15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Presedintele CSM, Horatius Dumbrava, a declarat ca va analiza in CSM situatia barourilor paralele si va da un raspuns institutional

Scris de: L.J. | pdf | print

28 September 2011 16:29
Vizualizari: 7423

Practica din instante si parchete in privinta avocatilor din barourile nou infiintate este de ani de zile una neunitara. In sensul ca unii magistrati ii accepta pe avocatii proveniti din barourile lui Pompiliu Bota, iar altii nu. Desi avocatii lui Bota au fost primiti in procese inclusiv la Inalta Curte si la multe curti de apel din tara, impotrivirea unor magistrati exista mai ales la nivelul judecatoriilor. Fenomenul este prejudiciant pentru unele parti din dosare si, pana in prezent, desi CSM a avut intalniri si cu reprezentantii UNBR – Gheorghe Florea si UNBR – Pompiliu Bota, aceasta institutie nu a declansat prin Inspectia CSM verificari cu privire la cauzele acestei practici neunitare. Mai mult, in urma cu mai multe luni, avocatul Pompiliu Bota a solicitat CSM sa intreprinda un studiu in acest sens, insa raspunsul dat de secretarul general al Consiliului a specificat ca CSM nu are atributii pentru un asemenea studiu si nici posibilitatea initierii unui recurs in interesul legii. CSM s-a limitat in a-i raspunde lui Pompiliu Bota ca nu a depistat o practica neunitara in privinta plangerilor penale formulate impotriva avocatilot acestuia (instantele statund ca acestia nu exercita ilegal profesia de avocat), fara sa abordeze problemea acceptarii acestora in instante si parchete.


Intrebat de reporterii Lumeajustitiei.ro daca are de gand sa transeze odata scandalul privitor la practica neunitara din instante si parchete vizavi de acceptarea avocatilor noilor structuri, presedintele CSM, Horatius Dumbrava, a precizat ca va studia problema si va da un raspuns institutional in viitorul apropiat. Horatius Dumbrava a adaugat ca nu cunoaste prea multe detalii despre noile barouri, dar ca se va informa si s-a aratat mirat ca la Inalta Curte sunt primit avocati ai noilor structuri.

 

 

 

Comentarii

# koko date 28 September 2011 21:46 +4

ghiciti care judecatori refuza sa-i primeasca pe cei din aripa bota? sunt 2 categorii de neghiobi care au interes sa rasplateasca faptul ca beneficiaza de facilitatile oferite de avocati. in prima categorie includem pe dobitocii care si-au vazut odraslele imbecile admise in avocatura. in a doua categorie ii includem pe slugoii care au fost primiti,din mila, in avocatura fara examen. problema cu aceasta a doua categorie este ca in termen de 3 luni ei trebuiau sa opteze pt continuarea ca magistrati sau ca avocati? in provincie nu am auzit sa respecte acest amendament.... MAGARI CARE AR TREBUI EXCLUSI URGENT DIN MAGISTRATURA.

# jurist pt reporterii luju date 28 September 2011 21:55 +3

referitor la ultima fraza " Horatius Dumbrava a adaugat ca nu cunoaste prea multe detalii despre noile barouri, dar ca se va informa si s-a aratat mirat ca la Inalta Curte sunt primit avocati ai noilor structuri. intrebati-l in ce baza s-a dat ultimul raspuns de la csm? bag seama ca nu a citi nimic, e pe dinafara. cred ca toata societatea romaneasca e pe dinafara. eu cred ca termenul cerut pentru a studia e un pretext pt a vedea ce ordine i se vor da de dom profesor florea, mare avocat traditional de la 48 incoace.

# coco date 28 September 2011 22:32 0

Nu vede-ti ca Dumbrava este un smecheras ?? se face ca nu stie !!!!!!!!!

# eu date 28 September 2011 23:41 +3

Prea multi din Baroul Bota pe aici. Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati! Nu ca cei din celalalt barou ar fi mai breji din punct de vedere al pregatirii profesionale. Dar totusi as pune o intrebare: ce-ar fi daca fiecare absolvent de drept si-ar face un barou propriu? Ca vad ca e posibil! Atunci sa vezi pledoarii savante prin instante! Vai noua, pentru ca avem in prezent o scoala juridica f. slaba! Despre asta ar trebui sa vorbim, iar nu despre diverse barouri! Altfel, s-auzim doar de bine!

# pt eu date 28 September 2011 23:53 -4

bati cimpii stimabile, bati cimpii....intelegem ca esti un mic savant care considera ca ambele tabere au loaze in componenta. dar sa stii ca nici cu magistratii nu ne este rusine. ai vazut emisiunea cu magistratii dau solutii trasnite? daca nu, ciocul mic si nu mai bate cimpii.

# tot eu date 29 September 2011 23:33 0

Nu bat campii deloc! In fiecare zi de sedinta de judecata am de a face cu loaze dintre avocati! Daca ii iei la intrebari sunt varza! M-am saturat! In schimb au mari pretentii! Vai de capul lor! Dar si vai de capul meu pentru ca sunt obligat sa-i suport! Repet, daca nu ati inteles: scoala juridica romaneasca nu a fost prea buna niciodata, dar acum e la pamant! De fapt, asta e problema, nu daca avem Barou-Florea sau Barou-Bota! Capisci??!!!

# Irina date 30 September 2011 09:26 0

Dar "tot eu", asta faci tu in instanta? Iei la "intrebari" colegii ? Interesant. Pe mine ma amuza prostia colegilor si cei slabi pregatiti, nu ma ...enerveaza! De fapt, cei slabi pregatiti, se cam autoexclud.

# Gelu date 1 October 2011 07:36 0

avocatii etnoBOTAnici asteapta sa-i confirme csm-ul dar din pacate pentru voi baieti, asta se va intampla la calendele grecesti! asa ca mai bine puneti burta pe carte daca vreti sa ajungeti avocati adevarati.

# Gelu-chelu-care-beleste-mielu date 1 October 2011 23:29 -1

Dupa ce canti la acordeon prin gari mai vorbesti si prosti,mai spala-te pe dinti si apoi prezinta-te!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva