30 November 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RECHIZITORIU PENTRU NOTARITA SECELEANU – Procurorii PCAB au trimis-o in judecata pe Lidia Simona Seceleanu, de la BNP „Nemesis”, pentru evaziune fiscala in forma continuata. Pretinsa fapta dateaza de un deceniu: „In perioada 01.01.2006-31.12.2009, in calitate de reprezentant legal al biroului, a omis, in parte, evidentierea in actele contabile a unor venituri reprezentand onorarii obtinute din exercitarea activitatii notariale si dobanzi bancare”

Scris de: A.P. | pdf | print

30 June 2016 14:29
Vizualizari: 12114

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a finalizat dosarul deschis impotriva cunoscutei notarite Lidia Simona Seceleanu (foto). Aceasta a fost trimisa in judecata, joi 30 iunie 2016, pentru evaziune fiscala in forma continuata, fapta pretins savarsita in perioada 2006-2009. Concret, procurorii PCAB o acuza pe Lidia Simona Seceleanu ca, in calitate de reprezentant legal al Biroului Notarial Public „Nemesis”, ar fi omis, in parte, evidentierea in actele contabile a unor venituri reprezentand onorarii obtinute din exercitarea activitatii notariale si dobanzi bancare. In acest fel, sustine parchetul, Seceleanu ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 348.101 de lei (159.488 lei TVA de plata si 188.613 lei impozit pe profit).


Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Bucuresti.

Iata acuzatiile PCAB:

Biroul de Informare si Relatii Publice al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a inculpatei: SECELEANU LIDIA SIMONA, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt:

Inculpata SECELEANU LIDIA SIMONA - notar public in cadrul Biroului Notarial Public "NEMESIS" cu sediul social in municipiul Bucuresti, in perioada 01.01.2006-31.12.2009, in calitate de reprezentant legal al biroului, a omis, in parte, evidentierea in actele contabile a unor venituri reprezentand onorarii obtinute din exercitarea activitatii notariale si dobanzi bancare.

De asemenea, in aceeasi calitate, inculpata a declarat la organul fiscal atat realizarea unor venituri, cat si TVA colectata, mai mici decat in realitate, in acest mod, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu suma de 348.101 de lei (echivalentul sumei de 97.852 de euro) dintre care 159.488 de lei (echivalentul sumei de 45.486 de euro) reprezinta TVA de plata, iar 188.613 de lei (echivalentul sumei de 52.366 de euro) reprezinta impozit pe profit.

In cursul urmaririi penale, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat bugetului de stat au fost dispuse masuri asiguratorii prin instituirea sechestrului asigurator asupra sumelor de bani identificate in conturi bancare deschise de inculpata SECELEANU LIDIA SIMONA la entitati bancare din municipiul Bucuresti si asupra a unui numar de 2 imobile (terenuri si constructii) identificate in proprietatea inculpatei.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, la Curtea de Apel Bucuresti.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in nici un fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 30 June 2016 17:15 +1

oare de ce asa de tirziu?ca sa nu ii bage si mercedesul adus din germania la ,,second hand,, de 110.000?(zicea ca/i sh ,cine o cunoaste stie mai multe,incepind cu baiatul super rasfatat si prost crescut)

# Dorel date 30 June 2016 19:15 -1

De ce acum?!Simplu!Comanda,concurenta sau a deranjat!Cd vor plati si autoritatile statului?!Unde au fost in cei 10 ani!O mascarada!

# Andrei date 1 July 2016 11:02 +3

De acord Dorel.Cine dracu sa te mai salvezeze in tara asta?Esti terminat daca ajungi in instante!Se ia ad literam ce propun provurorii!Tb sa ai un mare noroc sa-ti admita ceva!Ne vom duce dracului ca tara,mai ales economic

# Krystal date 18 December 2016 20:53 0

O ... ce a făcut multe ilegalități în contracte de vânzare cumpărare singura sau cu avocați.A fost cu spate asigurat,ca era de multa vreme închisă și nu mai făcea evaziune

# Leutz date 1 January 2019 13:10 -1

Intimplator am cunoscut-o Pe aceasta distinsa doamna. Stiu ca este f evlavioasa si ca are un caracter rafinat . Mai stiu ca a fost supusa multor ispite si....cineva chiar ia vrut " capul" . Pacat ca este cam strinsa la punga cu CINE Nu trebuie,iar cine spune de fiul "rasfatat " greseste,pe Mike l-am cunoscut personal si chiar este tinut din scurt .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva