23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PIRLOG, BAGAT IN BARLOG – Inspectia Judiciara cere suspendarea din functie a procurorului militar Bogdan Pirlog in 3 cauze disciplinare. Una dintre cauze priveste sesizarea trimisa impotriva lui Pirlog de 39 de actuali si fosti procurori militari. Bogdan Pirlog este sub ancheta si pentru comentariile pe care le-ar fi facut sub pseudonimul Caius Marcius, in care acuza „nevertebratele din fruntea MPR” si ca Inalta Curte va fi populata cu „loazele sistemului care 'au pupat inelul'”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

26 May 2021 18:42
Vizualizari: 7797

Procurorul militar Bogdan Pirlog (foto) – adjunctul Parchetului Militar Bucuresti – are viata grea cu Inspectia Judiciara. Institutia il vrea suspendat din functie in nu mai putin de trei dosare disciplinare, care vor intra in discutia Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din CSM in sedinta din 2 iunie 2021.Tot atunci, sectia trebuie sa discute alte patru cauze disciplinare vizandu-l pe Pirlog. Inspectia Judiciara cere repunerea pe rol a doua dintre ele (vezi facsimil).

 Cererea de suspendare a fost facuta de Inspectia Judiciara in temeiul art. 52 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii (invocat in facsimilul de mai sus), care prevede ca:


Pe durata procedurii disciplinare, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din functie a magistratului, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare, daca exercitarea in continuare a functiei ar putea afecta desfasurarea cu impartialitate a procedurilor disciplinare sau daca procedura disciplinara este de natura sa aduca atingere grava prestigiului justitiei. Masura suspendarii poate fi reevaluata oricand pe durata judecarii actiunii disciplinare, pana la pronuntarea hotararii de catre sectia corespunzatoare”.

 

Trei dosare, care mai de care


Potrivit informatiilor obtinute de Lumea Justitiei, cele trei cauze in care IJ ii cere Sectiei pentru procurori in materie disciplinara suspendarea lui Bogdan Pirlog au legatura cu discutiile de pe un forum al magistratilor-activisti, unde Pirlog i-ar fi atribuit presedintelui CSM Bogdan Mateescu porecla „Slugarete”. Alta cauza are in vedere sesizarea trimisa la Inspectie impotriva lui Pirlog de catre 39 de actuali si fosti procurori militari, acestia reclamand ca #rezistentul ar fi incalcat Codului deontologic al magistratilor si ar fi comis abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”.

Sesizarea depusa la Inspectia Judiciara priveste comunicatul dat publicitatii de catre Asociatia Initiativa pentru Justitie (AIJ) in 17 martie 2021. Concret, cei 39 de actuali si fosti procurori militari care i-au deferit Inspectiei Judiciare pe Bogdan Ciprian Pirlog, dar si pe procurorul Sorin Marian Lia (seful Parchetului de pe langa Judecatoria Corabia si co-presedinte al AIJ, alaturi de Pirlog) arata ca: „La data de 17.03.2021, pe site-ul de specialitate Juridice.ro a fost publicat articolul intitulat 'Analiza Asociatiei Initiativa pentru Justitie cu privire la necesitatea reformei sistemului parchetelor militare'. Conform preambulului articolului, acesta reproduce un comunicat al Asociatiei Initiativa pentru Justitie, care a fost dat publicitatii miercuri, 17 martie 2021, comunicat semnat de 'proc. Bogdan – Ciprian Pirlog, co-presedinte, proc. Sorin Marian Lia, co-presedinte'. Ulterior, la solicitarea scrisa a domnului procuror Pirlog Bogdan Ciprian, din cuprinsul articolului a fost inlaturata mentiunea semnarii comunicatului de catre cei doi procurori, copresedinti ai Asociatiei Initiativa pentru Justitie. Dupa cum arata titlul articolului postat pe Juridice.ro, comunicatul asociatiei reprezinta 'o analiza cu privire la necesitatea reformei parchetelor militare', care cuprinde mai multe capitole si se finalizeaza prin formularea mai multor propuneri 'pentru restructurarea si reformarea sistemului parchetelor militare'”.

A treia speta are in vedere, conform unor surse, mai multe deconturi controversate atribuite aceluiasi Pirlog (click aici pentru a citi).

Insistam asupra dosarului in care Inspectia Judiciara cerceteaza prestatia pe care Bogdan Pirlog ar fi avut-o pe forumurile magistratilor #rezistenti. Nu de alta, dar, daca se va confirma ca remarcile respective ii apartin, situatia va fi extrem de grava. Ne referim la comentarii facute cu pseudonimul Caius Marcius, fara ca Bogdan Pirlog sa nege vreodata ca el este utilizatorul acestui cont de Facebook. Ba mai mult: pe blogul Slugarete.wordpress.com apare o discutie in care Caius Marcius insusi afirma ca el ar fi Pirlog (click aici pentru a citi).

 

Pentru cei care au uitat, amintim ca afirmatiile lui Caius Marcius nu il vizau doar pe Bogdan Mateescu (poreclit „Slugarete”), ci si pe:


- fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu (catalogat drept „sluga infractorilor”);

- „gasca de infractori care au ajuns sa acapareze si Cotroceniul”;

- „nevertebratele din fruntea MPR” (Ministerul Public din Romania);

- seful SPP Lucian Pahontu, care si-a pus „o alta sluga in fruntea MAI”;

- procuroarea SIIJ Adina Florea, descrisa drept „o unealta folosita pana la uzura de catre actualul judecator CCR Cristian Deliorga;

- adjunctul SIIJ Marin Nicolae, calificat drept „un profitor”;

- procurorul SIIJ Sorin Eugen Iasinovschi (schimonosit drept „Iasinicovschi”), care „de la pus faianta a trecut la plimbat curul in Porsche”;

- Inalta Curte, care va fi populata cu „toate loazele sistemului care 'au pupat inelul'” (click aici pentru a citi).


Incheiem, subliniind ca nu ne punem prea mari sperante in Sectia pentru procurori in materie disciplinara, avand in vedere bogatul trecut al „Brigazii Nufarul” in materie de albire a procurorilor #rezistenti – fie pe fond, fie (mai nou) pe procedura.

Comentarii

# MN date 26 May 2021 22:26 +23

Va rog sa va uitati la aceasta specie cu functie de procuror, daca va uitati la fata lui veti observa ca trasaturile lui sunt de om rau cu un caracter de rahat, va rog ca cei din justitie sa dispuneticercetarea,verificarea psihica a acestui specimen si sa fie suspendat in regim de urgenta

# santinela date 27 May 2021 07:02 +10

Asta trebuia dat afara de muuult de tot din rindul magistratilor !

# remember date 28 May 2021 11:32 -1

Ce nota obtinuse la examenul sustinut pentru sefia SIJ? 3,25(trei si-un sfert)??:D

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva