2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RAZBUNAREA LULUTEI – Jurnalistul Ion Cristoiu descifreaza cazul Elena Udrea: „Tot ce i s-a intamplat in ultimii doi ani isi are izvorul in ura de frustrata in toate planurile – fizic, intelectual, politic si moral – din partea Codrutei Kovesi... Si Codruta Kovesi si Florian Coldea se poarta la Cotroceni, in prezenta Elenei Udrea, ca niste pivniceri ai Mariei Sale Traian Basescu. In sufletele celor doi, alcatuind un cuplu din toate punctele de vedere, s-a strans o ura”

Scris de: L.J. | pdf | print

29 March 2017 11:33
Vizualizari: 8304

Dosarul „Gala Bute” in care Elena Udrea a fost condamnata, marti 28 martie 2017, la 6 ani inchisoare cu executare reprezinta razbunarea sefei DNA Laura Kovesi (foto dreapta), care ani de zile a acumulat o ura fata de favorita lui Traian Basescu. Este opinia pe care cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu si-a exprimat-o pe blogul propriu – cristoiublog.ro – intr-un editorial intitulat „In asteptarea sentintei in Cazul Elena Udrea, pana si Miorita nazdravana s-a oprit din behaitul profetic”.


Ion Cristoiu arata ca dosarul „Gala Bute”, dar si celelalte cauze in care este implicata Elena Udrea, au fost determinate de ura Laurei Kovesi fata de „fosta sa Stapana”, dar si de frustrarea fizica, intelectuala, politica si morala a sefei DNA. Ziaristul explica in acest sens ca de-a lungul anilor atat Laura Kovesi, cat si generalul SRI Florian Coldea (foto stanga) au acumulat o ura fata de Elena Udrea, cei doi purtandu-se „la Cotroceni, in prezenta Elenei Udrea, ca niste pivniceri ai Mariei Sale Traian Basescu”.

Iata un fragment din editorialul lui Ion Cristoiu:

Nu stim ce a facut Elena Udrea din punct de vedere penal pana la finele mandatului lui Traian Basescu.

Jurnalul, alte dezvaluiri ale Elenei Udrea, dau seama de o femeie foarte puternica, poate cea mai puternica din Romania celor zece ani de regim Traian Basescu. Sigur e insa ca pana la incheierea mandatului lui Traian Basescu, desi au circulat stiri, zvonuri si documente despre afacerile Elenei Udrea, fosta consiliera prezidentiala n-a fost atinsa cu nici o citare la DNA. Documente ivite dupa 2014 arata ca au fost dosare deschise, toate pe sest, inchise rapid si tot pe sest. Binomul SRI-DNA, cel care inhata pe rupte ministri, politicieni si oameni de afaceri, dovedea fata de Elena Udrea o bunavointa neobisnuita. Pe 4 februarie 2015, insa, dupa plecarea lui Traian Basescu de la Cotroceni, la doua luni de la alegerile prezidentiale si dupa ce depusese la DNA un Denunt impotriva unui cap al Binomului – Florian Coldea -, Elena Udrea e pusa sub acuzare de procurori pentru o fapta petrecuta in 2011 cu prilejul organizarii Galei Bute. In zilele urmatoare, Elena Udrea marcheaza un record in lumea punerilor sub acuzare. DNA, condusa de Codruta Kovesi, cere Parlamentului nici mai mult nici mai putin decat sase arestari preventive pentru Elena Udrea. Parlamentul, alcatuit din cacaciosi, voteaza aberatia asta, convins ca e vorba de Elena Udrea, cand de fapt era vorba de el, Parlamentul Romaniei. Turma de oi de tinichea care sunt parlamentarii e pusa dinadins de Binomul SRI-DNA sa voteze aberatia pentru a dovedi romanilor ca principala institutie a democratiei de la noi e o spalatoare de vase in Republica procurorilor.

Mai inainte, Elena Udrea acordase un interviu unui site din constelatia SRI in care adusese acuzatii grave si Codrutei Kovesi. S-a vorbit atunci de o tentativa a fostului demnitar de a o lua inaintea punerii sub acuzare. A fost sau nu asa? N-are importanta. Important e faptul ca aberatia DNA a fost punctul de plecare al unui proces unic intr-un stat de drept:

Faurirea si consolidarea imaginii potrivit careia tot ce i se intampla Elenei Udrea din partea DNA nu e rezultatul luptei impotriva coruptiei, ci rezultatul urii de tip shakeaspearean purtate de Codruta Kovesi de pe vremea cand rivala ei era Stapana la Cotroceni.

Ca scriitor, pot depune marturie ca, indiferent de temeiurile in realitate ale Dosarelor Elenei Udrea, tot ce i s-a intamplat in ultimii doi ani isi are izvorul in ura de frustrata in toate planurile – fizic, intelectual, politic si moral – din partea Codrutei Kovesi. Jurnalul Elenei Udrea dezvaluie situatii incredibile intr-un stat de drept, demne de Evul Mediu al tragediilor shakeaspeariene. Si Codruta Kovesi si Florian Coldea se poarta la Cotroceni, in prezenta Elenei Udrea, ca niste pivniceri ai Mariei Sale Traian Basescu. In sufletele celor doi, alcatuind un cuplu din toate punctele de vedere, s-a strans o ura pe care doar ghilotina robespierreana ar fi stins-o si nici aia suficient cata vreme capul victimei ramanea neslutit dupa decapitare.

Ca ziarist, care iau in calcul doar ceea ce se vede, pot depune marturie pentru altceva:

Si anume ca sub conducerea Codrutei Kovesi DNA n-a facut nici cel mai mic efort de pastrare a aparentelor de obiectivitate in cazul Elenei Udrea.

In chip stupefiant chiar si intr-o democratie chioara ca a noastra, Codruta Kovesi s-a dat peste cap sa arate opiniei publice ca Dosarele Elenei Udrea de la DNA nu sunt rodul unor investigatii obiective, nu-si au izvorul in adevaruri obiective, ci rodul urii sale fata de fosta Stapana, cu izvorul in sloganul sinistru Noi suntem DNA si ni se rupe de Lege, de Stat de drept!”.

*Cititi aici integral editorialul lui Ion Cristoiu

Comentarii

# Edelweiss - Naș de botez (din Bukowina) date 29 March 2017 13:11 +4

„sintagma, cu talent găsită de Dan Adronic, „NOI SUNTEM STATUL” :o Zău bre?Ăsta e al doilea caz de furtișag în ultimele luni în care constat că jurnaliști cu patalama se coboară la a-și însuși fără pic de rușine anumite idei, anumite găselnițe ale unor oameni simpli, anonimi. Acum ceva vreme Moise Guran se împăuna cu una din propunerile mele, formulate în anul 2013 pe Forumul Constituțional. Acuma citesc pe blog la Cristoiu și în Evenimentul Zilei că sintagma „Statul Suntem Noi”, parafrază după celebra „L'état ce moi” (Ludovic al XIV-lea) a fost GĂSITĂ CU TALENT de Dan Andronic. Zău bre? Oare ce se făcea Dan Andronic dacă nu vedea pe FB la Daniel Florea poza cu nr. 5 din acest grup de pamflete? A se reține micuța inscripție din stânga jos: © Taz2017. Nu-i așa că Dan Andronic are... TALENT? http://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/01/vino-si-vezi-ap-sf-ioan-teologul.html

# Ticu Isari date 29 March 2017 14:45 +6

Atunci cand pregatirea profesionala este nula, ura, gelozia si prostia devin marci inregistrate.  Am vazut cu ochii mei pe aceasta medaliata a Europei, care nu stie sa citeasca o factura, dar este doctor in drept si are sustinere din partea lui Iohan si a celor din Piata Victoriei. Problema Romaniei este ca, .... precum Kovesi au invadat spatiul public.   

# Edelweiss - Uricar de Bukowina date 29 March 2017 14:59 +3

Chiar cu riscul de a cădea în păcatul stereotipurilor lexicale, trebuie să readuc în atenție sintagma sub care am caracterizat această anacronică societate neo-securistă multi-colhoznic dezvoltată: PLANET DER AFFEN. Planeta maimuțelor. Planeta acelor primate urlătoare, posesoare de diplome frumos colorate, obținute prin Licențiere de Ziua a Șaptea pe la vreo urdoare kakademică, fără nici un fel de putere probatoare a profesionalismului și intelectualismului, bune numai de flendurit bine în mâini și de utilizat unic și igienic în vreo eventuală stare de stringență fiziologică. În ceea ce privește domeniul ocupațional „injustiție”, aceste clanuri de macaci sicilieni pot fi denumiți Famiglii de maimuțe judiciare de bombardament, purtătoare la bavețica robei de talangă transhumantă, croită din paginile terfelite din Codex Iuric Civilis.

# Edelweiss - Uricar de Bukowina date 29 March 2017 15:06 +4

Este suficient să te uiți cu oprobriu și dezgust la aceste maimuțe urlătoare de bombardament ca să-ți dai seama de ce această sărmană țară nu mai are nici o șansă de redresare: fiindcă s-a ajuns la materializarea faptică a unui enunț rostit de unul - Der Wolf - acum vreo 80 de ani: „Niciodată o persoană valoroasă nu se va pune în slujba unui dobitok”. În fapt, această maximă se regăsește în argumentul din ce în ce mai des enunțat - „Valorile nu se amestecă niciodată cu derbedeii”. Încă, cum, valorile și-au auto-asumat starea de marginalizare și ostracizare, este clar și evident că maimuțele urlătoare, nemaiavând nici un fel de opreliște, s-au cocoțat în jilțuri, pe mese și au început să facă schime, să se scarpine cu o mână în cap și cu cealaltă-n cur, să se rânjească și să facă semne obscene către privitorii oripilați. Așadar, trăim în plină epocă a MAIMUȚELOR. Aștept momentul în care vom ajunge la standardul absurd și utopic descris de Ray Bradbury în „Fahrenheit 451”.

# livia date 29 March 2017 15:18 +1

Are dreptate Cristoiu; as completa si in cazul Alinei Bica. Probabil de aceea tine sistemul cu dintii de ea; unde mai gaseste pe cineva care sa faca ceea ce face ea? Curios insa ca prostii de occidentali nu si-au dat seama ce hram poarta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva