2 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ABUZUL DNA A IESIT LA IVEALA – Judecatoarele Luminita Zglimbea, Angela Dragne si Leontina Serban de la ICCJ l-au achitat pe medicul Serban Bradisteanu in dosarul in care acesta a fost acuzat ca a incercat sa-l scape pe Nastase de puscarie internandu-l la Spitalul de Urgenta dupa tentativa de suicid. Procurorii DNA ar fi vrut sa-l tina pe Nastase in inchisoare chiar daca viata acestuia era in pericol (Minuta)

Scris de: L.J. | pdf | print

4 martie 2014 15:18
Vizualizari: 5961

Abuzurile DNA in cazul mediului Serban Bradisteanu (foto) au iesit la iveala. Judecatoarele Luminita Zglimbea, Angela Dragne si Leontina Serban de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au achitat, marti, 4 martie 2014, pe renumitul medic trimis in judecata de DNA pentru favorizarea infractorului. Decizia nu este definitiva.

Practic, Serban Bradisteanu a fost acuzat de procurori ca ar fi incercat sa il scape pe Adrian Nastase de inchisoare in momentul in care l-a internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, in 2012, in urma tentativei de suicid a acestuia. Cu alte cuvinte, procurorii l-ar fi vrut inchis pe Nastase, chiar daca viata acestuia era pusa in pericol in urma gestului de a se impusca.


Prezentam minuta ICCJ:

In baza art.396 alin.5 Cod procedura penala raportat la art.16 alin.1 lit.b Cod procedura penala achita pe inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru, pentru savarsirea infractiunii de favorizarea infractorului prevazuta de art.269 Cod penal (art. 264 Cod penal anterior, cu aplic. art. 17 lit. a din Legea nr. 78/2000).

Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.

Cu apel in 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Pronuntata in sedinta publica, azi 4 martie 2014”.

DNA: “A incercat zadarnicirea punerii in executare a mandatului de executare a pedepsei”

Serban Bradisteanu a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in 5 decembrie 2012, pentru favorizarea infractorului. Acestia sustin ca medicul “a incercat zadarnicirea punerii in executare a mandatului de executare a pedepsei” dispuse de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitei in cazul ex-premierului Adrian Nastase, condamnat la 2 ani de inchisoare in dosarul “Trofeul Calitatii” in data 20.06.2012, atunci cand a luat decizia de a-l interna pe fostul prim-ministru in unitatea medicala, ca urmare a ranilor provocate dupa tentativa de sinucidere. Anchetatorii acuza ca Serban Bradisteanu s-a folosit de calitatea sa de medic specialist in chirurgie cardiovasculara si si-a asumat internarea fostului premier Adrian Nastase in urma tentativei sale de suicid, cu toate ca diagonosticul medical nu impunea internarea in cadrul sectiei pe care o conducea. Mai mult, procurorii DNA spun ca medicul Serban Bradisteanu nu avea de ce sa intervina in acest caz, in conditiile in care primele interventii medicale au fost efectuate de catre un alt medic de la o alta sectie din spital:

"In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: La data de 20 iunie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 judecatori a pronuntat prin decizie definitiva condamnarea inculpatului Adrian Nastase la pedeapsa de 2 ani inchisoare in regim de detentie pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si, in aceeasi zi, Tribunalul Bucuresti a emis mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea continand mentiunea expresa de incarcerare in penitenciar a persoanei condamnate Adrian Nastase. In conditiile in care Adrian Nastase si-a provocat leziuni prin impuscare, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti si, cu aceasta ocazie, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru, prin atitudinea sa, a incercat zadarnicirea punerii in executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Nastase Adrian. Concret, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru si-a folosit prerogativele sale de medic specialist chirurgie cardio vasculara si si-a asumat internarea lui Adrian Nastasein cadrul sectiei pe care o conducea desi diagnosticul medical nu impunea internarea in cadrul acestei sectii, iar primele interventii medicale au fost realizate de catre un alt medic dintr-o alta sectie. In continuare, desi nu a facut nicio mentiune cu privire la necesitatea unei interventii chirurgicale cardio – vasculare in fisa medicala a persoanei condamnate, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru si-a arogat fara drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicarii publice si a transmis ca persoana condamnata are si alte afectiuni medicale, care, in realitate, erau secundare celor urgente gestionate deja de un alt medic. De asemenea, inculpatul a evitat sa comunice oficial reprezentantilor Directiei Generale de Politie Municipiului Bucuresti daca persoana condamnata poate fiind incarcerata. Toate acestea au avut drept consecinta prelungirea internarii in spital si amanarea momentului transferului la o unitate de detentie, situatie care a impus reprezentantilor Directiei Generale de Politie Municipiului Bucuresti sa faca demersuri legale suplimentare pentru clarificarea indeplinirii conditiilor juridice de transfer. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 iunie 2012, Tribunalul Bucuresti, ca instanta de executare, a stabilit ca situatia persoanei condamnate Nastase Adrian de a se afla internat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti nu impiedica cu nimic punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei, lucru care s-a realizat in aceeasi zi".

* Cititi aici rechizitoriul prin care a fost trimis in judecata Serban Bradisteanu

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 4 martie 2014 15:37 +21

tot respectul pt dvs dle doctor.!!!!!!macar ca turbeaza betivanca macovei si nu numai din aceasta cauza si SINCER MA BUCUR CA ATI TRECUT DE ACEST HOP IN VIATA DVS. sper din tot sufletul sa actionati in judecata NAPIRCILE DE PROCURORI SI JUDECATORI care nu v/au respectat drepturile constitutionale si in felul acesta v/au pricinuit o infirmitate.sper ca napircile si viperele sa fie judecate pe maidanul ,,cu dragoste,,si asta cit mai repede.si apropos cercul se stringe in jurul romaniei ,tulburari de strada de 100/200.000 de oameni si in bulgaria

# unul din lumea cea mare date 4 martie 2014 16:13 +9

este reconfortant pentru mine sa vad semnele cu rosu cum se ,,topesc,,si se metamorfozeaza in semne verzi si sa vad cum va ,,electrocutati,,cind va spun de maidanul ,,cu dragoste,,(napircilor stiti cine a scris cartea??)si ignoranti fiind si crezind ca romanica si gunoiul este centrul universului(,universului vostru limitat)chiar si gunoiul ma citeste stiind cine/s si avind promisa o intilnire .oricum imi place sa va totrurez si chiar recunosc ca imi face placere!!!!!

# hai sictir date 5 martie 2014 08:58 -6

Nu te bucura prea devreme ............ in apel vin ANII si pt. dom\' doctor.

# unul din lumea cea mare date 5 martie 2014 09:52 +5

poentru hai sictir//ma bucur si ma voi bucura si pentru cea mai mica durere pe care judecatile publice vi le vor cauza,ca prea ati ajuns napirci!!!! o sa constatati voi cit va IUBESTE lumea

# ADEVARUL date 4 martie 2014 17:15 +6

ROMÂNIA TOCMAI A CÂȘTIGAT LA LOTO,AM SCAPAT DE UN BĂSIST IMPUTIT PRECUM CRIN ANTONESCU-ERA MORT DE CAND NE-A TRĂDAT.DU-TE DRACULUI CU TOTI BĂSISTII :lol:

# A D E V A R U L DESPRE SINUCIDEREA LUI BOMBONEL date 4 martie 2014 22:23 -7

A D E V A R U L DESPRE SINUCIDEREA LUI BOMBONEL Cand a ajuns la spital vazand ca nu are nimic (nici o gaura de glont ) doctorii au tras concluzia : Glontul a intrat prin kuurr ....a trecut prin gat ,prin plamani ,s-a intors prin gat ,a trecut de doua ori prin inima ..inainte si inapoi......si a iesit tot prin kuurr …ca alta gaura nu mai avea …. Cei doi doctori…boonerean si precisteanu I-AU FACUT DOUA BUTONIERE .... CA SA ZICA CA PE O PARTE A INTRAT SI PE PARTEA AILALTA A IESIT GLONTUL ! Asa a facut si cu Haisam ....l-au crestat la funnd ...l-a cusut si a spus ca are CANNCER IN ULTIMUL STADIU...SI L-AU lasat liber ..si a fugit ! La fel au facut cu Nicolescu ....l-au crestat ...l-au cusut la loc ...au zis ca are 200 de boli ...ca i-au oprit inima .....si a scapat !!! peste doua ore , mananca bine , bea bine, fu tea bine, ciupea asistentele de cur.. FLUIERA ...NU MAI AVEA NIMIC ! Asa au scapat sute de banditi ….cu operatii facute de ….marii specialisti

# unul din lumea cea mare date 4 martie 2014 23:41 +3

pentru A D E V A R U L DESPRE SINUCIDEREA LUI BOMBONEL// esti un cretina sau o cretina(nu stiu de ce intuiesc ca mai repede o cretina) probabil ca tu daca erai in locul lui nastase si ajungeai la spital doctorii vazind ca nu ai o gaura in burta ar fi tras concluzia ca ti/ai tras un glont in cur si........TI/A IESIT TOT PE CUR...........caci tu nu ai cap ci doar 2 cururi,pe cale de conseccinta logica gindesti doar cu ce ai!!!

# Valeriu Mangu date 4 martie 2014 22:47 -6

Articolul “Hotararea Parlamentului nr. 1/04.03.2014 – neconstitutionala” pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# CE SE INTAMPLA LA PENITENCIARUL POARTA ALBA ? date 4 martie 2014 23:18 -3

CE SE INTAMPLA LA PENITENCIARUL POARTA ALBA ? DE CE GIGI BECALI A FACUT PRESIUNI SA AJUNGA ACOLO ? DE CE FRATII BECALI SI-AU SCHIMBAT CHIAR DOMICILIUL CA SA AJUNGA ACOLO ? DE CE NU SE ANCHETEAZA ? CE FACILITATI AU ACOLO ? sugestie pentru toti puscariasii din tara : CERETI SI VOI CONDITII CA ALE FAMILIEI BECALI DE LA POARTA ALBA !

# Dora date 5 martie 2014 07:19 +6

In momentul in care o instanta a hotarat ca cele 7 zile de spitalizare a d-lui Nastase se considera ca fiind in inchisoare,procesul d-lui Bradisteanu trebuia sa inceteze.El este judecat pentru ca obstructionat justitia.Asta este justitia romana,adica justitie dar fara dreptate.

# unul din lumea cea mare date 5 martie 2014 15:28 0

pentru dora//exact acelasi rationament ca si al tau(si cu care rezonez) am citit pe un FLUX DE STIRI cam pe la ora 10 am ora romaniei

# santinela date 5 martie 2014 08:55 +7

Am inteles ca sentinta nu este definitiva.Stati ca vine Livia Stanciu in completul de 5 si sa vedeti atunci minunatii.Doctorul nu trebuie sa se bucure prea mult. Ah ce as vrea ca macar unul din cretinii astia de procurori care au instrumentat cazul sa pice pe mina doctorului.

# mihai date 5 martie 2014 09:04 +7

Pai nu se poate ca acesti procurori nu au inima, deci lipseste obiectul muncii pt doctor. 

# unul din lumea cea mare date 5 martie 2014 10:16 +1

pentru mihai//de ce sa lipseasca obiectul muncii pentru doctor?daca nu/s inimile stricate(ceea ce ma cam indoiesc)sa le preleveze inimile de vi

# SOMITATE SAU NU DACA AJUTA BANDITII ESTE INTRA LA PUSCARIE ! date 5 martie 2014 11:23 -2

SOMITATE SAU NU DACA AJUTA BANDITII ESTE INFRACTOR SI INTRA LA PUSCARIE ! Faptul ca din cauza lui a scapat haisam, a scapatsi micolescu si alti 1000 de badtiti au scapat iti place ? AIA SCAPATI DE SOMITATEA ASTA AU FURAT DE LA MINE SI DE LA TINE SI DE LA EL ! SI DOFTORUL ASTA I-A AJUTAT SA SCAPE SI SA FURE IN CONTINUARE !

# TRAIASCA BASESCU SI DNA !! date 5 martie 2014 11:33 -2

Baga-l si pe asta la puscarie, ca prea a facut scapati pe multi. Se aude ca si Voiculescu Basinosul tot la el se trateaza de dureri de stomac. Spune lumea ca i-a facut cadou o casa , in Austria. Se pregateste Voiculescu de puscarie, isi face si el  buletin de Constanta. Ceva nu este in regula cu Penitenciarul Poarta Alba. Cererea pentru schimbarea domiciliului in Constanta a fost depusa in dimineata asta, la ora 8:23, la IPJ.Constanta.

# mimi date 5 martie 2014 14:41 +2

Justitia-i magie rara,/ Fara saga, mai surata./ Bagi o basca, chiar murdara,/ Si o scoti... basma curata

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.07.2022 – Zi caniculara pentru Vasilica

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva