25 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RONCEA L-A LINISTIT PE LIICEANU – Jurnalistul Victor Roncea l-a invins din nou pe scriitorul Gabriel Liiceanu. Judecatorii Andrei Aurel Paun si Roxana Stanciu de la Curtea de Apel Bucuresti au respins actiunea prin care Liiceanu ii cerea lui Roncea daune morale de 50.000 euro pentru mai multe articole despre privatizarea Editurii Politice si transformarea ei in Editura Humanitas. Sentinta vine dupa ce ICCJ a dispus rejudecarea apelului (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

4 May 2022 13:05
Vizualizari: 4138

Scriitorul Gabriel Liiceanu (foto 1) a avut a treia oara ghinion in procesul in care l-a chemat in judecata pe jurnalistul Victor Roncea (foto 2), cerandu-i daune morale de 50.000 de euro pentru mai multe articole scrise de acesta despre privatizarea Editurii Politice si transformarea ei in Editura Humanitas – editura pe care Liiceanu o conduce inca de la infiintarea ei, in 1990.Miercuri, 27 aprilie 2022, judecatorii Andrei Aurel Paun si Roxana Stanciu de la Curtea de Apel Bucuresti au respins apelul lui Gabriel Liiceanu impotriva sentintei din 2019, prin care magistrata Tatiana Loredana Severin de la Tribunalul Bucuresti i-a dat dreptate lui Victor Roncea. Mai exact, judecatoarea Severin a respins actiunea lui Liiceanu, constatand ca Roncea scrisese articolele cu buna-credinta si acoperit de dovezi. (Gasiti la final linkuri catre toate episoadele serialului „Liiceanu versus Roncea”.)

Amintim ca sentinta judecatoarei TMB Tatiana Severin a fost mentinuta in noiembrie 2020 de catre magistratii CAB Maria Dalina Oancea si Liviu Eugen Faget. Totusi, in noiembrie 2021, judecatoarele Lavinia Dascalu, Adina Nicolae si Lavinia Curelea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus rejudecarea apelului (pe motiv ca judecatorii CAB n-ar fi analizat temeinic motivele de apel ale lui Gabriel Liiceanu), ceea ce s-a intamplat acum, in aprilie 2022, la Curtea de Apel Bucuresti, cand Roncea a castigat din nou.


Redam minuta hotararii CAB nr. 660/2022 din dosarul nr. 8752/3/2019* (vezi facsimil):


Respinge apelul ca nefondat. Cu recurs in 30 de zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a IV-a Civila. Pronuntata azi, 27.04.2022, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.


Initial, alaturi de judecatoarea Roxana Stanciu, in completul de la CAB intrase judecatorul Liviu Faget (care solutionase apelul inainte de rejudecare), dar s-a abtinut la primul termen.

Mentionam ca ziaristul Victor Roncea a fost aparat de catre avocatii Ana Parvu, Dan Cristea si Vicentiu Dine de la casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii.

 

 

Cititi mai jos precedentele episoade ale serialului „Liiceanu versus Roncea”:


- „Roncea l-a indoit pe Liiceanu”;

- „Liiceanu a ramas stupefiat, Roncea a castigat”;

- „Procesul Liiceanu-Roncea, intors din drum”.

Comentarii

# DODI date 4 May 2022 14:23 +257

1. Editura Humanitas nu a fost înfiițată de liiceanu ci transformată de el din Editura Politică, cea mai bună de pe vremea împușcatului primită cadou de la pleșu(v). 2. Lipsa lui de caracter este evidentă, el făcând anticameră la ministru de finanțe Remeș pentru a fi scutit de plata obligațiilor către stat (narcisistul liiceanu nu plătise nici un leu din obligațiile editurii către stat). 3. Patrupedul liiceanu este cel care, pentru a nu avea dosar penal (cum ar fi fost corect) gâdila zilnic fesele celei pe care a numit-o SLUJIREA și căreia îi cânta cu fiece ocazie osanale. 4. ”elitistul” liiceanu a dus în derizoriu noțiunea de intelectual român lingând clanțele de la intrările oricărui străin. Ar fi multe de zis despre caracterul (mai bine zis lipsa de caracter) a acestui parvenit social dar nu merită nici atenția deosebită și nici osteneala noastră. Este suficient cât timp i-am acordat, iar ultimele sentințe sunt o etichetă pe măsura faptelor sale.

# maxtor date 4 May 2022 15:46 -10

gandul ca liiceanu,roncea,parvu,cristea,severin,oancea,faget,dascalu,nicolae,curelea s-au anturat (!) cu mastile pe fatza ne intristeaza, de la un mizilic au dat in altceva...https://www.luju.ro/static/smiles/cry.gif

# maxtor date 4 May 2022 15:48 -4

invers: propunem o "reducere morala la argument" intre cei 2, in direct pe fb cu mastile de gaze pe fatza!

# maxtor date 4 May 2022 15:55 -2

daca azi ne temem de ciuperca atomica,"noul covid",mai bine ne tziganim pe cine sa intre in c.s.migiu nu in c.s.meu.....

# Lechi date 4 May 2022 17:30 +156

Salut ..in concluzie, Roncea ramane cu dreptatea iar Liiceanu cu editura. asta, da, justitie !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.09.2023 – Negocierile pe pensiile magistratilor nu s-au incheiat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva