23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PONTA RAMANE AVOCAT - Baroul Bucuresti si-a insusit raportul intocmit de Consiliu in cazul cererii de excludere din avocatura a fostului premier Victor Ponta. Decanul Ion Dragne: „Concluziile raportului au fost ca ordinul care a atestat dobandirea calitatii de doctor in Drept a fost un ordin valabil la momentul la care noi am decis primirea in profesie”. Victor Ponta: „Imi pare rau ca o institutie respectabila si respectata, cum e Baroul, e folosita de doamna Macovei in dispute politice”

Scris de: A.P. | pdf | print

31 August 2016 14:58
Vizualizari: 27710

Consiliul Baroului Bucuresti s-a intrunit, miercuri 31 august 2016, pentru a relua dezbaterea pe marginea cererii europarlamentarei Monica Macovei de excludere din avocatura a lui Victor Ponta, ca efect al retragerii titlului de doctor in Drept in baza caruia fostul premier a fost admis, in 2005, in profesia de avocat. Intrucat fosta ministresa a Justitiei a lipsit de la sedinta, si in conditiile in care aceasta a anuntat ca tine mortis sa fie prezenta „pentru a argumenta juridic excluderea din profesie a lui Victor Ponta, al carui titlu de doctor in Drept a fost retras de ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice”, discutia a fost amanata pentru data de 6 septembrie 2016.

Intre timp, insa, Consiliul Baroului Bucuresti a redactat un raport referitor la doua probleme de drept pe care solicitarea Monicai Macovei le-ar ridica, document care a si fost aprobat si care pare a fi mai degraba favorabil ramanerii in profesie a lui Victor Ponta. Cel putin asta reiese din declaratia facuta de avocatul Ion Dragne (foto), decanul Baroului Bucuresti. Iata ce le-a spus jurnalistilor decanul Ion Dragne, imediat dupa sedinta Consiliului Baroului Bucuresti:


Consiliul Baroului Bucuresti a fost de acord (n.r. - asupra solicitarii Monicai Macovei de a fi prezenta pentru a-si sustine punctul de vedere), ca atare, vom relua dezbaterile pe 6 septembrie 2016, la o ora pe care o vom stabili ulterior. De asemenea, colectivul de consilieri care a fost desemnat de Consiliul Baroului Bucuresti sa intocmeasca un raport cu privire la problemele de drept ridicate de aceasta cerere a depus un raport pe care Consiliul Baroului si l-a insusit, l-a aprobat. Si, totodata, asa cum ati vazut, a fost invitat si s-a prezentat domnul avocat Victor Ponta, care si-a sustinut pozitia in aparare si a raspuns la intrebarile membrilor Consiliului. (...)

Prima problema e de a vedea daca retragerea titlului de doctor are efect retroactiv sau numai pentru viitor, si a doua problema, daca decizia de primire in profesie si-a produs efectele juridice sau nu. In cazul in care un act administrativ isi produce efectele si intra in circuitul civil, exista un text in legea contenciosului administrativ care nu permite autoritatii sa revoce oricand un act administrativ. Ca sa va dau un exemplu simplu, in masura in care o primarie emite o autorizatie cu bune sau rele, iar dupa construirea imobilului conform autorizatiei, se constata ca ea a fost nelegala, se pune intrebarea daca primaria poate sa mai revoce autorizatia si sa desfiinteze constructia, sau daca, dimpotriva, trebuie sa se adreseze instantei. Aceasta este o problema principiala, deci acum nu ma refer la detaliile spetei.

Concluziile raportului au fost ca ordinul care a atestat primirea domnului avocat Victor Ponta, dobandirea calitatii de doctor in Drept, a fost un ordin valabil la momentul la care noi am decis primirea in profesie, ca decizia de primire in profesie este o decizie legala fiindca am avut in vedere un act valabil, ca ordinul de revocare trebuie sa fie analizat din perspectiva pe care v-am spus-o - daca este cu caracter retroactiv sau nu – si ca decizia de primire in profesie poate fi revocata sau nu dupa cum si-a produs sau nu efectele”.

Ponta: „Nu discut politica in fata Baroului Bucuresti”

In ceea ce-l piveste pe Victor Ponta, acesta le-a spus ziaristilor, la sosirea la Baroul Bucuresti, ca regreta ca o institutie intr-atat de respectabila si de respectata precum Baroul Bucuresti este tarata de Monica Macovei in dispute politice: „Imi pare rau ca o institutie respectabila si respectata, cum e Baroul, e folosita de doamna Macovei in dispute politice”. Fostul premier a reluat ideea un sfert de ora mai tarziu, dupa sedinta Consiliului: „In cadrul Consiliului sunt oameni care cunosc prevederile legale, erau cu textele in fata, nu era nevoie sa ii conving eu sau sa vorbesc eu prea mult, si cred ca din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare. In rest, inca o data, regret ca institutii ce nu au legatura cu politica sunt folosite de doamna Macovei ca sa mai dati voi stiri... Alte argumente in fata Baroului decat legea nu pot fi aduse. In fata conducatorilor Baroului se aduc argumente legale si argumentele legale sunt clare si evidente pentru specialistii in Drept. Nu discut politica in fata Baroului Bucuresti”.

Macovei a lipsit motivat: „Vreau sa ma duc la Baroul Bucuresti pentru a argumenta juridic excluderea din profesie a lui Victor Ponta”

Pe de alta parte, Monica Macovei a absentat de la sedinta Baroului Bucuresti. Europarlamentara M10 a anuntat inca de acum o saptamana, pe Facebook, ca nu poate veni, intrucat ar insemna sa lipseasca de la sedinta de votare a bugetului UE pe 2017: „Prezenta mea la sedinta LIBE din 31 august este obligatorie si, de aceea, am anuntat Baroul Bucuresti ca nu pot participa la sedinta de miercuri, 31 august, si am cerut o reprogramare pentru luni, 5 septembrie 2016. Necesitatea prezentei mele la votarea bugetului UE pe 2017 este confirmata de presedintele LIBE, Claude Moraes (Grupul politic al Socialistilor si Democratilor). Vreau sa ma duc la Baroul Bucuresti pentru a argumenta juridic excluderea din profesie a lui Victor Ponta, al carui titlu de doctor in Drept a fost retras de ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Nu ma intereseaza personajul Ponta, ci respectarea legii”.

Macovei: „Cer, din nou, Baroului Bucuresti sa il excluda de urgenta pe Victor Ponta”

La inceputul lunii august 2016, in urma verdictului de plagiat pus de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) si a deciziei Ministerului Educatiei de a-i retrage lui Victor Ponta titlul de doctor in Drept in baza caruia acesta a fost primit in profesia de avocat, Monica Macovei i-a cerut decanului Baroului Bucuresti, Ion Dragne, sa il excluda din avocatura de urgenta pe fostul premier. Macovei mai solicitase acest lucru, fara succes, si la inceputul anului 2015, atunci cand Ponta a renuntat de buna voie la titlul de doctor in Drept.

Victor Ponta a intrat in avocatura in 2005, in baza unei legi care nu mai este in vigoare din 2011, si de sase ani nu mai profeseaza, intrucat s-a suspendat din Baroul Bucuresti. Fostul premier a anuntat ca va contesta decizia Ministerului Educatiei de retragere a titlului de doctor in Drept, in 30 de zile de la comunicare.

Reluam in continuare postarea Monicai Macovei, prin care europarlamentara a cerut, pe Facebook, excluderea de urgenta din avocatura a lui Victor Ponta:

Cer, din nou, Baroului Bucuresti sa il excluda de urgenta pe Victor Ponta. Ponta nu mai poate fi avocat, pentru ca a intrat in avocatura doar pentru ca avea diploma de doctor in drept, fara sa dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, asa incat nu mai poate ramane nicio o clipa in Baroul Bucuresti.

'In atentia: Baroului Bucuresti

Domnului av. Ion Dragne, Decanul Baroului Bucuresti

Domnule Decan,

Va solicit excluderea imediata din Baroul Bucuresti a domnului Victor Viorel Ponta, intrucat acesta a dobandit calitatea de avocat fara examen, ca titular al diplomei de 'doctor in drept'. Titlul de doctor i-a fost retras de Ministrul Educatiei, pe baza deciziei definitive ca lucrarea a fost plagiata, astfel incat dl Ponta nu mai indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat.

Potrivit informatiilor furnizate chiar de Baroul Bucuresti, 'primirea in profesie a domnului avocat Ponta Victor Viorel s-a realizat in baza dispozitiilor articolului 16, aliniatul 2 litera a) din Legea numarul 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, modificata prin Legea numarul 255/2004, in vigoare la data solutionarii cererii de primire' (Romania Libera). Art. 16, aliniatul 2 litera a) din Legea profesiei de avocat prevede ca '(2) la cerere, poate fi primit in profesie, cu scutire de examen: a) titularul diplomei de doctor in drept'.

Va reamintesc ca, in ianuarie 2015, am mai solicitat in scris Baroului Bucuresti, excluderea domnului Victor Ponta din profesie dupa ce acesta a notificat, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universitatii Bucuresti de 'renuntarea la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti', insa Baroul Bucuresti nu a luat o decizie in acest sens, anuntand ca asteapta ca Universitatea Bucuresti sa accepte sau nu 'renuntarea' la titlul de doctor in drept.

Consider ca situatia era clara si in ianuarie 2015, cand am solicitat in scris excluderea din Baroul Bucuresti a dlui Ponta, intrucat decizia unilaterala de a renunta la titlul de doctor in drept anula, pe cale de consecinta, si Decizia nr. 644 din 07.01.2005, de primire in profesia de avocat cu scutire de examen pe baza diplomei de doctor in drept.

Acum, pe baza deciziei definitive de retragere a titlului de doctor in drept, prin Ordin al Ministrului Educatiei, si a Legii pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, va solicit sa il excludeti imediat pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul Bucuresti pentru a respecta legea.

Cu consideratie, 2 august 2016

Monica Luisa Macovei,

Deputat in Parlamentul European”.

Comentarii

# cetateanul nedumerit date 31 August 2016 16:32 +5

,, Daca-i ordin cu placere" Primul ordin a fost valabil, cu urmatorul n-avem ce face! Se executa, intocmai si la timp! Si cu asta ..... BASTA. Restul sunt discutii ..... despre drept..... legalitate in care noi nu ne ,,bagam". Hasta la vista, M10!?

# GOGU date 1 September 2016 12:31 +2

Partidul Monicăi Macovei, intitulat M10, pare să se destrame înainte de a prinde contur, comentează într-o analiză Deutsche Welle, care remarcă faptul că eșecul acestei formațiuni era unul previzibil având în vedere că a pornit la drum fără niciun program, afişând doar câteva principii generoase.

# BULĂ date 31 August 2016 16:52 +14

Vai, ce dezamăgită e 1/4docta MACOVEI :-*

# CINE VORBESTE date 1 September 2016 11:03 -2

Euroflașneta face paradă de 1/4docția sa: "România este singura ţară care pune probleme politice, ţări ca Turcia (???!!!), Grecia pun probleme economice, România nu pune probleme economice, ci politice", 11 aug. 2012; l-a dat în judecată pe CI "pentru repetatele acuzaţii mincinoase, denigratoare şi defăimătoare", conform cărora ea ar fi fost anchetată de o "Comisie de etică" a PE, 15 ian. 2013; "Știți că eu sunt determinata si hotarata.", 20 iulie 2014

# Moni, meșteră la fals intelectual date 1 September 2016 11:21 -2

Potrivit notei de control prezentate de jurnaliştii de la Jurnalul Naţional, invitaţiile au fost făcute în data de 10 ianuarie 2005, ora 13.47. Oferta făcută de Freedom House a fost înregistrată însă la minister cu aproape patru ore înainte. Potrivit actului de control, nereguli s-au observat şi în oferta făcută de Freedom House pentru achiziţionarea proiectului de audit. CV-urile experţilor care urmau să preia proiectul nu erau complete. Fostul ministru Tudor Chiuariu a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, acuzând mai mulţi angajaţi ai ministerului şi ai Freedom House pentru uz de fals. Liderul Freedom House România, Cristina Guseth, susţine însă că documentele la care se face referire în nota de control a ministerului sunt falsuri. In final,cum era de asteptat: NUP!

# 4PEDU D FINU OANEI date 1 September 2016 11:24 -8

"Adevarul e insa ca noi nu meritam persoane precum Monica Macovei. Adevarul e ca poporul roman se zbate intr-o mediocritate cronica deja care nu mai cunoaste limita."

# PRIORITIZAREA, BAT-O VINA date 1 September 2016 11:41 +1

Pus la FEZANDAT - raportul Corpului de control al premierului (Monica Macovei impreuna cu fostii ministri din guvernarea PDL Gheorghe Dobre si Sebastian Vladescu, a prejudiciat statul cu 40 milioane euro in afacerea Bechtel: “Modul in care au actionat persoanele care au semnat Nota de fundamentare a reprezentat un artificiu utilizat cu scopul de a justifica sustinerea pastrarii de catre Bechtel a sumei de 40.000.000 EURO”) ? ? ? Prin semnarea notei de fundamentare care a stat la baza emiterii HG nr. 224/2006 s-a sustinut “pastrarea de catre Bechtel a sumei de 40 de milioane de EURO deja incasate cu titlu de avans si reclasificarea lor cu titlu de cheltuieli de mobilizare”.Sustinerea “pastrarii” sumei de 40.000.000 EUR de catre Bechtel International Inc., s-a realizat cu incalcarea dispozitiilor legale.

# Asta da prioritate date 1 September 2016 12:21 0

Marko Attila e dat în urmărire internaţională prin Interpol după ce a fost arestat preventiv în lipsă la solicitarea DNA (prejudiciu creat statului 1,13 milioane de lei). Dreptu-i că paguba nu se compară cu cea produsă de ex-ministresa. Prioritizarea s-o fi datorînd opiniei lui despre libidoul tov-ei Macovei? http://jurnalul.ro/stiri/observator/monica-macovei-e-frigida-are-orgasm-doar-cand-vede-oameni-dupa-gratii-644029.html

# mi-am dat demisia pentru ca ma jucasem destul date 1 September 2016 11:13 +5

CEL MAI PUTUROS PROCUROR (198 dosare NEREZOLVATE la PARCHETUL GENERAL cu vechime de 60-1030 zile) dă cu flit ROMÂNIEI: ”Nu am primit nici o sanctiune pentru ca fusesem invitata, si am plecat la o bursa Eisenhower, in SUA. Cand m-am intors, mi-am dat demisia pentru ca ma jucasem destul. Voiam sa lucrez serios in domeniul drepturilor omului“, a declarat Monica Macovei. http://www.presadeinvestigatii.ro/2006/10/

# logica Luisei: timpul viitorul trecut date 1 September 2016 11:35 0

Macovei: „Toți fură” - cică zice din 2005. Avea tutuși așteptări de la PDL :P :P :P . "Am văzut asta şi la PSD, PNL, şi la UDMR şi la PDL. Dar nu mă încântă să spun că asta face şi PNL şi PSD, că eu de la PSD nu am nicio aşteptare. Aşteptarea mea a fost de la PDL. De asta pentru mine e foarte grav ceea ce se întâmplă cu PDL. Constat că procedează absolut la fel ca toţi ceilalţi", a precizat europarlamentarul. Întrebată de moderator dacă îi spune aceste lucruri şi premierului Emil Boc, Monica Macovei a răspuns: "Dar nu vă închipuiţi că domnul Boc nu ştie”, B1 TV, 24 mai 2010

# 1/4docta Macovei la mare cautare date 1 September 2016 11:49 0

Macovei: Am fost întrebată dacă aş accepta să devin ministru al Justiţiei în Bulgaria şi am spus "Da", dar nimeni n-a venit să mă caute. Mediafax

# ex-ministresa a acoperit coruptia date 1 September 2016 12:06 +1

A demis procurorii DIICOT care instrumentaseră dosarele secretizate „ALRO şi privatizările strategice”, „Răpirea din Irak”, „Armamentul”, „Fuga lui Omar” etc., în frunte cu procurorii Doru Ioan Cristescu, Ciprian Nastasiu sau Angela Ciurea. http://www.cotidianul.ro/poate-ati-uitat-cine-este-monica-macovei-242828/

# Vladi Mârrr...!!! date 31 August 2016 17:10 +14

Am aflat pe scurse ca adevaratul motiv datorita caruia distinsa aiureaparlamentara romaneasca Monica Macovei nu a participat la aceasta sedinta, ar fi fost amenajarea necorespunzatoare a ******-ului de unde trebuia sa-si tina expozeul,  locas mult inferior calitativ celui de la etajul garajului de unde si-a aratat nobilele ei amigdale, cu ocazia infrangerii vointei a 7,4 milioane dintre compatriotii a caror interese le torpileaza in scopuri cel putin dubioase.

# paiu și bîrna date 1 September 2016 11:18 0

M. L. Macovei a ajuns in 1993 procuror la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie fara a indeplini conditiile legale ( dar cu sustinerea influentei retele de criminalitate organizata avandu-o ca exponenti pe Dumitru Iliescu si Catalin Voicu). Parchetul General a plătit-o 3 an de zile pentru a cloci AOCIATIA ACCEPT. Ștergînd-o de la slujbă, își informa șefii prin bilețele, scriid probabil SEDINȚĂ TERAPIE MISA. AM ZBURAT. PUPICI. Și în timpul controlului a întîrziat 2 ore - greţuri matinale? fu la utrenie? cufureală acută?

# anchetator ceaușist = fotomodel date 1 September 2016 11:55 0

Vă înșelați! Luisa e fotomodel - a apărut în revista de modă Harper's Bazaar în rol de "femeie puternică". Materialul care însoţeşte fotografiile prezintă pe larg "realizările" Monicăi Macovei, acest om politic considerat de mult timp trompeta lui Traian Băsescu. Harper’s Bazaar se prezintă drept cel mai renumit arbitru al modei, luxului şi bunului gust din lume. Ideea în sine a celor de la Harper's Bazaar s-o fi vrut bună, însă oricât s-ar strădui Monica acum să pară “mai curată, mai uscată”, nu merge. Ideea de a fi virtuoşi nu i-a atras pe pedelişti atunci când se aflau la guvernare, darămite acum. În timp, Macovei şi-a asociat numele cu câteva partiduleţe aflate în moarte cerebrală şi funcţionează doar pe principiul “spune-mi pe cine bălăcăreşti ca să-ţi spun cine eşti!”.

# fotomodelu modest date 1 September 2016 12:18 -2

„Pe atunci era mai tânără dar, culmea, avea aceeaşi freză”. O părere devenită anonimă după ce tov-a Macovei a reușit să se șteargă articolul respectiv... http://www.evz.ro/a-facut-dreptul-constitutional-cu-monica-macovei-iata-ce-spune-acum-despre-politiciana.html

# Luisa a stîrpit corupția în UE date 1 September 2016 11:58 -1

"Am fost la 9 seara la a treia bancă la stânga și au venit doi oameni, soț și soție, care lucrau într-o instituție europeană. Am stat pe bancă vreo jumătate de oră, m-au luat la ei acasă să dorm și mi-au dat documente și informații, și apoi a doua zi m-am întors.", 1 sept. 2013

# MLM o transsexualizează pe cea soție date 1 September 2016 12:15 -1

"Am mers și am ajuns pe o bancă. Trebuia să stau pe a treia bancă. Au trecut 2 minute, iar alături de mine s-au așezat 2 bărbați. M-au dus la ei acasă, iar acolo mi-au înșirat pe masă zeci de contracte. A doua zi l-am demis pe directorul respectivei instituții”, a declarat Macovei, la Look Tv, 9 mai 2014. Deci cei 2 oameni, soț și soție deveniră 2 bărbați - QED - parșiva ROZA SCLEROZA atacă pe bietul samurai fragil :P

# Camp tactic date 31 August 2016 17:41 +5

@M10 - de studiat - efectele actelor administrative individuale - conditii de revocare - nulitatea actelor administrative - despre barou si despre organizarea profesiei de avocat........ Pana atunci nu te mai lasa sedusa si abandonata de taxistii astia rai, care toarna tot la militie!!!!

# Legea 3 din 1948 date 31 August 2016 17:55 -8

Daca asa zisul barou cutumiar a fost spalat si declarat legal prin niste masinarii politice de-a dreptul ridicole, de ce asa zisul fost procuror comunist ponta, nu ar fi in continuare acceptat de noul decan, care nu e altceva decat aceeasi marie, dar cu o alta palarie. Palaria hocus pocus. Jenant, Romania!

# Camp tactic date 31 August 2016 19:06 0

@Legea 3 din 1948 Acum esti expert in drept administrativ?

# camp vizual date 31 August 2016 20:48 +3

Asta e expert in tot si in toate,inclusiv in avocatura fara drept. Ce sa faci,daca nu e in stare sa dea un examen serios,merge pe ideea cu strugurii acri.

# nu s-a rușinat să se folosească de un partid corupt date 1 September 2016 11:27 -1

După ce se văzu cu sacii în căruță = al doilea mandat la PE, Macovei a precizat că ancheta DNA arată românilor "fața hâdă a clasei politice și că această corupție este transpartinică". Dar nu s-a rușinat să se folosească de un partid corupt să parvină!!! De era EA așa cinstită trebuia să nici nu se înscrie în PDL...

# thank you date 1 September 2016 12:24 0

În loc de mersi pentru cele 2 mandate la PE, MLM își ia la revedere dînd cu copita: „Ceea ce se întâmplă azi în PDL este greşit şi, din acest motiv, am decis să demisionez. Se fac tot felul de înţelegeri de la o zi la alta, ne-am trezit cu un candidat care nu este al PDL, care nu ştim unde vrea să ducă România". http://www.dcnews.ro/monica-macovei-a-demisionat-din-pdl_452572.html#sthash.zcEBaIwa.dpuf

# jiko date 31 August 2016 23:18 +12

Ponta avea 18 ani la revolutie. Procuror comunist si care a intrat in barou fara examen este Macovei. Du-te si fa nani

# Cine dadea mandate in alb? date 1 September 2016 11:44 0

Mandatul in alb a fost emis, conform stampilei, de Procuratura Sectorului 1. Or, 1984, anul de cand dateaza documentul, este anul in care Monica Macovei s-a transferat de la Procuratura Giurgiu la Procuratura Sectorului 1. Surse judiciare sustin ca pe vremea aceea era foarte greu sa obtii un transfer in Capitala. Monica Macovei nu numai ca a reusit, sustin aceleasi surse, dar ca procuror la Sectorul 1 i s-au repartizat obiective strategice ale Securitatii (Aeroportul Otopeni, Gara de Nord), desi nu avea o cariera in spate care sa o recomande. Sursele citate mai spun ca pentru a veni procuror la Sectorul 1 era nevoie de avizul Securitatii si presupunea intalniri cu ofiterii acesteia. Aceeasi Securitate era cea care se folosea de mandatele de perchezitie si de arestare in alb pentru a acoperi unele activitati ilegale. http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2006-09-27/acuzatii-pc-monica-macovei-politie-politica.html#ixzz38eRbRVtt

# DODI date 1 September 2016 11:00 -1

Se vede că dacă nu ai fracturi de logică îți lipsesc cunoștințele de istorie. Procuror comunist a fost macovei, ponta fiind la grădiniță la data respectivă. Mai săpați, dragi securiști. Nu toți sunt inculți ca și voi.

# Einstein al Parchetului date 1 September 2016 11:47 0

La 13 aprilie 1984, deşi nu-şi încheiase stagiatura la Giurgiu, Monica Macovei e detaşată ca procuroare la Sectorul 1 din Bucureşti. Motivul? O cerere pe motive de sănătate. Nu e nevoie nici măcar de Raportul Tismăneanu ca să ştii că era practic imposibil pentru un absolvent să ajungă în Bucureşti pe parcursul stagiaturii. Cu atât mai mult e valabil acest lucru pentru un procuror, şi un procuror care nu renunţă la profesie pentru a veni în Bucureşti. Dimpotrivă, judecând după importanţa Sectorului 1 în activitatea de contracarare prin Procuratură a "acţiunilor contrarevoluţionare", Monica Macovei e promovată, după doar doi ani de stagiatură, într-un post de mare răspundere în regimul Ceauşescu. Din două una: Sau Monica Macovei era un fel de Albert Einstein al Parchetului şi, atunci, organele s-au văzut obligate s-o promoveze indiferent de profilul ei politico-ideologic.

# autocritică date 1 September 2016 12:08 0

”M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela". Ceva asemănare ar fi, ea e neagră în cerul gurii!!!

# vrăbiuța 2MAC mălai... vizează date 1 September 2016 12:29 -1

Poate nu știți! "Postul vizat? Președinte al Comisiei Europene, succesoarea lui Juncker." http://www.catavencii.ro/de-ce-candideaza-monica-macovei/

# pecerista MACOVEI date 1 September 2016 12:34 -1

A trădat alianța cu SUA refuzînd anularea cazierului luptătorului anti-comunist Ogoranu. Acesta a condus 7 ani Grupul Carpatin Făgărășan, avînd un parteneriat militar cu NATO în anii 1951-1954. Pentru lupta sa a fost condamnat de instanțele comuniste în contumacie la zeci de ani închisoare și, la urmă, de două ori la moarte. Prins în 1976, a fost salvat de la execuție la intervenția directă a președintelui american, Nixon.

# Adevărul date 31 August 2016 18:13 -16

Trebe exclus și cine la primit în barou care nu a verificat documentele depuse, sau numai numele contează ?

# anghel date 31 August 2016 18:38 +6

Hai ,sictir,ca puti a bassss!

# Nitu Dan date 31 August 2016 19:23 +5

După rămânerea definitiva a deciziei de retragere a titlului de doctor în drept, e o chestiune de morala care se poate rezolva si printr-o decizie a d-lui Ponta de retragere definitiva din profesie! În drept, consider ca nu sunt întrunite condițiile legale pentru excludere! Este importanta și motivatia pentru care instanta ar păstra retragerea titlului de doctor, eventual! P.s. Parca exista și o decizie a unui alt for academic în sensul inexistentei plagiatului! Militez pentru o decizie în afara luptelor politice, ceea ce e esențial pentru profesia de avocat!

# George date 1 September 2016 01:19 +1

Care sint sanctiunile prevazute pentru actul administrativ ? Mai poate fi revocat actul administrativ intrat in circuitul civil si-a produs efecte juridice ? Bibliografie : " http://www.rasfoiesc.com/legal/administratie/Anularea-si-inexistenta-actelo63.php ". N-am gasit nicaieri sanctiunea juridica de " retragere " a unui act administrativ iar de revocat nu poate fi vorba avind in vedere ca a produs efecte juridice.Asa ca titlu domnului Ponta este inexist din punct de vedere juridic oricite formule de complezenta s-ar folosi.

# manifest date 31 August 2016 20:55 +7

De ce oare Ponta nu cere și el actele de înființare ale Baroului București? Aşteaptă să le cer eu în instanţă la termenul la care se soluţionează contestaţie împotriva deciziei de retragere a titlului de doctor, că sigur intervin că doar nu o să mă trezesc peste zece ani că nu e bună diploma de bac că am copiat. Dacă unii judecători nu îşi recunosc hotărârile judecătoreşti ce să vorbim în România de titlurile de doctor?

# poarta stranutului date 1 September 2016 11:45 0

Ce va mai flatulati pe voi, bai romanilor, de sariti sa.l gustati pe ponta pe dupa urechi, un fost procuror comunist, a caror documente de masterat in Catania pe dreapta sau la Oxford cum intri in piata mare, nu s-au gasit nici pana in zilele nostre. Comportament tipic comunist...dar voi sunteti in alt film, cu totul. Ce sa mai zic despre mocirla cu doctoratul lui si al celor multi ca el....asta...cum ii zice....opreacoloanaoficiala, si cati or mai fi. Necazul e NU cum au ajuns ei doctori, ci cum voi, comentatorii amatori de dulciuri rancede, protejati un sistem infect, plin de cumetri si de clanuri psihopate sa pastreze controlul asupra mecanismelor cheie de infaptuire a justitiei, cu csm in frunte. Deci,,,ponta trebuie sa fie exclus pentru ca asa este legal, dragne trebuie sa-si dea demisia pentru ca asa este normal. Iar baroul cutumiar NU este legal infiintat, oricat de mult ati incuraja voi mizeriile si manevrele politice protectioniste.

# Rafael date 31 August 2016 22:57 +12

Pana prin 2009, cei care au avut 8 ani vechime in functii juridice sau asimilate acestora puteau intra in avocatura fara examen. Asa au intrat in avocatura numerosi politisti, procurori si judecatori. Chiar daca facem abstractie de doctoratul lui Ponta, el putea intra in barou datorita functiilor pe care le-a avut si care se asimilau celor juridice. Madam Macovei a dat examen cand a intrat in avocatutra sau i s-a asimilat vechimea ca procuror, inclusiv perioada de procuror COMUNIST?

# livia date 1 September 2016 07:42 0

Monica va mai trage o dusca de ****** de la Guru si ii va trece supararea.

# fuziune cu energiile subtile binefăcătoare din Univers date 1 September 2016 12:00 -2

... spre deosebire de ex-premier, ea este „mai puternică decât un bărbat"! E efectul benefic al terapiilor MISA asupra celui samurai fragil care a scăpat de problemele de sănătate din mileniul trecut absorbind cu multă conștiinciozitate bazaconiile lui Grig: „Starea constantă şi încrezătoare de răbdare divină nesfârşită“, „O translaţie în Tărâmul spiritual al fiinţelor divine zeieşti (Svarga Loka)“, „Starea superioară de autoritate spirituală, ce se naşte din iubire nemărginită“, „Starea de comuniune profundă cu energia subtilă a Rostirii Dumnezeieşti Creatoare (Logosul Suprem)“, „forţele benefice sublime ale Universului“, „Saturarea fiinţei noastre lăuntrice prin gînduri pozitive pentru a facilita starea permanent de fuziune cu energiile subtile binefăcătoare din Univers“!!! Haios că Aurolacsson se plîngea pe net că are o usturime de la ultima fuziune și era interesat de un leac naturist...

# Grig e o victimă date 1 September 2016 12:12 -2

Heimerson compara fuga de raspundere in fata legii a urmaritului international Gregorian Bivolaru, cu patimile lui Cristos. Heimerson nu aminteste insa nimic despre faptul ca "Guru" Bivolaru prescria - potrivit rechizitoriului pus la dispozitia presei de Parchetul General - "vibratoare cu schimbator de viteze pentru adeptele yoga nevrotice si fara chemare divina". http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/15291/Aventura-lui-Gregorian-Bivolaru-e-comparata-cu-patimile-lui-Iisus.html

# CSM o dă în gît pe protectoarea lui Grig date 1 September 2016 12:03 -1

Grig a profitat din plin de protecția Luisei, aceasta pierzîndu-și într-atît capul că a interzis accesul inspectorilor CSM care verificau cazul Bivolaru la acte necesare în cercetare si a solicitat ca ancheta acestora sa fie canalizată pe anumite direcții!!! CSM a discutat raportul privind cazul Gregorian Bivolaru. Inspectorii procurori au concluzionat ca, in acest dosar, nu au existat ingerinte politice si procurorii nu au facut abuzuri asupra Bivolaru si nici asupra membrilor MISA. Bivolaru nu a fost arestat la comanda iar perchezitiile la membrii MISA au fost legale, arata raportul consistent, de 100 de pagini, care precizeaza ca instanta suedeza nu a avut de la ministerul roman al Justitiei toate documentele lui Bivolaru. HotNews.roJoi, 23 februarie 2006, 0:00

# Xxl date 1 September 2016 08:34 +2

Sa ne spuna Macovei daca "pupatul unui fund basist" , care este opera ei de referinta, este original sau plagiat?

# Bubu date 1 September 2016 11:19 +1

Daca il dadea afara, il inscria Bota :lol: :D :P

# Lubenel Coțăescu date 1 September 2016 20:53 +2

Le-ar fi dat Bota niste lectii de drept, multor politruci de pe-aici si de peste tot, care habar n-au sa citeasca o lege, daramite s-o mai si inteleaga. De aceea a fost eliminat de rahatul de sistem plin de cumetri, doctori si mai ales psiho-pato-terapueti. Auzi...indrumator stiintific al lui Ponta, mareleeeee, inegalabilul, puscariasul Adriaaaan Nastase, Tamara 6 case. Un Furazolidon, va rog <img src=ops:' /> :-x

# avocat traditional date 1 September 2016 23:13 -1

Esti de-a dreptul comic,mai Lubenel lege 3.Umorul tau e mai ceva ca al lui Godina.Diferenta este ca politistul lucreaza legal in timp ce tu ai oaresice necazuri judiciare prin Dulcea Bucovina. :D :P :D

# Ciripoi date 2 September 2016 07:45 +1

Draga Baroule , te rog frumos , cand o s-o chemi pe Ana Pauker pt. explicatii , sa insisti sa nu vina bauta !

# SOLUTIA AMORALA date 5 September 2016 17:48 0

CE SĂ MAI ZICĂ ȘI BAROUL BUCUREȘTI ...??? DOMNU PONTA NEA-ȚI TRAS-O URÂT CU PLAGIATUL,... DAR PE DV. NU VĂ DĂM AFARĂ DIN AVOCATURĂ .. PENTRU CĂ -NE- A PLĂCUT MULT.. :-) ESTE DREPT CĂ NE-AM CAM FĂCUT DE RÂS PENTRU CĂ NOI AM RESPINS CÂTEVA SUTE (SPRE MIE) DE DOCTORI CARE DOREAU SĂ INTRE FĂRĂ EXAMEN .. :-)

# SOLUTIA AMORALA date 5 September 2016 18:54 0

CE SĂ MAI ZICĂ ȘI BAROUL BUCUREȘTI ...??? DOMNU PONTA NEA-ȚI TRAS-O URÂT CU PLAGIATUL,... DAR PE DV. NU VĂ DĂM AFARĂ DIN AVOCATURĂ .. PENTRU CĂ -NE- A PLĂCUT MULT.. :-) ESTE DREPT CĂ NE-AM CAM FĂCUT DE RÂS PENTRU CĂ NOI AM RESPINS CÂTEVA SUTE (SPRE MIE) DE DOCTORI CARE DOREAU SĂ INTRE FĂRĂ EXAMEN .. :-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva