand a sustinut ca procurorii DNA nu fac falsuri. V-am aratat un caz concret, confirmat chiar de judecatorii de la Inalta Curte, printre care culmea si fostul consilier al sefei DNA Horia Valentin Selaru, care au constatat ca DNA Brasov a comis falsuri in dosarul printului Paltin Strurdza. De altfel, procurorul DNA Iulian Nica, cel care a aruncat falsurile in dosar cu care s-a obtinut chiar si arestarea unor inculpati, este vizat in doua dosare la PICCJ (click aici pentru a citi). In editia de astazi, Lumeajustitiei.ro prezinta alte minciuni rostite de Laura Kovesi. Si le numim minciuni caci afirmatiile sefei DNA sunt contrazise de acte emise una dintre cele mai importante institutii din sistemul judiciar, la care insasi Kovesi se raporteaza, si anume Inspectia Judiciara.

Expertizele Lulutei

Unul dintre raspunsurile oferite de Laura Kovesi in conferinta de presa maraton a privit deja celebra inregistrare in care aceasta cerea “decaparea premierului”. Evident, Laura Kovesi a negat ca ar fi spus acest lucru, iar in apararea sa a invocat doua expertize care ar demonstra ca nu ea a facut acea afirmatie si ca inregistrarea ar fi suferit juxtapuneri.

Iata afirmatiile Laure Kovesi:

Sunt doua expertize in dosar care constata ca nu am facut acea afirmatie, chiar Inspectia Judiciara a constatat ca nu am facut acea afirmatie, si nu am facut acea afirmatie. Inca din prima seara am precizat ca anumite afirmatii nu le-am facut. Nu as vrea sa fiu acuzata ca imi fac apararea in public, dar daca ascultati atent veti vedea ca nu am rostit acele cuvinte, redarea este gresita. O expertiza a Institutului de criminalistica a stabilit ca inregistrarea a suferit editari. Nu am luat laptopul la mine, va aratam cu un simplu soft de pe net si o relatare din fata DNA cum nu criticati DNA, ci il laudati. Acest lucru mi s-a intamplat mie si s-a dovedit printr-o expertiza, ca s-au facut juxtapuneri de cuvinte”.

Si acum iata ce a retinut Inspectia Judiciara pe acest subiect:

Din analiza intregului material probator, rezulta dincolo de orice indoiala rezonabila, ca in cadrul sedintei de lucru din data de 30.03.2017, procurorul sef al DNA a facut afirmatii de natura a aduce atingere onoarei sau probitatii profesionale si prestigiului justitiei. Imprejurarea ca o parte din procurorii audiati nu isi mai amintesc aceste afirmatii sau ca aprecieaza ca ele nu au avut un caracter ofensator nu inlatura nici certitudinea acestor afirmatii, nici faptul ca, in mod vadit, ele au fost intentionate ca atare de autoarea lor, fie ca aceasta nu a avut reprezentarea caracterului lor, fie ca acestea constituiau un limbaj uzual, astfel incat nu a mai aparut vreun sentiment de autocenzura.

Cat priveste alterarea continutului lor, invocata in aparare de persoana cercetata, aceasta nu a fost confirmata in maniera juxtapunerii sau colarii de catre constatarea tehnico-stiintifica sau de expertiza criminalistica, motiv pentru care apararea va fi inlaturata ca nesustinuta de probe.

Limbajul folosit este strain cadrului unui limbaj juridic oficial al unui magistrat si extern standartelor privind exercitiul functiei de conducere a unei structuri a Ministerului Public (…)

Limbajul uzitat (facandu-se abstractie de expresiile nerecunoscute de procurorii audiati, respectiv 'a decapa', 'manca-ti-as', 'a insfaca', 'stai cu curu pe dosare') este constatabil de catre orice observator echidistant si rezonabil ca fiind inadecvat unui magistrat, agresiv, chiar intr-un registru licentios si de natura a contraria sau indigna opinia publica, iar pe de alta parte contine tendinte de interventie in activitatea unor magistrati procurori cu referire la cauze penale aflate in curs de instrumentare”.

O alta diversiune

In aceeasi conferinta de presa, Laura Kovesi a oferit o realitate denaturata. Mai exact, sefei DNA i s-a amintit ca ea insasi a sarit in apararea procurorului Mircea Negulescu, in momentul in care acesta a fost pentru prima data aratat publicului in toata splendoarea lui. Este vorba despre cererea pe care Laura Kovesi a facut-o in septembrie 2016, pentru apararea independentei sistemului judiciar ca urmare a dezvaluirilor si inregistrarilor publicate de fostul senator Daniel Savu care devoalau comportamentul lui Mircea Negulescu (vezi facsimil).

Iata ce a spus Laura Kovesi:

Eu niciodata nu am cerut apararea unui procuror, ci apararea independentei sistemului judiciar. Nu am cerut apararea procurorului Negulescu”.

Laura Kovesi nu a incercat insa altceva decat o diversiune. Caci prin solicitarea ca CSM sa stabileasca daca dezvaluirile facute de Daniel Savu au adus “atingere independentei sistemului judiciar, in ansamblul sau”, Laura Kovesi l-a aparat implicit pe Mircea Negulescu. Asta intrucat Negulescu era “cauza” care a determinat asa-zisa afectare a independentei sistemului judiciar, in ansamblul sau.

Desigur, cererea Laurei Kovesi a fost acceptata, iar prin CSM, prin constatarea ca Daniel Savu a adus “atingere independentei sistemului judiciar, in ansamblul sau”, l-a aparat aparat implicit procurorul Mircea Negulescu. Si atunci, oare cum nu l-a aparat Laura Kovesi pe Mircea Negulescu.


In final, prezentam cateva capturi din miile de postari de pe Facebook in care oamenii de buna credinta isi exprima indignarea despre minciunile sfruntate pe care le-a inganat Laura Kovesi:


Comentarii

# cozma ioan mangalia date 15 February 2018 13:56 +14

stimata redactie si stimati vizitatori ai paginii , consta ca individa are stidii basescianiste . dar la diversiune grosolana l-a intrecut pe pixelistul d. funeriu !adica tot ce am vazut noi nu e adevarat si tot ce spune ea este ! pai din capul locului minte si divagheaza intrucat dnaul NU E JUSTITIA !. CE DRACU ASTA E IN CAPETELE DOBITOCILOR SOROSISTI MACOVICIUCISTI , PNLISTI.USRISTI,PIMPISTI SI #TAGISTI , TOTI LA UN LOC NISTE ANALFABETI IN CUNOSTINTE DE CONSTITUTIE !

# G.D date 15 February 2018 14:00 +6

LCK Este o infractoare dovedita. Se tine pe pozitii pt ca stie ca este sustinuta de catre toate institutiile statului intrucat toti sunt cu scheleti in dulap. Toti au mishmashuri si ilegalitati la activ. Chestionati si oameni obisnuiti, care nu au sansa sa apara la TV, care se simt si se stiu condamnati pe nedrept de catre acesti infractori care reprezinta un pericol imens pt Ro, sa vedeti pe ce se dau condamnari, sa vedeti cum se dau condamnari in mod discriminatoriu, pe acuzatii care nu pot fi dovedite, pe maruntisuri pe care trebuia sa se dea suspendare, dar in mod paradoxal au primit condamnare. Nu doar Dragnea, ponta, Tariceanu, si inca 2-3 sunt acuzati abuziv de catre justitie. Pai in cazul kovesi aceasta este vinovata daca recunoaste ea, sau e vorba de probele care dovedesc vinovatia? Toti trebuie demisi, nu doar kovesi. Toti sefii capi de institutii demisi si anchetati in frunte cu macovei, urgent, astazi.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 15 February 2018 14:00 +7

nu ma intereseaza galetile de lacrimi (ca sa parafrazez filmul moscova nu crede in lacrimi) ale kovesoaicei ,ma intereseaza ca ea pe banii mei si ai prostilor de contribuabili ca mine NENOROCITA ASTA A PRODUS LACRIMI SI UMILINTA UNOR OAMENI EXACT CA SI INCHIZITIA.MINCIUNA TREBUIE ERADICATA DIN MERMELICA SI APOI O SA VORBIM DE PRODUCTIVITATEA MERMELACILOR SI DE O VIATA MAI BUNA!!!!!ELIMINATI MINCIUNA DIN MERMELICA CA ALTFEL RAMINE CUM AM MAI SPUS IN MERMELICA SI GPS/UL MINTE

# Alexandru date 15 February 2018 14:03 +7

Singura " realizare" a acestei instituții odioase este aceea ca oameni nevinovați au fost supuși unor abuzuri inimaginabile, în timp ce în toate instituțiile statului, coruptia adevarata colcaie, nestingherita de nimeni. Iar mafiotii, infractorii adevarati, ca sa citez o expresie preferata de doamna K, se bat pe burta cu aceia care ar trebui sa ii ancheteze si sa ii cerceteze. Ce se întâmplă în România depășește orice imaginație . Este un cancer generalizat, o lipsa de perspectiva și de speranță reala pentru oamenii cinstiți din România. Cei care, contrar speranței doamnei K, nu o sprijină și nici nu o validează. Nici pe ea, nici pe instituția dumneaei. Ce se întâmplă în România nu este de azi, de ieri. Dar, din păcate, viitorul se anunță la fel de sumbru ca prezentul. Ce se aude în aceste zile sunt certitudini, sunt lucruri trăite și știute de mulți. În aceasta hazna care a devenit realitatea noastră, cei responsabili de a o fi creat-o , trebuie sa plătească! Penal!

# Hell date 15 February 2018 14:06 -14

Am auzit ca in DNA au mai intrat pe usa din dos niste fufe fara examen , pe criterii foarte ciudate si indoielnice, parand a fi trecute prin patul cuiva, spre avansare, deci... si in ochii mei incepe sa pice "DihaNiA" DNA. Eu zic sa faceti macar curatenia de primavara... Veveritele si alte oratanii- sa fie trimise in paduce, unde le e locul si oamenii de bun simt- sa ramana in continuare pe pozitii. 

# Alexandru date 15 February 2018 14:10 +5

Singura " realizare" a acestei instituții odioase este aceea ca oameni nevinovați au fost supuși unor abuzuri inimaginabile, în timp ce în toate instituțiile statului, coruptia adevarata colcaie, nestingherita de nimeni. Iar mafiotii, infractorii adevarati, ca sa citez o expresie preferata de doamna K, se bat pe burta cu aceia care ar trebui sa ii ancheteze si sa ii cerceteze. Ce se întâmplă în România depășește orice imaginație . Este un cancer generalizat, o lipsa de perspectiva și de speranță reala pentru oamenii cinstiți din România. Cei care, contrar speranței doamnei K, nu o sprijină și nici nu o validează. Nici pe ea, nici pe instituția dumneaei. Ce se întâmplă în România nu este de azi, de ieri. Dar, din păcate, viitorul se anunță la fel de sumbru ca prezentul. Ce se aude în aceste zile sunt certitudini, sunt lucruri trăite și știute de mulți. În aceasta hazna care a devenit realitatea noastră, cei responsabili de a o fi creat-o , trebuie sa plătească! Penal!

# teodor date 15 February 2018 14:32 +5

Cand ma gandesc ca unii o compara cu Corado Catani ma ia durerea de cap... In orice tara normala la cap era luata pe sus, intai pe cei 2 ciraci masluitori si apoi pe ea in urma marturisirilor acestora.. Nu avem stat de drept, asta e clar...Au defilat pe la DNA prinsi in catuse oameni ce s-a demonstrat a fi nevinovati, lucratori CFR, medici, asistente medicale, politicieni.... Astia care intruchipeaza CORUPTIA la nivel inalt, sunt bine mersi si isi acopera urmele... Numai o junta militara ne mai poate salva...

# Stefan Nicolescu date 15 February 2018 14:44 +8

Ce justitie mai e in tara asta ? Cu cine sa facem justitie cu Augustin Lazar, cu Kovesi, cu Livia Stanciu ? Sa fim seriosi. Daca intr-o cauza simpla, cum e un litigiu de munca pentru salariatii aceleasi institutii, in aceasi cauza, o parte din salariati, au castigat, o parte au pierdut. Ce judecatori pot lua asemenea decizii, cand legea e una pentru toti. Sistemul justitiei in Romania lucreaza dupa principiul "pentru uni muma si pentru altii ciuma". Cu astfel de oameni, sistemul de justitie din Romania este praf si varza. Ce dreptate, ce corectitudine, ce justitie ? In Romania se moare cu dreptatea in mana. Incredibil, incalificabil si inadmisibil.

# tică date 15 February 2018 15:32 +3

Aşa este, cu cine să facem justiţie în ţara asta, cu Tudorel Toader !?!

# tică date 15 February 2018 19:19 +1

Hai, că v-aţi bulucit ca oile-n strungă, să-mi daţi cu minus. La ora la care postez acum s-a văzut ce mare brânză a făcut Tu-Dorel în legătură cu LCK. Spălaţi-vă cu el pe cap !

# Hell date 15 February 2018 16:56 -13

Incredibil de corect. Situatia  din Romania e urmatoarea: se moare in spitale cu zile , iar  pe holurile tribunalelor se moare cu dreptatea in mana. Singura solutie: fuga din tara. Fuga e rusinoasa, dar e sanatoasa.  ;-)

# shalom date 15 February 2018 15:07 +3

Cititi ce s-a intamplat in Italia cu asa zisa operatiune Mani Pulite , organizata de CIA , chipurile sa elimine "comunistii" din Italia...Antonio Di Pietro(Kovesi al Italiei de atunci) a intrat in politica ulterior,un escroc la fel ca si Kovesi care a distrus Italia.si apropo de-asta nici pe comunisti nu i-au eliminat avand in vedere ca Italia o are pe Mogherini mare staba in EU ea fiind membra a Partidului Comunist italian pana in 1996 cand s-a desfiintat trecand cu totii la partidul de stanga al lui Renzi.numai astia cu IQ de max 85 mai cred in minciunile astora gen Kovesi , ce memorie scurta are poporul roman..n-au trecut nici 30 ani de cand a fost terorizat de militie si securitate...

# Stati linistiti, nu va agitati! date 15 February 2018 15:22 +8

De ce va agitati, schimbarea sefului DNA rezolva problemele justitiei, NU. Este vorba de reformarea intregului sistem, cu reguli clare, cu  oamnei cu experineta si probitate profesionala, cu respectarea legii, nu cu dosare facute pentru publicitate si audienta maxima, care la final, adica dupa ce se judeca in toate fazele de judecata, constatam cu uimire ca PROFESIONISTII DNA si SRI, au obtinut in loc de condamnarea inculpatilor ACHITAREA ACESTORA, adica nu au avut probe, sau si mai grav FAPTA NU EXISTA, ceea ce insemna ca avem probleme cu PEROSNALUL, CARE ESTE SLAB PREGATIT, INCOMPETENT SI  mai grav DE REA CREDINTA(motivul fiind determinat de justificarea salariilor care pleaca de la 20.000 de lei pe luna, ceea ce nu este putin pentru Romania) sa nu mai vorbim ca multi sunt angajati pe pile de la SPP, SIE, SRI, MAI. 

# Liberia date 15 February 2018 15:48 -6

...este o tara frumoasa. Nemultumitii pot oricand emigra.

# Paul Snaider date 15 February 2018 15:49 +3

Din cele spuse aseara am retinut una... STALINISTA ! Un inculpat poate face zeci de denunturi despre anumite persoane numai despre procurorii care falsifica probe nu are voie ca… de, nu poate fi credibil !!!! Cu alte cuvinte, un condamnat penal nu are dreptul sa se adreseze justitiei !!!??? LUME DE NEBUNI ! Constitutia Romaniei ARTICOLUL 21 (1) Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime. (2) Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept. (3) Părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil.

# Basterci date 15 February 2018 15:55 +8

A distrus complet notiunea de justitie si institutia ce-o conduce (inca). Cu ocazia asta a "paradit" si increderea care mai era in actul de justitie! Ce mai cauta ticaloasa asta acolo, mei, Santa Klaus ? :-*

# Dorina date 16 February 2018 19:53 0

O mica reorganizare structurala institutionala... ii dispare postul din schema si e fara revocare.... Iohannis e scos din joc! Iti trebuie doar o lege! Si pot pe urma sa boceasca cat vor!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.11.2022 – Judecatoare cu poze XXX (Galerie foto si video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva