28 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MUSAT & ASOCIATII ALATURI DE EMERSON INTR-O TRANZACTIE DE 4 MILIARDE USD – Avocatii de la Musat & Asociatii au asistat subsidiara din Romania a Emerson Electric la separarea activitatii Emerson Network Power in vederea transferului acesteia catre fondul american de investitii Platinum Equity. Iulian Popescu, Partener in cadrul Musat & Asociatii: „Mandatul se inscrie in seria de tranzactii internationale care ne-au tinut in priza si in anul 2016”

Scris de: A.P. | pdf | print

15 December 2016 13:41
Vizualizari: 10329

Musat & Asociatii a asistat Emerson S.R.L., subsidiara din Romania a Emerson Electric, unul dintre jucatorii globali in domeniul productiei si tehnologiei, cu privire la separarea activitatii Emerson Network Power in vederea transferului acesteia catre fondul american de investitii Platinum Equity. Tranzactia s-a realizat la nivel global si s-a situat in jurul valorii de aproximativ 4 miliarde USD, potrivit unui comunicat remis publicitatii, joi 15 decembrie 2016, de reprezentantii casei de avocatura.

Emerson Network Power (parte a gigantului Emerson) este un important furnizor de unitati de comanda si switch-uri de transfer A/C si D/C, precum si de servicii si sisteme de gestionare a informatiilor pentru centre de date si industria telecomunicatiilor. Compania Emerson a raportat vanzari de 4,4 miliarde USD la nivel global pentru business-ul Network Power in cursul anului 2016.


Echipa Musat & Asociatii a jucat un rol esential in perimetrul local al acestui proiect global, mandat care se inscrie in seria de tranzactii internationale care ne-au tinut in priza si in anul 2016. Experienta noastra in planificarea, corelarea multi-jurisdictionala si efectuarea unor astfel de proiecte ne-au permis sa lucram in paralel structuri complexe si solicitante de separare si vanzare, cu abordare pluridisciplinara si implicarea unui numar impresionant de avocati si consultanti din peste 40 de tari. Experienta echipei noastre si increderea clientilor nostri, construite in timp, isi spun cuvantul atunci cand asistam la succesul proiectelor in care suntem implicati”, a declarat Iulian Popescu (foto centru), Partener in cadrul Musat & Asociatii.

Avocatii implicati in proiect au oferit consultanta in toate etapele procesului de transfer al afacerii, precum si in cele legate de finalizarea si indeplinirea conditiilor subsecvente operatiunii de preluare de catre Platinum Equity, acordand totodata asistenta juridica si fiscala in cadrul fluxurilor de lucru de drept societar, proprietate imobiliara si constructii, dreptul muncii, drept fiscal si repatrierea profiturilor, IT si IP.

Echipa Musat & Asociatii a fost formata din 12 avocati, printre care Iulian Popescu (Partner), Ana Maria Placintescu (Partner), Ileana Lucian (Partner), Andrei Ormenean (Senior Associate), George Ghitu (Associate), Alina Man (Associate) si 2 consultanti fiscali din cadrul Musat & Asociatii Tax: Razvan Graure (Partner) si Roxana Dobrogeanu (Tax Manager).

Musat & Asociatii este unul dintre liderii pietei de Fuziuni si Achizitii din Romania, fiind implicata de-a lungul timpului in unele dintre cele mai mari tranzactii incheiate la nivel local. Printre proiectele recente se numara:

-asistenta juridica acordata Premier Capital in preluarea operatiunilor locale ale grupului american McDonald’s;

-asistenta juridica acordata societatii CRH (Irlanda) in legatura cu achizitia activelor Lafarge din Romania, ca parte a unei tranzactii globale in valoare de 6,5 miliarde de euro;

-asistarea Electrica SA si a sindicatului de intermediere (format din Raiffeisen Capital & Investment, BRD, Societe Generale, Citigroup si Swiss Capital) in derularea ofertei publice primare (IPO) de vanzare de actiuni, reprezentand 105% din capitalul social al DFEE Electrica, in cea mai mare listare de pana in prezent din Romania (440 milioane de euro), incheiata cu succes in iulie 2014;

-Sterling Resources Ltd. in procesul de transfer al participatiei de 65% in zona de apa adanca a perimetrului Midia XV din Marea Neagra, catre ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom SA;

-Industrial Bank of Korea cu privire la finantarea a 5 proiecte fotovoltaice, dezvoltate in 3 regiuni diferite ale Romaniei;

-China Development Bank in legatura cu finantarea a doua centrale fotovoltaice, un consortiu de companii chineze de top in legatura cu participarea si dezvoltarea unui important proiect de producere de energie electrica.

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 16 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul dintre liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In 2015, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul Firma de avocatura a anului in Romania, distinctie acordata anual de reputata publicatie britanica „The Lawyer” firmelor de avocati din Europa care au obtinut performante deosebite in anul de referinta.

In anul 2013, MUSAT & ASOCIATII a fost desemnata Casa de avocatura a anului in Romania, de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara cand Musat & Asociatii isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea, in 2012, MUSAT & ASOCIATII a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate in Romania de echipa de avocati Musat & Asociatii, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni & achizitii si strategia de management adoptata.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei MUSAT & ASOCIATII trofeul Romanian Law Firm of the Year, pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUSAT & ASOCIATII acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva