28 septembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEMISIA DOAMNA STANCIU, DEMISIA DOAMNA KOVESI! - Parteneriatul dintre sefa ICCJ Livia Stanciu si procurorii DNA a nenorocit o femeie nevinovata. Mariana Rarinca, acuzata ca ar fi santajat-o pe Livia Stanciu si tinuta in arest peste 6 luni, a fost achitata definitiv. Judecatorii Gagescu si Dolache de la CAB au desfiintat sentinta de 3 ani cu suspendare a judecatorului TMB Andi Malaliu. Statul va plati daune pentru 6 luni de arest ilegal. Procurorii si judecatorii vinovati, sa raspunda! (Sentinta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 mai 2015 15:39
Vizualizari: 16061

Iata pana unde poate merge odiosul parteneriat dintre presedinta Inaltei Curti, Livia Stanciu, si procurorii DNA ai Codrutei Kovesi. O femeie nevinovata a fost tinuta in arest preventv mai mult jumatate de an, umilita public si acuzata de fapte pe care nu le-a comis, pentru ca apoi sa fie achitata definitiv. Este vorba despre Mariana Rarinca (foto), fosta secretara a sotului sefei Inaltei Curti, avocatul Andrei Stanciu, cea care, in baza unei plangeri formulate de “partenera de nadejde a procurorilor DNA”, judecatoarea Livia Stanciu, a fost acuzata de DNA de santaj. Rarinca a fost arestata si trimisa in judecata pe motiv ca ar fi santajat-o pe Livia Stanciu cerandu-i 20.000 euro. De partea cealalta, Mariana Rarinca a sustinut in permanenta ca nu a cerut niciodata 20.000 de euro, ci doar datoria pe care Livia Stanciu si sotul acesteia, avocatul Andrei Stanciu, decedat intre timp, o aveau la ea. Ei bine, Mariana Rarinca a fost achitata definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, dupa o condamnare de 3 ani de inchisoare cu suspendare primita la fond si, mai grav, dupa peste sase luni de arest preventiv.

Decizia CAB ne arata ca intregul caz nu a fost decat o facatura oribila. O mizerie care a distrus viata unui om si pentru care trebuie sa plateasca toti cei care au contribuit la aceasta grava eroare judiciara. Si aici ii avem in vedere pe procurorii Iulian Pancescu si Carmen Damian de la DNA, autorii rechizitoriului, dar si pe judecatorii care timp de sase luni de zile au tinut in arest preventiv o femeie nevinovata. Nu in ultimul rand, sefa DNA Laura Codruta Kovesi trebuie sa isi dea demisia pentru aceasta noua eroare judiciara care se petrece in ograda ei, pentru acest nou caz in care un om nevinovat este arestat si trimis in judecata nevinovat. Acelasi gest ar trebui sa il faca si presedinta ICCJ Livia Stanciu, partenera DNA, cea care a formulat plangerea penala acuzand de santaj o femeie nevinovata.

Este evident ca, in urma acestei decizii, statul va plati pentru cele sase luni de arest ilegal in care a fost tinuta Mariana Rarinca. Evident este si ca despagubirile vor fi achitate din buzunarele romanilor, iar tocmai de aceea statul are obligatia si trebuie sa se indrepte impotriva procurorilor si judecatorilor vinovati de nenorocirea Marianei Rarinca, astfel incat acestia sa raspunda material si disciplinar.


Achitare dupa condamnare

Decizia de achitare a Marianei Rarinca a fost pronuntata miercuri, 20 mai 2015. Ea a fost luata de judecatorii Risantea Gagescu si Damian Dolache de la Sectia a I-a penala a Curtii de Apel Bucuresti, care au admis apelul declarat de Mariana Rarinca fata de sentinta Tribunalului Bucuresti, din 18 decembrie 2014, prin care judecatorul Andi Malaliu a dispus condamnarea femeii la 3 ani de inchisoare cu suspendare:

In temeiul art.421 pct.2 lit.a Cpp admite apelul declarat de inculpata Rarinca Mariana impotriva sentintei penale nr.2873/18.12.2015, pronuntata de Tribunalul Bucuresti-Sectia I Penala. Desfiinteaza, in parte, sentinta apelata si rejudecand, in fond: In temeiul art.17 alin.2 rap. la art.16 alin.1 lit.b Cpp achita pe inculpata Rarinca Mariana sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj prev. de art.207 alin.2 si 3 Cp cu aplic. art.13/1 din Legea nr.78/2000. Constata ca inculpata a fost retinuta si arestata preventiv in perioada 10.06.2014-18.12.2014.

Dispune restituirea catre inculpata Rarinca Mariana a bunurilor confiscate cu ocazia perchezitiei domiciliare: un telefon “Smartphone Sony Ericsson Xperia cu seria IMEI 35814804039269-3, telefon „Samsung”, carcasa de plastic culoare neagra, cu seria IMEI 35841405159609-7; cartela SIM cu seria IMSI 1103150092301P04G7 (identificata cu SIM 04 in procesul verbal de perchezitie informatica), cartela SIM cu seria IMSI 1402212309194P11 (identificata cu SIM 05 in procesul verbal de perchezitie informatica).

In temeiul art.275 alin.3 Cpp cheltuielile judiciare in fond raman in sarcina statului. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei.

In temeiul art.421 pct.1 lit.b Cpp respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe langa ICCJ-DNA impotriva aceleiasi sentinte.

In temeiul art.275 alin.3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat in apel, raman in sarcina acestuia, din care onorariul aparatorului din oficiu in suma de 200 lei se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi, 20.05.2015”.

Potrivit art.16 alin.1 lit. b “Actiunea penala nu poate fi pusa in miscare, iar cand a fost pusa in miscare nu mai poate fi exercitata daca fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”.

Umilita si batjocorita

Mariana Rarinca a fost retinuta de procurorii DNA in noaptea de 10 iunie 2014 si apoi arestata preventiv. Lucurille s-au desfasurat exact dupa modelul cu care ne-a obisnuit parchetul Codrutei Kovesi. Rarinca a fost saltata de mascati, umilita public, defilata cu catuse la maini si prezentata ca o infractoare extrem de periculoasa, avand in vedere ca si-ar fi permis sa o santajeze pe sefa ICCJ.

Mariana Rarinca a fost trimisa in judecata la 1 iulie 2014, printr-un rechizitoriu semnat de procurorii Iulian Pancescu si Carmen Damian si confirmat de procurorul sef al Sectiei I a DNA, Gheorghe Popovici. Timp de 191 de zile, Mariana Rarinca a fost tinuta in arest preventiv, fiind eliberata abia dupa ce judecatorul Andi Malaliu de la Tribunalul Bucuresti a dispus condamnarea la 3 ani inchisoare cu suspendare a Marianei Rarinca. Asta intr-un proces in care partea pretins a fi fost vatamata, Livia Stanciu, nu s-a prezentat la niciun termen, nedorind sa dea declaratii.

Mariana Rarinca, lucrata cu un agent provocator

Asa cum Lumeajustitiei.ro a dezvaluit, Rarinca a fost trimisa in judecata cu repeziciune, in doar 20 de zile de la data la care presedinta ICCJ a formulat plangere penala si a depus declaratie de parte vatamata, solicitand expres interceptarea Marianei Rarinca. DNA a stabilit ca Mariana Rarinca a actionat cu intentie directa, prevazand crearea unei stari de pericol, aducand prejudicii libertatii psihice a Liviei Stanciu si urmarind producerea acestui rezultat cu scopul de a obtine de la aceasta o suma de bani, respectiv 20.000 euro. Asta in timp ce in permanenta Rarinca a sustinut ca nu a facut altceva decat sa isi ceara inapoi datoria pe care Livia Stanciu si fostul sot al acesteia, avocatul Andrei Stanciu, o aveau la ea.

Procurorii Pancescu si Damian au intocmit intreg rechizitoriul prin care au trimis-o in judecata pe Mariana Rarinca in jurul sumei de 20.000 euro, desi la dosar nu exista dovezi care sa sustina acuzatia, femeia solicitand doar 1.800 lei, 2.000 lei si 1.600 euro, bani care ar fi fost datorati ca urmare a unor servicii pe care le-a facut pentru familia Stanciu.

Pista santajului care a avut ca obiect remiterea sumei de 20.000 euro pe care procurorii au mers in dovedirea acuzatiei de santaj s-a creat, atentie, ca urmare a declaratiilor depuse la dosar de Livia Doina Stanciu, in calitate de parte vatamata, si de cumnatul sefei ICCJ, Radu Stanciu, in calitate de martor in dosar. Si atat.

Mai mult, la dosar exista un schimb de SMS-uri facut, initial, intre Livia Stanciu si Mariana Rarinca, si mai apoi, intre Mariana Rarinca si Mihaela Popescu "colaboratorul cu o alta identitate decat cea reala" care a comunicat cu Rarinca in numele sefei instantei supreme. De fapt, este vorba despre un agent provocator, care vorbeste despre suma de 20.000 de euro, desi Mariana Rarinca nu solicitase aceasta suma. Chiar la dosar exista schimbul de mesaje intre Mariana Rarinca si agentul provocator, in care femeia acuzata ca a santajat-o pe Livia Stanciu spune clar: “Nu am cerut 20 mii euro(vezi facsimil).

Strigat de disperare de la Targsor: “De ce ma aflu aici? De ce nu crede nimeni ca Livia Stanciu are datorii?”

Timp de peste sase luni, Mariana Rarinca a incercat sa convinga judecatorii sa o elibereze din arest, explicand ca nu este vinovata pentru niciuna dintre faptele de care este acuzata. Rarinca a trimis chiar si cateva scrisori din Penitenciarul Targsor, iar intr-una dintre ele i-a adresat mai multe intrebari Laurei Codruta Kovesi in legatura cu modul de lucru al procurorilor DNA in acest dosar. Mariana Rarinca a intrebat de ce a fost necesar ca DNA sa mobilizeze o intreaga echipa la perchezitia domiciliara avand ca scop ridicarea oricarui petic de hartie "care ar fi prejudiciar imaginea Liviei Stanciu", dar si de ce a omis DNA sa mentioneze in rechizitoriu "inscrisuri in care erau mentionate fapte imaginare in legatura cu familia Stanciu". Mariana Rarinca a acuzat Directia Nationala Anticoruptie ca nu a fost interesata sa afle daca afirmatiile pe care le-a facut la adresa Liviei Stanciu sunt sau nu imaginare.

De ce ma aflu aici? Pentru ca am fost acuzata de DNA ca am santajat-o pe Livia Stanciu cu suma de 20.000 euro in schimbul nedivulgarii unor 'fapte imaginare' cunoscute de mine despre familia Stanciu.

Nici un mesaj si nici o convorbire telefonica nu spune ca am cerut asa ceva, ci toate mesajele spun ca vreau sa-mi plateasca datoria care o are la mine. De ce nu crede nimeni ca Livia Stanciu are datorii? A se vedea somatii de plata emise de ANAF Galati pe numele Livia Stanciu si somatii emise de EOS KSI Romania SRL, Departamentul Recuperare Creante, tot pe numele Livia Stanciu, somatii pe care aceasta a refuzat in mod constant sa le onoreze.

DNA-ul nu a fost interesat sa afle, nici macar o clipa, daca faptele cunosccute de mine sunt sau nu imaginare. Pentru o 'fapta imaginara' asemanatoare cunoscuta de mine s-au facut arestari la ASE Bucuresti.

Inca de la inceput, procurorii care m-au anchetat au fost partinitori fata de Livia Stanciu si nu s-au sfiit sa o arate.

Fac mentiunea ca daca intentia mea era sa fac publice anumite fapte, le faceam. Motivul pentru care nu le-am facut a fost 'rusinea' ca am lucrat pentru asemenea familie in al carei cuvant nu poti conta indiferent de functia pe care o detine.

De ce DNA-ul a mobilizat o intreaga echipa, 8-9 persoane si 2 masini, pentru a veni la Galati sa faca perchezitie daca nu pentru a ridica de la mine orice petic de hartie care ar fi prejudiciat imaginea Liviei Stanciu?

De ce DNA-ul a omis sa mentioneze in rechizitoriu si in procesul-verbal de perchezitie inscrisuri in care erau mentionate fapte imaginare in legatura cu familia Stanciu?

Nu vreau decat sa am parte de un proces echitabil, conform Legii 135/2010 art. 8 si sa beneficiez de art. 5; 9 pc. 1; 10 pc. 1,2,5 ale aceleiasi legi.

In fata legii vreau sa fim egali in drepturi, indiferent de pozitia pe care o ocupam in societate".

*Cititi aici Sentinta nr.2973/18.12.2014, prin care judecatorul Andi Malaliu de la TMB a condamnat-o pe Mariana Rarinca la 3 ani inchisoare cu suspendare

Comentarii

# gelu date 21 mai 2015 16:10 +84

Stanciu trebuie dat in judecata impreuna cu procurorii de caz si vacuta Luluta de catre parata tarata prin tribunale de pomana numai ca penala sefa de la ICCJ sa-si spele fata  

# BERCEA MONDIAL;; e manevra lu frații miei............,, date 21 mai 2015 17:25 +21

Vreau să îi asigur pe avocații din UNBR Bota că ICCJ le pregătește o mare surpriză. RIL-ul nr. 2969/C/2014/244/III-5/2015 se judecă de un complat format din Președinta ICCJ - Livia Stanciu (art.473 CPP) care este soția lui ANDREI STANCIU- avocat și consilier la UNBR Florea Gheorghe. Prin urmare vă recomand să vă faceți apărările și intervențiile necesare până la 21.09.2015 când de judecă RIL-ul domnului Procuror General NIȚU. practic soluția este cât se poate de previzibilă. Succes

# declinare date 21 mai 2015 18:10 -14

Ce minicuni scrie NIȚU în RIL. Alo, Procurorul General NIȚU, a auzit de art. 5 din Decretul MAN nr. 281/1954 ???????? adică toate fostele ,,colegii de avocați,, se constituie prin ORDINUL MINISTRULUI JUSTIȚIEI, întreabă-l pe Cazanciuc și cere din Arhiva Națională actele de constituire, nu mai aburi ICCJ cu DEDC. - Lege 90/1990. Este greșit să scrii că Bonia Potra , Figaro Potra sau alte entități au legătură cu ,,PRACTICA NEUNITARĂ,, A instanțelor. MAI BINE AI CERE ACTELE DE CONSTITUIRE/INȚIINȚARE al UNBR tradițional. retrage RIL -ul că este o rușine.

# unul din lumea cea mare date 21 mai 2015 19:20 +24

isi aduce lumea pe aici aminte cind AM ZIS,, ca retete/i ca la ala de la apa mare si ca este CU OCHI SI MAI ALES CU SPRINCENE!!!!!! hei !!!!cine ,ce mai are de zis ceva acum?JOIANIS CE FACI?PONTA CE FACI?CSAM(MASINA DE SPALAT ALBALUX ) CE FACI? ALA CU TEMBEBRUXELEZA CE FACI?ASOCIATIILE MAGISTRATILOR CE FAC?ASOCIATIA PROCURATORILOR CE FAC?(sau toti o sa tipati ca n/are bercea dreptate? cind tipa din duba cu aia 250.000 de euroi)bai astia cu justitia cum se incadreaza faptele ,,cu ochi si mai ales cu sprincene??,, neeeeee demisia/i ceva mult prea usor UN OM A STAT NEVINOVAT IN PUSCARIE!!!!! CHESTIA CU DEMISIA/I FRECTIE,ASTA NU INTRA SI LA CORUPTIE?PENSIA!!!??? (ca imediat o sa ceara pensionarea) VREAU SA O VAD CU PENSIE DE 7OO DE LEI PE ECONOMIE,ce au facut procurorii si ce au FACUT JUDECATORII CARE AU TINUT SARMANA FEMEIE IN PUSCARIE?(UNII VOR SARII CA ARSI SI VOR ZICE TRIUNFALIST,,BINE DAR JUDECATORII AU FACUT DREPTATE!!!! ADMIT ACEASTA PARERE!!!!!!!(CONTINUARE)

# unul din lumea cea mare date 21 mai 2015 19:25 +19

(continuare) si vor spune unii DA ,DAR S/A FACUT DREPTATE SI JUDECATORII AU CONSTATAT CA NU A EXISTAT FAPTA!!!!!OK o sa admit ca este o urma de dreptate ,dar in replica o sa zic: SI DE UNDE STIU EU CA DACA AJUNG IN FATA ACELOR JUDECATORI SI PROCURORI CARE AU TINUT ACEL OM 6 LUNI IN PUSCARIE O SA MI SE FACA DREPTATE?????CARE/S MAI MARI IN JUSTITIA ROMANEASCA ....SANSELE SA SE FACA SAU SA NU SE FACA DREPTATE????deci ramine valabila chestia cu RATIA SI NAPALMUL!!!!!!!!!!!!(SI ASTA/I UN EXEMPLU ELOCVENT CA SA NU FIU CONTRAZIS !!!!!!

# DOREL date 21 mai 2015 17:40 +44

Eroare, parteneriatul nu e cu DNA ! Pen' ca, din 1989, Livia Stanciu a inceput parteneriatul cu Securitatea (in care rolul ei era de roaba pana la capat), dupa care a fost varsata la SRI, de unde si parteneriatele Stanciu-SRI si, de sacnhi cu DNA. Acu', ca in parteneriat au mai fost si mai sunt si altii, a spus-o dl. gen. Dumbrava ! Bine-bine, ca tot sistemul ii stie pe prietenii SRI din justitie, e o noutate veche ! Si, b): par example, numirea la sefia ICCJ a fost facuta de securistul Basescu la recomandarea securistului Pantea ...s.a.m.d. Sic transit gloria mundi ! Parerea mea ... 

# DOREL date 21 mai 2015 18:40 +33

Revin si repet : cand va vani, salvarea Romaniei va veni de la judecatorii ei ! Si, b): judecatori ai Romaniei, tineti minte aceste cuvinte :  NADEJDEA E NUMAI LA VOI ! 

# DOREL date 21 mai 2015 18:44 +33

Revin si arat: Carmen Damian este fostul adjunct (cu delegatie) al procurorului sef al SUPC din PICCJ (Horia Valentin Selaru), care i-a dat NUP lui Traaaaian Baseeeeeescu ! Si, b): HAI CA SE POATE ! Parerea mea.....

# obiectiva date 22 mai 2015 05:44 +7

CE SA MAI COMENTEZ, DOM-LE, CE SA MAI COMENTEZ....EU AM STIUT DIN PRIMA, NU MAI ERA ROMANIA CONDAMNATA LA CEDO SI IN CAUZA RARINCEA DACA MA ASCULTATI PE MINE, MAMAN OMIDA .... :P # obiectiva  date 11 iunie 2014 22:54 +2 RUSINE TRIBUNALUL BUCURESTI ! astia sunt magistrati sau presuri ??? uitati cum vad eu problema,..in psy ops..femeia aia necajita chiar are banii dati......de 3 ani de zile i/a fost FRICA SA II CEARA INAPOI, dar, cu siguranta, are MARI PROBLEME IN FAMILIE........suma de 20 000 de euro este PREA TRASA DE PAR......NU CRED IN RUPTUL CAPULUI ca a avut atitia bani dar AU UMFLAT/O  (suma)  PROCURORII DIN BURTA LOR IN CARDASIE CU HOASCA ! stim noi de ce ! daca are un copil bolnav grav care are nevoie de operatie sau de tratament  ! daca are parintii bolnavi ? sau este ea grav bolnava si CHIAR AVEA NEVOIE DE BANI INAPOI... 

# Lu+ Li = 2 chinezoaice în drept român date 14 iunie 2015 21:52 0

Invidioasă pe diploma Lu ("agerime tulburătoare"), Li s-a scremut să facă din litigiul dintre o biată vădană şi o modestă contabilă 1 dosar de mare corupţie  :D :D :D

# Lu + Li = 2 FETE MARI inocente date 14 iunie 2015 21:56 0

2 FETE MARI inocente: L & L! Cazul Rarinca NU se asortezează cu cele 3 criterii de corupție:  a) valoarea mitei sau a foloaselor necuvenite este > de 10.000 euro; b) prejudiciul cauzat este > de 200.000 euro; c) infracțiunile de corupție sunt comise de persoane care ocupă poziții importante... Că n-o fi Rarinca ofițer acoperit  :P

# subscriu... date 21 mai 2015 16:25 +63

....rusine si demisia pe repede inainte !!! :-* :-* :-*

# intreb si eu asa... date 21 mai 2015 18:40 +33

starea de fapt din prezenta speta nu se incadreaza perfect cu definitia infractiunii de denunt calomnios? intreb si eu asa...

# mulder, agebtul mulder date 21 mai 2015 16:59 +48

Presupun ca nu ma insel cand afirm ca, daca stanciu asta a avut tupeul ordinar de a-i inscena, alaturi de ko,un dosar cu efectele descrise, dar si cu seninatatea jegului uman care stie ca nimic nu o atinge, ma intreb cum pot fi privite hotararile pe care le emite in calitatea sa de om al legii?! Culmea! Mai este si "judecator" suprem

# Salvamar date 21 mai 2015 17:57 +37

Mihaela Popescu, agentul provocator, este al procuraturii sau al serviciilor. Sunt implicate si serviciile in afacerea asta? Domnule Nitu, domnule procuror general, este cazul sa deschideti un dosar de cercetare in acest caz de coruptie la cel mai inalt nivel al justitiei. pana nu curatam varfurile justitiei si vom pastra acolo indivizi de teapa lui Stanciu, Kovesi, papici etc...nu vom avea JUSTITIE. Domnule Nitu dovediti ca va meritati functia.

# Ion date 21 mai 2015 17:01 +47

eu cred ca si Bercea are dreptate cand vorbeste de Kovesi si Stanciu, ce a zis de Basescu s-a adeverit, nu? domnu' Nitu, astea nu sunt "suspiciuni" suficiente pentru a le lua la intrebari de Kovesi si Stanciu? sau organele statului represiv au imunitate??? poate-i intrebati pe americani, sa stim si noi cat de "de drept" e statul colobial???

# avocat BB 54 date 21 mai 2015 17:02 +57

Livia Stanciu in primul rand trebuie sa raspunda penal pentru denuntare calomnioasa, iar procurorii si judecatorii care au tinut-o in arest preventiv si au condamnat-o 3 ani  dar si seful parchetului care a vizat rechizitoriul    trebuie sa raspunda penal pentru abuz in serviciu, represiune nedreapta etc. iar pe linie civila trebuie sa raspunda toti cei care au lucrat in acest dosar dar si sefii lor (raspunderea comitentilor fata de prepusi) La fel trebuie sa raspunda si politistii care au lucrat in acest dosar si sefii lor care au semnat actele de introducere in arest si care a semnat RTUP-ul

# Salvamar date 21 mai 2015 17:49 +50

Caz clar de CORUPTIE la cel MAI INALT NIVEL al justitiei.

# cetatean platitor de taxe date 21 mai 2015 18:48 +47

Sa plateasca ei: deplasarea la Galati, ancheta, procesul, cazarea la sobolani, despagubiri morale, materiale, de imagine, psihice etc d-nei respective. Oamenii legii sa plateasca taxele de scolarizare pt ca statul a cheltuit banii degeaba pe ei. Si pe viitor sa lucreze la impaduriri, zic si eu....nu dau cu parul!

# Laurentiu 2 date 22 mai 2015 10:46 +16

Eu as da putin si cu parul.  :-)

# Salvamar date 21 mai 2015 17:48 +47

credeti ca kovesi nu este implicata in aceasta facatura. ia sa aresteze procuratura generala cei doi procurori si sa spuna la ordinul cui l-au facut. Acest dosar este rezultatul PARTENERIATULUI DNA-ICCJ, care a functionat ca uns....Demisia celor doua este obligatorie.altfel orice proces de la ICCJ va puti a rahat....

# JE date 21 mai 2015 18:10 +40

"Judecatorii Gagescu si Dolachede la CAB au desfiintat sentinta de 3 ani cu suspendare " , in conditiile in care aceasta femeie a stat inchisa 6 luni.Statul, adica noi, va plati sigur!. Dar procurorul de caz si judecatorul de arest, acestia RASPUND?

# raqfael date 21 mai 2015 19:25 +36

De ce sa platim noi, nevoiasii de rand greselile  acestor procurori si judecatori slugoi ai sistemului care-i plateste deja cu salarii  destul de mari ca sa fie cinstiti ? Grabiti legea raspunderii procurorilor si magistratilor pentru a nu mai umili cetateni nevinovati pentru ifosele unor neaveniti, cocotati pe functii pentru a plati aceste sinecuri.URGENT ! 

# Un cetatean date 21 mai 2015 19:37 +41

Doamna Stanciu daca in toate dosarele celor care i-ati condamnat (vezi A.Nastase etc) dupa tipicul asa-zisul santaj ,cred ca nu mai aveti ce cauta in justitie pentruca dv vi se potriveste zicala ' in mintea stramba si lucrul drept se stamba'(Arsenie Boca)

# ddan date 21 mai 2015 19:48 +19

POATE asa ne dam seama de cine e condusa justita si dna ul. Malaliu si alti ka el. TRANCA.,MATEI DOREL, MIRANCEA SUNT INCA VREO 100,AU NENOROCIT O GRAMADA DE SUFLETE.AR TREBUII  SA AJUNGA O SAPTAMANA IN PENITENCIARUL JILAVA, NU MAI MULT .

# bota date 21 mai 2015 20:25 +9

Bota a avut din nou dreptate! http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/procurorul-care-ne-a-adus-doua-condamnari-la-cedo-platim-pentru-derapajele-procurorului-dorel-herban-de-la-pt-hunedoara-in-2002-s-au-platit-500-milioane-rol-daune-pentru-arestarea-si-trimiterea-nejustificata-in-judecata-a-avocatului-pompiliu-bota-dispuse-

# Alberto Kurtyan date 22 mai 2015 09:25 +1

Bai Bota nu te mai autolauda. Iti bati toba singur. Nimeni nu te mai asculta. Du-te si vopseste-ti parul!

# avocat traditional date 21 mai 2015 20:42 +20

Nu pentru faptul ca a pierdut procesul cu d-na Rarinca ar trebui sa isi dea demisia madame Stanciu(in fond este si ea om,are si ea probleme personale,are o opinie juridica despre ce a facut femeia aia)ci pentru parteneriatul de nadejde cu DNA si mai ales despre afirmatia ei ca se condamna cu suspendare cand nu sunt probe.In schimb procurorii care au av ut de a face cu rechizitoriul si judecatorii care au tinut-o pe femeie in aresty trebuie dati afara.Inclusiv sefa DNA care in mod cert a urmarit indeaproape dosarul.Am zis si eu,nu am dat cu parul.

# Pt Stanciu date 21 mai 2015 21:19 +6

Daca Stanciu nu gandeste bine situatia celor 5 000 de avocati de la Bota , oamenii acestia o vor blestema cu toata energia lor negativa ...........

# Ultimul Charlot date 21 mai 2015 23:18 +10

Si cand o vezi la TV ce ofuscata este cand justitiabilii pun la indoiala acutul de justitie. In RIL-ul cu privire la structura Bota de pe 21.09 ar fi frumos sa se abtina, o sa fie jalnica daca ea, cu sot avocat in structura traditionala sa isi bata joc asa pe fata. Sa se ia de mana cu Nitu si cu Aida Popa si sa ne lase...

# argatu date 21 mai 2015 22:21 +11

o judecatoare de la TMB scrie in MINUTA pe 23.06.2015 ca la sedinta din 24.06.2015 s-a dispus.......... Verificind daca este o greseala s-a constatat ca este o fapta de coruptie si penala Doamna judecator avea nevoie de bani sa ajunga la Curtea de Apel si nu vroia sa scape SPAGA. Traiasca amovibilitatea

# breaking news date 21 mai 2015 22:25 +5

la realitatea tv se confrunta cele 2 barouri.

# Cetateanul date 21 mai 2015 22:26 +23

Doamna Rarinca nu a venit degeaba in emisiunea sinteza zilei. A vrut sa faca cunoscut un inscris expediat prin posta procurorului general Nitu Tiberiu, care acesta l-a atasat la dosarul de la DNA. Vrem sa vedem documentul.

# LA PUSCARIE!!!! date 21 mai 2015 22:35 +24

Ce demisie ? voi chiar sperati in asta, sa vad acum societatea civila cat de repede va uita acest subiect, va garantez ca se va taragana, judecatorii de astazi cu tot respectul la spun sa aibe mareee grija pe viitor ca nu vor ramane nepedepsiti, doar daca acesta a fost ordinul clar de a o elimina pe livia stanciu, si este un pact nevazut...livia stanciu, Kovesi , LA PUSCARIE  ca sa vada si ei cum au stat foarte multi oameni nevinovati din cauza lor, din cauza orgoliilor lor, JEGURI  SCURSURI LATURI de oameni fara constiinta si fara NICI UN DUMNEZEU.    LA PUSCARIE !!!!

# rusine avocatilor date 21 mai 2015 22:43 +17

Rusine tuturor avocatilor, la asa caz trebuisa sa fiti in stol sa aparati asa o cauza unde nu exista probe , si va mai plangeti de sistemul de justitie unde a ajuns , si cu ajutorul unora dintre voi s-a ajuns aici , asa ati fi putut arata ca s-a ajus prea departe cu influenta in justitie , sa va fie rusine d-na avocat care ati incasat onorariu ca ala nu ati uitat sa il incasati si acel onorariu era tot un MUNTE DE MORALITATE si apoi ati abandonat-o pe clienta , iar ceilalti ati stat pe margine si ati privit spectacolul, FRICA , BANII SI PARVENISMUL  s-a instalat in aceasta breasla , sa mai apelam la justitie sa ne faca dreptate , este bine ca mai exista si judecatori care nu au frica sa dea sentintele reale pe probe si nu SUSPICIUNI REZONABILE. PROPUN CELOR CARE AU FACUT CODUL PENAL SA INCEAPA DE LA GRADINITA CUM SA SE FEREASCA DE SUSPICIUNI REZONABILE , poate asa nu vom mai avea arestati , poate lor le puteti explica si sigur la varsta frageda vor intelege sensul cuvintelor 

# gheorghe pensionaru' date 21 mai 2015 23:08 +19

Reprezentanţii Comisiei Europene s-au întâlnit joi cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, în cadrul unei misiuni de evaluare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare, şi au atras atenţia asupra 'necesităţii menţinerii stabilităţii cadrului normativ în materie penală şi a susţinerii luptei împotriva corupţiei'....cu alte cuvinte, nu se va intampla nimic spectaculos, oameni nevinovati vor fi bagati in arest DOAR PE SUSPICIUNI REZONABILE...

# obiectiva date 22 mai 2015 05:47 +17

COMISIA EUROPEANA NU ARE DREPTUL SA ISI BAGE NASUL IN LEGISLATIA sau sistemul juridic al VREUNEI TARI MEMBRE, nici macar MCV nu este normal sa fie,  astea sunt goange de politcieni romani, carpe prostovane si tradatoare a interesului national...........iau si dau MITA la greu !  :-x :-x :-x :-x

# Salvamar date 22 mai 2015 08:22 +18

pai domnii de la Comisia Europeana ce sa zica? In toate rapoatrtele cele doua doamne sunt elogiate, iar ambasada SUA le ridica osanale. Pe asta se si bazeaza ca lor nu li se poate intampla nimic. In parlament ar trebui celor trei actori - Stanciu, Kovesi si Coldea sa li se ceara urgent demisia. daca CSM nu face sedinta de urgenta si nu i-a atitudine, atunci noi NU avem JUSTITIE, ci o GRAMADA MARE DE RAHAT.

# mircea date 22 mai 2015 05:31 +9

http://www.petitieonline.net/petitie/raspunderea_patrimoniala_a_magistratilor_responsabilizarea_de_pedepse_sau_favorizare_-p19423150.html

# miron date 22 mai 2015 06:38 +9

trebuie ie;it ]n dtrad[ daca nu pleaca din bun simt

# santinela date 22 mai 2015 08:06 +21

Este clara demisia celor doua (Stanciu si Kovesi) dar trebuie cercetati si arestati procurorii de caz si judecatorul care a incuviintat arestarea preventiva. Asta fara indoiala !

# PAUL date 22 mai 2015 08:15 +19

Tara asta a ajuns la DEZASTRU DATORITA JUSTITIEI OARBE SI A MAJISTRATILOR INCOMPETENTI SI CORUPTI.La puscarie cu PRIMATELE DIN JUSTITIA ROMANA

# Materie prima pt. Stanciu date 22 mai 2015 08:46 +19

Doamna este doar un caz. Sunt mai multe cazuri asa. Stau si ma gandesc cum se simt judectaorii de la ICCJ care au ascultat ordinile ei sa condamne oameni nevinovati si sa achite oameni vinovati. Cred ca au acelasi  "munte de moralitate". Acuma cateva luni acesta femeie a nenorocit niste vieti dand ordine unor judecatori subordonati si promitand DNA-ului ca au total sprijinul ei.  Se pare ca Dumneazeu nu doarme. Eu astept. Sunt sigura ca daca nu pica din cauza acestui caz, v-a aparea alceva. Nu toti suntem atei ca procurorii si judectaorii din Romania. Credinta celor asupriti va invinge, ca intodeanua. 

# Gore date 23 mai 2015 14:28 -2

Nu scrii rau, dar foarte incorect gramatical...mai bine nu te expui ca te faci de maron!

# @ date 24 mai 2015 14:49 0

Din cauza nervilor. Asa se transforma un om nenorocit de justitie. 

# Alberto Kurtyan date 22 mai 2015 09:23 -18

Eu sunt Gica Contra. Cine citeste Codul de procedura penala, va observa ca FAPTA EXISTA. Ia cititi voi sentinta. A fost achitata pe alte considerente. " În temeiul art.17 alin.2 rap. la art.16 alin.1 lit.b Cpp achită pe inculpata Rarinca Mariana sub aspectul săvâr?irii infrac?iunii de ?antaj prev. de art.207 alin.2 ?i 3 Cp cu aplic. art.131 din Legea nr.78/2000"

# Contra date 23 mai 2015 11:12 +1

tu Alberto esti contra la toti; la Bota, la Florea, la Kovesi...Din pacate esti contra si la lege si la logica: poti tu sa deosebesti fapta materiala de fapta penala ?

# bucurestean date 22 mai 2015 09:36 +20

La propunerea unui judecator din CSM ,cand a fost discutia despre acoperitii din justitie, sa se inceapa verificarea chiar cu ei, va amintiti care a fost pozitia doamnei Stanciu? Securistii de ieri, sereistii de azi''! Uraaaa! Si tipa ,,ambasadili'':,, nu schimbati nimic in codul penal, atentat la democratie'',bla,bla,bla.Dl ,,insarcinat cu afaceri''al SUA asta nu-i ATENTAT la viata unui OM ca a stat 6 luni NEVINOVAT la puscarie? Acum nu va mai strangeti cu ailalti ambasadori sa ,,navaliti'' peste Zgonea? Astia de pe ,,facebuc'',trimiteti-i un mesaj ,,locatarului de la Cotroceni'' ca doar v-ati luat ,,tara inapoi''! El ce parere o avea? Vai de tara asta si de oamenii amarati din ea!

# Liru-liru date 23 mai 2015 14:31 +4

Bucurestean? Ti se pare : 99% dintre locuitorii de acolo sunt niste venetici, chiar daca nascuti acolo...Bucurestiul nu e capitala Romaniei, ci un sat mai mare cu foarte multi idioti!

# Constantean date 22 mai 2015 11:00 +11

Donald Tusk a luat pranzul, miercuri, intr-un restaurant din Mangalia cu primarul(PNL), sefi din armata, arabi etc. Motivul oficial: americanii de baza Kogalniceanu renoveaza o aripa a spitalului din Mangalia. Pe STANCIU a cautat-o Basescu un an. A audiat oameni pana a gasit o nevertebrata dupa asemanarea lui. Asta a folosit tara pt treburile lui. I-a scos de la naftalina pe toti colegii lui din SECURITATE sau cei care le seamana. Papusi cu papusaru la Cotroceni. Acum ce se intampla? Klaus e noul papusar sau o papusa condusa de la Scrovistea?

# constantean date 22 mai 2015 17:39 +5

MA SCUZATI! Nu era Donald Tusk, ci unul din cei trei domni care s-au dus la Parlament ca sa-i spuna lui Tariceanu de ingrijorarea lor cu privire la modificarea codurilor . Cred ca era ambasadorul SUA...

# Niccolaie Silviu date 22 mai 2015 11:26 +6

"Statul de Drepti Stalinist", protejat de grupurile Gitenstein-Soros, Corabia Mafiota a Corsarului Basescu impreuna cu toata Shobolanimea infecta care misuna inca pe ea incepe incet dar sigur si tot mai mult sa se "scufundaseu" ! Refugiate in varfurile catargelor se agita disperate Stanciu si Kovesi alaturi de si mai nemernicul lor sef T.Basescu ! Acesti doi "stalpi" de baza ai Statului Politist-Securist si Stalinist impreuna cu toata organizatia lor criminala, au inchinat Romania celor ce vor sa puna stapanire peste intreaga lume ! Un Proiect DEMENT care s-a dovedit de atatea ori in istoria Omenirii ca este nu numai sortit esecului ci ca va aduce dupa el pedepse crunte celor care indraznesc sa se creada Dumnezei si sa incalce Legile Lui Dumnezeu asa cum se intampla acum si in zilele noastre ! Va fi un test pentru Democratia din Romania daca aceste unelte si Relicve Staliniste vor continua sa ramana in functiile pe care inca le ocupa dar va fi mai ales un Test pe deplin edificator in

# Nicolaie Silviu date 22 mai 2015 11:28 +11

2/ Va fi un test pentru Democratia din Romania daca aceste unelte si Relicve Staliniste vor continua sa ramana in functiile pe care inca le ocupa dar va fi mai ales un Test pe deplin edificator in ceeace il prveste pe K.W.Johannis ! Vom putea astfel vedea cat de mult atarna vulnerabilitatea Presedintelui in fata acestor Structuri Securisto-Mafiote si Antinationale ! Vom vedea cat si cum pot Dosarele si Casele lui Johannis, obtinute pe cai care inca nu au fost pe deplin elucidate, sa atarna in Judecata si Decizia care ar trebui sa o ia Werner in cel mai scurt timp ! Vom vedea daca Johannis le va demite sau nu pe Stanciu si Kovesi ! Vom vedea daca Johannis este Seful acestor doua sau este si el doar o Unealta a lor sau a Sefilor lor externi care nu contenesc sa le ridice in Slavi, sa le Decoreze cu Medalii sau Diplome de Jude ale Romaniei si al Poporului Roman !!!

# PĂUN EUGENIA date 22 mai 2015 13:22 +8

Bună ziua ! Vă propun spre reflecție un nou suboect : să fie oare o simplă coincidență numirea de către Domnul Președinte Traian Băsescu, pentru funcția de Președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, tocmai pe Doamna Magistrat Livia Stanciu , provenită din sistemul juridic din Galați ????!!! Cum se face că dint tot ,,fondul” de magistrați din România, Președintele ICCJ este numit un magistrat din Galați? Încă din anul 1997, pe rolul instanțelor judecătorești din Galați, dar și din București, se defășoară mai multe litigii care au ca obiect : ,,privatizarea” fostului COMBINAT SIDERURGIC GALAȚI, statutul și drepturile inventatorilor de la fostul Combinat Siderurgic Galați, exploatarea invențiilor și inovațiilor care aparțin, exclusiv STATULUI ROMÂN , exploatările au fost făcute la ordinele guvernelor României post - revoluționare, iar banii din aceste exploatări și exporturi din exploatări au intrat în conturile unor persoane ,,necunoscute” și în conturile SC ARCELORMI

# mihai date 22 mai 2015 13:42 +16

RUSINE, BAAA!!!! DEMISIA !!!!!

# Salvamar date 23 mai 2015 16:40 +3

Cred ca aici nu e vorba de demisie. Probabil ca cucoana trebuie sa iasa la raport si sa ceara trecerea in rezerva...o fi avand grad de general sau numai de colonel? Pentru ea avem la procuratura militara un procuror cu un grad militar egal cu al ei sa o poata ancheta?

# Ticu Isari date 22 mai 2015 13:50 +18

urata justitie facuta de stanciu si kovesi, clan securist-comunist, talhari la drumul mare. niste lichele care caca bine.

# codrul penal date 22 mai 2015 14:44 +13

ce facura tovarasele si tovarasii sunt acte de teroare

# Quod erat demonstrandum... date 22 mai 2015 15:05 +11

Domnilor, '' povestea '' dumneavoastra este cutremuratoare, depaseste orice limite ale suportabilitatii si ea TREBUIE DE URGENTA rezolvata cu duritate de catre CSM, cu ajutorul societatii civile, a mass-media ( fara marioneta de la Sibiu )...Cand Ion Cristoiu a avertizat ca Trinomul ( SRI, DNA SI ICCJ ) doreste acapararea puterii in Romania prin mijloace pur mafiote, dar, culmea, legale, 90% dintre deontologi si de acoperiti au spus ca acesta e senil si ca serveste interesele cuiva...cui? Iata, avem in fata alte trei cazuri, nu numai al d-nei Rarincea, cele ale Elenei Udrea, Horia Georgescu si Alina Bica : este extrem de vizibila cardasia ordinara dintre Coldea, Kovesi si Stanciu care nu se doresc deranjati in actiunule lor criminale!!! Cei trei capi mafioti trebuie de urgenta destituiti si supusi oprobiului public!!!

# Ralu date 23 mai 2015 02:06 +11

Aloooooo, ce faceti domnilor de la CSM, domnule ministru al justitiei, domnul procuror general, si nu in ultimul rand, domnule presedinte Iohannis????? Stanciu, DEMISIA!!!!! Rusine!!! Cata nerusinare poti sa ai sa stai insurubata intr-o functie pentru care nu ai probitate morala absolut de loc! Rusine!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# nea caisa date 23 mai 2015 10:12 +8

Cum ce fac? Mai ceva ca la șah - mimează g î n d i r e a  :P

# Ralu date 23 mai 2015 17:23 +4

As injura, da' nu pot....

# MARIANA date 23 mai 2015 14:45 +11

FELICITARI DIN INIMA ECHIPEI luju.ro. Sunteti un exemplu de presa libera, intr-o tara unde am ajuns sa ne fie teama sa ne exprimam liber convingerile. Marturisesc ca nu trece macar o zi fara sa vad ce noutati ne aduceti....felicitari inca odata si toate cele bune!!!!

# ioan date 27 mai 2015 15:43 +1

in dosarul 10429/182/2012 am fost executat de catre judecatoria Baia Mare,pt vatamare corporala grava,dosar facut la cererea domnului chestor Vasile Muresan,fostul sef filaj in DGIPI si a bunului sau prieten Mihaila Ioan,cunoscut ca si patronul SC Indagrara Arad,care a fost prins in vara anului 2014 cu euro falsi asupra sa in italia,cu toate ca acesta in 2011 era in top capital cu o avere estimata de 500.000.000 de dolari.

# ioan date 27 mai 2015 15:52 +1

Din acest dosar au disparut acte,la care se face referire in 3 incheieri de sedinta,plus ca am fost judecat doar eu singur intr-o sala mica,sala 22 de la judecatoria Baia Mare,pt nu a vedea lumea cum sunt executat.Partea civila din acest dosar care la inceput a fost invinuit,a fost scoasa de sub urmarire pe motic ca a fost in auto aparare,cu coate ca avea asupra lui un topor si un spray lacrimogen,pe care l-a folosit asupra mea si cu toate ca am avut un martor care a vazut tot si a spus tot cea ce s-a intamplat,am fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare,plus 4 ani de incercare,plus la plata a 75.000 de lei daune morale,iar la curtea de apel cluj mi s-au respins absolut toate cererile,fiind executat la mare arta,ca in epoca de piatra.

# Slabu date 28 mai 2015 00:34 0

P**da Stanciu si pi**a Quovesi sunt cancerul acestei societati al mileniului . La puscarie aceste pi*de jegoase , urmasele lui Besescu si a lui Ceausescu. Ghilotina sa stea pe capul vostru . CSM-ul alta "institutie" de tot ******t-ul iti vine sa-ti fu-** doi pumni singur ca sa simti ca in tara asta se face "dreptate". Ganditi-va ca aceasta femeie nu a avut nici un sprijin si s-a aparat singura , ganditi-va ce a-ti face daca a-ti fii fost in locul dumneaei . 

# Maria date 31 mai 2015 15:23 0

Da! demisia urgenta a celor doua basiste. Atentie Iohannis si iohanisti! Ridicati iar tara.

# Piti date 1 iunie 2015 10:01 0

In cazul D-nei Rarinca, ar trebui sa-i dea despagubire pentru tot timpul cit a stat nevinovata in puscarie: toti judecatorii care au IGNORAT CU BUNA STIINTA NEVINOVATIA EI SI BI BINEINTELES SEFA ICCJ - DNA STANCIU, care se face ca este santajata, oare de la cine a luat exemplu? Luam bani si cind sa-i dam innapoi pretindem ca suntem SANTAJATI? GHICI GHICITOAREA MEA?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.09.2021 – Dosar penal pentru Ciolos

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva