23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RAIUL INFRACTORILOR – De necrezut: procurorul #rezist Cristian Ovidiu Popescu de la PJ Caracal, cel care i-a tinut pe politisti la poarta lui Dinca, si seful sau Catalin “Talpa – Iute” Zavoianu au dat 7.042 de clasari in 9.133 de dosare: “Popescu a solutionat 7780 cauze din care intr-un numar de 5748 s-au dispus solutii de clasare... Zavoianu a solutionat 1353 cauze, din care 1294 cu solutii de clasare”. 184 de clasari au privit infractiuni de violenta/agresiune sexuala (Document)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

19 September 2019 12:15
Vizualizari: 8411

Lumea Justitiei prezinta noi date despre dezastrul de la Parchetul Judecatoriei Caracal, dezastru confirmat chiar de Inspectia Judiciara care a constatat ca procurorii nu catadicsesc sa se implice in efectuarea cercetarii penale si adoptarea unor solutii legale si temeinice, predomind solutiile de clasare. Mai exact, in editia de astazi va oferim informatii uluitoare din activitatea procurorului #rezist Cristian Ovidiu Popescu (foto stanga) - suspendat din magistratura si urmarit penal dupa ce a tinut ore intregi politistii la poarta lui Gheorghe Dinca - si a sefului Parchetului Caracal, procurorul Catalin Zavoianu (foto dreapta), zis “Talpa – Iute”, cel care a luat-o la fuga imediat ce a iesit de la audieri, din sediul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.


Astfel, potrivit unui raspuns oferit de Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal la solicitarea Lumea Justitiei, in perioada 2011 – 2019 procurorul Cristian Ovidiu Popescu a solutionat un numar de 7.780 cauze din care, atentie, in 5.748 s-au dispus solutii de clasare. Ceea ce inseamna ca ponderea solutiilor de clasare din totalul cauzelor solutionate de acesta reprezinta 73,88%. De asemenea, din totalul solutiilor de clasare dispuse de procurorul Cristian Ovidiu Popescu, 168 au fost date in cauzele avand ca obiect infractiuni de violenta/agresiune sexuala.

In ceea ce-l priveste pe seful Parchetului Judecatoriei Caracal Catalin Zavoianu, acesta a solutionat un numar de 1.353 cauze penale si a dat 1.294 solutii de clasare. Din totalul solutiilor de clasare, 16 au fost dispuse in cauze avand ca obiect infractiuni de violenta/agresiune sexuala.

Asadar, in total, cei doi au avut de solutionat 9133 de dosare, in care au dat 7.042 solutii de clasare. Dintre acestea, 184 de solutii au privit cazuri de violenta si agresiuni sexuale.

Rezumand, situatia arata in felul urmator:

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu:

-a solutionat 7.780 de dosare;

- intr-un numar de 5.748 s-au dispus solutii de clasare;

- 168 din solutiile de clasare au fost dispuse in cauzele avand ca obiect infractiuni de violenta/agresiune sexuala;

-ponderea solutiilor de clasare din totalul cauzelor solutionate reprezinta 73,88%.

Procurorul Catalin Zavoianu:

- a solutionat un numar de 1.353 cauze penale;

-in 1.294 a dat solutii de clasare;

-din totalul solutiilor de clasare, un numar de 16 au fost dispuse in cauze avand ca obiect infractiuni de violenta/agresiune sexuala.

Comentarii

# Baran Gheorghe date 19 September 2019 12:55 +5

Sunt mai apropae de de infractori decat de oamenii corecti si / sau vatamati de infractori. Cetatenii stiu dar nu au aceste statistici care le obtineti dumneavoastra. Intrati mai adanc in dosare si dati cu ei de pamant!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva