18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ULTIMATUM DE LA TUDOREL – Ministrul Justitiei i-a avertizat pe procurorii din CSM, in frunte cu taica Lazar: “Urgentati procedurile de selectie si numire a procurorilor din viitoarea Sectie de anchetare a faptelor comise de magistrati... Exprim speranta ca nu vom depasi termenul de 23 octombrie... Se incearca neoperationalizarea unei prevederi legale... Nu cumva sa se ajunga la 23 octombrie si sa ni se spuna, ba unul n-a venit, ba altul nu a inteles regulamentul, si in fel acesta amanam”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

27 September 2018 16:34
Vizualizari: 10987

Ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto) a transmis un ultimatum dupa ce Plenul CSM intrunit in sedinta din 26 septembrie 2018 nu a mai votat declansarea organizarii concursului pentru sefia Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie, dupa ce cvorumul nu a putut fi asigurat, intrucat Procurorul General Augustin Lazar a sustinut ca nu poate veni pentru ca e ocupat toata ziua cu o "delegatie", iar procurorul Cristian Ban s-a plans ca este bolnavior si trebuie sa stea la pat (click aici pentru a citi).


In cadrul sedintei Sectiei pentru procurori de joi, 27 septembrie 2018, Toader le-a cerut lui Augustin Lazar, dar si membrilor CSM, sa nu care cumva sa incerce sa saboteze infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Tudorel Toader a avertizat ca nu trebuie sa se ajunga in 23 octombrie 2018, data la care sectia trebuia sa fie operationala. Vizibil iritat, ministrul Justitiei le-a atras atentia lui Augustin Lazar si celorlalti membri ai Consiliului sa nu le treaca prin cap sa se gandeasca ca cercetarea infractiunilor savarsite de magistrati ar putea ramane in continuare in compenenta DNA. Toader a acuzat faptul ca se incearca “neoperationalizarea unei prevederi legale”, aratand ca stie despre acest lucru, si a tinut sa precizeze ca unii dintre cei prezenti la sedinta s-au opus infiintari Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie.

Iata declaratiile facute de ministrul Justitiei joi, 27 septembrie 2018:

„Vreau sa fac un apel la dumneavoastra, in special la domnul Procuror General, ca sa urgentati procedurile de selectie si de numire a procurorilor din viitoarea Sectie speciala de anchetare a faptelor comise de magistrati. Noi stim anumite formule prin care se incearca neoperationalizarea unei prevederi legale. Exprim speranta faptului ca nu se va ajunge la acest rezultat, ca nu vom depasi termenul de 23 octombrie fara ca Sectia sa fie operationala, cu prealabila selectie a procurorilor de executie si a sefului de sectie.

Eu imi amintesc, si dumneavoastra va amintiti la fel de bine ca si mine faptul ca multi dintre noi, chiar si dintre cei prezenti, s-au opus, la nivelul declaratiilor publice, solutiei de infiintare a acestei sectii. CCR a statuat in doua randuri prin deciziile pronuntate, in sensul ca aceasta solutie de infiintare a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie este constitutionala. Si ulterior au aparut voci critice, dar de data asta apareau ca fiind critici la adresa deciziilor CCR. Va solicit ferm sa puneti in aplicare dispozitiile legale, sa operationalizati, sa operationalizam aceasta sectie. Nu cumva sa se ajunga la data de 23 octombrie si sa ni se spuna, asta e, ba unul n-a venit, ba altul nu a inteles regulamentul, si in fel acesta amanam. Sa nu se spuna ca lasam lucrurile asa cum sunt, si sa ramana de competenta DNA”.

Comentarii

# AUGUSTIN LAZĂR date 27 September 2018 17:08 +7

Credeați că renunț laluptă așa-ușor,bibicilor? STATUL PARALEL, CRIMINAL și MAFIOT NU SE PREDĂ NICIODATĂ!

# imun/teanu date 27 September 2018 17:35 +1

La-za-riiii-ca! Aceasta "umbra", a lui Nicolski, la Kotorul-Ceni!

# Statu-Palma-Barba-Cot date 27 September 2018 18:13 +6

Poa'sa stea Dezgustin Loazar si-n fund si-n cap ,bila(sub forma unei evaluari) deja a plecat pe tobogan.Urmează un dezastru și pt el și pt.proptita lui ,care-o sa rămână fără proptitor.O sa fie readus la dimensiunea lui inițială ( ce tinde asimptotic la zero)după ce fusese umflat cu pompa de paraleliști. Procurori vor trebui sa fie puși pe același nivel cu avocatii ,adică la nivelul dusumelei( la nivelul parchetului laminat),prin modificarea Constituției și mai apoi a unor legi.Au prea multa putere ,iar unii dintre ei par sa aibă grave probleme psihice si,prin urmare, trebuie introdus un control psihiatric periodic obligatoriu pt toți magistrații.

# indignata date 27 September 2018 18:19 +5

Ce scarbos, acest tractorist. Dar , stiind ca are spatele acoperit de catre Iohanis, isi permite prea mult. Nu este in stare sa formuleze o fraza de doamne-ajuta, fara sa gesticuleze, ajutandu-se cu mainile.... Dar , ce ma doare este impotenta de a-l zbura pe acest zero absolut din functie. Tudorel Toader este stiutor de carte, de legi si se comporta ca atare , dar cu oameni ca Lazar ar trebui sa existe cineva lipsit de scrupule, pe care sa nu-l intereseze urmarile actiunilor lui si sa-l zboare.

# Pintea date 27 September 2018 22:33 +1

Niste oameni mici si fara caracter ca ei, inregimentati in structuri care defaimeaza tara, nu vor intelege apelul d-nului Toader. Ei nu urmaresc interesul tarii si propaga numai informatii mincinoase si in tara si in afara acesteia. CSM-ul acesta care de ani de zile ne produce numai nervi, este ceva malign pt justitie, si cred ca putem trai si fara el. Poate reforma justitiei trebuia sa includa si eliminarea sa si crearea unui alt organism, mai eficient, mai curat si mai aproape de scopul pt care a fost creat.

# Edelweiss - Vasâli Roaită de Bukowina date 27 September 2018 23:06 +4

Mâine, 28 sept. 2018, voi fi prezent la intrarea de pe str. Ștefan cel mare a Vespasianei de Apel Suceava să-i urez un sincer ”Bun-venit!” celui mai vizionar și reformist ministru de justiție din întreaga perioadă postdecembristă! Nu adun lume, nu scandez nimică, n-am la mine decât o pancartă generică, cuprinzând traducerea maximei lui Thomas Jefferson: „When injustice becomes law, resistance becomes duty." Rog anticipat jândarii să nu sară pe mine întrucât nu fac parte din categoria oponenților ministrului. Din contră!

# ?????? date 28 September 2018 00:31 0

Ministrul de la justiție nu are nici autoritatea și nici competența de a exercita presiuni asupra membrilor CSM ? Opinați că ar putea face confuzii referitoare la reglementările articolului 132, alineat 1, din Constituție ?

# Neanae date 28 September 2018 12:35 +1

Domnule Ministru Tudorel Toader, cu toata stima si simpatia va rog sa luați nota ca am si eu un vis - daaa, stiu ca a mai fost unul pe la Washington prin ‘63 cu “I have a dream”, nu, nu suntem rude! Visul meu e compus din dispariția de pe scena si din scenariul magistraturii, al cărui regizor sunteți, a impostorului Augustin Lazar, a protejatei abuzive Lascăr-Koveși, a ipocritei trădătoare si MANI******TOARE Monica Macovei ca si alți procurori din aceiași serie de “Terminatori de Nație”. Apoi va rog eu, încet, dar mai REPEDE, dați drumul la legile in curs de ameliorări, schimbări etc, declarați protocoalele alea nenorocite in afara legii si tot ceea ce s-a judecat in baza lor sa fie REJUDECAT! Si tare mi-ar place mie sa ma scol intr-o zi si sa aflu ca Iohannis a dispărut de la Cotroceni. Ceva legal va mai rog ca sa scăpăm de nazistoizii #rezist si mitocanii din USR. Atât, mulțam frumos.

# Ion date 29 September 2018 16:37 0

ce se intampla daca pe csm-isti ii doare la basca de ultimaturile plimbaretului ? conform legii, normal. sau, ce sa vezi, legea nu prevede nimic?

# ?????? date 1 October 2018 00:07 0

Domnul ministru chiar este profesor universitar, fost judecător la CCR, membru al Comisiei de la Veneția și pentru că nu ar fi plagiat și fost membru CNATDCU ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva