12 mai 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Ingrozirea judecatorilor Inaltei Curti prin acte de forta

Scris de: Gabriela GHITA avocat | pdf | print

7 octombrie 2011 16:34
Vizualizari: 7533

Opinia mea cu privire la ultimele evenimente: Tot ce s-a intamplat si se va mai intampla este rezultatul disperarii, furiei si chiar delirului lui Traian Basescu, care a dat ordin sa fie redusi la tacere, cu orice pret si prin orice mijloace, toti judecatorii care au pus in pericol sau ar putea pune in pericol dosarele intocmite de DNA la comanda prezidentiala.


Motivele sunt urmatoarele: la inceput a fost restituirea dosarului in care a fost trimis in judecata Miron Mitrea si despre care Traian Basescu a criticat expres ICCJ, despre care a spus, explicit, ca nu exista nimeni care sa fi facut atata rau Romaniei ca ICCJ. In realitate, raul era pentru Traian Basescu si bratul sau inarmat, care fusesera demascati ca au umblat cu alba-neagra.

Ca tacamul sa fie complet, prin Monica Macovei au introdus acest repros si in raportul de tara. Ridicolul si stupiditatea acuzatiei este ca temeiul de restituire a fost exact acela pentru care DNA nu a inceput urmarirea penala impotriva Monicai Iacob Ridzi (lipsa cererii din partea camerei corespunzatoare pentru extinderea urmaririi penale pentru alte fapte). Aceasta speta a constituit chiar practica judiciara invocata si, respectiv, pe baza careia s-a dispus restituirea “Dosarului Miron Mitrea”. Bref, acuzatia adusa ICCJ pentru restituirea acestui dosar constituie o dovada – a cata oare – de cinism transformat in politica de stat (ceea ce a fost corect pentru Monica Iacob Ridzi nu mai este corect pentru Miron Mitrea).

Situatia a devenit de netolerat pentru comandantul suprem atunic cand – in urma cu 3 zile – Miron Mitrea insusi a batut la poarta DNA pentru a intreba ce se mai intampla cu acuzatia impotriva sa.

Pauza mare” in care a intrat DNA in ceea ce-l priveste pe Miron Mitrea se datoreaza de fapt demolarii acuzatiilor din “dosarele Nastase”, unde s-a dovedit, cu lux de probe, ca DNA a falsificat probele si a constrans pe administratorii, directorii si functionarii societatilor VERTCON si CONINPULS sa falsifice contabilitatea si documentele justificative. Falsurile au fost recunoscute expres si s-a explicat ca au fost facute la dictarea DNA care incepuse urmarirea penala impotriva celor de la firmele in cauza. Mai mult decat atat, toti martorii au recunoscut ca atat Miron Mitrea cat si familia Nastase si-au platit toate obligatiile catre cele doua firme si, culmea, ca de fapt, cele 2 firme sunt datoare si acum familiei Nastase. Asa ca, DNA nu mai poate sa miste nimic in front cu privire la Miron Mitrea, de aici furia cezarului ca Miron Mitrea cere el sa i se explice acuzatiile, acuzatii care – de acum s-a dovedit – sunt mincinoase, false si se bazeaza pe falsuri dovedite in instanta.

Alt “of” prezidential il constituie – nu se putea altfel – chiar “dosarele Nastase” in care, cum am aratat, s-a dovedit ca totul este fals si rezultatul incontestabil al abuzurilor DNA, astfel incat solutia care se impune este de acum cunoscuta si imposibil de evitat.

Recenta chemare sub arme a Monicai Macovei care a propus accelararea avizului Parlamentului tocmai pe asta s-a bazat, pe credinta naiva ca, in cazul unor noi restituiri, dosarele sa poate fi urgent retrimise in instanta.

Numai ca, dupa ce Miron Mitrea le-a batut obrazul celor de la DNA, Cezarul a intrebat de ce se bate pasul pe loc si, cand i s-a spus despre ce e vorba, s-a intamplat singurul lucru la care Traian Basescu se mai pricepe: sa dea ordine iresponsabile. Asa ca, a comandat ca judecatorii ICCJ sa fie neutralizati incat sa nu cumva sa indrazneasca vreunul sa dea in “dosarele Nastase” o solutie neconvenabila si inacceptabila, solutie care ar fi fatala culorii portocalii.

Colacul peste pupaza au fost si cele doua hotarari civile, prin care:

1 - Monica Macovei a pierdut procesul cu Dan Sova, solutie periculoasa atat in sine, pentru prestigiul Ioanei d’Arc de Dambovita, cat – mult mai periculos – ca solutia irevocabila va constitiui temei pentru tragerea la raspunderea chiar a lui Traian Basescu care a declarat acelasi lucru!

2 - Obligarea DNA si a lui Daniel Morar de a plati daune morale pentru comunicatul referitor la “dosarul fraudarii examenelor de promovare a procurorilor”, dosar care – de asememenea – in sine constituie o “jignire” adusa copilului de suflet al DNA dar reprezinta – din nou – un precedent pentru chemarea in judecata, din nou, a lui Traian Basescu exact pe acelasi temei. Mai mult, consilierul i-a amintit lui Traian Basescu ca a fost notificat sa retracteze informatiile (false) prin care Cezarul a clamat in public vinovatii si a calomniat pe nedrept.

Asa ca, Traian Basescu s-a simtit – el insusi - urmatorul pe lista si a reactionat in singurul mod in care mai poate, folosindu-se de personajele pe care le-a numit in fruntea PICCJ si DNA, ca doar pentru asta i-a numit !

Actiunea in forta impotriva bietelor judecatoare de la Sectia contencios administrativ a ICCJ este o “combinatie operativa” in doi timpi:

- ingrozirea judecatorilor ICCJ prin acte de forta impotriva unor colegi;

- obtinerea de date compromitatoare pentru actul II de ‘agatare” a judecatorilor Sectiei penale (dupa valul I, cand au fost eliminati Nicu Jidovu, Cristian Jipa...), mai ales dupa “pierderea” lui Anton Pandrea.

Nu in ultimul rand, este urmarita debarcarea lui Corneliu Barsan de la CEDO pentru ca in locul lui sa fie numit cine trebuie!

Pe scurt, totul nu este decat o alta “combinatie operativa”, fara nici o legatura cu realitatea, confectionata ‘din foarfeca” si din care sa rezulte ceva-ceva care sa impiedice, cu orice pret, dezastrul, o dovada fiind si demararea actiunii din noaptea de joi pentru a valorifica – din nou – week-endul.

Avocat Gabriela Ghita

fost Procuror General adjunct al Romaniei

Comentarii

# PanaUsoara date 7 octombrie 2011 17:03 0

Sa fim seriosi, nimeni curat nu are de ce sa fie infricosat. Acum, ca cei de la ICCJ or avea ceva "pete" si Basescu da ordinul sa fie "executati"... ce e rau in asta? Sa plateasca toti cei care au savarsit vreo infractiune nu conteaza cat de sus sunt. Pana una alta, pana sa vina Basescu la putere nu prea aveam corupti la nivel inalt, totul era frumos si limpede. Sa nu ma intelegeti gresit, nu imi este deloc simpatic Base, dar aici a mai facut si lucruri bune.

# ion date 10 octombrie 2011 16:22 0

problema nu e de executie ci de motivul, sau absenta motivului cat si de provenienta ordinului. nu fiti naiv, nimeni nu mai poate dormi linistit.

# ghita date 7 octombrie 2011 18:13 +2

Doamna Ghita, presedinta sectiei si cei care peste hotararile CSM au dat gir procurorilor DNA si DIICOT sa fie supremi seamana ce au cules. Iertati-ma. dar nu am niciun fel de mila.Slugarnicia se plateste in general cu dispret!

# se strange latu date 7 octombrie 2011 18:25 +2

a durat cam mult pana cand adevarul incepe sa iasa la lumina. Doamna ghita nu va fie frica pilele dvs. la inalta curte nu mai exista, asa ca dosarul in care sunteti inculpata se va desfasura corect si fara interventii. si nu va mai laudati cu titulatura de fost procuror general adjunct ca ati ajuns acolo carand serviete politice si nu pentru merite deosebite ca procuror. iar daca ati avea demnitate ar fi bine sa recunoasteti vanzarea subiectelor si vi se aplica reducerea de o treime a pedepsei. dar nu cred in asa ceva in tara romaneasca.

# La puscarie date 7 octombrie 2011 18:28 +1

Hai sa fim seriosi! Nu se poate sa ajungi pe la parchet complet nevinovat. Cine are pete pe el sa se spele! Asa m-am saturat de basinosii astia de la ICCJ care se cred buricul pamantului.

# Justin date 8 octombrie 2011 16:15 +4

GARANTEZ EU ca ajungi nu la parchet, ci chiar esti condamnat fiind complet nevinovat, daca cineva cu destui bani pentru a corupe o doreste! Cu un procuror ca BOCSAN GHEORGHE si un judecator ca MIRANCEA DUMITRU totul este posibil! Acestia sunt adevarati maestri in ticluirea de probe mincinoase in vederea acuzarii. Si magistratii de la ICCJ se chinuie sa le acopere matrapazlacurile...

# copacii trebuie scuturati din cand in cand de la varf date 7 octombrie 2011 19:33 +3

in primul rand sa cada uscaturile din coroana, apoi ca  sa li se aduca aminte sa mai faca si poame bune nu doar gorgovele de clasa(gasca)

# Petre Zveltul date 7 octombrie 2011 20:30 +1

Mie imi miroase a ...ceva demiteri pe la ..DNA..vom vedea in curand..

# Ghitulescu date 8 octombrie 2011 00:34 +3

Doamna Ghita, chiar aveti tupeu! Ar trebui sa fiti fericita ca nu va plimbati pe la mititica! Aveti multe pe constiinta, ca orice procuror invechit in rele, minciuna si coruptie! Bine ar fi sa va ascundeti Marele dvs noroc este ca inca mai aveti pile, relatii si cunostinte prin prokuratura. Garda veche din care faceti parte, nu moare si nu se preda! Dar nici mult nu mai are! Atunci sa va vad! Abia astept ziua!

# Avocat date 8 octombrie 2011 04:32 +1

Deci dumneavoastra, doamna Ghita, propuneti urmatorul tip de rationament: este un lucru rau ca unii judecatori de la ICCJ sunt cercetati penal, caci in acest fel se urmareste infricosarea lor. Poate ar fi mai bine sa cititi manualul de logica de clasa a IX-a, pentru a va aduce aminte de sofisme si paralogisme. Atata timp cat nu cunosteti dosarele de urmarire penala a celor doua judecatoare, cum puteti sustine - mai ales ca fost magistrat - ca acuzatiile sunt neintemeiate, singura miza fiind ingrozirea invinuitelor ? Domnia voastra asa ati invatat la facultate ca se sustine o opinie juridica ? Cu acest tip de rationament ?

# Avocat 2 date 8 octombrie 2011 04:50 -1

Ati afirmat in cuprinsul articolului ca "Actiunea in forta impotriva bietelor judecatoare de la Sectia contencios administrativ a ICCJ este o “combinatie operativa” in doi timpi: ... obtinerea de date compromitatoare... " PAI DACA DATELE OBTINUTE SUNT COMPROMITATOARE PENTRU JUDECATOARE, ATUNCI CARE ESTE ARGUMENTUL PENTRU CARE ACESTEA DIN URMA AR FI "BIETE" ? Asa cum a scris si colegul de mai sus, nu cred ca va face cinste acest articol (daca intr-adevar a fost scris de dumneavoastra). Eu nu contest ca este posibil ca inaltii magistrati sa fi fost perchezitionati in mod pripit, ori ca masura sa fi fost una exagerata, disproportionata. Argumentul domniei voastre insa este total neserios, este unul de berarie, nu de fost magistrat. ASADAR INALTII MAGISTRATI NU POT FI CERCETATI, CACI ALTMINTERI SE POATE TRAGE CONCLUZIA CA SCOPUL CERCETARII ESTE INGROZIREA ??!! Bun, dar explicati-ne macar (eventual printr-un post-scriptum) cum ati ajuns la conluzia aceasta.

# AVOCAT 3 date 8 octombrie 2011 20:28 +4

RASPUNS: Curtea Constitutionala, decizia nr. 435/2006, pct. 2.3.:

# Avocat 1 date 9 octombrie 2011 01:46 -4

Decizia Curtii va este defavorabila punctului dumneavoastra de vedere. Iata ce a decis Curtea: CURTEA CONSTITUTIONALA In numele legii D E C I D E: Constata ca declaratiile Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, si ale primului-ministru, domnul Calin Popescu-Tariceanu, nu au dat nastere unui conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatile publice - autoritatea judecatoreasca, pe de o parte, si Presedintele Romaniei si primul-ministru, pe de alta parte - in intelesul prevederilor art. 146 lit. e) din Constitutie. Definitiva si general obligatorie. Decizia se comunica Presedintelui Romaniei, primului-ministru si Consiliului Superior al Magistraturii si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Dezbaterea a avut loc la data de 26 mai 2006 si la aceasta au participat: Ioan Vida, presedinte, Nicolae Cochinescu, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Kozsokar Gabor, Petre Ninosu, Ion Predescu si Serban Viorel Stanoiu, judecatori. PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE, prof. univ. dr. IOAN VIDA Prim-magistrat-asistent, Claudia Miu ESTE RUSINOS CA DUMNEAVOASTRA ATI FACUT CANDVA PARTE DIN ACEST CORP SELECT AL MAGISTRATILOR. Ramaneti la avocati, ca va sta bine acolo...

# AVOCAT 3 date 9 octombrie 2011 09:44 +3

Nu solutia e importanta (a fost pronuntata din obedienta), important e ca Monicuta a dat din casa si a lasat sa scape porumbelul, asa ca nu ar mai fi nimic de spus, lucrurile sunt clare de tot, DNA = terorizarea judecatorilor prin dosare de coruptie, indiferent de adevar ! Viorel Burzo, Mihai Viorel, Ion Berghezan, Dinu Galca (ucis la propriu de teroarea exercitata de procurorul sef al DNA Glati), Fl. Costiniu si altii pe care nu-i mai amintesc, toti inamicii presedintelui si ai lui Daniel Morar. Apropo': lui Dinu Galca tocmai de la asta i s-a tras, fratele Iulian Galca sau este presedintele CSM care a sesizat Curtea Constitutionala si pentru ca nu au avut ce-i face lui, l-au lovit prin frate.

# nea fanel el radulescoss date 8 octombrie 2011 12:57 +2

dar de ceva arestari pe la dna ? cand o sa auzim ? nu toti executantii sunt corupti. sigur toti sefii numiti de basinica sunt putrezi.  rusine celor de la sri . au ajuns niste simple unelte in mana unor banditi. de fapt sefii acestei institutii ar trebui arestati . o institutie sponsorizata de americani. oare n.ar trebui sa.si schimbe denumirea ?

# PEDEAPSA CAPITALA date 10 octombrie 2011 10:52 +1

PROPUN REINTRODUCEREA PEDEPSEI CAPITALE PENTRU FAPTE DE POLITIE POLITICA SI INALTA TRADARE DE TARA!

# marca date 8 octombrie 2011 14:24 -2

nu speriati jigodiile. sa ramana linistite si senine. sa nu se atinga cineva de javre, ca se ingrozesc!

# S date 8 octombrie 2011 17:40 -2

,s

# petre zveltul date 8 octombrie 2011 21:31 +4

Mie-mi miroase a ..ceva ..desfiintare a DNA..prea s-au cheltuit sute de milioane de euro pe o Fabrica de construit si Ticluit Probe si Dosare..din 2002, de zece ani aceasta masinarie mafiota DNA nu face decat sa fabrice dosare asa zise penale :D impotriva unor persoane care nu au deaface cu infractionalitatea..doar in mintea lui Morar..mai mult deatat, ca sa promovezi la DNA trebuie sa fii foarte pregatit.. :lol: criteriile de admitere sunt foarte severe..asa ca ...daca un dosar se respinge si ajunge iar la parchet , la DNA, atunci de ce ..???

# ion date 10 octombrie 2011 16:25 +3

din pacate aveti dreptate. sper ca dl barsan sa nu isi dea demisia pt ca in mod clar se vizeaza si postul sau respectiv vreo inlocuire profitabila. totusi trebuie sa va corectati culoarea portocalie din articol!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.05.2021 – DNA lucreaza pentru Ciolos

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva