4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PORUNCA SASULUI – Klaus Iohannis le-a ordonat judecatorilor: „Misiunea justitiei de a se asigura ca restrangerea temporara a unor drepturi si libertati e justificata si vizeaza doar protejarea sanatatii cetatenilor devine cat se poate de importanta... Raspunsul prompt si profesionist al sistemului judiciar in a restabili pacea sociala e esential”. Sa le ceara oare Iohannis magistratilor sa legitimeze deciziile abuzive ale autoritatilor? (Video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

7 decembrie 2021 14:46
Vizualizari: 8993

Presedintele Klaus Iohannis (foto dreapta) a dat un mesaj extrem de interpretabil marti, 7 noiembrie 2021, in discursul tinut la bilantul anual al Consiliului Superior al Magistraturii. Ocazie cu care Iohannis le-a transmis un ordin judecatorilor.Concret, presedintele le-a amintit magistratilor ca au o misiune extrem de importanta in a decide ca restrangerea drepturilor si libertatilor la care sunt supusi romanii este justificata si vizeaza doar protejarea sanatatii cetatenilor. Si ca in acest fel judecatorii pot restabili pacea sociala. 

Asa cum precizam mai devreme, mesajul lui Klaus Iohannis este extrem de intrerpretabil. Tocmai de aceea ne intrebam: sa fie oare porunca presedintelui in sensul ca judecatorii sa legitimeze si sa acopere toate deciziile abuzive ale autoritatilor luate in pandemie sau, dimpotriva, Klaus Iohannis le-a cerut magistratilor sa aiba grija ca restrangerea drepturilor si libertatilor sa nu fie una abuziva?

In rest, Klaus Iohannis a scrasnit impotriva Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (una dintre eternele lui obsesii), sustinand ca SIIJ genereaza „anomalii”. In incheiere, primul om in stat l-a mangaiat pe crestet pe judecatorul Bogdan Mateescu (foto stanga) pentru mandatul acestuia de presedinte al CSM.


Iata intregul discurs al presedintelui Klaus Iohannis:

 


Domnule Presedinte,

Domnule Vicepresedinte,

Doamna Presedinte al Inaltei Curti,

Domnule Ministru al Justitiei,

Doamna Procuror General,

Onorati membri ai Consiliului Superior al Magistraturii,

Este deja o traditie sa particip la prezentarea Raportului anual de activitate al CSM.

Provocarile fara precedent, generate de criza sanitara cu care s-a confruntat intreaga societate in ultimii doi ani, sunt prezente si astazi.

Marile sisteme publice, precum sistemul de sanatate, de educatie sau sistemul judiciar, au fost nevoite sa dezvolte o capacitate mai mare de adaptare la neprevazut, pentru a-si continua activitatea in serviciul publicului la standarde cat mai ridicate.

Nu putem controla durata acestei pandemii, insa sta in puterea noastra sa-i diminuam efectele negative asupra existentei noastre si a celor din jur.

In situatii de criza, statele sunt nevoite sa ia masuri imediate pentru a proteja interesul general, viata si sanatatea cetatenilor, masuri care implica uneori restrangerea exercitiului unor drepturi si libertati fundamentale, in conditiile stabilite de Constitutie si de obligatiile internationale ale Romaniei.

In acest context, misiunea justitiei de a se asigura ca restrangerea temporara a unor drepturi si libertati este justificata si vizeaza doar protejarea sanatatii cetatenilor devine cat se poate de importanta.

Justitia consolideaza increderea in stat si reaminteste fiecarui cetatean ca nimeni nu este mai presus de lege. De aceea, intr-o perioada in care societatea este mai polarizata decat in alti ani, raspunsul prompt si profesionist al sistemului judiciar in a restabili pacea sociala este esential.

In acelasi timp, in ciuda tuturor lucrurilor negative, pandemia a avut si cateva efecte pozitive, iar accelerarea digitalizarii este unul dintre ele. Aceste progrese trebuie sa fie pastrate la toate nivelurile atunci cand lucrurile vor reveni la normal, pentru ca inseamna timp castigat pentru justitiabili, pentru profesiile din domeniul juridic si mai mult respect pentru fiecare participant la actul de justitie.

Doamnelor si domnilor,

Asteptarile romanilor de a avea un sistem de justitie modern, independent si functional sunt la fel de actuale si legitime.

Pandemia si schimbarile din mediul politic autohton au franat reformele demarate in anii trecuti, insa acestea nu mai pot intarzia.

Romania are nevoie de un cadru legislativ stabil si coerent, procesul de revizuire a legilor justitiei trebuie sa fie finalizat, iar anomalii precum cele generate de Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, inlaturate.

Fac un apel astazi, in fata plenului CSM, sa folositi intreaga dumneavoastra experienta pentru ca Romania sa faca pasi concreti in aceasta directie.

Consiliul Superior al Magistraturii, prin rolul sau constitutional, este un vector esential in procesul de reformare a sistemului judiciar.

De aceea, o atitudine proactiva, un dialog permanent si onest cu autoritatile implicate, cu profesionistii din sistemul judiciar, cu asociatiile profesionale si o participare constanta a CSM la gasirea celor mai bune solutii la problemele sistemului judiciar sunt lucruri pe care cetatenii si profesionistii din justitie le asteapta.

Imi doresc ca discutiile despre reforma sistemului judiciar sa fie mai putin politizate de partide, pentru ca accentul sa fie pus pe substanta propunerilor, si nu pe castigul de imagine.

Dezbaterile trebuie purtate cu obiectivitate si profesionalism, orientate catre nevoile reale din sistemul judiciar si catre un dialog consecvent si constructiv.

In scurt timp, Romania va aniversa 30 de ani de la referendumul constitutional din anul 1991, prin care s-a aprobat noua Lege fundamentala a tarii noastre, una care a trasat Romaniei o directie europeana de dezvoltare, garantand drepturile si libertatile cetatenilor si punand bazele unui sistem modern de justitie.

In ce masura s-a implinit acel ideal trei decenii mai tarziu? Cum va arata justitia din Romania peste 30 de ani si ce putem face noi astazi pentru ca cetatenii acestei tari sa aiba certitudinea ca justitia se afla in slujba lor, protejand cele mai de pret valori ale statului de drept? Sunt intrebari la care trebuie sa reflectam, dar, mai important, trebuie sa actionam pentru a gasi raspunsurile cele mai potrivite.

O justitie independenta reprezinta o adevarata forta de modernizare a statului, de limitare a abuzurilor si creeaza cetatenilor sentimentul de apartenenta la o comunitate de valori si certitudinea ca drepturile si libertatile le sunt garantate si respectate, in litera si spiritul legii.

Raman un partener al efortului de reformare a sistemului judiciar si am incredere ca blocajele actuale vor fi depasite prin dialog, profesionalism si impartialitate.

In final, adresez multumiri actualei conduceri a CSM pentru intregul sau efort din anul care se incheie si va doresc tuturor mult succes, multa sanatate si sarbatori fericite!

Comentarii

# nu-i nici o problemă date 7 decembrie 2021 14:58 +1209

Atunci când va izbucni răscoala, atât politrucii cât și câinii lor de pază - judecători, procurori, milițieni și jandarmi, vor alerga la fel: femeile cu fustele sumese, ca să treacă strada în triplu salt iar masculii (că bărbați nu pot fi numiți acești limbrici speciali) vor ține cu mâna cureaua brăcinarilor, încercând să bată recordul mondial al lui Usain Bolt. Deci, când începe să se rostogolească tăvălugul revoleti, NICI UNUL DINTRE ACESTE SCURSURI TERRORISTE NU VA SCĂPA DE MÂNIA PLEBEI. Mulți, cea mai mare parte dintre ei, vor sfârși atârnați de buiandrugii dela intrarea în palatele din care au condus genocidul împotriva poporului român. (asemenea lui Mussolini)

# MN date 7 decembrie 2021 15:02 +1106

sa nu ne mire faptul ca hotul al mare a venit la hotii cei mici sa mai dea niste indicatii cum sa musamalizeze hotiile lor, cum sa faca loc altor abuzuri si furaciuni iar judecatorii sa nu mai admita plangerile celor care se plang de restrictiile lui Arahat al mai mare ticalos al tari

# Prometheus date 7 decembrie 2021 15:15 +1048

Isi incalca inca o data prerogativele. Motiv clar de demitere.

# Valter Cojman date 7 decembrie 2021 16:33 +1105

Nazistul se amesteca din nou in treburile justitiei si da ordine, cu subinteles, de dictator... Drepturile si libertatile fundamentale ale omului nu trebuie incalcate sau restranse si nu trebuie sa faca obiectul justitiei. Cine incalca sau restrange drepturi si libertati fundamentale trebuie sa plateasca penal, pecuniar si cu libertatea.

# VIKY date 7 decembrie 2021 17:08 +1013

Mesajul nazistului este clar: "Restrângerea drepturilor și libertăților temporare (a se citi definitive), este justificată...".

# Te manca-n dos , mei sasule ? date 7 decembrie 2021 17:24 +1007

parerea mea , ca asita trebuie dezosati si frageziti , bisnitarul-traficant primul! I-auzi la nesimtitul asta , justitia sa contribuie si sa sustina restrangerea drepturilor cetatenilor ( aceast fiiind bugetara si platita de cetateni de fapt cu salarii astronomice si pensii nesimtite). Fratilor : LA LUPTA ! Nu mai exista alternativa ! Nazistul trebuia suspendat demult. AUR doarme , PSD-SRI vor sa-si pastreze privilegiile ... Romani treziti-va "Hai la lupta cea mare ..." !!!

# Jos Muiannis ! date 7 decembrie 2021 17:28 +1234

Afara , afara , cu nazistii din tara ! Sa fie doborati cu pietre ! Vor sa ne omoare prin certificatul verde . Arafat sa fie judecat si tras pe roata. Huuooo nazistiilor ! Oamenii se nasc liberi NU voi le permiteti libertatea ! :o

# E timpul de-o noua revolutie ! date 7 decembrie 2021 17:30 +1156

De data asta vom elimina complet securistii.Se pare ca nu ia multumit faptul ca au fost lasati in viata dupa `89.

# Sosoaca presedinte ! date 7 decembrie 2021 17:35 +1110

Jos cu Iohanide ! La gunoi cu Arafat !

# Tomita date 7 decembrie 2021 17:49 +1108

Acest Imbecil Psihopat infecteaza tot ce atinge ! Rau ai ajuns popor roman....

# Cristina date 7 decembrie 2021 19:44 +1023

Eine Kleine Fuhrer Klaus (am citat din titlul unei carti scrisa prin 2015) nu se dezminte. Sa speram ca judecatorii au ajuns si ei la concluzia ca asta este ultima reduta ce trebuie cucerita de Fuhrer si Mr.Global/Bilderberg &Comp. Din "Pas cu pas" asta e chiar ultimul... pas al umanitatii in general. Ca si in "Arta Razboiului" zdrobirea inamicului incepe din interior, trebuie asmutiti unii impotriva celorlalti,terorizati, storsi de energie...etc...Judecatorii mai trebuie sa inteleaga ca daca accepta sa puna poporul in lanturi ei vor fi urmatorii si tot asa pana dispar toti mercenarii papusati. Niciodata in istorie papusarii nu si-au pastrat papusile, doar provizoriu... Apropos, iata un video cel putin interesant: https://www.eutimes.net/2021/12/nuremberg-2-trial-against-world-leaders-for-crimes-against-humanity-finally-kicks-off-in-poland/

# Lita date 7 decembrie 2021 20:00 +85

Se apropie Craciunul. Sa fie ultimul discurs!

# Treziti-va fratilor ! date 7 decembrie 2021 20:29 +140

NU va ajuta statul in fotoliu sa va salvati copii de la exploatarea nazista ! Acum , mai mult ca niciodata ( daca Ceausescu facea ce fac astia i-ati fi luat demult gatu`) trebui sa ne aparam libertatea noastra , a copiilor si nepotilor nostri. Sa dam de pamant cu iei, sa guste tarana si sa invete s-o respecte ! NU mai e timp de pierdut , astia incet-incet , ca un cancer, distrug totul. Cum dracu sa nu va lase la serviciu doar ca zice Arafat ?! Ala e capul rautatilor.

# E adevarat ca asta trebuie dat de bordurile lu` Videanu date 7 decembrie 2021 20:32 +34

DAR SA NU UITAM CA PeeSeeDee tradeaza , tinandu-le partea acestor nemernici, ticalosi care obliga oamenii ca la Birkenau ... La vot sa nu uitati de PNL si de PSD-aripaSRI . AUR , AUR, AUR !

# nevaccinatii au devenit paria date 7 decembrie 2021 21:51 +111

Cati oameni cu venituri mici isi pot permite un test PCR de peste 200 LEI ca sa poata sa-si schimbe actele de identitate care costa 7 lei? Cine garanteaza ca cei de la biroul de evidenta persoanelor sunt negativi si nu te imbolnavesti cand iti dai masca jos ca sa-ti faca poza intro camera care nu se dezinfecteaza dupa fiecare persoana ? Acele incinte sunt foarte mici, caldura mare si neaerisite.,la care se mai adauga si tipetele persoanei care lucreaza la birou catre nevaccinati:afara,afara, iesiti afara!

# Hai sa ne holbam putin aici date 7 decembrie 2021 23:05 +41

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/dashboards/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6 Vedeti ca suntem langa Canada, care la un pic mai multe cazuri ca noi au de ZECE ori mai putini morti ! Cum mortii ma-sii ? :-) Pai da , au medicamente ca acolo nu e Arafat sa interzica Arbidol (de fapt unele medicamnete echivalente). Daca va uitati la Germania , Austria , UK (mai ales) care s-au inoculat cu Astra Zeneca (si cu Pfizer) dupa "vaccinare" curba infectarilor a crescut (cea rosie). Ia uitati-va la India , cu vaccinul lor ....Aha , dupa vaccinare curba scade !

# Iglesias date 7 decembrie 2021 23:49 +125

Încercați voi o fenta de chiloți dar nu o sa va iasă pana la final. Daaa... Va veți bate joc de noi, ne veți omora rudele, ne veți sclavagi și multe alte orori îndreptate împotriva unui popor laș și fricos... Însă până la urmă Bunul Dumnezeu va interveni și ne va scăpa de voi. Cu Constituția nu va va ieși cum nu v.a ieșit nici cu Vaccinarea. Politia sa o puneți pe noi? Jandarmeria? Armata? Dacă ieșim 200.000 de inși între 25 și 40 de ani pe strada va cad chiloții cu toată forța de represiune. Dacă ieșim 500.000 va basculam în tomberon pe toți care ne sclavagi ți și faceți jocul globalist. Dar rețineți o chestiune care este și cea mai impirtanta: PANA LA URMA NU VA IEȘI PLANUL DE SUBJUGARE A POPORULUI ROMAN. veți subjuga doar fraierii și pe aia care n. Au creier în cap. Atat

# Semen Pompiliu date 8 decembrie 2021 02:58 +143

Acest personaj sinistru ce ar trebui sa granteze libertatea si garantarea dreptului consitutional al cetateanului. Arata inca o dată că este urmașul legal al nazisitilor și nu are nimic comun cu garantarea si medierea drepturilir cetatenilor ca mediator. Inca un motiv de demitere.

# Sandulescu date 8 decembrie 2021 11:34 +33

Oare angajatii de la Evidenta sunt tti vaccinati ? Daca nu inseamna ca trebuie sa aiba PCR negativ .Pe ei cine ii verifica?

# NU poti sa-i ceri Odihnitului nr.1 date 8 decembrie 2021 18:23 +68

sa pricepa Constitutia , cand el a incalcat-o de cele mai multe ori (pe locul 2 serviciile ;-) )

# Schiorul , A-rahat si Mâțu astia trebuie batuti ! date 8 decembrie 2021 22:49 +55

Nu suspendati, nu amenda , nu puscarie : frageziti ! Astfel incat sa mance cu paiul asezati in scaunul cu rotile , parerea mea.

# In traducere KWI a vrut sa spuna... date 9 decembrie 2021 01:32 +64

..."Hai iobagilor, puneti si voi umarul sa distrugem ce se mai poate, sa daramam odata granitele astea obositor de nationaliste si sa facem o Europa Suverana. Si voi veti primi in schimb, cate un numar QR - ca doar sunteti "marfa"! Treziti-va judecatori si taiati raul din radacina ca e ultimul ceas! Singura mantra trebuie sa fie Constitutia, Romania si Romanii! Trebuie sa ne trezim din hipnoza si sa ne amintim de tot ce ne uneste inainte de a fi prea tarziu. Curaj, Solidaritate si Demnitate ca asta e razboi hibrid nu picknic! Doamne ajuta!

# Hamurapi date 16 decembrie 2021 12:45 +1

Fericiti sunt cei care mai cunosc alte limbi de circula'ie interna'ională. Mai ales rusa și chineza, franceza ce pot oferi informații de alternativă. În geneere, când e vorba de situații sensibile, ar trebui de ținut cont de opinia statelor cu adevărat suverane și independente. După mine nu e vorba de o simplă vaccinare, ci de calitatea vaccinurilor. Cine garantează calitatea tratamentuului și vaccinurilor. De ce s-a uitta de Cazul Caracal ??? De ce nu se fac autopsii, dacă cer rudele celor decedati. De ce nu e protejat seceretul medical ?? De ce sunt stigmatizati cei suspectati de ziisul Coviiid, sau Omicran ??? Dacă constituția garantează dreptul la viață, atunci să o demonstreze prin numărul celor TRATATI, nu decedati....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva