18 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MINERIADA DNA – Parchetul anticoruptie ii cerceteaza penal pe judecatorii din CSM care au exclus-o pe Camelia Bogdan din magistratura, dupa ce aceasta a dat miercuri pana la 12 noaptea, denunturi in fata procurorului Remus Budai. Pregateste DNA punerea in miscare a actiunii penale impotriva judecatorilor din CSM si suspendarea lor din functie?

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

5 March 2017 12:11
Vizualizari: 18998

Membrii Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii fac obiectul unui dosar de fals si abuz in serviciu la Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce judecatoarea Camelia Bogdan – exclusa din magistratura dupa ce a luat bani de la un SRL contractat de Ministerul Agriculturii, in perioada in care judeca dosarul „Telepatia” si in care institutia se contituise parte civila – a formulat o plangere penala impotriva acestora. Surse judiciare ne-au precizat ca fosta judecatoare Camelia Bogdan si-a petrecut noaptea de miercuri spre joi, 1 spre 2 martie 2017, la Directia Nationala Anticoruptie pentru a formula denunturile impotriva judecatorilor CSM pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si fals. Dosarul in care sunt vizati judecatorii din CSM este instrumentat de procurorul DNA Remus Budai (foto)in rem”, in actiune fiind vizati si inspectorii judiciari care au solutionat dosarele care o priveau pe fosta judecatoare CAB.


Se poate presupune ca actiunea Cameliei Bogdan de la DNA ar putea sa se finalizeze cu inceperea urmaririi penale fata de judecatorii din CSM, dat fiind ca, in cazul in care Hotararea CSM privind excluderea din magistratura a Cameliei Bogdan va ramane definitiva la Inalta Curte dupa ce Bogdan a contestat Hotararea CSM de excludere din magistratura – dosarul “Telepatia” instrumentat de DNA ar putea fi rejudecat, in urma revizuirii. Lucru care nu ar fi deloc pe placul DNA!

Camelia Bogdan a facut plangere penala la DNA impotriva membrilor Sectiei pentru judecatori din CSM si a inspectorilor judiciari la o zi dupa ce in Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-au pus in discutie cele trei cereri de aparare a reputatiei si la circa o luna de la momentul la care CSM a decis excluderea sa din magistratura.

De altfel, anuntul privind plangerea la DNA impotriva membrilor CSM si a inspectorilor judiciari care au cercetat-o disciplinar a fost facut de Camelia Bogdan in ziua in care s-a prezentat la sediul CSM, pe 28 februarie 2017,. Atunci, Bogdan a declarat, inainte de sedinta Plenului, ca a facut deja plangere la DNA. Plangerea a fost insa facuta o zi mai tarziu:

"Ma gandesc ca Sectia de judecatori sa se abtina, deoarece in procesul meu a fost admis, pentru prima data s-a constatat intr-un act oficial al CSM ca Dan Voiculescu are acelasi interes cu Inspectia Judiciara. Aceasta a constatat CSM-ul, admitand cererea de interventie a FACIAS, FACIAS care este o fundatie al carei beneficiar real este Dan Voiculescu. Practic, s-a decis ca in cercetarea mea disciplinara, FACIAS, adica Dan Voiculescu, a avut acelasi interes ca si Inspectia Judiciara. Este motivul pentru care eu am facut o plangere la Directia Nationala Anticoruptie".

Amintim ca judecatoarea Camelia Bogdan a fost exclusa din magistratura in data de 8 februarie 2017 dupa ce Sectia pentru judecatori a CSM a decis ca acesta a incalcat art. 99 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, care stabileste ca reprezinta abatere disciplinara "incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii".

*Iata solutia CSM de excludere din magistratura a Cameliei Bogdan

Comentarii

# KEKE date 5 March 2017 12:35 +32

VAI DE TARISOARA ASTA CU ASEMENEA ,MAGISTRATI!

# Cetateanul date 5 March 2017 14:01 +13

Poate asa vede si Mme Ghena cum e cu abuzul in serviciu. Cand sesiza CCR ca vrea PSD-ul sa "omoare" abuzul cum era? Sau cand aresta gravide in luna a 8-a ca nu stiu ce abuzuri inventase Lulutza era bine? Pai propun sa isi dea aviz de arestare (si nu la domiciliu si apoi schimbat, ca la Bica), ca poate din puscarie realizeaza cat a gresit. Si mai am o intrebare: doamna Baltag, ce mai faceti? E bine in CSM? Asta era scopul? Acum trebuie sa fie "victima de serviciu" Simona Marcu? Ceva rusinica? Nimic? Pacat... 

# spectacol pt. prosti? date 6 March 2017 12:26 0

Si inca ceva. 8) Din moment ce Inspectia Judiciara poate fi sesizata de orice persoana interesata, D-na Judecator Marcu + ceilalti 5 membri CSM puteau face sesizarea scrisa si motivata a Inspectiei Judiciare fara a fi neaparata nevoie de votul plenului CSM. Poate ca treaba cu votul in plenul CSM, pt. nesesizarea IJ, a fost doar ca spectacol pt. prosti, in scopul de a le oferi unora suficient "camp tactic" pentru inventarea exceptiei extrem de dirimante, “autoritate de lucru nesesizat de plen”. :lol: :lol: :lol: Pif date 4 martie 2017 18:40

# DOREL date 5 March 2017 22:00 +7

Aoleo, pai asta vine cam asa: puteti sa luati mita fara numar daca aveti liber de la noi ! Sau ma insel eu ? That is the question ! Parerea mea ...

# DODI date 5 March 2017 13:26 +23

Când se vor trezi și ”adormiții Maicii Domnului”, ocupanții abuziv de scaune la CSM, că nu se poate face justiție în România câtă vreme luluța este șefă la DNA. Până când magistrații trebuie să tremure de frică în fața acestei analfabete? Toată puterea este în mâna unora care clamează independența justiției (CSM, președinte) și care nu fac nimic pentru îndepărtarea cancerului numit luluța. Ar fi cazul ca noul ministru al justiției să realizeze că a fost numit ministru pentru a administra justiția și nu pe post de apă sfințită. Ne-am săturat de sfinți în viață. Mai dorim și cancere exorcizate.

# Principalu succes al DNA continuă date 5 March 2017 20:46 -10

DNA confirmă ce-a scris Minciu Relu = scriitorul necunoscut Mirel Bran pt. Le Monde - Mobilizarea istorică a tinerilor din zonele urbane, adesea absolvenţi de studii superioare, demonstrează că această generaţie, care nu este în mod obligatoriu majoritară la urne, are cel puţin speranţa că actuala sa clasă politică va funcţiona, într-o zi, fără mită, subliniază Le Monde. Acesta va rămâne, dincolo de condamnări, principalul succes al DNA, conchide publicaţia.

# protest spontan atent organizat? date 5 March 2017 20:48 0

Peste 2.500 de oameni merg în marş spre Parlament, ei scandând "Demisia", "Hoţii" şi "DNA, nu uita, noi suntem de partea ta". Protestatarii, care au plecat din Piaţa Victoriei, s-au mobilizat pe Facebook, sub sloganul "Susţinem DNA, vrem depolitizarea instituţiilor”.

# Ieși, sfinte Lazăr, din mormînt date 6 March 2017 11:59 0

Ieși, Lazăre, din mormînt și stinge pălălaia la care fuși complice de frică: http://infobrasov.net/scheletii-din-dulapul-procurorului-general-augustin-lazar/ Frumoșii tineri: "DNA, nu uita, noi suntem de partea ta", nici o aluzie despre tine. Lepădîndu-și geaca roșie, șobolanul cu multe vizuini s-a pitit sub palat și așteaptă să felicite învingătorul. Uitași ce ușor fu mătrășit MRU?

# golănia unui sistem care nu vrea să lucreze transparent date 6 March 2017 12:37 0

Dacă sistemul penal e atât de minunat, de ce pădurile sunt defrișate în continuare? Nu uita, drag manifestant, următoarea victimă vei fi tu! https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2017/02/03/analist-economic-despre-proteste-mineriada-din-strada-este-dublata-de-mineriada-juridica-declansata-de-dna/

# CSM e corupt date 6 March 2017 12:12 0

Nu numai 1/4dokta Kovesi ci întreaga Direcție Anticorupție n-are habar de atribuții ;-) . Să vezi corupție descoperită TAMAM în CSM!

# ALBA date 5 March 2017 14:00 +16

Adica CSM o investigheaza pe luluta si luluta pe CSM? Parca suntem in Zbor deasupra unui cuib de cuci!

# Pif date 5 March 2017 16:28 +2

Mai rau. Realitatea bate filmul. :lol:

# Ionel date 5 March 2017 16:35 +3

Cine oare va stabili : oul sau gaina?

# Edelweiss - Sophist de Bukowina date 5 March 2017 19:32 +1

R: Cucoșul !

# Cata date 5 March 2017 15:49 +8

Are DNA cumva competenta pe speta respectiva??? Nu cred! EU am o problema majora cu un vecin. Maninca asta la fasole de rupe dupa care zici ca e bombardament de se zguduie casa nu alta. Oare pirturile nu sint si ele de competenta DNA?

# DOREL date 5 March 2017 22:03 +8

Pai, daca 30 de capre si 10 oua de strut au fost de competenta DNA, de ce sa ne mai miram ??

# Pif date 5 March 2017 16:27 +10

Inteleg ca, dupa mintea lui Cami Bogdan , abuzul in serviciu comis de Sectia pt. judecatori din cadrul CSM ar fi acela ca a admis cererile de interventie formulate de FACIAS si GIP in favoarea titularului actiunii disciplinare-,Inspectia jud. :roll: Probabil n-a aflat ca sectiile CSM au rol de instante de judecata in domeniul raspunderii disciplinare a judecatorilor si procurorilor iar prevederile Legii 317 se completeaza inclusiv cu disp. art.61 si urmatoarele din Codul de pr.civ. Nu pot ghici in ce ar consta acuzatiile de fals. Probabil va lamuri DNA, prin comunicat, inainte de a-i audia pe membri CSM din Sectia pt. judecatori. Totodata, e un bun prilej pt. DNA sa le arate joarda si injectia membrilor CSM din Sectia pt. procurori ,ca sa stea cuminti si ascultatori in banca lor, sa n-o pateasca si ei ca judecatorii, colegii magistrati din sectia aialalta. Sefa DNA e ca un fel de Zeu pe pamant;ordine si disciplina face cu toate institutiile statului, ca la gradinita, grupa mica.

# Exclusa date 6 March 2017 12:07 0

Exclusa s-a cerut afară, afară la 1 job în străinezia, nu din magistratură. Profesionalismul ei nu poate fi pus la îndoială: „S-au consemnat sustinerile dumneavoastra”; avocat: „Pai nu le-am facut si nu mi-ati dat ocazia, asta va rugam sa-mi dati ocazia sa fac sustineri pe admisibilitate, nu pe contestatie.”

# aviz date 5 March 2017 16:27 +3

Sa presupunem ca ar fi indicii de punere in miscare a actiunii penale pentru membri CSM sau de trimitere in judecata. Cine le da avizul obligatoriu? Ca doar nu o sa si-l dea intre ei. E nascuta moarta!

# Pif date 5 March 2017 18:35 +6

Atentie la art.42 ai art.56 din Legea 317/2004. DNA sau PICCJ n-au nevoie de vreun aviz obligatoriu al CSM pt. punerea in miscare a actiunii penale sau de trimiterea in judecata a membrilor CSM din Sectia pt. judecatori. Ci doar de incuviintarea pt. perchezitia, retinerea, arestarea preventiva sau arestul la domiciliu cu privire la judecatorii din Sectia respectiva a CSM , incuviintare imposibil de obtinut . Ceea ce nu impiedica DNA sa-si faca numarul de circ national in forma continuata. :-x

# Ioan date 5 March 2017 16:32 +3

Nimic/nimeni nu ne mai salveaza?!? Toata lumea face abuz in serviciu(chiar si cei fara serviciu!!!)???.Nimeni nu mai poate da un verdict indiscutabil, inatacabil, asupra unei fapte de incalcare a legii(drepte, de bun simt)???.Toti ''gresitii" se pot razvrati impotriva oricui?!?.Cand si unde ne vom opri? Doamne apara-ne! E satana peste tot?

# celeron date 5 March 2017 20:32 +2

Pacat ca justitia a incaput pe mana acestor incapabili! Si inculti si slab pregatiti (ca doar au facut scoala populara de arta)!

# psihiatrul nebun date 6 March 2017 07:57 +2

Orice nebun este liber să denunţe pe cine vrea. Procurorul, fie că este de bună credinţă sau rău intenţionat, este obligat să cerceteze. Lângă fiecare parchet sau instanţă ar trebui înfiinţat câte un cabinet psihiatric pentru a face triajul denunţătorilor. Când un nebun aruncă un bolovan în baltă, este nevoie de douăzecib de oameni cuminţi ca s-o scoată.

# Pif date 6 March 2017 11:41 +2

Deci, daca o baba face plangere penala ca o rapesc extraterestri in fiecare noapte , procurorul este obligat sa cerceteze, inexistand alternativa. Eu opinez ca PICCJ ar trebui sa dea un comunicat in sensul celor precizate de tine, inclusiv la TV, pe toate canalale romanesti si la ore de mare audienta,pentru ca toata populatia Romaniei sa fie informata ca procurorii sunt cercetatori obligati sa cerceteaza orice li se ofera spre cercetare prin plangeri penale, denunturi , sesizari. De pilda, ar fi o mare realizare pt. PICCJ si omenire sa prinda niste extraterestri in flagrant. :-)

# Pentru Pif: date 6 March 2017 12:18 0

Dacă procurorul ar refuza să cerceteze plângerea babei răpite de extratereştri, atunci baba se poate plânge de încălcarea liberului acces la justiţie. Se poate lăsa şi cu sancţiuni.

# Pif date 6 March 2017 16:13 0

D'aia ziceam eu ca PICCJ trebuie sa-si faca reclama pe toate canalele mediatice. Toti procurorii din subordinea Procurorului General sunt parteneri de nadejde ai tuturor, inclusiv pt. babele cu fantezii SF in cap.

# CETATEANUL PATIT date 8 March 2017 11:48 0

REMUS BUDAI este ofiter acoperit si un mare excroc care are plangeri penale la Parchetul General, pe cand era interimar la Parchetul Tribunalului( neanchetate de cativa ani !!), pentru FAPTE ASIMILATE CA FAPTE DE CORUPTIE !!!!

# Acelasi cetatean date 8 March 2017 11:52 0

BUDAI este cercetat (daca este !!!, ca nu se stie ce prieteni are la parchetul general !) in dosarul 214/P/2015, care a tot fost pasat de 2 procurori (sefuleti) care acum sunt suspendati cu probleme de coruptie !!!. Verificati mai bine cei care chiar doriti sa aflati cate ceva care sa reflecte comportamentul de "gasca" al unor procurori...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.08.2022 – Sediul DNA a ajuns in paragina (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva