30 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

"MINTITI, DOAMNA, MINTITI!" – Show total cu Clotilde Armand. Candidata Dreptei PNL-USR nu isi aminteste mai nimic din trecutul profesional. Nu stie daca a lucrat cu primarii, la ce companii a lucrat si cand a schimbat locurile de munca. Bechtel, Egis si Distrigaz sunt companiile care o pun in incurcatura pe Armand: "Cu primarii din Romania nu cred ca am lucrat... E vorba de o alta firma, este o coincidenta de nume. Va propun sa verificati CUI-ul la Egis... Nu am nicio legatura cu Bechtel"

Scris de: E.D. | pdf | print

7 septembrie 2020 14:37
Vizualizari: 4963

A fost show total duminica seara, 6 septembrie 2020, in emisiunea "Dosar de politician" realizata de jurnalistul Silviu Manastire la B1 Tv. In prima parte a emisiunii in studioul din Calea Victoriei au fost invitati principalii candidati la postul de primar al Sectorului 1 al Capitalei, respectiv actualul primar Dan Tudorache si candidatul "Dreptei PNL-USR", Clotilde Armand. Dupa ce fiecare dintre candidati si-a expus crezul si convingerile care i-a manat in lupta pentru Primaria Sectorului 1, s-a remarcat o diferenta intre cei doi: respectiv ca unul dintre acestia (respectiv Dan Tudorache) a lucrat in adminstratia publica in ultimii 20 de ani, in timp ce al doilea (Clotilde Armand) a ocupat functii de conducere sau de consiliere pe la diferite companii multinationale de renume. Companii care, dupa cum veti vedea, devin piatra de moara pentru Clotilde Armand.


 

Concret, la cateva intrebari esentiale adresate de jurnalistul Silviu Manastire, Clotilde Armand a amanat raspunsurile, le-a incurcat chiar, ajungand sa nu fie clar pentru public in ce perioada a activat pe anumite posturi, dar si care au fost motivele incetarii unor colaborari.

De la incidentul de la Distrigaz din 2009, la acea data sub conducerea executiva a lui Armand, in care un barbat a decedat in urma unei deflagratii, pana la cele 29 de contracte incheiate de Egis Romania – condusa la acea vreme de Clotilde Armand - de pe urma carora compania ar fi incasat 1,15 milioane de lei pentru consultanta intr-un proiect care nu a mai fost niciodata implementat, si pana la colaborarea cu firma de constructii Bechtel, candidata Dreptei la Primaria Sectorului 1 a tinut-o tot intr-o balbaiala si o stare vizibila de iritare.


Contractele Egis Romania cu primariile


Astfel, intrebata de Silviu Manastire daca a facut afaceri pe bani publici, Armand a intrebat: "Eu personal daca am facut afaceri pe bani publici?", fiind completata imediat intrebarea de catre realizatorul emisiunii cu mentiunea daca aceasta sau companiile pe care le-a condus au desfasurat afaceri cu banii statului, la care raspunsul a venit din partea lui Clotilde Armand astfel: "Companiile pe care le-am condus, una a fost... avea ca obiectiv sa faca infrastructura, da? Si a lucrat si cu Banca de Investitii si cu Banca Mondiala si cu investitori cum este Michelin sau Renault si cu institutii publice care fac infrastructura".

In acest moment, Armand a fost intrerupta pentru a fi intrebata daca a lucrat cu primariile din Romania, raspunsul fiind socant, dat fiind documentele prezentate ulterior de Silviu Manastire si inmanate chiar si candidatei Dreptei: "Cu primarii din Romania nu cred, nu cred...”

In acel moment a intervenit primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, care a afirmat: „Mintiti, doamna, mintiti!”.

Dialogul care a urmat este halucinant si il redam in continuare:

Clotilde Armand: Da, se poate ca a fost cateva.. dar nu, sincer, daca cauti, nu, chiar nu cred.

Silviu Manstire: Ati lucrat cu primariile din Romania cand conduceati compania Egis? Era, tot asa, un contract cu Banca Mondiala pentru a implementa un program privind copii care se imbolnavesc de boala copiilor albastri. Stiti povestea? Va aduceti aminte?

Clotilde Armand: Nu, nu... Dar stiti, va referiti la ce a fost acum publicat in Evenimentul Zilei?

Silviu Manastire: Da.

Clotilde Armand: Domnu', lasati-ma sa....

Silviu Manastire: Deci, compania Egis pe care ati condus-o este o firma de consultanta, ati semnat contracte cu mai multe primarii din tara, undeva la 29 de contracte pentru a atrage o finantare pentru acele primarii de la Banca Mondiala si ati incasat un onorariu pe Egis Romania de 1,15 milioane ron prin aceste contracte de consultanta.

Clotilde Armand: Eu sunt de acord cu anchetele jurnalistice, le incurajez, e foarte interesanta ancheta asta, singura problema e ca nu e vorba de firma pe care am condus-o. E vorba de o alta firma, este o concindenta de nume. Va propun sa verificati CUI-ul firmei respective. Sunt doua firme. Una se numeste Egis, care are actionar statul francez si mai exista una,Egis Farmaceuticals care are alt actionar. Cei care au facut ancheta sa verifice cine actionarul pentru ca ar fi de mare interes pentru ancheta respectiva. Dar nu e aceeasi firma. Nu e aceeasi firma, acelasi CUI, acelasi actionar. Eu am lucrat la firma Egis, al carui prim actionar este statul francez. Nu stiu CUI-ul. Vreti sa va dau acum numarul.

Silviu Manastire: Nu stiti numarul?

Clotilde Armand: Eu admir toate incercarile dvs de a gasi ceva in activitatea mea profesionala, dar aici nu merge.

Silviu Manastire: Intrebarile nu sunt ca sa gasesc ceva, eu v-am intrebat daca ati lucrat pe bani publici, daca ati lucrat la compania aceea.

Clotilde Armand: Dar v-am raspuns. Firma cu medicamente, nu, nu am avut, este o firma de inginerie, care face infrastructura, adica exact ce ne lipseste noua”.


Clotilde Armand se jura ca nu are nicio legatura cu Bechtel


In timpul dezbaterii s-a adus in discutie si mult discutatul contract pe care Clotilde Armand l-ar fi avut cu Bechtel. Potrivit declaratiilor facute in cadrul emisiunii de Clotilde Armand, aceasta sustine ca nu a avut nicio legatura cu compania Bechtel.

Iata dialogul:

Silviu Manastire: Am inteles, compania cu Bechtel. Si inainte de Egis, la ce companie ati lucrat?

Clotilde Armand: Contractul cu Bechtel, am ocazia sa clarific, domnul jurnalist, m-ati calominat si data trecuta, eu am ocazia sa clarific. M-am uitat la, nu stiu daca era emisiunea precedenta, dar s-a asociat intr-un mod total eronat si de rea-credinta numele meu cu numele Bechtel. Eu nu am nicio legatura cu Bechtel...

Silviu Manastire: Cred ca ati confundat emisiunile...

Clotilde Armand: O sa ma uit din nou, nu dvs, dar i-ati ajutat pe invitatii dvs. Atunci... nu am nicio legatura cu firma Bechtel, firma Bechtel a venit in Romania a semnat cu contract in 2003. Eu eram in Franta, la Toulouse, lucram cu mii de ingineri la cel mai mare avion din lume...

Silviu Manastire: Doamna, dar stiu lucrurile astea. In aceasta emisiune nu v-am acuzat de absolut nimic.

Clotilde Armand: Nu, nu, da, lasati-ma sa termin. Cand s-a terminat contractul, in 2013, eram la Paris, lucram la GDF Suez.

Silviu Manastire: Ok, si inainte unde ati lucrat?

Clotilde Armand: M-am intors in Romania. In septembrie 2013, Bechtel era deja plecat. Eu nu am avut niciodata nicio legatura cu firma asta, nu exista nicio suprapunere temporara. Exact ca si cum as fi acuzat ca am un rol in prabusirea bursei din New York cand am fost la New York un an mai tarziu.


Distrigaz, accidentul care s-a soldat cu decesul unei persoane, sub conducerea lui Clotilde Armand. Armand: "Acest accident s-a produs la putin timp dupa ce am preluat conducerea companie... Trebuia sa vin cu 4 - 5 ani inainte ca sa pot implementa toate schimbarile"


Dupa ce si-a incheiat afirmatia, realizatorul emisiunii a invitat-o pe Clotilde Armand sa vizioneze o filmare din 2009, in perioada in care aceasta ocupa functia de manager executiv al Distrigaz, cand a avut loc un accident de munca produs la Distrigaz, in urma caruia un barbat a decedat. La acea data, Distrigaz a fost pusa sub invinuire pentru omor, insa ancheta s-a finalizat stabilindu-se culpa decedatului.


Iata cum a decurs dialogul:

Silviu Manastire: Persoana decedata era Dumitru Constantin, era angajata a companiei pe care o conduceati atunci doamna Armand, procurorii au pus sub invinuire compania Distrigaz pentru omor, s-a deschis un dosar penal, dar stiu ca la scurta vreme dupa accident ati plecat din Romania. Este adevarat?

Clotilde Armand: Nu. Am plecat dupa 2-3 ani. Am condus... De fapt, acest accident s-a produs la putin timp dupa ce am preluat conducerea companiei. Erau 1.700 de persoane, avem foarte mult de facut pentru a impune o cultura a sigurantei. Primul lucru pe care l-am facut este sa interzic fumatul pe santier. Cand am venit, muncitorii nici macar nu aveau echipament de protectie. Imediat am cumparat bocanci. Ati vazut ca toti oamenii aveau echipament. Cand am venit nu aveau. Toti oamenii care locuiau si atunci in Bucuresti isi amintesc foarte bine cat de mult s-au schimbat lucrurile. Muncitorii nici macar nu aveau bocanci. Am trecut la niste oameni profesionisti, care nu mai fumau, care aveau echipament si care aveau niste proceduri scrise si stiau exact ce trebuiau sa faca. Atunci am investit... Distrigaz a investit cu GDFSuez 500 de milioane de euro pentru a schimba toate conductele. E grav ce spuneti, in momentul in care am venit eu numarul de accidente a devenit de 10 ori mai mic. Evident ca pe mine m-a socat. Am schimbat drastic, am dat afara niste persoane care nu reuseau sa respecte regulile de siguranta. Acest maestru, care era un maestru foarte bun m-am intalnit cu echipa lui. Cand cineva scrie un film ca Distrigaz a tratat cu nepasare, nu stiu, cred ca a fost adaugat, pentru ca nu este adevarat. Familia o cunosc, am fost la ei acasa, eu nu cred ca familia a putut sa spuna asa ceva. Am facut totul posibil pentru a-i putea ajuta. Atunci, vedeti, am propus sa angajam fiul maestrului pentru a avea un venit.

Silviu Manastire: Fiica!

Clotilde Armand: Nu, avea si un fiu si o fiica. Sunt bine informata. E un subiect...

Silviu Manastire: Si cand ati plecat de la Bucuresti?

Clotilde Armand: E un subiect care a fost mare preocupare pentru noi. Obiectivul nostru si obiectivul meu pentru Sectorul 1 este zero accidente, zero decese, Politia Locala nu isi face treaba.

Silviu Manastire: Este a patra oara cand va intreb, cand ati plecat de la conducerea Distrigaz Bucuresti?

Clotilde Armand: Experienta aceasta pe care o am, de a conduce mii de oameni intr-o situatie dificila. Asta trebuie sa aducem in Sectorul 1. Acum avem mai mult de 50 de decese.

Silviu Manastire: Daca dvs nu vreti sa raspundeti, este treaba dvs. Uitati, aici este un contract incheiat de Egis Romania, compania pe care ati condus-o, cu o primarie, este contract de consultanta.

Clotilde Armand: Vorbim de oameni care mor...

Silviu Manastire: Era discuta de mai devreme...

Clotilde Armand: ... si este important sa spun ca astazi in Bucuresti sunt biciclisti, sunt pietoni care din cauza faptului ca Politia Locala nu isi face treaba...

Silviu Manastire: Si ce legatura are cu ce v-am intrebat eu?

Clotilde Armand: Are legatura pentru ca faptul ca au murit niste oameni este o preocupare pentru mine.

Silviu Manastire: Dvs, dupa accident, ati plecat in Franta si v-ati intors in Romania in 2013 la conducerea companiei Egis. Este adevarat sau nu?

Clotilde Armand: Eu am plecat in Franta, dar nu are nicio legatura cu acest accident. Nu are absolut nicio legatura.

Silviu Manastire: Stiti cand s-a inchis dosarul penal impotriva companiei Distrigaz Bucuresti?

Clotilde Armand: Este o firma cu 12.000 angajati, eu eram o singura persoana.

Silviu Manastire: Compania pe care ati condus-o a fost urmarita penal.

Clotilde Armand: Eu nu aveam nicio legatura.

Silviu Manastire: Pot fi urmarite penal si companiile. Dupa trei ani de zile, stiti cine a fost gasit vinovat pentru accest accident? Persoana decedata.

Clotilde Armand: El era seful echipei, el a luat toate deciziile, el a semnat totul. Putea sa fie...

Silviu Manastire: Va simtiti cu constiinta incarcata?

Clotilde Armand: El era maestru, apoi era seful formatiei operative de lucru, apoi era seful sectiei, apoi era inginer sef si apoi era director si apoi era director operational.

Silviu Manastire: Va simtiti cu constiinta incarcata, doamna Armand? Faptul ca a murit un om?

Clotilde Armand: Eu simt ca atunci nu puteam sa nu putea sa fac... nu am putut. Nu eram sef la Distrigaz la acest nivel de destul de mult timp. Trebuia sa vin cu 4 - 5 ani inainte ca sa pot implementa toate schimbarile pe care le-am implementat.

Silviu Manastire: Stiti cat este de tragic un accident de genul acesta?

Clotilde Armand: Bineinteles ca stiu, bineinteles ca stiu, bineinteles ca stiu.... Domnu' vreau sa va spun ceva, in momentul in care am fost consilier si au murit niste oameni in sectorul 1 chiar m-am dus la familia lor. Imi pasa de acest lucru, sunt lucruri importante pentru mine si din acest motiv am scris in programul meu si va invit sa il verificati, obiectivul meu este zero decese de pietoni si biciclisti in Sectorul 1. E obiectivul meu!”.


Contractele pe bani publici raman o necunoscuta


Silviu Manastire: Discutam despre contracte pe bani publici, aveti acolo, este compania pe care ati condus-o Egis Romania, din pacate acel contract nu s-a mai implementat, in sensul ca s-au platit banii de consultanta, dar nu s-a mai implementat proiectul. Domnule Tudorache, dvs ati facut afaceri pe bani publici?

Dan Tudorache: Nu.

Silviu Manastire: Ati avut firme?

Dan Tudorache: Nu am avut nicio firma.

Silviu Manastire: Si din ce ati trait de 20 de ani?

Dan Tudorache: Am muncit la stat, v-am si spus inginer stagiar in '88, dupa care am fost inginer la metrou, pana in 2000, consilierul primarului din 2000, si apoi am fost consilier local...

Silviu Manastire: Si ati reusit sa traiti din leafa de consilier local?

Dan Tudorache: Da, da.

Clotilde Armand: Si eu am o intrebare pentru domnul primar. Domnul primar, citind declaratia dvs de avere constat ca dvs stati cu parintii.

Dan Tudorache: Unde scrie ca stau cu parintii?

Clotilde Armand: Nu aveti nicio proprietate, nici macar un apartament. E clar ca stati cu parintii. Asta e intrebarea mea.

Dan Tudorache: Nu stau cu parintii. Nu stau ca dvs pe strada Roma, asta e nu am avut ca dvs norocul sa am contracte sau sa fiu sef la Egis Romania si sa castig foarte multi bani publici. Nu m-a interesat...

Silviu Manastire: Dvs sunteti inginer, de ce nu v-ati facut o firma de consultanta?

Dan Tudorache: In caile ferate nu existau consultanti.

Silviu Manastire: Mai avem un minut, doamna Armand daca doriti sa transmiteti un ultim mesaj.

Clotilde Armand: Eu nu am inteles... (uitandu-se spre contractul Egis)

Silviu Manastire: Este un contract, e firma dvs care a semnat...

Clotilde Armand: Firma mea? Eu nu sunt actionar la nicio firma. Este o firma statului francez, v-am explicat.

Silviu Manastire: Pe care dvs ati condus-o...

Clotilde Armand: Da... Eu nu stiu, nu prea inteleg despre ce e vorba. Imi cer scuze...

Silviu Manastire: Este un contract cu primaria Marasesti.

Clotilde Armand: Dar e o hartie, domnul...

Silviu Manastire: Vreti sa o traduc? Nu mai avem timp din pacate.

Clotilde Armand: In ce limba vreti sa mi-o traduceti?

Silviu Manastire: Vi-o traduc din romana in romana pentru ca acolo scrie compania Egis a semnat un contract de consultanta pentru implementarea unui proiect. Proiectul nu s-a mai facut, banii de consultanta s-au platit.

Clotilde Armand: Domnu' acum imi dau seama. Aici scrie 2018. Eu mi-am dat demisia din pozitia de director general la Aergis Romania in 2017.

Silviu Manastire: Da? In ce perioada?

Clotilde Armand: Mi-am dat demisia cred ca la inceputul anului 2017. Pentru ca ati inceput niste atacuri calomnioase la adresa mea si am fost obligata sa nu mai lucrez pentru firma aceasta, dar am lucrat tot pentru Egis, dar in afara Romaniei.

Silviu Manastire: Dar cine v-a atacat? Este norma ca unui politician sa i se puna in dezbatere trecutul, domna Armand.

Clotilde Armand: Am avut sansa sa lucrez la proiecte extraordinare in capitale din Europa. Am construit metrouri, tramvaie moderne, tuneluri, caile ferate. Dar nu in Romania, asta in strainatate. Asta este nerelevant pentru ca este din 2018, trebuie sa va informati mai bine.Dezbaterea poate fi vizionata AICI

Comentarii

# Marcel date 7 septembrie 2020 16:40 +10

PNL = Paralela Natango Legionarilor, USR = Uniunea Scatofili Rataților. Sa le spună cineva acestor Cretinoizi, că Dreapta e buna doar pentru șters la CUR!!!

# banditu coroiu date 7 septembrie 2020 20:35 +4

Cu Plicusor Mocofan si cu Clotilde D'argent au iesit pedelistii la praduiala. Intai i-au ejectat useristii dupa care i-au reesapat astia de dreapta-hepatica, pentru ca asa sunt ei.. colectori de gunoaie sau consumatori de hoituri politice, asta cand nu sunt ocupati cu accidente auto sau contracte cu dedicatie. Zic sa-i voteze lumea ca oricum toata puterea este concentrata in mainile unor dobitoci si doar administratia locala mai ramasese neinfectata de scarbele astea galbene, asta ca sa dea drumul in sfarsit la gheizerele alea cu lapte si miere pe care le tot promit de vr'un an de zile.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va fi pus Nicusor Dan sub urmarire penala pentru trafic de influenta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.09.2020 – Intrati, nu o sa regretati: spectacol de senzatie cu un inegalabil!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva