23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REVOLTA MAGISTRATILOR: JUDECATORII NU DAU INAPOI – Tribunalul Buzau si Tribunalul Botosani au decis continuarea protestului impotriva proiectului de lege privind modificarile la pensiile magistratilor. Judecatorii de la cele doua instante vor solutiona doar cauzele urgente (Hotararile)

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 June 2023 13:50
Vizualizari: 3710

Judecatorii continua protestul impotriva proiectului de lege privind modificarea pensiilor de serviciu, inclusiv sub aspectul cresterii varstei de pensionare la cel putin 60 de ani.


 

Astfel, Tribunalul Buzau si Tribunalul Botosani au decis in urma cu cateva zile sa prelungeasca hotararea privind refuzul de a solutiona alte cauze decat cele urgente, masura adoptata in 31 mai 2023 (click aici si aici pentru a citi hotararile din 31 mai 2023). Prin Hotararea nr. 4 din 8 iunie 2023, Adunarea generala a judecatorilor de la Tribunalul Buzau, instanta condusa de judecatoarea Elena Cristina Vlad, a dispus urmatoarele:

- Se mentine forma de protest adoptata prin Hotararea Adunarii Generale a Judecatorilor Tribunalului Buzau nr. 3/2023 pana la data de 16.06.2023';

- Reconvocarea Adunarii Generale pentru data de 15.06.2023, ora 12.30, pentru reanalizarea situatiei care a generat protestul”.


Tribunalul Botosani: “Nu se audiaza martori, nu se discuta admisibilitatea probelor si nu se pronunta solutii”


In ceea ce priveste Tribunalul Botosani, instanta condusa de judecatoarea Mihaela Ungureanu (foto), Adunarea Generala a adoptat Hotararea nr. 4 din 7 iunie 2023, stabilind:

- Se mentine forma de protest adoptata prin Hotararea Adunarii Generale a Judecatorilor Tribunalului Botosani, nr. 3/2023 pana la data de 16.06.2023, urmand ca la data de 15.06.2023 sa se reanalizeze posibilitatea prelungirii/incetarii formei de protest adoptata.

In perioada protestului:

- se vor solutiona doar cauzele urgente, mentionate in Decizia nr. 46/06.06.2023 emisa de presedintele instantei, precum si cauzele in materia litigiilor de munca avand ca obiect 'contestatie decizie de concediere', iar in materie penala se vor solutiona si cererile formulate de persoanele aflate in stare privativa de libertate;

- se vor dispune masurile necesare in vederea stabilirii primului termen de judecata (procedura prealabila);

- in sedintele de judecata nu se audiaza martori, nu se discuta admisibilitatea probelor si nu se pronunta solutii”.


Amintim ca o forma similara de protest, pe perioada nederminata, a fost adoptata si de Judecatoria Targoviste (click aici pentru a citi).


Iata Hotararea Adunarii generale a judecatorilor de la Tribunalul Buzau:

 Iata Hotararea Adunarii generale a judecatorilor de la Tribunalul Botosani:

 


Comentarii

# Cine nu munceste nu greseste dar nici salar nu ia! date 9 June 2023 14:01 +11

Daca ii doare-n pensia viitoare probabil va fi dincolo de ratiune durerea dec a sta fara salariu. Caci iata..in un stat de drept cine nu munceste nu greseste iar daca stie si drept nici nu cere sa fie platita nemunca.

# Astia sunt insurgenti de fapt nu magistrati. date 9 June 2023 14:02 +71

In realitate nu e revolta. Astia vor sa conduca. Fac politica cat cuprinde.

# Lorenzo de Medici date 9 June 2023 15:22 +78

Orice formă de protest al magistraților este sortită eșecului, dacă nu are sprijinul societății. Or, este greu spre imposibil să-l obții, când, ce te mână în luptă: statut privilegiat (inclusiv sau mai ales material), însă fără niciun mecanism funcțional cât de cât de angajare a răspunderii, de orice fel, pentru greșelile comise în exercitarea funcției. În plus, dacă-și închipuie cineva că, prin ricoșeu, susținerea publică față de greva profesorilor se va ”transfera” cumva și la magistrați, înseamnă că nu știe ce caută în viața lui. La profesori, încă funcționează prezumția că, odată remunerați mai bine, vor da și măsura corespunzătoare a vocației de dascăl, pe când, fără a generaliza, la magistrați, porniți pe drumul fericirii prin 1997, septembrie, de foarte multe ori prezumția a fost demult răsturnată de dovezile contrare ale relei-credințe, indolenței, amatorismului, nepriceperii, sinecurismului, securismului, clientelismului și chiar a prostiei crase.

# ailutoaie,buchi,munteanu date 9 June 2023 18:48 0

Aveti dreptate D-le Lorenzo de Medici!Numai ca tot profesorii sint aceea care i-au scolit si le-au dat diplome(inclusiv de doctorate:Cuca,Bode,..)acestori conducatori(Ioha,Ciuca,Ciolacu...)care se gasesc la butoane,iar acum se duc la ei,cu caciula in bat sa-si clameze drepturile.Deunazi am auzit ca si magistratii Judecatoriei SAVENI jud.Botosani s-au "rasculat"asociindu-se celor de la Trib.BT,Judec.Tirgoviste si Trib.BZ.La judec.SAVENI sint 3 magistrati:Anitei Gabriela-presed.delegat-fica notaresei Anitei din Botosani careia i s-a retras dreptul de practica(posibil in urma unei condamnari),judecatorii Harasimiuc Cristian(un increzut si plin de sine cu metehne de ":chichite avocatesti")recent promovat din avocat,birou av.in localitatea Negostina Jud.SV,Zota Marcel promovat judec.de la Insp.Politie Iasi.Acum sa vezi termene ale acestor Instante;vorba reclamei"la sfintu asteapta".Tara de secaturi-Oct.Goga.

# Florin date 10 June 2023 07:53 +79

Greva in cel mai curat sens! Pai, parca magistratii nu au voie sa faca greva. Ca asa zice legea! Sau legea nu e si pentru ei? De curiozitate: salariile le primesc pentru perioada in care refuza sa munceasca?

# dulapul securelii, pelticiunii si pierzaniei nationale date 10 June 2023 10:05 +156

JOS LABELE DE PE pensiile magistrature! Pensiile magistratilor sunt un drept CONSTITUTIONAL! TRAIASCA SUVERANITATEA CONSTITUTIEI! AFARA cu SECUREALA din JUSTITIE si POLITICA! TRAIASCA CURTEA CONSTITUTIONALA aparatoarea SUVERANITATII CONSTITUTIEI! EXCLUDEREA MAGISTRATILOR care nu RESPECTA CONSTITUTIA! RESPECTATI CONSTITUTIA ca POPORUL SA VA RESPECTE! aista-i o opinie

# cetatean date 10 June 2023 11:40 +11

Astia sunt in greva tot timpul, la cat muncesc !!! Cum justifica unul din asta o zi de munca din viata lui/ei??? daca muncesc o ora, zi /saptamana tot acelasi salar iau, ce sanctiuni iau ei daca gresesc??? ies la pensie tineri cu venituri babane, se cred mai ceva ca sfintii, speram totusi in plata divina .

# gigi date 11 June 2023 09:00 0

DE CE PENSIILE MAGISTRATILOR NU SE RAPORTEAZA LA PENSIA PRESEDINTELUI??????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva