18 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PUIU POPOVICIU A CASTIGAT LA HIGH COURT OF JUSTICE DIN MAREA BRITANIE – Lovitura mortala pentru mizeria de Binom! Inalta Curte a Regatului Unit a admis apelul lui Puiu Popoviciu si a respins cererea de extradare ceruta de autoritatile romane, pe motiv ca omul de afaceri nu a avut parte de un proces corect in Romania. Uluitor, solutia a fost data de Lord Justice Holroyde, acelasi judecator care l-a extradat pe Dan Adamescu: “A suferit un exemplu extrem de lipsa de impartialitate judiciara”

Scris de: L.J. | pdf | print

11 iunie 2021 15:15
Vizualizari: 7043

Lovitura mortala pentru Binomul SRI-DNA-instante (anumiti judecatori)! Prima decizie judecatoreasca a unui stat european care confirma ca in Romania este incalcat brutal dreptul la un proces echitabil! Inalta Curte a Regatului Unit a admis vineri, 11 iunie 2021, apelul omului de afaceri Puiu Popoviciu (foto) si a respins cererea de extradare formulata de autoritatile romane, in baza unor decizii judecatoresti profund ilegale, prin faptul ca au putut condamna la inchisoare pe fapte de prejudiciu o serie de persoane, fara ca nici in ziua de astazi sa se stabilit care este prejudiciul. Victoria omului de afaceri este cu atat mai mare cu cat presedintele completului de judecata a fost Lord Justice Holroyde, acelasi judecator care in cazul omului de afaceri Dan Adamescu a decis ca acesta sa fie extradat in Romania pe baza unui alt dosar mizerabil marca DNA. Hotararea in cazul lui Puiu Popoviciu este definitiva.Anglia constata ca in Romania s-a incalcat dreptul la un proces echitabil

 

Lumea Justitiei anunta ca va intra in curand in posesia hotararii care este deja redactata si care are circa 200 de pagini, urmand sa o publicam in integralitate.

Pana atunci, amintim ca principala cauza pentru care s-a refuzat extradarea omului de afaceri Puiu Popoviciu a fost faptul ca judecatorii englezi au constatat ca acesta nu a avut parte de un proces corect in Romania. De altfel, avem informatii ca in cuprinsul motivarii s-ar vorbi chiar despre o relatie anormala a judecatorului Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti cu anumiti actori din dosar.


Redam in continuare un mic, dar extrem de relevant pasaj din Hotararea pronuntata in data de 11.06.2021, de catre High Court of Justice, Queen’s Bench Division, Administrative Court, Divisional Court:


Acesta este un caz extraordinar sub foarte multe aspecte.

Probele demonstreaza ca Apelantul a suferit un exemplu extrem de lipsa de impartialitate judiciara, astfel incat sunt indiscutabile consecintele pentru echitatea procesului.

Sunt convins ca exista temeiuri serioase pentru a crede ca Apelantul a fost condamnat de catre un judecator care nu putea fi impartial…..si care, pe cale de consecinta, nu ar fi trebuit sa judece cazul si, in acest fel, Apelantului i-au fost incalcate toate drepturile sale privind un proces echitabil, in baza art.6. In consecinta, exista temeiuri serioase pentru a crede ca se va confrunta cu un risc real de a suferi o incalcare a tuturor drepturilor sale prevazute de art.5, daca va fi extradat in Romania, intrucat incarcerarea lui va fi arbitrara”.


Condamnat pentru ca a investit in Romania?


Amintim ca omul de afaceri Puiu Popoviciu a cladit in nordul Bucurestilor cea mai mare investitie imobiliara din Romania, cunoscuta sub numele de Mall Baneasa, afacere care a adus profituri statului roman de peste un miliard de euro, a ridicat PIB-ul Capitalei cu peste 5% si a oferit peste 20.000 de locuri de munca. Numai intr-o tara defecta un asemenea investitor ajunge sa fie condamnat abuziv la inchisoare intr-un litigiu care putea fi, cel mult, de ordin civil.


Pentru a se intelege mai bine grozavia fabricarii acestui dosar amintim ca pe 4,5 hectare din cele 224 de hectare cu care Puiu Popoviciu s-a asociat cu USAMV pentru construirea Mall Baneasa, s-a ridicat si impunatorul sediu – ca o fortareata – al Ambasadei SUA la Bucuresti. Este astfel de necrezut pentru o minte sanatoasa ca Statele Unite ale Americii si-ar fi construit o fortareata diplomatica pe un teren dobandit in conditii de ilegalitate, astfel cum au pretins procurorii in actul de sesizare a instantei.


Mai amintim ca dosarul Puiu Popoviciu a fost instrumentat de fostul procuror DNA Nicoale Marin (pentru care Romania a fost deja condamnata la CEDO pentru retinere ilegala) cel care astazi este seful Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, si in fapt, principalul franar al acestei sectii.


Foarte important, SIIJ a inceput la un moment dat urmarirea penala a fostului judecator Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran (care a facut copy-paste dupa rechizitoriul lui Nicolae Marin) pentru infractiunea de represiune nedreapta, dar, ce sa vezi, desi se afla intr-o stare crasa de incompatibilitate, procurorul Nicolae Marin a infirmat ordonanta de incepere a urmaririi penale in personam.


*Cititi aici in exclusivitate Hotararea pronuntata de Inalta Curte din Marea Britanie

Comentarii

# Gilu date 11 iunie 2021 16:20 +38

Intreaga justitie din Romania,a primit " o the baliga " exact peste ochi...Nu va este rusine,tovarasi judecacatori romani,cu carnet de partid cu volan pe dreapta...

# TB date 11 iunie 2021 18:54 +24

O palmă a la Macron! Procurorii trecuți la cursuri intensive de finanțe bănci, cod fiscal, evaluări de investiții și analiza cost beneficiu. Lucrurile nu sunt simple iar dreptul la o justiție echitabila trebuie respectat și aplicat in sensul tuturor declarațiilor privind drepturile omului, toate acordurile, tratatele și Constituția țării semnate și aprobate pe problematica drepturilor.

# basicuta date 11 iunie 2021 19:42 +30

Adica judecatorii de la Inalta Curte din Marea Britanie confirma ce spun jurnalistii din colonie de ani de zile: nu avem justitie in colonie ci dosare fabricate la comanda inclusiv condamnari la comanda! E de toatî jena ca judecatorul Tudoran sa fie liber si neprihănit si nimeni să nu-l deranjeze...

# Cetateanul date 11 iunie 2021 21:04 +12

Citiți ce reține judecătorul britanic! Cum i se holbă ochii despre procurorul Marin care anchetează dacă judele Tudoran a judecat corect pe rechizitoriul întocmit de el !?! Nu așa că vreți o țară ca afară ? Dar în rest bine și jos cu CCR și sus cu CJUE! PS Nu mai țipă nimeni nimeni prin piață că a scăpat de justițea independentă ”infractorul”?

# Statul securist sluga al UE date 12 iunie 2021 03:55 +10

Stim cu totii ca NU EXISTA JUSTITIE IN ROMANIA. Judecatori controlati de procurori controlati la randul lor de protocoale secrete cu SRI. Judecatorii de la ICCJ erau pusi cu mana cand legea spunea ca trebuie trasi la sorti...deci ce mai vorbim de justitie...

# santinela date 12 iunie 2021 06:21 +10

Ciumpalacul asta de Marin,pupator de dos Kovesist, chiar a ajuns la SIIJ ? Sintem vai de mama noastra !

# Stefan Pistol date 12 iunie 2021 08:55 +24

Oricine este judecat de torționarul Stefan Pistol are câștig de cauza la CEDO sau orice instanța externa. Acest fascist numit Stefan Pistol de la secția penala a ICCJ este mai hidos ca LCK ca întreg binomul ca toți la un loc !!! El a făcut parte din toate completele care au avut dosare strategice !!!! Este MAI RĂU DECÂT IONUT MATEI !!!! Haideți sa facem o petiție pentru scoaterea din magistratura a acestui exemplar și a altora ca el care permit distrugerea vieții oamenilor !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2022 – A murit o victima a Completului negru

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva