4 aprilie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Protocoalele mortii, reparatia si clementa statului

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

16 ianuarie 2019 17:51
Vizualizari: 5201

Decizie istorica a Curtii Constitutionale! Miercuri 16 ianuarie 2019, dupa ani de zile de asteptare, in sfarsit o institutie competenta a statului roman a declarat in afara legii protocoalele dintre SRI si PICCJ. Mai concret:


-a fost declarat ilegal in totalitate protocolul din 2009 dintre SRI si PICCJ (semnat de sefii SRI de atunci George Maior si Florian Coldea, precum si de ex-procurorul general Laura Kovesi);

-a fost declarat partial ilegal protocolul din 2016 dintre SRI si PICCJ (semnat de actualul sef al SRI Eduard Hellvig si actualul procuror general Augustin Lazar);

Desi inca nu a fost motivata, decizia CCR suna in sensul ca pe viitor instantele de judecata sa analizeze efectul acestor protocoale asupra proceselor aflate pe rol si sa decida in consecinta.

Ce ne facem insa cu procesele deja judecate, in care oamenii au fost executati? Si mai mult decat atat, ce ne facem cu procurorii si judecatorii care au lucrat pe protocoale, care trebuie stiuti dinainte de a se judeca procesele care vor trebui sa indrepte nedreptatile generate de protocoalele ilegale.

Doua masuri politice se impun a fi imediat adoptate, prin ordonanta de urgenta:

1 - acordarea dreptului pentru victimele protocoalelor de a fi repuse in termen pentru declararea de revizuiri si contestatii in anulare, pentru rejudecarea dosarelor deja solutionate, in acord cu decizia CCR;

2 - deconspirarea imediata a listelor cu magistratii (procurori si judecatori) care au facut parte din echipele mixte, alaturi de ofiteri ai serviciilor de informatii, pentru ca niciun asemenea magistrat sa nu poata aparea in vreuna din revizuirile sau contestatiile in anulare ce se vor initia, si nici in procesele aflate actualmente pe rol. Obligativitatea deconspirarii - in baza art. 13 din Legea 544/2001 care spune ca: Informatiile care favorizeaza sau ascund incalcarea legii de catre o autoritate sau o institutie publica nu pot fi incluse in categoria informatiilor clasificate si constituie informatii de interes public” - trebuie insotita musai de sanctiuni severe, cu inchisoarea, pentru conducatorii parchetelor, instantelor si ai serviciilor de informatii, dar si a magistratilor, care nu denunta si nu se denunta ca au colaborat in echipele mixte;

Atentie! Fara eliminarea magistratilor care au facut blat cu serviciile, nu va exista nicio garantie a unui proces echitabil pentru indreptarea raului comis pe protocoale. Caci au fost cu sutele magistratii care si-au vandut independenta si in loc sa-si pastreze impartialitatea, au dat mana cu serviciile de informatii.

Sa nu uitam de discursul directorului SRI Eduard Hellvig, care in februarie 2016, la sedinta de bilant a activitatii DNA pe anul 2015, aplauda si lauda frenetic activitatea DNA, stand umar la umar cu Laura Kovesi:SRI aloca resurse umane, resurse procedurale si tehnologice de cel mai inalt nivel in cooperarea cu DNA. Asta se poate traduce in sute de echipe operative comune, care reprezinta un parteneriat interinstitutional de succes. Acest standard de excelenta profesionala este replicat in toata tara.” Cititi aici intregul discurs: https://www.luju.ro/static/files/2017/noiembrie/09/Anexa_3_-_discurs_Hellvig.pdf

Sa nu uitam de declaratiile fostului general SRI, Dumitru Dumbrava – unul din carausii celebrelor plicuri galbene catre judecatori - care a recunoscut cu nonsalanta ca SRI a format un “camp tactic” in justitie ce urmarea solutiile in dosare, pana la faza finala de judecata.

Sa nu uitam de oribilul protocol ICCJ – SRI – PICCJ (care inca nu a fost analizat de CCR) si pentru care societatea romana nu a primit niciun fel de explicatii de la presedinta Cristina Tarcea referitoare la felul cooperarii si la identitatea judecatorilor supremi care s-au facut presul SRI si si-au vandut independenta. Si care au dat anual zeci de mii de mandate de interceptare pe siguranta nationala, si nu numai, ajungandu-se ca SRI sa asculte peste 6 milioane de romani.

Cum putem afla cat mai curand informatiile vitale despre dimensiunile sistemului securistic, care a subjugat justitia si a aservit-o unor interese anti-nationale, pentru a fi lichidati judiciar politicieni, oameni de afaceri (numai romani), patroni de presa, magistrati, medici, etc? Pentru a spera la un asemenea deziderat este nevoie ca intreaga societate romaneasca sa se mobilizeze si sa puna presiune publica continua pe semnatarii protocoalelor din 2009 si 2016, pentru a demisiona din toate functiile publice detinute.

-fostul director al SRI George Maior nu mai are ce cauta ca ambasador al Romaniei in SUA, in leaganul democratiei mondiale;

-fostul sef operativ al SRI generalul Florian Coldea nu mai are ce cauta in universitatile de stat prin care preda;

-actualul director al SRI Eduard Hellvig trebuie sa plece imediat din fruntea Serviciului;

-procuroarea Laura Codruta Kovesi si actualul procuror general Augustin Lazar trebuie debarcati din magistratura;

In privinta lui Kovesi si Lazar, daca acestia nu-si vor da in cateva zile demisia din Magistratura, redactia Lumea Justitiei va initia saptamana viitoare o sesizare pe conditia bunei reputatii, pentru ca Plenul CSM sa se pronunte la final daca acestia mai pot ocupa functia de magistrat, in conditiile in care au fost semnatarii odioaselor protocoale din 2009 si 2016.

Numai cand sistemul judiciar si SRI vor fi eliberate de sub influenta acestor personaje, care au semnat protocoalele mortii, putem porni de la premisa ca avem sanse reale ca raul facut de Binom sa fie reparat, iar vinovatii sa raspunda.

Nu e de joaca! Statul roman are obligatia sa indrepte repede raul facut, altfel se va ajunge la condamnari pe banda rulanta a Romaniei la CEDO. Toti cei care au fost executati de Binomul SRI – PICCJ se pot declara victime, si vor castiga garantat la CEDO.

Toate procesele instrumentate de magistrati care au facut parte din sistem, si pe probe culese de ilegalele echipe mixte, sunt nule si trebuie anulate.

Statul e obligat sa ia masuri imediate de reparatie pentru victimele celor judecati pe protocoale. Inclusiv prin adoptarea unor acte de clementa, care sa compenseze calitatea de victima a celor distrusi prin dosarele fabricate.

Daca actuala coalitie guvernamentala nu va initia ACUM un act de amnistie si gratiere, va fi prea tarziu pentru victimele care inca mai zac in inchisori ori care sunt inca tarate prin tribunale si trebuie sa sufere in continuare din cauza unor nemernici care s-au crezut Dumnezei!

Comentarii

# DODI date 16 ianuarie 2019 18:58 +29

Și PSD și Luju spun în fapt ”dreptate până la capăt”. În concret nu știm care e capătul dar știm că am ajuns la capătul răbdării. Nu se pomenește nimic despere trompeta SRI, sfertodoctul cleptoman ciolanis cel care se află în grevă prezidențială și care, vorba dl. Pop, ”ori nu știe ce spune ori spune ce nu știe”. În ambele cazuri e grav pentru că ori e PROST SFĂTUIT ori e numai PROST. Sau ciolanis, vorba soției mele ”este în ambele situații”. Și într-un caz și în altul România are o problemă majoră având un asemenea impochimen în funcție.

# acadeaua date 16 ianuarie 2019 21:07 +5

Tudorele, ai sau nu ai sange in instalatie? Acum sa vedem. trebuie sa faci o declaratie publica , pentru revocarea procurorilor din CSM si a judecatorilor din CSM, inca secursiti. Viorico, daca repari aceste nedeptati, urgent, printr-o ordonanta, poti sa o faci, te iertam pentru toate " perlele" de Videle, pe care le-ai afirmat de cand ai aparut in prim plan, pe scena politica romaneasca.

# Geo date 17 ianuarie 2019 13:22 +7

Suntem campionii ilegalitatilor din justitie, nici pe timpul lui Ceausescu nu erau atatea atrocitati in justitie, erau si aseara la dgi doi parerologi care spuneau ca protocoalele nu sunt ilegale, ele sunt neconstitutionale, ca sa vezi ce specimene care cauta sa minimizeze aberatiile judiciare din Romania, atat de apreciate de UE si ambasadorii de aici in frunte cu Klemm. De ce nu mai ies acum acesti sustinatori a unei justitii ilegale, cu incalcarea grosolana a drepturilor omului si sa ne spuna cum e cu statul de drept mafiot in care firmele straine sunt protejate de mafia din procuratura si securitate in vreme ce romanii erau haituiti mai ceva ca in 1948 de comisarii sovietici decorati de ambasadele straine pentru serviciile aduse. Cu un PSD adormit si ignorant care asteapta doar ca T. Toader sa munceasca nu se face nimic, degeaba declara CCR ca sunt neconstitutionale daca totul se reduce la gargara lui Stefanescu la TV, au doi ani de cand nu fac nimic.

# cati juzi date 17 ianuarie 2019 15:16 0

fost-au gazi ? intre 1500 si 2000 ? intre 2500 si 3500 ?

# Anne Ban date 18 ianuarie 2019 23:55 +7

Sa va dea Dumnezeu sanatate pe masura muncii si dedicatiei dv. pentru acest popor calcat in picioare de la Nord la Sud si de la Est la Vest! Si tot Bunul Dumnezeu sa faca dreptate, luminandu-i - macar in ultima clipa - pe cei care sunt pusi sa judece drept lucruri strambe care au dus la necazul multora dintre semenii nostri, boli, suferinte, chiar decesul unora! Apreciez acest site, dar, mai ales pe cei ce l-au creat si care muncesc pentru a scoate la lumina atatea adevaruri ascunse, puse deoparte, intinate de grotescul scuzelor fara valoare sau continut! Doamne ajuta! Sa se faca dreptate, nu numai cercetari si risipa de energie, de timp, de nervi!

# remember date 22 ianuarie 2019 18:54 +1

Subscriu in toalitate.Razvan Savaliuc si cei ce muncesc alaturi de el merita toata stima si respectul nostru,a celor ce dorim sa traim intr-o societate civilizata, pentru daruirea si talentul cu care au aparat si apara statul de drept.

# ?????? date 19 ianuarie 2019 00:20 0

Opinați că și amplasarea camerelor de filmat, a radarelor, a altor instrumente de înregistrare filmare, de către instituții, instrumente tehnice ce ar putea furniza probe în instanțe, ar trebui să se facă cu avize de la judecători și dacă considerați că ar fi constituționale astfel de eventuale probe neobținute de către procurori, ci de persoane care nu ar fi autorizate de lege să efectueze anchete penale ?

# Luca date 19 ianuarie 2019 04:17 +2

Are dreptate autorul, dar sa nu ne facem nici o speranta ca se va face curatenie in sistemul judiciar. Printre cei care au intrat in ultimul timp in jandarmerie sunt oameni cu o reputatie neindoielnica? Sau altii care au savarsit fapte penale au ramas in continuare procurori? Si atunci, ce-i de facut? Ne complacem sau luam atitudine? De ce merge atat de lent schimbarea? Cred ca este o complicitate care nu mai poate fi tolerata, altfel alunecam tot mai mult in mocirla si suntem tot mai umiliti de cei din afara.

# Mihaela date 19 ianuarie 2019 07:33 +4

Pe lângă victimele pe care sistemul le-a produs ar trebui sa se facă ceva și pt victimele colaterale adică familiile acestora. Este inadmisibil sa distrugi viața unor oameni nevinovați, viețile unor copiii care au asistat oripilați cum niște călăi le dau buzna in casa, in viața și le iau părinții cu zgomot asurzitor de cătușe și sa nu răspundă pt odioasele fapte! Pt ca răul sa fie reparat trebuie in primul rând ca acești odioși sa plătească pt abuzurile lor și sa nu își mai poată exercita niciodată profesia de anchetator, magistrat , etc....

# Corect ! Sustinem cu tarie masurile acestea : date 21 ianuarie 2019 18:37 +1

-fostul director al SRI George Maior nu mai are ce cauta ca ambasador al Romaniei in SUA; - Florian Coldea nu mai are ce cauta in universitatile de stat prin care preda; -actualul director al SRI Eduard Hellvig trebuie sa plece imediat din fruntea Serviciului; -plagiatoarea dovedita Laura Codruta Kovesi si actualul procuror general Augustin Lazar trebuie debarcati din magistratura; :-)

# remember date 22 ianuarie 2019 19:41 0

Remember me?D-nule Razvan Savaliuc,inainte de orice va urez un sincer LA MULTI,MULTI ANI!! fericiti,prosperi, cu sanate si putere de munca, dumneavoastra si colegilor dumnevoastra de redactie. V-am urmarit activitatea permanent si sincer,nu aveti egal in materie de investigatii de foarte buna calitate si foarte bine documnetate. Prin eforturile facute de dv. si colegii dv. de la A3, ati scurtat considerabil distanta ce ne despartea de o utopie ce o denumeam noi, stat democratic si stat de drept. Buboiul securist din justitie s-a spart si puroiul iese la suprafata. "Cum putem afla cat mai curand informatii vitale despre dimensiunile sistemului securistic care a subjugat justitia si a aservit-o unor interese nationa"? Nu prea putem pentru simplul fapt ca toate dosarele compromitatoare ale  magistratilor din intreaga tara se afla in arhivele SRI si sunt clasificate pentru noi, muritorii de rand si sunt permanent declasificate pentru lucratorii SRI, ce le utilizeaza pentru santaj.

# mitica date 23 ianuarie 2019 11:15 0

Oare acesti nemernici, vor plati vreodata? Eu nu cred!!!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 137
    • VERDICTUL ZILEI - Credeti ca ar trebui reluate activitatile economice?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.04.2020 – Medicii refuza mita lui Iohannis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva