13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIARUL.RO A FOST INCHIS DIN NOU – La cererea MAI, ANCOM a suprimat iarasi site-ul Justitiarul.ro, al jurnalistului Marius Albin Marinescu, cel care a demascat manevrele imobiliare ale familiei Iohannis. Marinescu promite: „Razboiul va continua, de data aceasta pe mai multe planuri!” Avocatul Dan Chitic: „Redeschiderea Justitiarul.ro a deranjat pana la cel mai inalt nivel. Cel mai inalt... da?” (Document)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

1 May 2020 13:58
Vizualizari: 10575

Dupa cate vedem, regimul Iohannis-Orban a suspendat aplicabilitatea Constitutiei Romaniei pe durata starii de urgenta. Ne referim mai precis la articolul 30, alineatele 1-4, care interzic explicit cenzura, ingradirea libertatii de exprimare si mai ales suprimarea publicatiilor.In seara zilei de joi, 30 aprilie 2020, jurnalistul Marius Albin Marinescu (foto) – cel care a demascat manevrrele imobiliare ale familiei presedintelui Klaus Iohannis – s-a trezit din nou cu propriul site, Justitiarul.ro, inchis de catre ANCOM, la cererea ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, in urma propunerii facute de catre Grupul de Comunicare Strategica. Motivul? Autoritatile au descoperit abia acum doua articole care chipurile propaga fake news pe tema pandemiei de coronavirus. Singurul amanunt pe care MAI, GCS si ANCOM uita sa-l precizeze este ca respectivele articole dateaza din 23 aprilie 2020 (vezi facsimile 1 si 2). Deci dinainte de prima inchidere, care a fost operata tot in 23 aprilie. Atat doar ca in acel moment aparatul de cenzura nu a binevoit sa includa si aceste doua materiale in lista textelor pe care si-a bazat decizia.

 


In rest, tot in a doua decizie de suprimare a portalului, autoritatile acuza ca imediat dupa redeschidere, Albin Marinescu a scris un articol prin care si-a anuntat revenirea si in care trimitea cu link catre un site din Republica Moldova, unde se gasea o parte din continutul care a determinat prima inchidere a Justitiarul.ro. Totusi, si aceasta parte este cu dus si-ntors, intrucat – asa cum arata Marinescu in articolul de dupa redeschiderea Justitiarul.ro – materialul din Republica Moldova dateaza din 12 martie 2020. Deci cu patru zile inainte ca presedintele Klaus Iohannis sa decreteze starea de urgenta.

Amintim ca portalul Justitiarul.ro a fost inchis prima oara la data de 23 aprilie 2020, redeschis in 29 aprilie, apoi inchis din nou dupa circa 24 de ore, in data de 30 aprilie.

Situatia este dublu problematica, intrucat:

- pe de o parte, ANCOM, MAI si GCS ignora art. 30, alin. 1-4 din Constitutie, care prevad urmatoarele:

„(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

(3) Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii.

(4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata”
;

- pe de alta parte, autoritatile uita ca ele insele si-au recunoscut vina de a fi inchis prima oara Justitiarul.ro, dand de inteles ca incalcasera articolul 91 din Decretul nr. 240/14.04.2020 (prin care presedintele Klaus Iohannis a prelungit starea de urgenta), articol care impunea eliminarea continutului suspect de fake news, iar nu inchiderea unor site-uri intregi sub acest pretext (a se vedea linkurile de la final, catre precedentele episoade ale serialului):

„Din continutul plangerii prealabile, astfel cum a fost formulata (n.r. de catre Albin Marinescu), rezulta ca exista premisele atingerii obiectivelor art. 91 din Anexa nr. 1 la Decretul Presedintelui Romaniei nr. 240/2020 prin blocarea accesului exclusiv la articolele de presa indicate in cuprinsul actului administrativ contestat”.


Iata decizia prin care ANCOM a inchis a doua oara site-ul Justitiarul.ro:
Redam reactiile lui Marius Albin Marinescu (postate pe Facebook aici si aici):


Au inchis din nou site-ul justitiarul.ro! Ticalosii sunt previzibili. Razboiul va continua, de data aceasta pe mai multe planuri!”


Despre a doua suspendare a site-ului justitiarul.ro prin Decizia ANCOM nr. 517/30.04.2020

Deschiderea site-ului justitiarul.ro pentru o jumatate de zi, urmata dupa cateva ore online de o noua inchidere abuziva a acestuia, a fost o mutare premeditata. Daca despre prima suspendare, cea din 23.04.2020, in presa de palat s-a scris foarte putin, jumatate de pagina internet continea articole care anuntau inchiderea site-ului, redeschiderea site-ului justitiarul.ro a determinat articole ale presei executante care au ocupat peste 6 (sase) pagini de internet!

Absolut toate publicatiile obediente dictaturii iohanniste contineau si pasajul acesta din motivarea redeschiderii site-ului: „Grupul de Comunicare Strategica a analizat cererea transmisa si a fost de acord cu redeschiderea site-ului mentionat, cu conditia ca administratorul sa respecte urmatoarele conditii de transparenta si etica jurnalistica: eliminarea articolelor ce contineau informatii false referitoare la COVID – 19; filtrarea, pe viitor, de catre administratorul site-ului a materialelor referitoare la acest subiect si publicarea doar a acelor materiale care contin informatii din surse oficiale si credibile; asumarea publica a identitatii site-ului, cu indicarea adresei de contact si a persoanelor/persoanei care administreaza continutul site-ului”

Decizia de redeschidere nu impunea decat stergerea celor doua articole incriminate. Povestile adaugate de ei din comunicarea Grupului de Comunicare Strategica catre ANCOM, reproduse mai sus, sunt in motivare, dar se aplica decizia, nu motivarea! Dar gargara aceasta ieftina a fost folosita la a doua inchiderea abuziva a site-ului.

Redeschiderea site-ului pentru cateva ore a fost doar pentru mimarea democratiei, conform planului trepadusilor prezidentiali. A fost premeditata a doua suspendare prin Decizia ANCOM nr. 517/30.04.2020 (https://www.ancom.ro/decizii-decret-stare-de-urgenta_6253), mizand pe gasirea unor articole mai vechi cu care sa-si motiveze decizia suspendarii. Anonimii tinuti la secret in asa-zisul Grup de Comunicare Strategica au suspendat din nou site-ul pentru doua articole mai vechi, aparute inainte de prima suspendare, dar care nu i-au deranjat atunci! Le cele doua articole au adaugat si articolul „Lupta cu tirania, am castigat o batalie!” publicat de mine ieri si care nu avea nici o legatura cu coronavirusul, dar cica a facut referire la unul din articolele care au determinat prima suspendare, desi acel articol fusese publicat anterior primului decret de declarare a starii de urgenta si in consecinta respectivului articol nu-i sunt aplicabile prevederile art. 91 din Decretului nr. 240/2020, raportat la prevederile art.15 alin 2 din Constitutia Romaniei care consacra neretroactivitatea legii.

Presupun ca prin suspendarea din cauza unor articole mai vechi s-au inspirat din metodele utilizate de Facebook pentru a bloca periodic „razvratitii” in urma raportarii monitorilor propagandei progresiste sau ai SRI-ului, acesta dispunand de un departament intreg care se ocupa de supravegherea internetului si a platformelor de socializare ,si intotdeauna gasesc comentarii vechi considerate „incorect politic” si numai bune ca sa motiveze suspendarile abuzive.

Va urma reactia noastra pe mai multe planuri, nu o sa abandonam lupta impotriva dictaturii iohanniste si a cenzurarii presei!”


Prezentam mesajul de pe Facebook al avocatului Dan Chitic (unul dintre cei doi aparatori ai lui Marinescu, alaturi de avocatul Lucian Dumitrascu):


CENZURA INSTITUTIONALIZATA NU SE DA BATUTA:

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) anunta decizia de a inchide pentru a doua oara site-ul justitiarul.ro, pentru ca ar fi publicat informatii false despre epidemia de coronavirus.”

Si noi anuntam Autoritatile decizia noastra de a continua lupta pana cand abuzatorii si distrugatorii drepturilor noastre vor fi si ei inchisi!

#JosCenzura!

Post script: Acum e clar: redeschiderea Justitiarul.ro a deranjat pana la cel mai inalt nivel. Cel mai inalt... da?


Cititi mai jos precedentele episoade:

 

- „LI S-A FACUT FRICA”;

- „COSMARUL LUI IOHANNIS, REDUS LA TACERE”;

- „AVOCATUL POPORULUI SOMEAZA APARATUL DE CENZURA”;

- „COSMARUL LUI IOHANNIS LUPTA CU CENZURA DE STAT”;

- „LIBERTATEA DE EXPRIMARE, VIOLATA PRIN DECRET”.

Comentarii

# NM date 1 May 2020 14:19 +25

Democrație, președinte de origine Neamț, prim ministru de origine maghiar, ANCOM președinte de origine securist 100% cum sa ai încredere în venetici astia, ticălosul nazist nu vrea ca etate i sa cunoască adevărul despre el adică despre hotul care a furat casa unei familii, și traficantul de copii. Asta ați votat dragi romani, dictatura nazista

# Cetateanul date 1 May 2020 14:34 +4

În afară de LJ care se zbate pentru libertatea de exprimare ... presa ailaltă de se clamează ”liberă” și ”independentă” tot tupilată de umbra lui lucică ... sau e ocupată cu campania publicitară ...aia de meleoane :) ? PS Nici presarii degrabă bucurători la campaniile publicitare, nici încă liberii lideri politruci aidoma Ciolanului nu au priceput că dacă te comporți ca o victimă ... vei fi tratat ca victimă!

# DODI date 1 May 2020 14:37 +10

Două concluzii sunt firești: 1 = ciolaniSS a fost ”deranjat” în neghiobia-i nesuferită de redeschiderea site-ului Justițiarul care spune lucrurilor pe nume, iar numele sunt adevărate; 2 = grindeanu este un pupincurist securist de rit nou, slugă prea aplecată a HELLvigului, alogenul care își permite să trateze România ca pe o gloabă.

# Krixus date 1 May 2020 14:37 +13

Doamnelor şi domnilor, tot citesc şi mă frec la ochi: Cum se face că în România, ţara care (datorită cetăţenilor săi cei mai capabili şi mai devotaţi dintre care, din motive de spaţiu tipografic, vreau să amintesc aici doar pe excelenţele lor inegalabila si providenţiala mare doamna a justitiei Monica Macovei, inegalabilul presedinte Traian Basescu, formidabilul general Florin Coldea, Laura d'Arc Codruţa Kovesi, primadonna absolutü a justiei Cristina Tarcea, monstrul sacru al dreptăţii Livia Stanciu, pomul lăudat al dreptăţii absolute Raluca Prună ş.m.a) dispune de cea mai independenta dintre toate justiţiile independente din lume, nu se gasesc judecători .. independenţi care să oprească fărădelegile trupei de actori de mâna a treia care, sub conducerea prim-clownului cu mandolina Orban şi sub inegalabila baghetă regizorală a genialului conducător Klaus Werner Johannis tocmai au pus-o de o lovitură de stat la rece!Nu mai sunt judecatori la ... Bucuresti????

# Neanae date 1 May 2020 15:03 +11

Când aflu și citesc asemenea aberații ma întreb ce fel de indivizi sunt cei ce aleg ABERANTII! Cunosc câțiva și aceștia sunt făcuți pe același calapod. Parca ar fi cloni. Vorbesc de unii in jur de 70 de toamne care au cunoscut și urât comunismul, i-au vrut morți pe “EL” și pe “EA” ca și pe alții. Indivizi care s-au descurcat și îmbuibat când in anii 80 crăpau toți de frig și foame. Ca făceau tot felul de traficuri. Amu sunt in prima line cu #istii tineri și bine plătiți, urăsc tot ce nu e aliniat cu ei, voteaza cu bârna, cu plavanii și cu AUTORITARISTII CRETINOIZI. Vor sa dispară ceea ce mnealor nu pot înțelege de ce eczista! Naziști fără carnete de despoți. Sunt OBSEDAȚI DE PSD - rog atenție când aceștia pronunța acest acronim - parca beau fiere și stau sa vomite! Mai sunt doctori care sa poată lucra oleaca la cutiile nege ale ăstora? Ca pierd piesele pe drum? Iohanus este HOT de case și inchide pe cine vorbește de asta? Are de ales între SUSPENDARE și/sau TRIBUNAL MILITAR! Puah

# Baran Gheorghe date 1 May 2020 15:24 +8

Grindeanu e ca noaptea polară.Dragnea a fost tepuit si cand l a pus si cand l a dat jos . Grindeanu e o bacterie parazita

# Lechi date 1 May 2020 16:40 +2

Salut ! Justitiarul.ro, bagat din nou, cu capul in cada plina cu apa ! GCS nu se lasa, si cred ca, in curand ne va lasa in pace! Iata ce produce academia securitatii ! Plasa de invizibila de paianjen sub bagheta lui Eduardsi-a revenit. Cine urmeaza ? Atenti, luju.ro, bag sama ca sunteti pe lista scurta.

# Antisistem date 1 May 2020 17:34 +4

Grindeanu, nu te-ai schimbat deloc! Experimentezi toate pozițiile!

# LoveSistem date 2 May 2020 11:49 +4

GuWernerul meu a ajuns mai jalnic decat Nastase care inchidea pentru prima oara o televiziune si decat marinarul care vroia sa inchida antenutele. Daca ar exista JUSTITIE si ECHITATE pe bune in tara asta atunci ar trebui inchise toate siteurile si televiziunile de propaganda care au terfelit la comanda mii de romani prezentandu-i penali, inculpati, corupti pentru ca ulterior instantele sa ii achite deoarece ERAU NEVINOVATI. Chiar si asa, nevinovati declarati de o instanta judecatoreasca, daca cauti pe net vei gasi in continuare ca sunt penali si corupti. Aceste siteuri si televiziuni care DEZINFORMEAZA de ce nu sunt amendate si inchise? De ce nu sunt eliminate mizeriile alea de articole de pe net? Pentru ca MAFIA sunt ei, nu tiganii, nu bercenarii, nu camatarii, nu karanii. EI!!!

# opinie date 2 May 2020 22:51 0

@LoveSistem: incepe lumea sa se prinda ca adevaratii hoti periculosi sunt cei cu cravata si zambet larg, nu tiganii de la coltul blocului. e oricum un pas inainte.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva