20 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PRIMA LOVITURA – Procurorii au pus sechestru pe 257 de hectare din mosia de 290 hectare a lui Traian Basescu de la Nana. Masura nu a fost luata de DNA, ci de PICCJ. Fiica lui Basescu, Ioana Basescu, proprietara in numele tatalui a terenurilor de la Nana, a contestat masura sechestrului. Tribunalul Calarasi i-a respins actiunea. Sechestrul a fost pus chiar in perioada in care pe piata au aparut zvonuri ca Basescu ar intentiona sa vanda mosia unor olandezi (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

6 March 2015 13:44
Vizualizari: 9739

Iata ca procurorii au luat o prima masura impotriva lui Train Basescu. Nu este vorba insa despre procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie condusa de Laura Codruta Kovesi, ci despre procurorii de la Sectia de urmarire penala si criminalistica din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Iar masura vizeaza dosarul privind terenurile de la Nana, localitate unde fostul presedinte Traian Basescu detine, prin fiica sa Ioana Basescu (foto), aproape 300 de hectare. Mai exact 290 de hectare.

Astfel, procurorii au dispus punerea sub sechestru a tuturor terenurilor suspectate ca ar fi fost retrocedate ilegal, in suprafata de 735 de hectare, printre care si cele detinute de Ioana Basescu. Potrivit Antena 3, totusi nu toata mosia lui Basescu ar fi sub sechestru, ci doar 257 de hectare din cele 290. Ce s-a intamplat cu restul nu se stie deocamdata. Poate ca cele 33 de hectare ramase fara sechestru nu sunt cuprinse in acheta procurorilor sau poate ca ele au fost deja vandute de Ioana Basescu.


Instituirea sechestrului pe cele peste 700 de hectare reiese dintr-un raspuns acordat de Parchetul General jurnalistei Adina Anghelescu de la Antena 3. Iata-l:

Precizam ca valoarea prejudiciului, calculata la data savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu se cifreaza la 3.345.235 lei, reprezentand contravaloarea terenurilor retrocedate contrar dispozitiilor legale.

Mentionam ca procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica au efectuat, in cauza la care faceti referire, noi acte de procedura precum:

-extinderea urmaririi penale fata de alte persoane (Preda Vasilica, Enciu Domnica, Tudorache Nicolae si Negoita Daniela, fosta Lungu), intre altele, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu;

-extinderea urmaririi penale fata de suspectii Niculae Tudorita, Decu Florian, Dobre Marian, Neagu Marius Gelu, Dobre Gheorghe si Preda Alina Simona pentru alte acte materiale ce intra in continutul infractiunii de abuz in serviciu pentru care sunt cercetati, cu precizarea ca cercetarile vizeaza 127 cereri de retrocedare formulate in perioada 2006-2010;

-extinderea urmaririi penale fata de Niculae Tudorita, Decu Florian, Dobre Marian, Neagu Marius Gelu, Dobre Gheorghe, Preda Alina Simona, Preda Vasilica, Enciu Domnica si Negoita Daniela pentru savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat si spalare a banilor;

-instituirea masurii asiguratorie a sechestrului penal asupra terenurilor care au facut obiectul retrocedarilor apreciate ca fiind ilegale, cu o suprafata de 735 ha;

-instituirea masurii sechestrului penal asupra imobile apartinand suspectilor;

audieri/reaudierea suspectilor cu privire la acuzatiile/noile acuzatii aduse;

-audieri de martori;

-alte acte;

Firma Berfige SRL nu are vreo calitate in cauza. Reprezentantul acesteia a fost citat pentru a fi audiat insa nu s-a prezentat.

Mentionam ca din cercetarile efectuate pana in prezent nu rezulta ca reprezentantii Berfige SRL cunosteau imprejurarile in care au fost retrocedate terenurile si nici faptul ca ar fi savarsit fapte de natura penala, context in care nu s-a dispus efectuarea unei comisii rogatorii”.

Tribunalul Calarasi i-a dat cu flit Ioanei Basescu

Dovada ca printre terenurile puse sub sechestru se afla si cele detinute de familia Basescu vine de la Tribunalul Calarasi. Acolo unde Ioana Basescu a contestat masura procurorilor de la Sectia de urmarire penala si criminalistica din PICCJ, dispusa la data de 16 februarie 2015.

Contestatia Ioanei Basescu la masura asiguratorie a fost insa respinsa la 5 martie 2015.

Prezentam minuta Tribunalului Calarasi:

Respinge contestatia formulata de petenta Basescu Ioana impotriva Ordonantei nr.236/P/2014 emisa de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie la data de 16.02.2015 in dosarul nr.236/P/2014.

Obliga contestatoarea la 300 lei cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva. Data in camera de consiliu si pronuntata in sedinta publica.

Document: Incheiere - masuri preventive (faza de UP) 7/2015 05.03.2015”.

Asadar, deocamdata Traian Basescu ramane cu terenul blocat. El nu poate vinde mosia de la Nana, ci doar sa o cultive.

Interesant este insa si altceva: decizia procurorilor de a pune sechestru vine chiar in momentul in care pe piata aparusera zvonuri cum ca niste olandezi ar fi interesati sa cumpere terenurile de la Nana ale familiei Basescu.

*Cititi aici raspunsul acordat de PICCJ jurnalistei Adina Anghelescu

Comentarii

# ion&gheo date 6 March 2015 12:26 +9

sechestru ca sechestru da' io zic : cine ia subventia pentru lucrari da la apia? ca ziceati voi ca baseasca isi plateste rata lunara la cec numa din subventia da nu-stiu-citi euroi pa -hectar?

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 6 March 2015 13:03 +3

ce mermeleala!!!!!!!DAR DE CE NU AU PUS SECHESTRUL PE 100%?!!!!procuratorii astia doar de mermeleli sint buni si mai vine luluta si ne mai si spune cu emfaza cite in luna si stele!!!lprocuratorilor chiar nu va vad bine dupa scrisoarea aaruta in n.y.times .chiar nu observati ce vi se pregateste???cititi cu atentie scrisoarea si constatati ca deja s/au pornit ,,mecanismele ,,as cam avea curaj sa pun pariu ca cea mai decorata si titrata procurareasa o sa cam mearga la pandaimos ca deh este si o sa fie omoloaga bicai(tot procurator sefla pandaimos)

# Baselu date 6 March 2015 12:26 +16

Of doamne, justitia asta "reformata" a inceput sa-si faca de cap...Nu e bine justitie draga, eu te-am reformat.... :sad: , si acuma ce faci? Asa te-am invatat eu???? Eu te-am "reformat' pt adversarii mei politici, nu pentru famiglia mea...ce dreaque!

# MAKA HARI date 10 March 2015 10:14 +1

BALUL PRIMĂVERII planificat de moșierii Băse & Udrea la NANA se amînă din motive de ... răcoare.

# informatoru turcitu bis date 10 March 2015 11:02 0

 Fostul preşedinte a ales din nou sediul PMP pentru a face declaraţii când are ceva de spus, şi l-a atacat pe procurorul general al României. Tiberiu Niţu minte şi Parchetul general dezinformează, acuză Băsescu. Se știe că serviciile secrete au muncit pentru propășirea partidului LA NOI E PUTRED MĂRUL. O fi avînd o celulă PRO-BĂSE de cuvîntă taman acolo  :P .

# chisca date 6 March 2015 12:27 +9

Incepe sa se faca lumina si sa iasa soarele deasupra comunei Nana.735 HA. puse sub sechestru asigurator. VA IMAGINATI CE INSEAMNA 735 HA ADICA 7.350.000 mp.Lista suspectilor este incompleta asteptam sa apara si numele grele.

# Baselu date 6 March 2015 12:58 +7

Of doamne, justitia asta "reformata" a inceput sa-si faca de cap...Nu e bine justitie draga, eu te-am reformat.... :sad: , si acuma ce faci? Asa te-am invatat eu???? Eu te-am "reformat' pt adversarii mei politici, nu pentru famiglia mea...ce dreaque!

# gargamel date 6 March 2015 13:05 +9

Basescu e pe mina cu procurorii!!! dupa ce o sa se termine tot scandalul cu solutiei favorabila pt fam. Basescu(sint cumparatori de buna credinta de la oameni cu titluri de proprietate in regula la data vinzarii) o sa ceara despagubiri de la statul roman pt ca din cauza sechestrului nu au putut sa vinda. O sa obtina mai mult decit de la eventualii cumparatori, fie ai si olandezi...

# kobe date 9 March 2015 11:16 +1

Taci, Kobe! PARDON, KOBE e carnea aia de vită neprețuită pe care își închipuia Unguent că o digeră...

# balbeck date 6 March 2015 13:14 +7

Si urmarirea penala pentru familia Basescu(excluzand-o -pe Maria Basescu) oare cand incepe?S-a pus sechestru.Inseamna ca e greu sa ajunga la Ioana Basescu.S-a folosit paravan la paravan la infractiune.S-au acoperit bine.

# Baselu date 6 March 2015 13:22 +5

Of doamne, justitia asta "reformata" a inceput sa-si faca de cap...Nu e bine justitie draga, eu te-am reformat.... :sad: , si acuma ce faci? Asa te-am invatat eu???? Eu te-am "reformat' pt adversarii mei politici, nu pentru famiglia mea...ce dreaque!

# constantin date 6 March 2015 14:01 +7

extraordinar.am reusit sa-i punem sechestru pe niste terenuri.dar pentru bataia de joc si umilinta celor 10 ani de dictatura pe ce mama dracului mai punem sechestru?sau facem ca la nastasa infractorul il obligam sa plateasca 700.000 eu si ramane cu miliardul de-o parte.prostim poporul cu niste masuri de doi bani.URGENT SCOASA LEGE SI CONFISCAREA TUTUROR AVERILOR CELOR CE AU FOST LA PUTERE SI AU PRIMIT BANI DE LA BUGET.NU MAI IMPOVARATI POP0RUL

# valy date 10 March 2015 09:47 0

Cand o sa poarte dna din imagine un tricou pe care sa fie scris "TATA ESTE LA BULAU"?

# n-ai să vezi date 10 March 2015 10:35 0

Ei, doamna prefera să se fîțîie pe uliță cu lozinca ABSENT MOTIVAT la referendum, doar lucrează în branșa dreptului...

# Băse = victima premierului date 10 March 2015 10:57 0

"Dacă domnul Niţu crede că a venit vremea în care nimeni să nu îndrăznească să mai exprime un punct de vedere pentru că are dânsul sensiblităţi, îl anunţ că nu voi ţine cont de sensibilit domniei sale, mai ales când minte.   Dacă domnul Niţu s-a simţit implicat politic, e problema dânsului, dar acest proces a avut ca bază o acţiune politică, după care, eu exprim punctul de vedere că nu exclud ca în procesul de restituire să se fi întâmplat ilegalităţi, chiar sugerez, dacă aş fi Parchet Gen, aşa aş face",  a declarat Băsescu În schimb, Traian Băsescu nu consideră că a afectat independenţa justiţiei când a susţinut că oamenii din Nana  suportă consecinţele unor acţiuni politice ale premierului, îndreptate împotriva sa.

# CANCI PROBE date 13 March 2015 11:18 0

"Eu nu ştiu care sunt regulile la arest şi, apropo de asta, oricât şi-ar dori unii, nu am perspectiva să ajung acolo pentru simplul motiv că nu există un om în România care să poată spune că mi-a dat un leu. Bun, acum pot să spună mulţi, dar trebuie să poată să şi probeze. Deci, nu am emoţii din acest punct de vedere", a susţinut Băsescu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva