18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLACUTA SUEDEZA I-A PUS CAPAC LUI TRANCA – Judecatoarea Anamaria Tranca are din nou dosar dupa ce a impartit like-uri pe Facebook la postarile cu injuraturi impotriva PSD si Liviu Dragnea, si cu ironii despre Nicusor Constantinescu, pe care chiar ea l-a executat. Curtea de Apel Ploiesti a desfiintat rezolutiile de clasare dispuse de Inspectia Judiciara fata de Tranca. Detasata la CSM, Anamaria Tranca va fi cercetata pentru trei abateri disciplinare (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 January 2020 13:29
Vizualizari: 13165

Smecheria se plateste. Probabil va intelege acest lucru si judecatoarea Anamaria Tranca de la Curtea de Apel Bucuresti (foto), renumita ca arunca fara probleme cu anii de puscarie, ca da solutii pe placul DNA si ca judeca dosare in care primeste plicuri secrete pe care le tine ascunse apararii si inculpatilor.


 

Curtea de Apel Ploiesti a redeschis dosarul disciplinar in care Anamaria Tranca a fost cercetata de Inspectia Judiciara dupa ce a dat like in draci pe Facebook la postarile #rezist cu injuraturi impotriva PSD si Liviu Dragnea (inclusiv la injuratura "M..E PSD" folosita electoral, dupa ce a fost pusa pe placutele de inmatriculare ale unei masini a unui roman din Suedia), precum si cu ironii la adresa fostului presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu, pe care chiar ea l-a executat. Solutia (una cat se poate de normala si de salutat, credem noi) a fost pronuntata joi, 16 ianuarie 2020, de judecatorul Catalin Mihai.

Astfel, judecatorul Catalin Mihai a decis definitiv desfiintarea rezolutiilor prin care Inspectia Judiciara o spalase pe Anamaria Tranca in dosarele disciplinare deschise ca urmare a plangerilor formulate de avocata Ingrid Mocanu – una dintre victimele judecatoarei cu #rezist in suflet, Mocanu fiind condamnata in dosarul ANRP la fond la 4 ani inchisoare cu executare, pentru ca in final sa fie achitata de Inalta Curte – si de fostul sef al CJ Constanta Nicusor Constantinescu.

 

In prezent detasata la CSM, judecatoarea Anamaria Tranca va fi cercetata disciplinar, conform sentintei Curtii de Apel Bucuresti, pentru comiterea a trei abateri disciplinare. Este vorba despre:

 

-manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu (abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

-incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii (abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. b) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

-desfasurarea de activitati publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice in exercitarea atributiilor de serviciu (abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. d) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

 

Iata minuta Curtii de Apel Ploiesti (dosar 107/42/2019):


“Solutia pe scurt: in tem. art. 46 alin. 6 lit. b) din Legea Nr. 317 din 1 iulie 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, Republicata* (in vigoare la data de 4.05.2018/ respectiv 17.09.2018), admite contestatiile conexe, astfel cum au fost completate, formulate de catre reclamantii Mocanu Ingrid Luciana si Daniel Nicusor Constantinescu, in prezent in stare de detinere la PNT Poarta Alba, in contradictoriu cu paratii Inspectia Judiciara si Tranca Anamaria, in cauza venita prin stramutare de la Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal, potrivit incheierii nr.4365 din 6 decembrie 2018 pronuntata de inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul nr. 2522/1/2018.

Dispune anularea Rezolutiei de clasare nr. 621/IJ/311/DIJ/2018 din 03.04.2018. Dispune anularea Rezolutiei de clasare nr. 3341/IJ/1545/DIJ/2018 din 08.08.2018. Dispune trimiterea cauzei la Inspectia Judiciara, pentru repartizarea aleatorie a celor doua sesizari disciplinare si efectuarea cercetarii disciplinare asupra cauzelor conexate, sub aspectul savarsirii abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a), b) si d) din Legea nr. 303/2004.

Onorariul aparatorului din oficiu, Avocat Cojani Ludmila Sabina, desemnat in baza delegatiei nr. 13989/26.11.2019, in favoarea reclamantului Daniel Nicusor Constantinescu, in cuantum de 940 de lei, se suporta din fondurile Ministerului Justitiei, urmand a fi virat in contul Baroului Prahova. Definitiva, in temeiul art. art. 27 din Codul de procedura Civila rap. la art. 47 alin 7) din Legea Nr. 317 din 1 iulie 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, Republicata* (in vigoare la data de 4.05.2018/ respectiv 17.09.2018), raportat la disp. art. 27 din Codul de procedura Civila. Pronuntata in sedinta publica, azi, 16.01.2020. Document: Hotarare 3/2020 16.01.2020”.

 

Lui Tranca ii place “M..E PSD”


Asa cum Lumea Justitiei a prezentat inca de anul trecut, dosarul disciplinar al Anamariei Tranca a fost deschis la sesizarea avocatei Ingrid Mocanu, aceasta dezvaluind pe larg, cu probe, activitatea de pe Facebook a judecatoarei. O activitate ce ridica mari suspiciuni in ceea ce priveste impartialitatea lui Tranca, in conditiile in care judecatoarea nu a ezitat sa isi exprime public optiunile politice si adeziunea la ideile miscarii #rezist. De asemenea, Ingrid Mocanu a prezentat cu ce se ocupa pe Facebook judecatoarea si la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu ocazia formularii unei cereri de stramutare a dosarului ANRP in care era judecata de Tranca de la Curtea de Apel Bucuresti la o alta instanta.

In acest sens, Ingrid Mocanu a devoalat ca Anamaria Tranca are manifestari care contravin statutului magistratilor si incalca obligatia de abtinere la expirmarea opiniilor politice. Mai mult, avocata a adus probe constand in capturi cu like-uri pe care Anamaria Tranca le dadea la postari de pe Facebook in care PSD si ALDE, lideri ai acestor partide, dar si televiziuni care nu slaveau catusele si unde Ingrid Mocanu era invitata, erau injurati si ironizati.

 

Iata cateva exemple de postari apreciate de judecatoarea Anamaria Tranca:

 

Avem un Parlament de toata jena

Televiziune de cacat – despre postul de televiziune Antena 3

#Rezist

Dementii din PSD – cu privire la intentia PSD de a organiza contramanifestatii

Parlamentul penalilor, Guvernul penalilor si Alta gaura, acelasi viol – cu referire la OUG 13 si OUG 14

Nicusor Constantinescu, asteptat la DNA inca din 2013? Institutia a prevazut atunci largirea usii – cu referire la aspectul fizic al persoanei

Ioan Oltean e acuzat ca ar fi luat o spaga de 600.000 euro intr-o biserica. Asta-i dovada clara ca uneori Dumnezeu iti si da, iti si baga in traista

Tovarasul Dragnea, secretar general al CC al PSD, Tovarasii membri ai CC al PSD au aplaudat minute in sir, Propasirea inaltelor idealuri social-democrate

Dragnea e un agramat penal

The Romanian PM is MUIE #Pointa, not Puie #Monta

Mai avea PSD-ul ceva de furat

Un bou consecvent – cu referire la Mugur Ciuvica

Dobitocul acesta a grait din nou, prostovanul de Tariceanu – ambele cu referire la Tariceanu

Sova risca sa piarda titlul de cel mai idiot ministru ever – cu referire la activitatea ministrului Dan Sova

Intelegeti ce sleahta penala a fost USL-ul?

Ce prost e Gabi Oprea

Muie Dragnea, Jos PSD, Jos Guvernul

Liberte, Egalite, Muie PSD

Manipulari pregatite de RTV si Antena 3”

 

Tranca a recunoscut, Inspectia a clasat


Ciudat este ca Inspectia Judiciara a dispus clasare fata de Anamaria Tranca desi judecatoarea a recunoscut ca a dat like, a aprobat si a sustinut mesajele vulgare de pe paginile de Facebook ale #rezistentilor indreptate impotriva politicienilor si a partidelor aflate la guvernare. Reiese acest lucru dintr-o adresa din ianuarie 2018, pe care vicepresedinta Curtii de Apel Bucuresti de la acea vreme, judecatoarea Luminita Cristiu-Ninu (in prezent sefa instantei), a trimis-o la ICCJ in cadrul dosarului privind cererea de stramutare formulata de Ingrid Mocanu.

Concret, Luminita Cristiu-Ninu precizeaza ca Anamaria Tranca a confirmat ca ea detine contul de pe Facebook de pe care au fost date like-uri la injuraturi impotriva PSD, a ALDE si a liderilor celor doua partide. De asemenea, foarte important, Anamaria Tranca a confirmat si activitatea de pe respectivul cont – cu alte cuvinte, a confirmat ca ea este cea care a dat like-urile.


Iata ce scria presedinta CAB Luminita Cristiu-Ninu in adresa trimisa la ICCJ:

 

“Cu privire la motivele invocate in sustinerea cererii de stramutare, in urma verificarii aspectelor semnalate, a rezultat ca intr-adevar contul de facebook apartine doamnei judecator Tranca Ana Maria, domnia sa confirmand atat existenta contului (in prezent suspendat), cat si activitatea de pe acest cont, descrisa in cererea de stramutare (like-uri la postarile mentionate)”.

 

Capul lui Tranca


Altfel, imediat dupa sentinta Curtii de Apel Ploiesti privind redeschiderea dosarului disciplinar, avocata Ingrid Mocanu a trimis o notificare catre CSM si Inspectia Judiciara in care a solicitat derularea cu celeritate a cercetarii disciplinare si sanctionarea de urgenta a judecatoarei Anamaria Tranca, avertizand asupra riscului prescriptiei faptelor:

 

“Va solicit sa derulati cu celeritate cercetarea disciplinara, pentru a se evita prescrierea faptei.

Avand in vedere ca ati fost parte a litigiului, va solicit sa efectuati de urgenta demersurile necesare tragerii la raspundere disciplinara a judecatorului cercetat, intrucat solutia pronuntata este definitiva”.

 

* Cititi aici detalii despre postarile de pe Facebook ale judecatoarei Anamaria Tranca

* Cititi aici adresa care confirma ca judecatoarea Anamaria Tranca a recunoscut ca a dat like la injuraturi impotriva PSD si ALDE

Comentarii

# Pintea date 17 January 2020 17:02 +15

Se vede dupa mutra ei de ce factura este daca s-a pretat sa impartă like la o mizerie cum a fost cea cu placutele suedeze! Un semi-analfabet, mândru nevoie mare, s-a plimbat prin EU cu o prostie atârnată de coadă, care il reprezenta pe el probabil. Alti prosti ca el, in frunte cu kotrocenistul, au inceput sa hăhăie si sa behăie pe facebook si pe unde li s-a permis, ca si cum erau comicii vestiți ai marelui ekran! Dar asta, daca zicea Dragnia ceva de ea, in sensul plăkutzei, văleu si văleleu, nu urla ca apucată ca ”a afectat independența justiției”, că ”să ii fie apărată reputația profesională”, nu ieșea #-ul in stradă chiar inainte sa apuce sa tragă ceva pe nas, nu era Dragnia păzit si amenințat in fața casei, etk? Vi se pare ca magistrații ăștia sant sanatoși? Sau chiar or fi magistrați?? Nu verifică nimeni examenul de la INM? DNA nimic cu asta, sau ii convine cu retardații ăștia?

# Floare Albastra date 17 January 2020 20:16 -15

Alta jertfa a like-urilor pe facebook? Si daca cineva i-a spart contul si a dat like-uri tocmai ca sa fie ea executata? Se practica. E simplu pentru cunoscatori.

# Floare, floare... date 17 January 2020 20:20 +7

Dar ai citit ca ea a recunoscut ca e contul ei si ca a dat likeuri? Hai sa citim intai si apoi sa comentam. ce zici?

# Cetateanul date 17 January 2020 22:55 +3

Iar a apărut dobitocul de Dorel aka flocicică bleo ... nu se liniștește de când s-a transferat la meletarur. Acum pentru prost: loosere mai bine vezi matale de plagiatul tău că vine acuș acus scadența. În rest să ne leși cu pretina. Apropos, se rezolvă chestiunea cu conflictu de interese ... ăla cu tactu și cu primăria? PS Despre tembelisme cu sparturi și ale alea, ca orice se putea duce la cremenal să reclame dar ce să vezi ... dacă reclama trebuia să se și vadă contul damei ... în întregime ... și dădea și de poze ... capisci? PPS Te mai vezi bre cu nea Mitică și cu Happy?

# zeno date 18 January 2020 08:13 0

pt Floare... daca citeai articolul vedeai ca a recunoscut: " Anamaria Tranca a confirmat ca ea detine contul de pe Facebook de pe care au fost date like-uri la injuraturi impotriva PSD, a ALDE si a liderilor celor doua partide. De asemenea, foarte important, Anamaria Tranca a confirmat si activitatea de pe respectivul cont – cu alte cuvinte, a confirmat ca ea este cea care a dat like-urile."

# O haștag rezist această Trancă date 18 January 2020 23:04 0

Ce caută astfel de creaturi în Justiție? La măturat străzi cu astfel de primitive care habar nu au de independentza pe care trebuie sa o manifeste un magistrat

# judecătorilor rezist le place Mu..a date 18 January 2020 23:08 +1

A dat like la M..e PSD această tristețe a naturii, Trancă ? Deci judecătorilor rezist le place Mu..a? Atunci să se perfecționeze și în asta, al INM

# Floare Albastra date 19 January 2020 04:02 0

Nu ma mai confundati, bre, cu Dorel George Matei, pentru ca eu sunt alta persoana si, in plus, sunt femeie. Daca am scris in favoarea lui, e pentru ca e un om de aur si un profesionist cum rar poti intalni. L-am cunoscut putin (l-am vazut uneori in anumite circumstante vreo 5 ani la rand), dar suficient cat sa-mi fac o impresie corecta. Cat despre Tranca, ce sa zic, pasarea pe limba ei piere. Eu nu as fi recunoscut, sincera sa fiu. In plus, eu in genere nu as da like la "m...e psd" din simplul moiv ca toate partidele sunt aceeasi cloaca de indivizi pusi pe capatuiala, cu mici exceptii, desigur. Sunt absolut apolitica.

# florin date 20 January 2020 06:54 0

Bietii poporeni mai nasc si JIGODII, CARICATURI...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva