24 septembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ROMANIA SUB TIRANIA MEDICALA – Avocatul Gheorghe Piperea denunta caracterul dictatorial al legii care ii va interna cu forta pe romani la cea mai mica suspiciune de COVID-19: „Nenorociri juridice anti-constitutionale... Prezumtie de infectare sau de contaminare similara cu o inadmisibila prezumtie de vinovatie. Nu mai avem voie sa fim bonavi sau sa dam semne de boala. Nici bunurile noastre nu mai sunt in siguranta... Comandantul actiunii, Arafat, este inscaunat fuhrer. Avem lege de intronizare”

Scris de: V.B. | pdf | print

10 iulie 2020 14:19
Vizualizari: 6764

Romania risca sa intre in jugul unei dictaturi politico-medicale mult mai grave decat cea din lunile starii de urgenta – de data aceasta, cu concursul Parlamentului.


 

Apasatorul avertisment a fost lansat vineri, 10 iulie 2020, de catre avocatul Gheorghe Piperea (foto 2), in contextul in care Senatul se pregateste sa voteze scandalosul proiect al Legii privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic.

Initiat de catre Guvern la 6 iulie 2020 si depus a doua zi la Camera Deputatilor (care l-a adoptat joi, 9 iulie 2020, cu 266 de voturi „pentru”, 11 „contra” si 8 abtineri, in timp ce un deputat nu a votat), proiectul contine numeroase prevederi revoltatoare, care, practic, ii vor putea baga pe romani mult mai usor in puscariile coronavirusului (asa-numitele centre de carantina pentru asimptomatici). Gasiti proiectul de lege votat de Camera la sfarsitul articolului.

In primul rand (observa maestrul Piperea), obligativitatea ca autoritatile sa obtina consimtamantul pacientului inainte de internarea lui in lagarele COVID-19 este o simpla formalitate, in conditiile in care el poate fi amenintat cu dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

In al doilea rand, guvernantii nu se multumesc cu incarcerarea oamenilor, ci vor sa le confiste si bunurile, comitand „adevarate nenorociri juridice anti-constitutionale”, comenteaza avocatul. Iar pentru toata aceasta puscarie COVID, bun de plata va fi tot pacientul, chiar daca el este platitor de asigurari medicale.

Pe scurt: barbaria consta in faptul ca toti romanii vor sta sub amenintarea prezumtiei de infectare – ceea ce, in fond, nu este nimic altceva decat o prezumtie de vinovatie.

Alta abominatie continuta in initiativa de act normativ consta in faptul ca dictatura va sta in pixul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, al carui comandant este Raed Arafat (foto 1). Or, asta nu inseamna nimic altceva decat ca Arafat „este inscaunat, in sfarsit, fuhrer”, accentueaza Piperea, adaugand: „Nu ne mai jucam cu acte normative neclare, pe care CCR sa le poata corecta - avem lege de intronizare!”

In opinia lui Gheorghe Piperea, vinovati pentru groaznica forma a proiectului de lege care a iesit din Camera Deputatilor sunt atat Marcel Ciolacu (presedintele PSD si al Camerei Deputatilor), cat si fosta ministresa a Justitiei Ana Birchall (data afara din PSD), care nu a gasit altceva mai bun de facut decat sa introduca un amendament prin care copiii celor internati in lagarele COVID-19 vor fi preluati de catre stat si azvarliti in orfelinate (vezi facsimil):

„Cand masura izolarii a fost luata fata de o persoana bolnava in a carei ocrotire se afla un minor, o persoana pusa sub interdictie, o persoana careia i s-a instituit tutela sau curatela ori o persoana care, datorita varstei, bolii sau altei cauze, are nevoie de ajutor, autoritatea competenta este incunostintata, de indata, in vederea luarii masurilor legale de ocrotire pentru persoana respectiva.

 Prezentam criticile avocatului Gheorghe Piperea, exprimate in doua postari de pe Facebook (aici si aici):


Stiu ca devin obositor, dar ma gandesc ca s-ar putea sa va intereseze asta:

Potrivit art. 12 din proiectul legii internarii medicale fortate, a carantinei si a izolarii pe motive de risc epidemiologic, ordinele COMANDANTULUI ACTIUNII date in aplicarea acestei legi sunt obligatorii pentru orice individ, entitate privata si autoritate publica si sunt executorii de indata (chiar daca, post factum, pot fi atacate in justitie). Daca aceste ordine au caracter normativ, sunt obligatorii pe tot teritoriul tarii, ca si legea.

Unu, comandantul actiunii (care, ca si Isarescu de la BNR, este si va ramane inca 30 de ani de acum incolo Arafat) este inscaunat, in sfarsit, fuhrer. Nu ne mai jucam cu acte normative neclare, pe care CCR sa le poata corecta - avem lege de intronizare! Multumim din inima dlui Ciolacu pentru asta.

Doi, pana acum era nevoie de stare de urgenta sau de stare de alerta ca ordinele comandantului actiunii sa fie obligatorii si sa se poata tine la distanta de spitale si medici milioane de pacienti pentru a putea baga in puscaria medicala asimptomaticii, la gramada cu pacientii reali. E, incepand de azi, nu mai este nevoie de formalitati de-astea complicate, care mai merg si pe la CCR sau Curti de apel. Este suficient de acum incolo sa se declare epidemie de catre Ministrul Sanatatii sau pandemie de catre OMS, ca intra in functie imediat furherul (pardon, comandantul actiunii). Poate fi si o epidemie/pandemie de diaree - cedarea puterii intr-o singura mana este automata. Chestia cu posibilitatea de actionare in justitie este apa de ploaie (potential purtatoare de agenti patogeni, deci nu apelati la ea) - justitia romana rar are curajul sa puna la indoiala deciziile comandantului actiunii. Frica si managementul acesteia o duc cel mai bine in justitie. Pentru siguranta voastra, nu indrazniti sa contestati, ramaneti in cutia voastra de confort, ca totul va fi bine (pentru imbogatitii de razboi si pentru corupti).

Si acum, back to home working, ca taxele, impozitele si contributiile necesare cumpararii pe sub mana si cu preturi cvadruple a echipamentelor si serviciilor medicale de combatere a riscurilor epidemiologice nu cresc in copaci!”


Daca va intereseaza ce ne asteapta in Romania viitorului apropiat, aveti mai jos cateva scurte consideratii cu privire la nenoricirea juridica pe care o constitutie legea internarii medicale fortate si a carantinarii pentru “risc epidemiologic”, lege votata ieri de camera Derutatilor si care urmeaza sa fie votata azi de Senat, pentru a putea intra in vigoare inainte de 15 iulie, cand expira starea de alerta.

1. Conform art 3 (definitii), carantina se dispune individual si concret de DSP, cu indicarea posibilitatii contestarii in justitie, dar nu si izolarea, care se face nu numai la domicliu, ci si in unitati sanitare; singurul lucru bun in cadrul definitiei izolarii este ca se vorbeste de consimtamantul persoanei, dar ce consimtamant este acela care se obtine prin amenintarea cu dosar penal pentru raspandirea bolilor?

In cadrul textului relativ la "definitii", peste tot se vorbeste de “probabilitate” si de “agent pathogen” – nicaieri, insa, nu exista definitii sau trimiteri clare la liste certe de agenti patogeni; in textul legii, la art. 7 alin.5, se vorbeste de o viitoare hotarire de guvern care va face aceasta lista; deocamandata, insa, suntem la mana CNSU si a "specialistilor" din comisia de cenzura strategica.

Definitia “suspectului de a fi infectat sau contaminat” si definitia “persoanei suspecte” sunt niste adevarate nenorociri juridice anti-constitutionale.

In primul rand, cum poti considera ca este suspect (=potential vinovat de ceva) un bun?

Cum poti considera suspecta o persoana sanatoasa, care nu da niciun semn de boala?

Dar persoana expusa/posibil expusa la “riscul epidemiologic”, cum se identifica? Si cine emite suspiciunea?

A se observa ca este vorba de o prezumtie de infectare sau de contaminare (suspect = “persoana sau bun considerat expus sau posibil expus”) similara cu o inadmisibila prezumtie de vinovatie.

Pe baza acestor "definitii" nu mai avem voie sa fim bonavi sau sa dam semne de boala. Nici bunurile noastre nu mai sunt in siguranta, daca le lasam de izbeliste, la “voia” agentilor patogeni, si nu le lustruim de 5 ori pe zi cu dezinfectant.

In al doilea rand, cum este posibil sa califici ca suspecta orice persoana care vine dintr-o zona cu risc epidemiologic? Atraga atentia ca, in baza acestei fantastice legi pentru romani, daca circulam liber in tara sau in strainatate, toti, absolut toti suntem suspecti. Cum se poate pune un asemenea stigmat pe fruntea unei intregi populatii?

2. Conform art. 4, putem fi aglutinati prin simplu ordin al CNSU in grupuri populationale suspecte.

Daca pentru nimeni altcineva decat pentru mine aceasta formula nu suna a segregare (pe criterii de suspiciune de infectare sau contaminare, pe criterii geografice, pe criterii rasiale sau altele), atunci inseamna ca nu mai inteleg definitia si oroarea sociologica si etica a segregarii.

Grupurile populationale suspecte de infectare sunt stabilite ce CNSU, prin comandantul actiunii. Nici asta nu racaie memoria nimanui, din perspectiva istorica?

3. Conform art. 5 alin 5, persoanele carantinate sau izolate la domiciliu vor fi obligate sa suporte costurile internarii medicale fortate consecutive (chiar daca masura initiala este contestata/contestabila). Asdar, degeaba platim contributii de asigurari sociale de sanatate (CASS) - daca suntem bagati in puscaria medicala pentru ca am facut vreo greseala de respiratie/spalare pe maini/purtare a mastii in perioada izolarii sau a carantinarii ori pentru nu le-am zambit cald politistilor care ne vizitau de 4 ori pe zi, ca sa mai stam la taclale si alte alea, suntem buni de plata; iar costul spitalizarii unui asimptomatic este "micut" - cam 10 mii de euro pe excursie. Daca facem 2-3 excursii de acest gen pe an, putem spune ca agoniseala noastra s-a cam dus pe apa Covidului.

Nota importanta : nu se stabileste nicio durata maxima internarii fortate, a carantinarii sau a izolarii, desi, in mod ironic, despre carantinarea bunurilor (care poate fi urmata si de distrugerea lor) se spune ca nu poate dura mai mult decat carantinarea sau izolarea persoanelor … Asdar, nu e sigur ca veti plati doar 10 mii de euro pentru puscaria medicala - s-ar putea sa fie un o pic mai mult. Poate 50 de mii, ca unii au stat in puscaria medicala nu 10 zile, ci 60.

4. Desi pare ca este exceptionala, de fapt izolarea si internarea medicala fortata a asimptomaticilor poate fi in continuare o regula, intrucat se poate ajunge, in conditiile art. 7 alin.6, “pe baze stiintifice”, la necesitatea acestor masuri. La ce baze stiintifice si experti virusologi apar zilnic la noi la tv, este clar ca putem sta linistiti, ca a/presimptomatici – nu ne va lua nimeni din pat prea des, poate doar de doua-trei ori pe an…

5. Va temeati ca in Romania vor ajunge sa se aplice practicile din tarile scandinave de scoatere din familie cu forta a copiilor, pentru ca “este pentru siguranta lor”?

E, nu e cazul sa va mai temeti, caci temerea voastra s-a transformat in fapt.

Conform art. 7 alin.7 din proiectul de lege, in caz de aparitie a suspiciunii de infectare/contaminare in familie, autoritatile competente vor lua de indata masurile necesare, adica: internarea fortata, carantinarea sau izolarea parintilor/tutorilor suspecti de a fi infectati si, atentie mare, luarea spre “ocrotire” a copiilor din familie, in vederea plasarii lor in institutiile specializate. Adica la casele de copii (foster house, pentru corporatisti).

Daca sunteti suspecti sau daca sunteti dati in gat de un vecin ofticos ori de un vrajmas (care sunt incurajati sa va reclame imediat la 112, btw), puteti ramane pe termene indefinite fara contact cu copiii vostri.

Multumim dlui Ciolacu dar mai ales dnei Birchall (autoarea amendamentului) pentru asta.

PS Pentru intronizarea fuhrerului medical al Romaniei, conform art. 12 din proiectul de lege, a se vedea postarea anterioara.

PPS I rest my case for today. Am cam obosit. Blestemele de ieri ale covidúlilor mi-au dat dureri de ficat si palpitatii cardiace. Bine ca nu sunt simptome de covid, ca ar fi iesit in strada sa sarbatoreasca, alaturi de Arafat, toti enoriasii cultului covid”.

* Cititi aici forma proiectului care a iesit din Camera Deputatilor

Comentarii

# Corina date 10 iulie 2020 14:51 -72

Daca nici acum nu va urla populimea in strada... va fi jale mare de tot. Javrele securiste si slugile vor impune DICTATURA mai rau decat nazistii. Timpul postarilor si comentariilor A TRECUT DE MULT :eek: Ne intalnim Duminica! Apropos: daca prostii nu stiau de "unde" "apar" virusii n-au decat sa caute in "Patents" si vor vedea ca de fapt sunt inventii de laborator facute cu mari "eforturi si investitii" 8)

# Lexis date 10 iulie 2020 15:33 -60

Legi peste legi, inutile de fapt pentru vreo preventie, de fapt daunatoare, sanatatii, drepturilor, vietii, societatii, economiei, dar ce conteaza? Juristii nostri se plang pe facebook, asteptand ca noi sa iesim in strada, la fel politicienii, care apoi voteaza majoritar mizeriile de legi, iar asociatiile pentru drepturile omului, copiilor, pensionarilor tac, sau vocifereaza pe facebook putin. Nu este o criza sanitara de covid, covidul e o micuta gripa, dar e criza grava a prostiei, indolentei, intereselor, conformismului... Stati acasa dragi juristi, medici, parlamentari, stati in grotele voastre, si asteptati ca sa iasa poporul la demonstratie...multumim!

# VOX date 10 iulie 2020 15:43 +12

" Masca e astazi eticheta pentru I.Q . Vezi un om cu masca , e clar ca gandeste ! Daca e fara ea, e un IDIOT ! ".

# YES date 10 iulie 2020 15:51 +14

Cine NU are Arafat, sa-si CUMPERE !.. Basescu (mahmurul turnator) ce se mai bucura de articolul lui V.B despre Arafat !

# xyz date 10 iulie 2020 19:29 -11

Iar asta e la greci: https://www.rt.com/news/494341-petrol-bombs-riot-police-athens/

# Sphinx date 10 iulie 2020 19:46 -3

Mediocritatea (cu I.Q scazut) este mai grava decat PROSTIA !!...

# indignata date 11 iulie 2020 18:14 +2

Iubiti concetateni, nu ma intereseaza punctele voastre Puneti-mi zero punete, si ma voi simti bine. Dar voi ????? dupa ce o sa va explic, pe scurt ca nici daca guvernul Romaniei mi-ar oferi 1 milion de dolari pe luna, m-as intoarce in acesta PATRIE MIZERABILA , ce o sa -mi raspundeti ?????? Ce vi se intampla ???? Nu aveti COJONES, nu aveti FEMEI CU GURA MARE, care sa stige ca IOHANIS e un DICTATOR, ca PNL este esenta a tot ce am urat in COMUNISM ????? Dragii mei conationali, voi, romanii sunteti esenta a tot ce poate fi mai mizerabil pe pamant . Va uitati linistiti la tv si asteptati ca "CINEVA", trimis de DESTIN sa se miste pentru voi . INUTIL. NImeni nu o va face in locul vostru pentru ca dovediti a fi lasi.... Lasii isi merita soarta : aceea de a a fi pentru totdeauna slugi. Dragi, romani, ori iesiti pe stazi impotriva GUVERNULUI IDIOT, ori veti muri, oricum, de foame, de virus , etc.... Dumnezeule, fa-i sa moara de Covid, pe cei care vor sa va faca sa muriti voi.

# ionut moraru date 11 iulie 2020 22:10 +1

Sa nu uitati dragi diasporeni ca voi in imbecilitatea voastra nemarginita ne-ati adus pe cap pe bolsevicii astia de acum! Veniti voi sa ii dati jos ca e mizeria voastra,nu mai dati sfaturi!

# YES. date 11 iulie 2020 23:24 -1

#indignata : ce "cap" confuz PORTI !.????

# indignata date 14 iulie 2020 20:19 +1

E adevarat, DOMNULE SAU DOAMNA, YES am un cap confuz, dar nu ma dau pe zece ca D-voastra ? YES;YES YES ?????? Intelegeti sa va faceti ca nu intelegeti... Va doresc doar un lucru, fiind , D-voastra un YESMEN : sa faceti si respectati tot ce scriu iubitii D-voastra Guvernanti. Sa nu le iesiti din reguli, sa manifestati intelegere deplina pentru tot ce si-au propus sa fie viata D-voastra de azi incolo.... Succes deplin si sa moara pacatosul, adica EU.Va doresc din suflet sa traiti dupa regulile lui arafat si ale lui velea, ale lui Orban si, de ce nu, Iohanis. Iubiti-i ca niste fii romani de buna credinta ce sunteti. D-ZEU, Bunul D-ZEU sa va ajute sa faceti ca poporul roman sa prospere sau, mai bine, si mai usor, ca Iohanis si a lui clica, sa prospere... Ca sa va simtiti bine si in siguranta....

# VIKY date 15 iulie 2020 15:08 +2

Cum sa mai creada lumea in celerati nazisti ai acestui guWerner infect?. La o sedinta cu inspectori scolari, unde a participat Anisia si a foat confirmat pozitiv un inspector scolar. In inregistrare, care nu poate fi negata nici macar de cei fara neuroni, Alexe da mana cu toti, inclusiv cu cel confirmat. La sedinta stau in dreapta si stanga celui infectat acesti doi din guWern. Dupa aparitia imaginilor, Alexe afirma ca ei doi nu au avut NICIUN contact cu infectatul, iar ei nu fac parte din ancheta epidemiologica a DSP. Pentru nazisti guWerner: Daca NICI astia 2 nu sunt suspecti, 100% acest virus gripal a plecat in concediu. Nu mai manipulati poporul. TREZITI-VA ROMANI.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.09.2021 – Santaj in CSM: vaccinare sau incetare detasare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva