13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PICCJ IL LUCREAZA PE IOHANNIS – Parchetul General s-a pus in miscare in dosarul in care jurnalistul Marius Albin Marinescu ii acuza de abuz in serviciu si grup infractional organizat pe presedintele Klaus Iohannis, pe ministrul de Interne Marcel Vela si pe seful Grupului de Comunicare Strategica, Andi Manciu, dupa ce in starea de urgenta Justitiarul.ro, site-ul lui Marinescu, a fost inchis abuziv, pe motiv ca ar fi publicat fake news. In realitate, portalul a demascat dictatura politico-medicala

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

4 December 2020 18:40
Vizualizari: 10875

Oricat ar parea de neverosimil, Parchetul General chiar s-a pus in miscare intr-un dosar penal pornit de la o plangere impotriva presedintelui Klaus Iohannis (foto 1), dupa ce regimul acestuia a practicat cenzura pe fata, fara nicio rusine, in ciuda faptului ca o asemenea masura este interzisa explicit de catre Constitutia Romaniei.Miercuri, 2 decembrie 2020, procuroarele PICCJ Gabriela Zlata si Adriana Denisa Cristodor (sefa Sectiei de urmarire penala si criminalistica) l-au informat pe avocatul Dan Chitic (foto 3) – aparatorul jurnalistului Marius Albin Marinescu (foto 2), cel care a depus la Parchetul General plangerea impotriva lui Klaus Iohannis – ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala in rem in data de 19 octombrie 2020.

Ne referim la binecunoscutul scandal din starea de urgenta, cand Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a inchis abuziv site-ul Justitiarul.roal lui Marius Albin Marinescu – pe motiv ca portalul ar fi publicat fake news. In realitate, dupa cum Lumea Justitiei a scris la momentul respectiv, Justitiarul.ro demasca dictatura politico-medicala instaurata in Romania si in alte tari sub pretextul pandemiei de coronavirus.

 

Abuz in serviciu si grup infractional organizat

 

Amintim ca Albin Marinescu nu a stat cu mainile-n san, ci la 31 iulie 2020 i-a dat pe mana Parchetului General atat pe Iohannis, cat si pe Sorin Grindeanu (presedintele ANCOM, adica fix institutia care a inchis efectiv Justitiarul.ro), precum si pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela (cel care a cerut inchiderea site-ului) si pe seful Grupului de Comunicare Strategica, Andi Manciu (cel care a propus marsavia). Alte trei persoane vizate de plangerea penala sunt Sorina Cosbuc, Iulian Dragoi si Adrian Cuturescu, despre care presa a scris ca faceau parte din GCS in acea perioada.

Fara sa reluam intreaga istorie (gasiti la final linkurile catre toate episoadele serialului), mentionam ca plangerea depusa de Albin Marinescu la PICCJ vizeaza fapte de abuz in serviciu si grup infractional organizat, cu aplicarea circumstantei agravante privind savarsirea faptelor in starea de urgenta – art. 77 lit. g Cod penal. In esenta, Marinescu ii acuza pe cei sapte oficiali ca prin inchiderea site-ului Justitiarul.ro au incalcat grav Constitutia, care la articolul 30 interzice explicit atat cenzura de orice fel, cat si suprimarea oricarei publicatii. De asemenea, ziaristul sublinia ca nici decretul presedintelui Klaus Iohannis privind instaurarea starii de urgenta, nici celelalte acte normative adoptate in aceeasi perioada nu prevedeau inchiderea unei publicatii, ci doar eliminarea acelor articole considerate stiri false („fake news”). Asta ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca o asemenea realitate – care ingradea libertatea de expresie – era reglementata prin acte infralegale, iar nu printr-o lege, dupa cum tot Constitutia dicteaza.


Prezentam principalul pasaj din adresa prin care PICCJ il anunta pe avocatul Chitic de stadiul dosarului nr. 122/P/2020 (vezi facsimil):


In conformitate cu prevederile art. 81 alin. 1 lit. a din Codul de procedura penala care reglementeaza dreptul persoanei vatamate de a fi informata cu privire la drepturile sale, referitor la situatia dosarului nostru cu numarul de mai sus va facem cunoscute urmatoarele:

1) Plangerea formulata de dvs. la data de 31.07.2020 impotriva Presedintelui Romaniei, Klaus Werner lohannis, ministrului afacerilor interne, Marcel Vela, presedintelui ANCOM, Sorin Mihai Grindeanu s.a., a fost inregistrata in evidenta cauzelor penale a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica sub nr. 122/P/2020; dosarul se afla in lucru la procuror.

2) In temeiul art. 305 din Codul de procedura penala, la data de 19.10.2020 in cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la infractiunile prev. de art. 297 alin. 1 cu aplic. art. 77 lit. g din Codul penal si art. 367 din Codul penal cu aplic. art. 77 lit. g din Codul penal; incadrarea juridica a fost stabilita pe baza aspectelor descrise de dvs. in plangere.

 

Cititi aici toate episoadele serialului:


- „COSMARUL LUI IOHANNIS, REDUS LA TACERE”;

- „AVOCATUL POPORULUI SOMEAZA APARATUL DE CENZURA”;

- „COSMARUL LUI IOHANNIS LUPTA CU CENZURA DE STAT”;

- „LI S-A FACUT FRICA”;

- „JUSTITIARUL.RO A FOST INCHIS DIN NOU”;

- „COSMARUL LUI IOHANNIS VREA CAPUL PRESEDINTELUI”.


 


 

Comentarii

# VIKY date 4 December 2020 19:07 +56

Dulapul nazist: "PNL se află pe primul loc în sondaje". Primul de la coada. NU cred ca poporul roman doreste o DICTATURA NAZISTA cu Pnl+Usr. Dupa alegeri TREBUIE demis si dulapul defect de la Cotroceni. TREZITI-VA romani, ca poate mai aveti o sansa sa fiti salvati din mainile acestor nazisti, tradatori de tara si popor. Daca vor folosi aceleasi metode de furt ca la locale, nu acceptati instalarea GuWERNuli Meu. TREZITI-VA macar in ceasul al 12-lea. Dulapul nazist iese zilnic sa scuipe venin, sa manipuleze, sa minta ca un ultim gunoi. Ingropati definitiv acest cancer de la Cotroceni impreuna cu GuWERNul Meu

# XYZ date 4 December 2020 21:17 +3

Jegurile sint sigure de victorie, bineinteles: https://www.msn.com/en-xl/europe/top-stories/romanias-liberals-favourites-in-general-election/ar-BB1bCaqF

# Ion date 4 December 2020 21:40 +8

Minciuni si mani******re cu unele sondaje care arată că PNL ,este pe primul loc! Asta este motivul pentru a putea fura ! Atentie români,spuneti ce a-ti votat pentru a demasca frauda! Toata lumea spune că este împotriva holerei galbene si ei spun ca-s pe primul loc! Minciuna si mani******re!

# Hello. date 4 December 2020 22:15 +7

Cand vad pe "asta" cu acea caciula pe "dovleac" , aminteste de raposatul N.Ceausescu ! ..o fi premonitie !??.

# VOX. date 4 December 2020 22:38 +6

Cand S.T.S-ul lui K.W.Iohannis "numara" voturil, TOTUL este POSIBIL !!..

# santinela date 5 December 2020 07:39 +1

Praf in ochii prostilor.Adica daca parchetarul a luat sau i-a doua, trei declaratii asta inseamna ca s-a miscat ceva in dosar ? Abureli !

# escu date 5 December 2020 09:34 +31

Mă întreb dacă sibienii citesc articolele jurnalistului sibian și ce i-a determinat de au dat voturi masive săsălăului, inclusiv pentru primărița penală pusă în funcție de justiția independentă față de cetățeni, dar dependentă de Ciolannis, primăriță aflată în incompatibilitate cu funcția.

# Lujer lejer date 5 December 2020 18:31 -31

Dar cu limba română ce aveți, dragi comentatori? Ce-aveți cu gramatica limbii române? De ce vă violați limba maternă? Ioane, Ioane, ce caută virgula între subiect și predicat? „santinela”, te citez: „a luat sau i-a doua, trei declaratii”. Ia te uite unde stau santinelele nației române! Sfertodocți unul și unul. Analfabeți funcționali. Dar mari comentatori politici. Alo, bre, abțineți-vă dacă nu știți limba română! Bre, WIKY, cine l-a ales pe Johannis de președinte dacă nu națiunea majoritară în România? S-au (după gramatica „santinelei”) românii aleg alogeni doar pentru a avea pe cine da vina pentru anticipatele lor greșeli? Mai împușcați de Crăciun unul-doi trădători de neam și să vedeți ce „Cumințenii...” brâncușiene veți avea pe viitor.

# VIKY date 5 December 2020 20:10 +3

"Bre, WIKY, cine l-a ales pe Johannis de președinte..." STS+SRI+cateva mii de #rezist, exact ca la alegerile locale, si cum vor proceda la alegerile parlamentare. Esti multumit bre?. Apropo, sunt de gen feminin, sau nu mai conteaza nimic...

# Hello. date 5 December 2020 20:17 +42

De ce a ales K.W.Iohannis ziua de 6.decembrie( sf. Nicolae) pentru alegeri parlamentare !??.. simplu, este o sarbatoare a bisericii ortodoxe rasaritene. Pentru Iohannis NU reprezinta nimic, el fiind catolic. ( adica pe 9.mai) asa ca demagogul cu "eu pentru romani lupt si servesc" mai USOR ....BBaaaaa!

# Hello. date 5 December 2020 21:13 +7

# Lujer lejer : Ai expus o " forma fara fond" ! referitor la comentariul "politic" .

# Ioana M. date 5 December 2020 22:34 +13

Ce caciula model Ceausescu...are !

# Presedinte ratat date 6 December 2020 07:06 +12

Abia astept ca sistemul sa-l arunce ca pe o masea stricata, cand nu o sa mai aiba nevoie de el!!!

# santinela date 6 December 2020 07:52 +1

Poate nu sintem cu gramatica la inaltimea unui Lujer dar un lucru este clar.La modul de a instrumenta un dosar penal Lujerul este paralel cu subiectul. Eu spuneam ca este praf in ochi actiunea procurorului fiindca, cu 2-3 declaratii numai, pui capacul pe tambal si urmeaza apoi clasare sau NUP,dupa modelul dosarelor privind pe prima doamna a tarii. Ce nu este corect din ce spun ?

# VIKY date 6 December 2020 08:57 +4

@Lujer...In viata nu conteaza punctuatia, conteaza continutul, conteaza adevarul. A fi OM nu tine de gramatica, tine de ce ai in interior. Poti stapani impecabil limba romana, dar sa fii gol in interior, poti sa ai greseli de gramatica dar sa ai suflet, suflet pe care parintii, bunicii (dar nu scoala)te-au invatat, te-au educat ca sufletul nu se vinde. Aici este marea problema a politicienilor din Romania, si in special a GuWERNului actual (sper ca numai pana la ora 21:00), si a DULAPULUI de la Cotroceni, care si-au vandut nu numai sufletul: v-au vandut pe voi, generatiile viitoare, si tara. Daca te intereseaza doar analizele gramaticale, ia de aici: "pepsi-glas", "peroada" "eropeana"...sunt doar doua "personalitati" actuale...nule. Sper sa nu imi analizezi gramatical postarea, tinand cont ca totusi m-am straduit timp de aproape 30 de ani departe de tara, sa nu uit ca sunt romanca, iubesc tara in care m-am nascut, si ma doare sufletul pentru romani. Sa ai o zi minunata.

# VIKY date 6 December 2020 10:05 +1

Fara legatura cu subiectul. Comandantul genocidului Arafat: "Vaccinul nu este obligatoriu, dar vor fi restrictii drastice de calatorie pentru cei care nu se vaccineaza. De asemenea vaccinarea impotriva COVID-19 se va face numai dupa exprimarea consimtamantului". Cum va suna aceasta declaratie a calaului?. Suna cam asa: nu va vaccinati = nu aveti nici un drept, nici libertate. Va exprimati consimtamantul(in scris, bineinteles) = va asumati consecintele efectelor dupa vaccinare. Cu ce drept indrazneste acest individ sa interzica drepturi si libertati?. Cand se vehiculau in spatiul virtual aceste cretinisme legate de drepturi si libertati, sareau in sus calaii ca sunt conspiratii.

# VIKY date 6 December 2020 10:15 0

@santinela...Pentru unii nu continutul conteaza, ci gramatica, gresala "capitala", cand..."Când nimic nu ai a spune, Înşirând cuvinte goale Ce din coadă au să sune."

# VIKY date 6 December 2020 11:43 +1

Comandantul terorii (Arafat): "Mai mult, există şi fake news-uri care combină conspiraţiile despre vaccin cu cele referitoare la tehnologia 5G. Nici acestea nu au un fundament ştiinţific sau logic.". Chiar afirmatia acestui calau este fake news. Exista foarte multe studii ale specialistilor straini din domeniul sanatatii, care cereau stoparea tehnologiei 5G, care are efecte dezastruoase asupra corpului uman. Numai ca aceste studii nu au ajuns sa fie mediatizate in media "independenta", ci dimpotriva au fost cenzurate. Inclusiv sa studiat legatura dintre pandemie si antenele 5G. Primul oras unde s-au instalat antenele 5G a fost...WUHAN. Urmariti in Romania orasele cu cea mai mare rata de "infectare": Constanta, Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi.

# YES. date 6 December 2020 20:33 -4

# VIKY : Cu respect ( te rog) NU mai posta "prostia" propagandista cu : ...legatura dintre pandemie si antenele 5 G. !! Daca taceai, filozof ramaneai !. Toate cele " bune"" de sarbarori !.

# Marian75 date 7 December 2020 09:23 0

Felicitări AUR ,Iohannis trebuie suspendat dacă refuză să nominalizeze un premier Psd...dacă o să facă majoritate ?? Pnl are prea mult,cred că au furat la greu..m-ai mult de 10% nu are având în vedere că a distrus țara asta,vreau să cred că vor plăti curând cu Pușcăria,Iohannis -Orban -Arahat s.m.d......

# VIKY date 7 December 2020 10:41 +3

Cu tot respectul,cred ca nu esti informat suficient in legatura cu tehnologia 5G. Sfatul meu este sa citesti, sau sa vizionezi analizele specialistilor mondiali (exclus "specialistii" din Romania, cum ar fi Arafat), iar pe urma se poate "dezbate" subiectul 5G. In Romania nu vei auzi de la "autoritati" niciodata adevarul. Nu cred ca po******tii din tari foarte dezvoltate, si care sunt impotriva tehnologiei 5G, sunt mai putin informate decat po******tia Romaniei. Reticenta acestora este chiar buna informare, cea ce lipseste cu desavarsire in Romania. O zi buna, nu "buna".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva