gandul.ro
1 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BRIGADA NUFARUL – Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM nu indrazneste sa se atinga de greii DNA. Trimisi in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara, seful Sectiei I DNA, Gheorghe Popovici, si seful DNA Brasov, Cornel David-Deca, au fost spalati ca la carte. Procurorii din CSM au respins actiunile disciplinare privind comiterea abaterilor constand in exercitarea functiei cu rea-credinta si exercitarea functiei cu grava neglijenta (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

22 noiembrie 2018 13:34
Vizualizari: 3277

Procurorii din CSM si-au confirmat miercuri, 21 noiembrie 2018, solidaritatea de breasla, chiar daca a fost vorba despre un caz controversat – si anume: albirea a doi colegi de actiunile disciplinare demarate de Inspectia Judiciara impotriva lor. Este vorba despre procurorii Gheorghe Popovici (foto), seful Sectiei I a DNA, si Cornel David-Deca, seful DNA Brasov.


Concret, Sectia pentru procurori a CSM a respins actiunile disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva impotriva lui Gheorghe Popovici si Cornel David-Deca. Popovici era acuzat de comiterea abaterii disciplinare prevazute la articolul 99, litera t), teza a II-a, raportat la art. 99/1, alin. 2 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata.

Iata prevederile legale invocate:

Articolul 99

Constituie abateri disciplinare:

(…)

t) exercitarea functiei cu (...) grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni. Sanctiunea disciplinara nu inlatura raspunderea penala.

Articolul 99/1

(2) Exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.

De partea cealalta, David-Deca a fost trimis in judecata disciplinara pentru savarsirea comiterea abaterii disciplinare prevazute la art. 99, lit. m) teza a II-a si t) teza I, rap. la art. 99/1 alin. 1 din Legea nr. 303/2004.

Iata prevederile legale invocate:

Articolul 99

Constituie abateri disciplinare:

(...)

m) nerespectarea in mod nejustificat (...) a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente;

t) exercitarea functiei cu rea-credinta (...), daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni. Sanctiunea disciplinara nu inlatura raspunderea penala.

Articolul 99/1

(1) Exista rea-credinta atunci cand judecatorul sau procurorul incalca cu stiinta normele de drept material ori procesual, urmarind sau acceptand vatamarea unei persoane”.

Ambele hotarari ale Sectiei pentru procurori in materie disciplinara pot fi atacate cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Prezentam cele doua minute ale Sectiei:

1. „Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Popovici Gheorghe, procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) teza a II-a rap. la art. 99/1 alin. 2 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pronuntata in sedinta publica azi, 21 noiembrie 2018”.

2. „Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului David Deca Cornel, procuror sef al Serviciului Teritorial Brasov din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. m) teza a II-a si art. 99 lit. t) teza I rap. la art. 99/1 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pronuntata in sedinta publica azi, 21 noiembrie 2018”.

Amintim ca pe 31 august 2018, Inspectia Judiciara l-a trimis pe Gheorghe Popovici in judecata disciplinara, acuzandu-l ca ar fi mintit un justitiabil, informandu-l ca nu a fost supravegheat tehnic, printr-o adresa pe care a semnat-o. Asta desi realitatea era cu totul alta (click aici pentru a citi).

Comentarii

# basicuta date 22 noiembrie 2018 13:44 +4

asta e Statul Paralel.

# ^^ date 22 noiembrie 2018 16:50 0

Hai cu contenciosul!

# Dublu Standard date 22 noiembrie 2018 19:15 0

CSM: Daca nu vi s-a comunicat ca ati fost supravegheata tehnic ce vatamare s-a produs, care-i aceea? Ca am facut cereri/ sesizari la IJ, ca nu am putut sa cer verificarea legalitatii masurii tehnice , nu-i vatamare, pt ca esti cetatean de rand!!...la drepturi, la obligatii, nu, ca raspunzi pt orice. Verba volant scripta manent, vatamarea s-a produs chiar daca incercati sa reparati. La DNA daca se atesta in fals o situatie reala, E BINE ASA.NU raspunde nimeni! Politistul Tudor care a întocmit înscrisurile false m-a anchetat si regandind controlul a spus ca nu am constatat un presupus prejudiciu de 35 lei si m-au trimis in judecata pt abuz - art 297 rap la 13 ind 2Legea 78/2000 si fals intelectual. Mintindu-ma ca nu am fost supravegheata mi-ati produs o vatamare indubital mai mare decat pp.prejudiciu de 35 lei!! M-ati acuzat de fapte pe care tocmai le-ati savarsit! Cum facem?CONSIDERAM ca LEGEA este egala pt TOTI, NU? Ca asa este corect ! IN rest, numai de bine.

# Valter Cojman date 23 noiembrie 2018 18:03 0

CSM, sectia PORCURORI = Cooperativa de Spalat Magistrati corupti, incopetenti, securisti, stalinisti si nazisti

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 140
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2020 - Bataie de joc: la CAB dosarul se studiaza doar 10 minute

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva