6 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORII, COORDONATORI DE LUCRARI STIINTIFICE – Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 vrea sa ii ia zilele libere lui George Copos dupa ce au ajuns la concluzia ca acesta a plagiat o carte scrisa in penitenciar. Procurorii il cerceteaza pe patronul AnaPan pe motiv ca „si-a insusit fara drept, in parte, opera unui alt autor” si a determinat comisia de liberare conditionata “sa isi indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu”, acordandu-i 30 de zile de castig

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

16 May 2016 16:51
Vizualizari: 5649

Procurorii de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 se tin de sotii. S-au apucat sa il cerceteze pe patronul AnaPan, George Copos (foto), condamnat la 4 ani de inchisoare in dosarul “Transferurilor”, pentru ca a plagiat una dintre lucrarile stiintifice scrise in timp ce se afla in penitenciar si il acuza de savarsirea infractiunilor privind drepturile de autor si drepturile conexe, fals in declaratii si participatie improprie la abuz in serviciu. Actiunea procurorilor PJS 1 are loc dup ce, conform comunicatului acestei institutii din data de 16 mai 2016, au fost administrate probe care au dovedit ca suspectul George Copossi-a insusit fara drept, in parte, opera unui alt autor si a prezentat-o conducerii Penitenciarului Bucuresti-Rahova ca o creatie intelectuala proprie”. In urma acestei actiuni, Copos i-ar fi determinat pe membrii comisiei de liberare conditionata sa isi indeplineasca defectuos atributiile, aproband in final cererea acestuia si beneficiind de 30 de zile castig.


Ca o precizare, in prezent George Copos se afla in libertate dupa ce a executat o treime din pedeapsa de 4 ani obtinuta in dosarul “Transferurilor”. Nu putem insa sa nu ne intrebam: Cum oare au stabilit procurorii ca a plagiat Copos o lucrare stiintifica? Au solicitat sprijinul autoritatilor compentente ori s-au specializat ei in plagiate? Nu de alta, dar si DNA prin 2013 cerea Judecatoriei Sector 4 sa nu il libereze conditionat pe Adrian Nastase pentru lucrarile scrise, intrucat acestea nu ar avea caracter stiintific. E drept, DNA nu a zis nimic de plagiat, poate pentru ca la acea vreme insasi sefa anticoruptilor era suspecta ca si-ar fi plagiat lucrarea de doctorat.

Prezentam in continuare comunicatul Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 din data de 16 mai 2016:

"Compartimentul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 1 Bucuresti este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Prin ordonanta Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 1 Bucuresti, s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectul Copos Gheorghe sub aspectul savarsirii infractiunilor de prev. art. 141 din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, fals in declaratii si participatie improprie la abuz in serviciu.

In fapt, din probele administrate pana la acest moment, suspectul Copos Gheorghe, aflat in executarea unei pedepse privative de libertate de 4 ani inchisoare, a elaborat lucrarea stiintifica „Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova (secolele XIV-XVI)”, Bucuresti, editura Niculescu, 2014, 119 pagini, pentru care a obtinut acordarea a 30 de zile castig, zile de care comisia de liberare conditionata intrunita la Penitenciarul Bucuresti-Jilava a tinut cont cu ocazia analizarii indeplinirii criteriilor prevazute de lege pentru aplicarea acestei institutii.

La data de 29.09.2014, odata cu publicarea respectivei lucrari, suspectul si-a insusit fara drept, in parte, opera unui alt autor si a prezentat-o conducerii Penitenciarului Bucuresti- Rahova ca o creatie intelectuala proprie.

De asemenea, la data de 10.09.2014, a semnat un angajament prin care a declarat in mod necorespunzator adevarului ca in demersurile intocmirii lucrarii stiintifice se obliga sa respecte normele de buna conduita in cercetare stiintifica si inovare care interzic plagiatul.

Totodata, la data de 29.09.2014, suspectul Copos Gheorghe a solicitat conducerii Penitenciarului Rahova acordarea zilelor castig urmare a publicarii lucrarii cu caracter stiintific mentionata mai sus, pe care a anexat-o cererii, determinand astfel comisia de liberare conditionata sa isi indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu si sa aprobe astfel cererea si sa acorde cele 30 de zile de castig.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca nu pot fi comunicate informatii suplimentare, avand in vedere specificul urmaririi penale ca faza a procesului penal, etapa care se desfasoara fara publicitatea caracteristica judecatii.

Precizam ca efectuarea in continuare a urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie".

Comentarii

# dodo date 16 May 2016 21:09 +5

Luluta a plagiat doctoratul de la Dungan, fostul procuror general al P. CA Timisoara !!!

# DODI date 16 May 2016 21:51 +5

Această nadă este pentru a crea precedentul în cazul întocmirii de dosare penale altor politicieni. În caz contrar ar trebui să-i facă și luluței pentru lucrarea sa copiată. Așa că putem spune să prima variantă este cea corectă. Luluța nu vede bârna din ochiul ei, ci doar paiele din ochii altora (mai ales dacă îi sunt date, pe tavă, cu dedicație) Așa știe cea care a fost învățată să îi facă sluj lui hăhăilă.

# doamna pruna date 17 May 2016 08:14 +3

doamna ministru , domnul lazar si domnul iohanis dar cum ramane cu masonul licu? o sa fie urmarit penal pentru plagiat? catre mizerii si interese....

# Plagiatorii din justitie date 17 May 2016 08:36 +3

Pana se termina dosarul asta, plagiatele lui Licu si Kovesi se prescriu.

# Masonul de serviciu date 17 May 2016 08:38 +4

Licu nu a plagiat. A plagiat cine i-a scris lucrarea. Licu nici sa plagieze nu stie. De fapt el nu stie sa scrie romaneste.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2023 – Umbra lui Kovesi in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva