23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MEMBRII CSM SE INCOLONEAZA IN PARLAMENT CA SA-L APERE PE IONUT MATEI – Seful CSM Bogdan Mateescu si-a impus vointa: sedintele Consiliului vor avea loc in Parlament. Membrii CSM au pe ordinea de zi spalarea “completului negru ICCJ” pentru executia avocatului Robert Rosu in dosarul “Ferma Baneasa”. Judecatoarea Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti, care a aranjat-o pe Elena Udrea cu 8 ani inchisoare, s-a plans la CSM (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 May 2021 15:13
Vizualizari: 6669

In pofida nemultumirilor exprimate de majoritatea membrilor CSM in discutiile interne care au avut loc, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii Bogdan Mateescu (foto) si-a impus vointa: sedintele CSM se vor tine in Parlament.


 

Judecatorii si procurorii din Consiliu se vor incolona joi, 13 mai 2021, la cladirea Parlamentului Romaniei, acolo unde se vor desfasura sedinta Plenului CSM si sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM. Sunt doua sedinte extrem de importante in conditiile in care membrii CSM au pe ordinea de zi spalarea judecatorilor Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie, membri ai “completelui negru” de la Inalta Curte, cei care l-au executat pe avocatul Robert Rosu cu 5 ani inchisoare in dosarul “Ferma Baneasa”, pentru simplul ca acesta si-a exercitat profesia si si-a aparat clientul.

Concret, joi, 13 mai 2021, Plenul CSM va discuta cererea de aparare a independentei autoritatii judecatoresti formulata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, cererea de aparare a independentei autoritatii judecatoresti formulata de judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie, precum si cererea de aparare a independentei autoritatii judecatoresti formulata procurorii Cornel David Deca si Monica Munteanu (autorii rechizitoriului din dosarul “Ferma Baneasa”). Toate lucrarile vizeaza criticile avocatilor si ale presei in legatura cu modul in care a fost instrumentat si solutionat dosarul “Ferma Baneasa” (vezi facsimil 1).


 


Completul negru” a ajuns si la Sectia pentru judecatori


De asemenea, tot joi, 13 mai 2021, Sectia pentru judecatori a CSM urmeaza sa discute cererea de aparare a independentei si reputatiei profesionale formulata de judecatorul Marius Cristian Ispas, de la Curtea de Apel Bucuresti, cel care audiat fiind la DNA, a sustinut ca motivarea sentintei pe care a pronuntat in litigiul care a stat la baza dosarului “Ferma Baneasa” nu a fost “cea mai reusita”, criticandu-si practic propria hotarare (click aici pentru a citi). Totdata, Sectia pentru judecatori a CSM va analiza o alta cerere de aparare a independentei judecatorilor formulata de membrii “completului negru” de la ICCJ, Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie, in legatura cu criticile privind decizia din dosarul “Ferma Baneasa” (vezi facsimil 2).

 

Pe de alta parte, pe ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori a CSM figureaza si o cerere de aparare a independentei si reputatiei profesionale formulata de judecatoarea Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti, cea care a pronuntat aiuritoarea sentinta de condamnare a Elenei Udrea la 8 ani inchisoare cu executare, motivata doar pe baza alegatiilor facute de colegul sau de scris carti, procurorul DNA Marius Bulancea.

 

Nu in ultimul rand, judecatorii CSM vor face o noua incercare in cazul sefului Curtii de Apel Constanta, Marius Epure, fata de care de cateva sedinte nu reusesc sa stabileasca daca i-a fost sau nu afectata impartialitatea prin articolele de presa referitoare la achitarea ex-primarului din Constanta Radu Mazare (click aici pentru a citi).

 


 


Comentarii

# M date 11 May 2021 16:28 +21

Cum dracu fac si desfac astia ca la ei orice cerere se programeaza imediat , se dau termene imediat si rezolvare, pronuntare asa cum vor muschi lor.acum vad eu ca Matei era un fel de dumnezeu

# coafura #rezistă date 11 May 2021 17:18 +8

coafura #rezistă

# Ionut Popescu date 11 May 2021 17:50 +24

Mai devreme sau mai tarziu vor da socoteala pentru nelegiurile lor. Sa se uite in oglinda, apoi sa deschida televizorul si sa il vada pe Negulescu " Portocala" in catuse.

# santinela date 12 May 2021 07:13 +28

Cind auzi ca imediat, dupa ce fac o mare magarie,condamnind la comanda,nemernicii astia cer "reperarea independentei si reputatiei profesionale" iti vine sa faci ce au facut minerii. Care reputatie profesionala ciumpalacilor nenorociti,slugi ordinare ce sinteti ? Care independenta mai martafoilor ? Independenta profesionala inseamna sa judeci corect,dupa propria ta constiinta,dar daca nu ai si esti sluga,santajabil,ce drac mai vreti ? Reputatie profesionala,ha ha ha.Atit de respectati sint nulitatile astea incit li s-a dus buhul-"completul negru- de competenti ce sint", Bobita-Portocla-rusinea justitiei romanesti-si alte porecle demne de reputatia profesionala pe care o au. Hai sictir !

# doar eu sunt date 12 May 2021 15:12 +13

oameni bagati nevinovati la inchisoare ca asa vor unii si asa ordona unii. si completul negru vrea spalarea reputatiei? poate in alta viata, ca in asta au inchis oameni nevinovati. oare cand au facut facultatea , asa li s a spus? niste nemernici care ar fi bine sa nu iasa la vedere. vezi dosarul ferma baneasa

# Mitu date 12 May 2021 18:42 +13

Din pacate, tara asta e blestemata si nu va scapa usor de acest blestem. Cel mai bun medicament social in momentul asta ar fi un corp judecatoresc educat, incoruptibil si profesionalizat. Ceea ce la noi nu exista. Cea mal mare problema a justitiei in momentul actual sunt judecatorii, pentru ca ei sunt factorul decizional ultim si suprem. Iar judecatorii romani sunt un dezastru

# gigi date 12 May 2021 19:23 +1

Acesti indivizi savarsesc aceste fapte abdominabile pentru ca nu au fost pedepsiti EXEMPLAR. Este timpul.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva