23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLANGERE PENALA IMPOTRIVA LUI ORBAN – Premierul Romaniei Ludovic Orban este acuzat de grup infractional organizat, abuz in serviciu si fals pentru desfiintarea Institutului Revolutiei. Directorul general al Institutului, Gelu Voican Voiculescu, a facut plangere la PICCJ si impotriva ministrilor Florin Citu si Violeta Alexandru: “Sunt utilizate fapte si intamplari nereale denaturate in mod tendentios” (Plangerea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 January 2020 16:22
Vizualizari: 7879

Premierul Romaniei Ludovic Orban (foto) este acuzat de grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals pentru desfiintarea Institutului Revolutiei Romane, dispusa prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 91/2019 la finele anului trecut. Nu doar ca este acuzat, dar impotriva lui Orban a fost depusa chiar si o plangere penala.


 

Directorul general al deja fostului Institut al Revolutiei, Gelu Voican Voiculescu, fost vicepremier din Guvernul FSN al lui Petre Roman, a depus luni, 20 ianuarie 2020, o plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (vezi facsimil). Plangerea de la PICCJ, pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate, il vizeaza insa nu doar pe prim-ministrul Ludovic Orban, ci si pe allti membri ai Guvernului. Mai exact, de aceleasi posibile infractiuni constand in grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals sunt acuzati si:

 

-ministrul Finantelor Florin Citu;

-ministresa Muncii Violeta Alexandru;

-secretarul general al Guvernului Antonel Tanase;

-secretarul de stat de la Secretariatul de Stat pentru Recunoasterea Meritelor Luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989;

-presedintele Consiliului Legislativ Dragos Iliescu.

 

Pe scurt, Gelu Voican Voiculescu acuza ca Ordonanta privind desfiintarea a Institutului ar avea la baza o Nota de Fundamentare fara numar si fara data, dar si ca exista probleme in legatura cu avizarea OUG de catre Consiliul Legislativ. De asemenea, Gelu Voican Voiculescu sustine ca atat in Nota de Fundamentare, cat si in preambulul OUG nr. 91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989 ar fi utilizate fapte si intamplari nereale, denaturate in mod tendentios pentru realizarea scopului propus, respectiv de desfiintare abuziva si ilegala a Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

 

Iata plangerea depusa impotriva premierului Ludovic Orban:


“La data de 30 decembrie 2019 in baza Notei de Fundamentare, fara numar, fara data, intocmita de Guvernul condus de Ludovic Orban, a fost adoptata OUG nr.91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

In Nota de Fundamentare, fara numar, fara data, se mentioneaza ca desfiintarea IRRD nu prezinta un impact social, nu are impact financiar asupra Bugetului general consolidat dar in cuprinsul Ordonantei si in motivarea caracterului de urgenta privind defiintarea IRRD, se mentioneaza in mod expres '...genereaza tensiuni sociale….', si se impune desfiintarea pentru 'a opri cheltuirea de fonduri publice care nu servesc interesul public.'

Totodata in Nota de Fundamentare, fara numar, fara data, se mentioneaza, in sectiunea 6 ai 7 ca nu erau necesare consultari cu organizatii neguvernamentale, institute de cercetare, alte organisme implicate si informarea societatii civile cu privire la desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989 ori, din activitatea desfasurata de la infiintare pana in prezent denota colaborarea cu C.N.S.A.S., Academia Romana, Universitatea Bucuresti – Facultatea de Istorie, I.N.S.T., ONG-uri ale revolutionarilor, bibliotecile din mai multe orase din tara si strainatate, Fundatia Europeana TITULESCU, Asociatia Culturala Pro Basarabia si Bucovina, Asociatia 14 decembrie Iasi, Loja de Onoare a Revolutionarilor din Decembrie 1989, etc.

De asemenea, in sectiunea a 6 a, semnatarii Notei de Fundamentare, fara numar, fara data, numitii Ludovic Orban, Antonel Tanase, Puiu Nicolae Fesan, Victoria Violeta Alexandru, Vasile-Florin Citu, semnatari de asemenea si ai OUG nr.91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, mentioneaza in mod fals ca proiectul de act normativ a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ, prin Avizul nr.1057/2019, (a se vedea ca nu este precizata ziua) deoarece OUG 91/2019 si Nota de Fundamentare care o insoteste, sunt adoptate in ziua de 30 decembrie 2019, iar Avizul Consiliului Legislativ poarta data de 31 decembrie 2019, ca urmare a solicitarii nr.332 a Secretariatului general al Guvernului din data de 30 decembrie 2019 inregistrat la Consiliul Legislativ sub nr. D1103 in data de 30 decembrie 2019, in situatia in care LEGEA nr.73 din 3 noiembrie 1993 pentru infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului Legislativ - Capitolul 1, art.4 (3) Avizul va fi dat inauntrul termenului solicitat de Guvern, care nu poate fi mai mic de 10 zile in cazul proiectelor cu procedura obisnuita si de 2 zile in cazul celor cu procedura de urgenta. Pentru ordonantele prevazute de art. 114 alin. (4) din Constitutie, termenul este de 24 de ore.

Infractiunea de fals intelectual, pe care o retinem in sarcina numitilor Ludovic Orban, Antonel Tanase, Puiu Nicolae Fesan, Victoria Violeta Alexandru, Vasile-Florin Citu, semnatari atat ai Notei de Fundamentare, cat si ai OUG nr.91/2019, este savarsita cu intentie directa calificata si se probeaza cu identitatea de expresii folosite de catre Consiliul Legislativ prin recomandarile mentionate in avizul emis in data de 31 decembrie 2019, care se regasesc in Nota de Fundamentare si in OUG nr.91/2019, emise la data de 30 decembrie 2019.

Ori, printr-un rationament logico-juridic, toate recomandarile privind completarea celor doua instrumente normative Notei de Fundamentare a OUG nr.91/2019 nu se puteau regasi pana la identitate in cuprinsul acestora, anterior emiterii avizului Consiliului Legislativ, decat intr-o singura situatie si anume aceea ca, numitul Dragos Iliescu, presedinte al Consiliului Legislativ, a aderat si sprijinit, grupul infractional format din semnatarii Notei de Fundamentare si ai OUG nr.91/2019 numitii Ludovic Orban, Antonel Tanase, Puiu Nicolae Fesan, Victoria Violeta Alexandru, Vasile-Florin Citu, comunicandu-le anterior redactarii Avizului Consiliului Legislativ, practic, in plina sedinta de Guvern, avizarea favorabila, observatiile si propunerile pentru indreptarea actului supus adoptarii.

In baza acestui fals intelectual savarsit de grupul infractional, OUG a fost comunicata spre publicare Monitorului Oficial si Senatului Romaniei, aceasta fiind publicata in MO nr.1059 din 31 decembrie 2019 producand efecte, de indata si anume, desfiintarea IRRD, intreruperea Contractelor de munca ale personalulul angajat al IRRD, intreruperea relatiilor contractuale si de colaborare cu alte institutii ai ONG-uri care sprijineau activitatea institutului.

Cu privire la infractiunea de abuz in serviciu, comisa de semnatarii Notei de Fundamentare ai OUG nr.91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, numitii Ludovic Orban, Antonel Tanase, Puiu Nicolae Fesan, Victoria Violeta Alexandru, Vasile-Florin Citu, rezulta fara niciun dubiu ca, de asemenea, a fost savarsita cu intentie directa si calificata in dauna, in principal a Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, a personalului contractual precum si a societatii romanesti in ansamblul ei.

Atat in Nota de Fundamentare cat si in preambulul proiectului OUG nr.91/2019, nu sunt prezentate elemente de fapt si de drept din care sa rezulte existenta unei situatii extraordinare care impun adoptarea unor solutii legislative pe calea unei ordonante de urgenta, precum si existenta unei situatii extraordinare care sa justifice desfiintarea institutiei, 'in lipsa unor argumente din care sa rezulte ca nu mai subzista ratiunea care a stat la baza infiintarii acesteia, existenta unei disfunctionalitati in desfasurarea activitatii unei institutii publice, impun eventual, adoptarea unor solutii in scopul eficientizarii functionarii acesteia' si nu desfiintarea unui organism legal bine constituit care functioneaza de peste 14 ani.

Vatamarea intereselor legitime ale drepturilor atat ale angajatilor cat si ale IRRD1989, reiese din desfacerea Contractelor de munca ale personalului si intreruperea raporturilor contractuale, comerciale ale IRRD1989 prin intrarea in vigoare 'de indata' care, 'de indata inseamna de indata', a OUG nr. 91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, prin publicare in MO nr.1059 din data de 31 decembrie 2019.

Grupul infractional organizat a actionat in mod defectuos cu intentie directa si calificata deoarece atat in Nota de Fundamentare cat si in preambulul OUG nr.91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, sunt utilizate fapte si intamplari nereale denaturate in mod tendentios pentru realizarea scopului propus, respectiv de desfiintare abuziva si ilegala a Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

Faptele Semnatarilor Notei de Fundamentare si ai OUG nr.91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989 respectiv Ludovic Orban, Antonel Tanase, Puiu Nicolae Fesan, Victoria Violeta Alexandru, Vasile-Florin Citu, intrunesc elementele constitutive ale infractiunii prevazute de art.367 alin.1 ai 5 CP, deoarece este format din 3 sau mai multe persoane, este structurat pe tip piramidal, constituit pentru o anumita perioada de timp si au actionat in mod coordonat pentru desfiintarea intr-o singura zi, a unei institutii publice de specialitate, autonoma, de interes national, cu personalitate juridica, infiintata de Parlamentul Romaniei si nesubordonata Guvernului”.

Comentarii

# Acest clovn numit PM, date 20 January 2020 21:12 +9

dupa ce aveam unul la Cotroceni , e ca rahatul care nu se lasa dus de apa ... Daca avea majoritate 99% PNL , asta nu-i capabil !!! Punct final . :-*

# Guvernul va infiinta "Institutul Loviturii de... Pedeapsa" ? date 20 January 2020 23:36 +1

De 30 de ani Guvernarea evita sa spuna public cetatenilor lor cat teren au retrocedat in total (care este suprafata totala de teren inscrisa in Tirlurile de Proprietate puse in ciculatie de Prefecti/Primari) in fiecare an/judet/localitate...Se instraineaza tara bucata cu bucata in vreme ce Armata are misiuni strategice pe meleaguri straine ? S-au retrocedat terenuri si s-a despagubit in exces si nimeni nu a chemat la raport Prefectii si Guvernul ? De aceea magistratii au salarii si pensii uriase... nu se ancheteaza ceea ce s-a retrocedat... se avanseaza ca procuror european tocmai pentru ca Europa apreciaza ca terenurile ajung in posesia strainilor si faptul ca nimeni nu a anchettat vreodata retrocedarile in exces semnalate in 2011 de Ministrul cu Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara aflata chiar in subordinea ministerului propriu ? Protocoale... sa nu se prinda unii pe altii !? Ce fel de grup de interese administreaza de fapt Romania dupa 1989?

# Zamolxes date 21 January 2020 00:07 0

AZI P.S.D. un AMARAT de partid !...

# escu date 21 January 2020 11:14 +2

Fals maestre, cred că Orban nu a guvernat încă în 2029, cum prezentați în prima parte „... Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 91/2029 la finele anului trecut.” Ordonanța în cauză, ca de altfel și alte măsuri luate de PNL vizează distrugerea a tot ce poartă marca PSD. PNL se comportă exact ca în anii 90, când proaspeții instalați la cârma ROMÂNIEI, au distrus tot: economie, relații internaționale, fabrici și uzine etc., numai că erau creația comuniștilor, de parcă nu era munca noastră, a românilor. Acum ne văităm că nu avem de unde aduce bani la buget, în schimb au apărut, ca ciupercile după ploaie, tot felul de „investitori strategici” care fac averi colosale pe seama noastră și a resurselor de care dispune ROMÂNIA.

# mitica date 21 January 2020 20:42 0

Un vechi proverb spune ca DUMNEZEU inainte sa-ti ia viata,iti ia mintile!

# mariusmioc date 25 January 2020 23:03 0

Dacă ordonanța pentru desființarea IRRD e infracțională, cum e ordonanța dată de Dăncilă, OUG 33/2019, care schimbă legea 556/2004 de funcționare a IRRD pentru a invalida numirile, perfect legale, făcute de Iohanis la conducerea IRRD? Legea 556/2004 spune că președintele României numește conducerea IRRD, la vremea aia președinte era Iliescu. Cînd, pe baza aceleiași legi, a încercat și Iohanis să numească cîteva persoane, în locul celor care muriseră între timp, conducerea IRRD a refuzat să recunoască numirile (ceea ce pute a abuz în serviciu; trebuiau să respecte legea chiar dacă numirile nu le plăceau, în lege scrie „președintele României”, nu „Ion Iliescu”). OUG 33/2019 nu acționează retroactiv, deci nu acoperă abuzul. Mergînd pe ideea că guvernul nu are drept să dea OUG pe tema IRRD, poate fi trasă la răspundere și Dăncilă. https://mariusmioc.wordpress.com/2020/01/01/guvernul-desfiinteaza-institutul-revolutiei-scurt-istoric-al-acestui-institut/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva