26 noiembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Judecatoarea Gabriela Birsan le bate obrazul judecatorilor Mona Pivniceru, Cristi Danilet, Horatius Dumbrava si Alina Ghica pentru avizul dat pentru perchezitionarea casei ei

Scris de: L.J. | pdf | print

14 octombrie 2011 01:57
Vizualizari: 10184

Presedintele Sectiei contencios administrativ a Inaltei Curti,judecatoarea Gabriela Victoria Birsan (foto) a adresat o scrisoare deschisa membrilor CSM: judecatorii Mona Maria Pivniceru, Cristi Danilet, Horatius Dumbrava si Alina Ghica pentru avizul dat pentru perchezitionarea casei ei, in semn de protest fata de calitatea de “viitor inculpat” ce i-a fost oferita de cei mai sus enumerati, care i-au calcat pragul. Iata scrisoarea deschisa a judecatoarei Gabrielei Birsan:


Doamna prof. univ. dr., judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania si membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Mona Maria Pivniceru, atunci cand v-ati dat votul pentru avizarea perchezitiei la domiciliul sotilor Birsan, ati spus cumva colegilor dumneavoastra de cate ori ati fost in domiciliul respectiv? Ati spus cumva ca, intamplator, cunoasteti una dintre persoanele al carei nume este atat de vehiculat in legatura cu numele judecatoarei Gabriela Victoria Birsan? Doamna prof. univ. dr., judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania si membru al Consiliului Superior al Magistraturii, oare o minima atitudine deontologica nu ar fi trebuit sa va determine eventual sa va abtineti de la exprimarea votului? Eu cred ca nu, pentru ca a fi judecator inseamna a fi om inainte de toate, iar dumneavoastra, desi ati avut sansa sa cunoasteti un OM in adevaratul sens al cuvantului, ati fost printre putinii care nu ati invatat nimic de la persoana respectiva.

- Domnule judecator Cristi Danilet, cand v-ati exprimat votul, in calitate de membru al Sectiei pentru judecatori a CSM, oare nu ati pus in balanta faptul ca in urma cu 4-5 ani, cand va exprimati gandurile de judecator apasat de sistemul in care va desfasurati activitatea, ati primit o scrisoare de undeva de la Strasbourg de la titularul domiciliului pentru care v-ati dat avizul de perchezitie, scrisoare pe care ulterior ati prezentat-o cu atata mandrie in cadrul reuniunilor asociatiei din care faceati parte si prin care profesorul de atunci va spunea ca e alaturi de dumneavoastra pentru ca are o sotie judecator in acelasi sistem? Domnule judecator, eu cred ca un judecator trebuie sa ia hotarari responsabile si pe care sa si le asume singur.

- Domnule judecator Horatiu Dumbrava, in prezent presedinte al CSM, cand v-ati exprimat votul, ati pus vreo clipa in balanta faptul ca in anul 2007, cu ocazia unor intalniri profesionale pentru unificarea jurisprudentei, ati inmanat judecatorului al carui domiciliu urma sa fie perchezitionat o hotarare despre care ati spus ca este printre primele obtinute de la CNSAS ca urmare a solicitarii formulate de asociatia profesionala din care faceati parte, hotarare care privea judecatori ai inaltei Curti de Casatie si Justitie? Domnule judecator, personal cred ca un judecator, atunci cand adopta o hotarare, fie ea si sub forma unui „aviz”, ar trebui sa puna in balanta mult mai multe elemente, pe langa eventuale franturi de convorbiri telefonice scoase din context.

- Doamna judecatoare Alina Ghica, membru al Consiliului Superior al Magistraturii si, respectiv, al Sectiei pentru judecatori, cand v-ati exprimat votul ati pus in balanta vreo clipa rugamintea pe care mi-ati adresat-o personal de a participa la intalniri cu judecatorii Sectiei pe care o coordonati la momentul respectiv la Curtea de Apel Bucuresti, in considerarea, spuneati dumneavoastra, a efectului pozitiv pe care il are practica instituita de mine personal la Sectia de contencios administrativ de la inaltei Curti de Casatie si Justitie in ceea ce priveste unificarea jurisprudentei? Doamna judecatoare, am invatat, ca vechi judecator sau poate „invechit”, ca judecatorul trebuie sa fie cumpatat si mai ales echilibrat in luarea deciziilor care privesc intr-o forma sau alta infaptuirea actului de justitie. Si pentru ca eu cred ca, din pacate, nu v-ati pus nicio clipa aceste intrebari, va asigur domnilor judecatori, ca, de altfel, pe toti colegii magistrati care au crezut si mai cred in mine ca, in continuare, nu voi face decat sa lupt cu singurele arme pe care le-am folosit in cele 3 decenii in care am imbracat roba: legea si principiile care guverneaza aplicarea unei norme legale. Stiu ca am avut si am langa mine pe omul de la care am invatat, invat si voi invata ce inseamna sa fi OM, pentru ca numai asa poti fi JUDECATOR.

P.S.: Probabil ca, la citirea acestor randuri, veti fi votat deja in unanimitate si retinerea invinuitei, deoarece am convingerea ca tot ceea ce a inceput in seara zilei de 6 octombrie si va urma nu are NIMIC in comun cu infaptuirea actului de justitie pe care l-am slujit cu demnitate si credinta peste trei decenii.

Oricum, linsajul mediatic pe care cu unanimitate l-ati incuviintat si care ma vizeaza nu numai pe mine, dar si pe omul de la care ati invatat si veti continua sa invatati din paginile scrise, reprezinta deja o sentinta de condamnare, asa ca, ce rost mai are sa invocam art. 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului? Asa ati demonstrat, in sfarsit, care este menirea organismului mult ravnit, garant al independentei justitiei” - Gabriela Victoria BIRSAN, judecator”

Comentarii

# Pax vobiscus date 14 octombrie 2011 02:02 +9

Bine faceti doamna Birsan cand aratati adevarata fata a lingusitorilor care s-au gudurat pe langa dumneavoastra. atata i-a dus mintea, atat au votat

# Vade retro Satana date 14 octombrie 2011 11:30 +5

Vedeti, doamna Barsan a demascat sistemul. Aratandu-le obrazul, de fapt ea arata ca nu au respectat cutuma, tu ma ajuti pe mine, eu te ajut pe tine. O mana spala pe alta si impreuna obrazul. Iete ca se termina sapunul.

# elena date 14 octombrie 2011 13:56 0

mai Vade retro Satana, dupa numele pe care ti l-ai dat se vede cat de destept(desteapta) esti. Nu te duce bibilica sa intelegi ce vrea sa spuna un om cult ca doaman judecator Barsan

# care lingusitori? date 14 octombrie 2011 20:00 0

Care lingusitori, bre? Mai Barsan cu Pivnicereasca au fost prietene bune, pana cand au vrut amandoua-n CSM. si Barsan s-a pus pe santaje la Pivnicereasca, cum ca daca iese sa isi faca campanie, o sa profesorul Barsan afara de la doctorat. Hai, ca nu e toata lumea tampita. Barsan, pleaca si lasa-ne, ne ajunge cat ne-ai chinuit cu schalalaielile tale

# COANA MOLDOVEANCA date 14 octombrie 2011 03:23 +8

:lol: :lol: doamna jude PIVNIC este nasa doamnei jude HARALAMBE de la CAB-sectia3civ , casatorita cu domnul jude de la CAB contencios  HORTOLOMEI . TOTUL E SIMPLU SI FRUMOS, DAR.........IN 02.10.2011 DOAMNA HARALAMBE A FOST FILMATA IMPREUNA CU DOAMNA SPERANTA/RADETOTPTRNUTZICA LA UN BOTEZ IN SECT6 BUCURESTI. .......COINCIDENTA ??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ??

# DOREL date 14 octombrie 2011 10:05 +2

Oameni buni, nu va lasati manipulati de DNA si coloana a V-a portocalie care a fost scoasa la alarma ! Adevarul e foarte simplu: IN DOSAR NU E NICI O PROBA, TOTUL E SCENARIZAT SI REGIZAT DE D.N.A. LA COMANDA ! A cui comanda ? Manastire-ntr-un picior, ghici ciuperca cine-i ?

# DOREL date 14 octombrie 2011 10:19 +8

Asta e deja betie de tuica, doare capul a doua zi, la mahmureala!

# DOREL adevarat date 14 octombrie 2011 13:46 -2

Iar impostura, iar postacii portocalii de serviciu mi-au furat nickname-ul. Concentrarea de forte portocalii demonstreaza ca e ceva foarte important pentru portocaliul - sef de sef !

# DOREL REAL date 14 octombrie 2011 13:52 +5

Ba nu, ba nu, adevarut Dorel sunt eu, adevaratul copil al mamei Omida.

# DOREL NEADEVARAT (DOREL N) date 14 octombrie 2011 15:04 -4

Nesimtirea acestei judecatoare intrece orice imaginatie. Daca aceasta este judecatoare la ICCJ, ce pretentii sa mai avem la anumiti judecatori din instantele inferioare.

# EU CARE DOREL SUNT? date 15 octombrie 2011 11:28 0

Care este Dorel? Dorel, Dorel adevarat, Dorel real sau Dorel N?

# pshiatru scrie pe fruntea ta date 19 octombrie 2011 12:44 +1

esti cam tampitel, draguta, du-te la un control

# gigi date 14 octombrie 2011 08:09 -1

ce decolteu generos are doamna jude :P

# elena date 14 octombrie 2011 13:15 +2

mai "gigi", se pare ca ai creierul in alta parte ! atata ai inteles?

# Catalin Racaceanu date 14 octombrie 2011 08:30 +4

Dna judecatoare, cu respect va aduc la cunostinta faptul ca toti membrii CSM pe care i-ati enumerat MAI SUS N-AU INVATAT NIMIC DE LA SOTUL DVS. Au invatat in schimb de la Base cum sa faca aport. Si ce bine le iese. Si e abia inceputul :sad:

# doru date 14 octombrie 2011 08:56 +4

cu pozitii de genul:...v-am ajutat in viata si acum votati conra mea... d-na Birsan nu face decat sa confirme acuzele aduse si, mai mult, sa extinda "putin" tentaculele "prieteniilor" din sistem si la ceilalti judecatori. Mai grav este faptul ca ceea ce spune d-na jude este si adevarat despre "bisericutele" care fac si desfac cam cum vor, cat si despre cutuma "ne acoperim unii pe altii". Cum altfel poate fi interpretata afirmatia d-nei Birsan:...te-a ajutat sotul meu iar tu votezi avizarea perchezitiei.? Poate doar ca o amenitare? - ai fost la mine in casa (trad: ne cunoastem foarte bine deci stiu si eu multe despre tine...) si acum votezi contra mea (trad: vedeti, poate avizati si arestarea, si incep sa spun si eu despre voi...). Mie cam asa i-mi suna "scrisoarea" d-nei Birsan.

# elena date 14 octombrie 2011 13:17 +1

draga "dorule", daca nu stii sa citesti si sa intelegi esenta, taci si inghite!

# doru date 16 octombrie 2011 14:25 0

draga "eleno", sper ca faza cu "taci si inghite" e un act ratat din partea ta. Iar esenta in cauza este simpla: daca afirmatiile d-nei Birsan nu ar fi fost facute prin scrisoare deschisa ci in particular, altfel decat trafic de influenta nu se puteau numi (oricat de "diplomatic" ar fi fost scrise. Si uite denuntul d-nei: - pentru Danilet dl. judecator Birsan a trimis o scrisoere de sustinere motivat de ..."pentru ca are o sotie judecator in acelasi sistem".

# radu ion date 14 octombrie 2011 17:57 +2

a fi "doctorandul" lui birsan a ajuns conditia prima (si deseori unica) pentru a promova brusc in tot felul de pozitii importante din justitie; sunt destui impostori (sau no name) in situatia asta, prin csm, prin instante, peste tot...cand te intrebi cum de-au ajuns acolo si ce ii recomanda profesional sa ocupe asemenea posturi, ti se raspunde "conspirativ": "e doctorandul lui birsan" (un exemplu tocmai a fost dat, chiar in acest dosar)

# ce penibila esti date 14 octombrie 2011 09:24 +4

Esti o baba penibila, vopsita ca o sorcova. Pai dobitocul de Barsan trimitea epistole, uzand de calitatea sa, unui nimic agitator precum Vasilica Cristi Danilet? Ce diferenta e intre prostia asta si interventiile telefonice sau personale facute de nevasta intr-un dosar sau altul, pentru un amic sau altul? Nici una. Bravo DNA, nu se mai poate continua cu o justitie de telefon, de prietenii, de pile si relatii.

# Vai de mine, ce tanar obraznic date 14 octombrie 2011 10:34 +1

Dar oare nu ai respect nici pentru Horia Moculescu?

# veronica date 14 octombrie 2011 13:20 +2

ti-e ciuda ca nu arati ca ea? se vede treaba ca esti o sau un josnic fara curaj. Atata vezi, deci atata te duce mintea.

# Veronico fata trista date 14 octombrie 2011 13:26 -2

Gabriela, potoleste-te draga, ne rade copiii.

# anca date 14 octombrie 2011 09:34 +6

Prin ce au facut domnii judecatori au dovedit ca sunt judecatori, nu amici ai unor judecatori. De ce se invoca aspecte de ordin personal si ce legatura are? Daca la un moment dat au primit sprijin din partea doamnei Barsan sau a sotului dansei, asta nu inseamna ca nu trebuie sa faca ceea ce meseria le impune. Ca au facut-o cu buna sau rea credinta, conteaza mai putin. Daca nu exista nimic de ascuns, de ce deranjeaza aceasta atitudine?

# DOREL date 14 octombrie 2011 10:37 -1

Cateva erori: 1. Cum adica, nu conteaza daca a fost rea credinta (chiar daca e un factor subiectiv si care nu ar putea fi probat) ? 2. Nu e vorba ca ar fi avut ceva de ascuns, pentru ca - dimpotriva - cu ocazia asta s-au gasit probe contrare acuzatiilor (!), adica cele 2 judecatoare si-au platit toate lucrurile gasite, problema e umilinta la care au fost supuse prin declansarea unei perchezitii cu avizul CSM si cu mandat ICCJ (de la cine oare ?). Si, b): potrivit Cpp perchezitia ordonata se face cand persoana vizata refuza sa predea de buna voie ceva. Aici problema a fost ca DNA nu stia ce cauta (v. cererea+avizul+autorizatia de perchezitie), nu s-a invocat ceva anume, DNA s-a agatat de perchezitii ca inecatul de pai, pana la urma le-a iesit pe dos (ca de obicei as spune, dar nu vreau sa fiu rautacios !) De aici incurcatura in care se afla DNA, dupa o perioada de "silentio stampa" au scos-o p-aia cu Pandrea, doar-doar mai salva cate ceva. Nenorocirea e ca, in simplitatea lor provinciala, DNA (si, bineinteles, Zeus care le-a dat bunul de tipar) l-au sacrificat degeaba pe Pandrea, asta nu ajuta cu nimic impotriva celor doua pentru ca nu-are cum, asa ca dupa ce si-au dat seama de gafa pe care au facut-o, au dat cu totii in balbaiala in fata sefului. Necazul cu Pandrea e (evident !) altul, si anume in prostul semnal transmis celorlalti acoperiti din sistem: cand ni se pare ca luam apa, pe voi va aruncam primii peste bord, pentru ca voi nu puteti sa faceti gat ca Barsanca sau ca madam Ghita ! Nenorocirea pentru "ei" e ca sacrificiul lui Pandrea (chiar daca a fost ordonat de sefu' ) a fost de fapt inutil, de aici bulversarea totala a retelei (care chiar facuse treaba buna pentru stapan) ...

# veronica date 14 octombrie 2011 13:23 +2

cu asa judecata, adica creier (daca il putem numi creier) am ajunge toti niste imbecili, asa ca doamana care isi exprima "gandirea"

# Flibustierii date 14 octombrie 2011 10:18 +3

Penibila epistola d-nei judecator Birsan. Da trebuie sa recunoastem ca se tine bine la varsta dumneaei. Desi are obrajorii cam grosuti. <img src=ops:' />

# Hugh Hefnar date 14 octombrie 2011 10:46 +2

Ah, doamna judecator profesor universitar doctor docent academician diplomat ce bine le scrieti. Sunteti asa o talentata, asa o sensibila, asa o rafinata si o deontoloaga-etica.... Astia, in schimb, care a mancat din mana matale si acu te musca e toti o adunatura de ingrati. Va rog sa verificati prin casa sa vedeti daca nu au si furat ceva candva in vizite. Asa oameni, asa caracter. Dar spuneti si dumneavoastra despre ei, nu va lasati, publicati un memoriu de memorii, ceva. Betiile, amantele, viciile, slabiciunile. Oricum, daca ati fi insotit textul scrisorii deschise de un pictorial si mai deschis, in Playbooy cred ca faceam furori. Intram si in Schengen, de oameni ca dumneavoastra avem nevoie. Va rog frumos, daca "esiti" din magistratura, chiar si pe usa din dos, sa ma contactati. Facem ceva frumos sa le aratam la invidiosi ce sacrificii uriase ati facut dumneavoastra pentru sistem si cum v-ati incatusat frumusete de trup, privand justitiabilii de o priveliste deosebita. In asteptarea urmatoarei epistole, raman al dumneavoastra Hugh.

# Maestrul Piliuta date 14 octombrie 2011 12:03 0

Nu e adevarat doamna judecator, e minciuni. Sa stiti ca membrii nu fura. Mai beau ei ceva, trascanesc mult, verificati la bar sa vedeti daca n-au golit sticlele.

# Alo madam alo chery date 14 octombrie 2011 12:16 -1

Era pe vremuri o melodie a lui Dan Armeanca. Cand vad manifestarile astea epistolare imi aduc aminte de tiganii din mass media care fac poze cu blitz si isi pun fustele in cap.

# Cruella de Ville date 14 octombrie 2011 12:18 -2

Sexy, un moviminento sexy... Cand vad prezenta scenica a lu Doamna imi aduc aminte de filmul 101 Dalmatieni.

# UN OM - O OAMA SI O COAMA date 14 octombrie 2011 12:25 0

Doamna JUDE, ca sa ii faceti definitiv, intrati deghizata la Plen, (cel mai bine va faceti Quasimodo) si sariti brusc in fata camerelor (cand se filmeaza, ii bagati 100 RON lu Rosalinda in busunar, ca sa nu taie iemisia), si le dati codat-misterios urmatoarele versuri. Cu patos, fireste si o urma de mister in coltul buzelor. Ei, incultii, nu o sa intelege ca tu esti partea buna si ei e nasoiii: "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii şi nu ucid cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc în calea mea în flori, în ochi, pe buze ori morminte. Lumina altora sugrumă vraja nepătrunsului ascuns în adâncimi de întuneric, dar eu, eu cu lumina mea sporesc a lumii taină ...(aici le spuneti direct, ca astia nu pricepe, ca prin efectuarea perchezitiei s-a dus dracului taina, deci au strivit corola de minuni a lumii - monstrii ce sunt ei). Repetati si cu domnul profesor, acasa in fata oglinzii, ca sa iasa ceva frumos.

# unui tembel date 14 octombrie 2011 17:47 +1

daca te roade talentul du-te si fa-i o oda lui base, ca poate el iti intelege bolboroseala, sunteti cam de acelasi nivel de cultura.

# OSUGI date 14 octombrie 2011 22:03 -3

Ai dreptate.

# Si pe ea si pe ea date 14 octombrie 2011 12:45 -3

Cuplul dictatorial Ceausescu-Leana se pregateste de executie. El, mai resemnat un pic sta in colt. Ea, neagra de furie si rea pana in maduva oaselor ii vede pe tradatori cum s-au adunat in colt si incepe sa le spuna la fiecare ce a facut pentru ei. In final se stie ce se intampla si ei o leaga. Urata reprezentatie, din orice unghi ai privi.

# un om date 14 octombrie 2011 11:03 +3

Doamna Barsan, judecator nu inseamna "a fi om inainte de toate". Expresia de "a fi om" (sinonima cu "a fi de treaba"), este incompatibila cu cea de judecator, cel putin atat timp cat isi exercita functia bugetara. In afara programului, puteti fi cat vreti de "om", daca nu ati influenta astfel pronuntarea in dosarele pe care le judecati sau in altele, judecate de colegii Dvs., de exemplu.Iar domnul Barsan este unul dintre autorii care au scris cat au citit, ca majoritatea doctrinarilor romani. Studentii de la drept au fost nevoiti sa invete de pe cartile dansului.. nu e ca si cum ar fi ales cursurile sale dintr-o mare de carti. Deci, faptul ca studentii de la drept invata dupa manuale semnate Barsan nu se datoreaza valorii sale si nici nu dau vreo valoare acestor cursuri (foarte putin originale, dupa cum se stie).

# catalin date 14 octombrie 2011 11:03 +6

Penibil! Ce are d-na Barsan de ascuns de apeleaza la sensibilitati d-astea ieftine? Sa inteleg ca este o casta a judecatorilor in cadrul careia nu este voie sa adugi atingere unui alt membru? D-na, daca sunteti nevinovata nu aveti nimic de ascuns iar adevarul va iesi la iveala. Insa daca ....

# mita DNA-ista date 14 octombrie 2011 11:26 +4

Cam multi agitati-angajati Dna printre comentatori.....

# dreptate si adevar date 14 octombrie 2011 11:56 +2

RUSINE, RUSINE SI IAR RUSINE :lol: se cred deasupra legii :-*, sa raspunda de greselile facute, de spaga primita..iar Pandrea la inchisoare 8)

# Gogonet Razila date 14 octombrie 2011 12:07 -1

Deci nu mai pot de ras, lesin. Betivii demasca hotii!!!! Hahahhhaaa

# araoil date 14 octombrie 2011 12:13 -1

Stimata Doamna, Sef Sectie, cand in statul de drept nu exista pedeapsa cu moartea prin infometare unui minor, dar "cu bani" este posibil.Mai mult ma obliga sa platesc taxa pentru condamnare, bineintele ca nu se poate stabili litera de la alin 2 art.192 CPP. Cum a putut completul CC7 prin incheierea 4452/29.09.2011, dosar nr.5966/1/2011, sa respinga cererea tot in temeiul "arata totodata ca are suma" dar nu a dat-o pentru intretinerea copilului.A fost condamnat de un "OM" sau judecator.Multumesc

# Constantin Statescu date 14 octombrie 2011 12:20 +5

Este posibil ca Profesorul Constantin Statescu sa zambeasca amar de acolo de Sus cand vede ce i se intampla discipolului sau ! In rest, pacat pentru judecatorii si procurorii care mai sunt nepatati in acest sistem deplorabil !

# nu mai amintiti numele marelui Statescu degeaba date 14 octombrie 2011 18:08 +8

"Discipolului" sau? pai despre birsan s-a tot vorbit in mediul judiciar ca era vinovat moral de moartea brusca a marelui prof.Statescu pe care, dupa ce i-a fost supus asistent, nu l-a mai primit la catedra, imediat dupa Revolutie, sub pretext ca a fost "comunist" si era, deci, "compromis"(Birsan fiind atunci decan). Iar bietul profesor s-a stins brusc (unii spuneau ca s-ar fi sinucis)...Despre ce vorbim?!

# barsan e criminalul date 14 octombrie 2011 18:28 +4

Barsan l-a omorat pe Statescu pentru ca l-a furat, i-a copiat in continuare tratatele si a scos bani buni cu ele, sa-si faca vila la Snagov si nevasta sulemenita judecatoare la iccj. O mizerie morala la aceasta familie, mai rar!

# N-ai pe cineva? - Toma Caragiu date 14 octombrie 2011 13:07 +1

"Spun asta că să auda şi amicul meu, domnul "n-ai pe cineva". Acuma că suntem între noi putem vorbi deschis. Omul ăsta a devenit o obsesie a mea, sau dacă vreţi c-un termen mai modern - angoasa vieţii mele. Aud refrenul ăsta, "n-ai pe cineva" de dimineaţă până seara, mai des că o porumbiţă cât o bobiţă! Domnul "n-ai pe cineva" a insistat să mă convingă că e foarte bine să ai pe cineva, care să aibă şi el pe cineva pe lângă altcineva... undeva... chiar din clipa în care vi pe lume. Nici n-apuci să faci ochi şi te ia sora în primire: ce dai buzna aşa tinere nou născut, ai răbdare, ai răbdare, e tovarăşul înainte. Şi după ce te naşti trebuie să ai pe cineva care să te ia în braţe - nu mama, nu tata, poate să fie şi adjunct care să te ia în braţe şi hopa sus! Fără avizul braţelor de muncă. N-ai pe cineva, hopa prin concurs. Concursul se ţine joi şi postul e ocupat de marţi. Gata, gata, plec acasă că... mai stau de vorbă cu soţia mea, mai vorbim despre una, despre alta. Cum am vorbit şi aseară despre căsnicia noastră fericită şi-am întrebat-o la un moment dat dacă n-ar fi bine s-avem şi noi un copil. Şi ea mi-a răspuns: "Da, Toma, da. N-ai pe cineva?..."

# omenie date 14 octombrie 2011 14:03 +3

daca macar 70% dinntre judecatori, avocati s.a.m.d ar fi fost de rangul familiei Barsan, nu ar mai fi fost atata coruptie in Romania. Il meritati pe Basescu, o sa vedeti voi ce urmeaza. Oameni ca familia Basescu isi vor gasi din nou un loc sub soare, pentru ca au coloana vertebrala, nu ca cei care se unduiesc dupa cum bate vantul.

# Neomenie date 14 octombrie 2011 14:06 -3

Vai.... ce urmeaza? Vin serpilienii si cometele? Tu ai puterea sa vezi in fata?

# omenie date 14 octombrie 2011 17:31 +2

Cam da, asta urmeaza , am puterea sa vad in viitor nu "in fata". Toti lasii sar aici si scriu numai prostii, nimic esential ca sa dovedeasca ca acesti oameni sunt vinovati. Ati soultionat deja cazul? Exact ca pe vremea comunismului, hai sa-i acuzam ca sa vrem noi. Prostul e prost pana la capat.

# Virginia Vedinas in Camera Deputatilor - 11 aprilie 2005 date 14 octombrie 2011 14:51 +11

Cine are legitimitatea, etică şi juridică, să introducă pe toţi cei care au avut o funcţie în statul socialist, în aceeaşi grămadă în care s-au aflat, neîndoielnic, ca şi în ziua de astăzi, tot soiul de oportunişti şi rataţi, dar s-au aflat oameni valoroşi, intelectuali de rafinată ţinută şi mari patrioţi? Îl invoc pe marele profesor, economistul Ioan Totu, fost ministru de externe, care s-a spânzurat, după revoluţie, pentru că nu a suportat umilinţa la care a fost supus; sau profesorul Constantin Stătescu, care era, la momentul respectiv, în 1990, cel mai mare specialist în drept civil şi care s-a sinucis, după ce a fost repudiat la universitatea pe care o înnobilase şi slujise timp de 50 de ani, de nişte pigmei care, nici dacă ar fi trăit mai multe vieţi, nu ar fi reuşit, măcar, să-l atingă, dar să-l egaleze.

# spuneti lucrurilor pe nume date 14 octombrie 2011 14:59 +6

Printre cei care l-au sapat pe marele profesor Constantin Statescu este acest pigmeu mascarici, Corneliu Barsan, care i-a furat toata munca.

# unne date 14 octombrie 2011 17:11 -1

spnzuratii aia au culesc ce au semanat. si ei au determinat spanzurarea altora. altfel n-ar fi fost oamenii ceausescului pana in ceasul al 12-lea. cat despre recrutati barsan si altii - de ce cloaca de la drept nu se mai termina ? a devenit oare facultatea de drept din bucuresti o anexa a scolii de ghiogari de la baneasa ?

# ion date 14 octombrie 2011 15:17 -2

si totusi aceasta scrisoare la adresa indivizilor enumerati, e ceva cam la nivel de gradinita. de fapt cam asta e mentalitatea in justitie, o infratire in interes personal contra intereselor persoanelor. dai banul ti se da sentinta favorabila, in caz contrar iti dam o sentinta cat mai naspa. asocierea intre avocati si judecatori se stie, dar cei mai vinovati raman judecatorii. acestia protejeaza absolut toate faradelegile prin ciudateniile de sentinte care se dau. mai are rost sa spunem ca dati sentinte la ordin? asa va trebuie dragi magistrati, degeaba legea spune ca sunteti independenti, voi va supuneti politic, si dati solutii trasnite. dreturile bugetarilor le-ati taiat la ordinul portocaliu, iar pe prietenii avocati ii protejati impotriva concurentei. asta e romania lui 2011, un ministru aerian si judecatori necinstiti.

# gigi date 14 octombrie 2011 15:59 +1

Dupa invrajbirea pensionarilor militari cu pensionarii civli, dupa invrajbirea profesorilor cu medicilor, dupa invrajbirea copiilor cu parintii, tov Basescu a reusit in stilul sau securistic sa invrajbeasca si magistratii. Este adevarat ca sunt multi magistrati corupti, dar totusi, familia Barsan este o familie onorabila. Rand pe rand, toti astia care se bucura de necazul d-nei judecator, vor pati la fel, pana cand vor intelege ca justitia se face la cotroceni si nu in salile de judecata.

# Minti ca un purcel date 14 octombrie 2011 16:03 -4

Adica eu ma duceam sa imi iau paine, dar ce sa vezi se apropie de mine doi domni solizi, imbracati in geaca de piele, stilul stalinist, imi arata o legitimatie si poc ma baga la dupa. Asa, hodoronc-tronc.

# sa fi OM/sa fii OM date 14 octombrie 2011 16:06 -2

Cred ca ar fi fost bine ca, inainte sa trimiteti scrisorele de repros pueril unor colegi de-ai dvs, ar fi fost bine sa trimiteti scrisoarea asta la un corector. Nu de alta, dar sa fii OM e cu doi I, nu cu 1, asa cum ati invatat dvs, doamna judecatoare, profesor, doctor, sef de sectie si sotie de judecator CEDO. Prea multa spoiala, nu credeti?

# sa fii date 14 octombrie 2011 17:24 +3

mai dragutule (to), este cumva scrisoarea doamnei judecator redata asa cum a scris-o? de ce nu ii tragi la raspundere pe cei care au preluat-o si pe urma sa sari in sus.

# compara sa fii tu date 14 octombrie 2011 19:53 -1

este preluata EXACT asa cum a fost transmisa de madame Birsan, cu punct si virgula,daca vrei sa te convingi, ia uita-te ca a aparut aici si pe juridice.ro, cu glilimele, si este sa fi nu sa fii si aici si acolo. Compara si dupa asta, mai discutam. Nu am sarit in sus, dar, de la o pretinsa intelectuala, ma refer la dna Birsan, ma asteptam sa stapaneasca gramatica limbii romane. Atata tot. daca tu nu ai aceasta pretentie, atunci, te rog, chiar, treci cu vederea

# Dr.Vasile Botomei,decan Baroul Bacau-UNBR date 16 octombrie 2011 10:05 +3

Sustin punctul de vedere al d-nei judecator Barsan.

# doru date 16 octombrie 2011 14:32 0

stimate coleg, d-na Birsan nu si-a sustinut nici un punct de vedere in acest articol ci o mare frustrare ca, pana si oamenii pe care i-a ajutat ea sau sotul, unii chiar prieteni, au votat "contra". Interesant este faptul ca aceasta scrisoare i-si gaseste mai bine locul in celalalt articol din LUJU (d-l Birsan si imunitatea) unde se discuta mult daca CSM a dat avizul "in cunostinta de cauza" a imunitatii d-lui Birsan. Ori asa cum vad lucrurile, multi dintre membrii CSM cunosteau statutul d-lui Birsan si imunitatea de care acesta, impreuna cu familia, se bucura.

# popa gheorghe adrian date 16 octombrie 2011 19:54 +2

Sunt alaturi de doamna judecator. Nu iubesc judecatorii fiind institutia cea mai corupta din tara asta. As fi indreptatit sa spunca se face dreptate cand citesc acest articol. Dar fata de alti imbecili care se pripesc in afirmatii am facut o facultate de drept si sunt avocat. Ma lupt in instanta pentru imobilele ce au apartinut bunicului meu si actiunile mele au for respinse desi plangerea mea la cedo este in faza de admisibilitate. E ULUITOR SA ASISTI LA ORDINE POLITICE PORTOCALII SA TI SE RESPINGA ACTIUNILE IN INSTANTA!!! Daoman judecator, indiferent ca sunteti sau nu vinovata, ROMANIA NU ESTE STAT DE DREPT!! Si nu o spun eu ci ambasadoarea olandei la Bucuresti si presedinteel Americii Barack Obama. Din practica de la instanta va spun sigur ca Conventia Europeana a Drepturilor Omului pentru care am luptat si pentru acre am obtinut o diploma de master NU SE APLICA LA INSTANTELE DIN ROMANIA!!! Reaua credinta si incompetenta isi spun cuvantul. CEDO nu exista pentru ei.

# POPA GHEORGHE ADRIAN date 16 octombrie 2011 19:57 +1

O vina mare o are si CEDO...iar dvs. ca sotie de judecator CEDO ar trebui sa sanctionati lucrul acesta...CEDO da sanctiuni prea blande in raport de abuzurile din tara asta...pana cand statul acesta nu va fi inrobit de sumele colosale pe care le va acorda CEDO victimelor de tot flul nu seva starpi abuzul...pana cand politicienii si magistratii nu vor plati cu averile proprii statul roman este in DEZAGREGARE!!!

# popa gheorghe adrian date 16 octombrie 2011 20:03 0

Sunt alaturi de doamna judecator. Nu iubesc judecatorii fiind institutia cea mai corupta din tara asta. As fi indreptatit sa spunca se face dreptate cand citesc acest articol. Dar fata de alti imbecili care se pripesc in afirmatii am facut o facultate de drept si sunt avocat. Ma lupt in instanta pentru imobilele ce au apartinut bunicului meu si actiunile mele au for respinse desi plangerea mea la cedo este in faza de admisibilitate. E ULUITOR SA ASISTI LA ORDINE POLITICE PORTOCALII SA TI SE RESPINGA ACTIUNILE IN INSTANTA!!! Daoman judecator, indiferent ca sunteti sau nu vinovata, ROMANIA NU ESTE STAT DE DREPT!! Si nu o spun eu ci ambasadoarea olandei la Bucuresti si presedinteel Americii Barack Obama. Din practica de la instanta va spun sigur ca Conventia Europeana a Drepturilor Omului pentru care am luptat si pentru acre am obtinut o diploma de master NU SE APLICA LA INSTANTELE DIN ROMANIA!!! Reaua credinta si incompetenta isi spun cuvantul. CEDO nu exista pentru ei.

# georgiana date 5 aprilie 2018 13:47 0

Aspectul fizic,mimica,vestimentația spun multede ce isi expune sânii (prinsi de vreme)asa?!nu e la moullin rouge aici!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 158
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.11.2020 – Lui Man si lui Ardelean le va tihni sarmaua. Asa arata declaratiile lui Iohannis din campanie (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva