13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

S-A FACUT DREPTATE IN POSTUL PASTELUI – Tribunalul Bucuresti a decis anularea deciziei de concediere a expertului Camelia Grigore data de fostul sef al INEC, procurorul Catalin Ceort. Instanta obliga INEC sa o reintegreze in functia detinuta anterior, sa-i plateasca toate salarile indexate, majorate si reactualizate de la data concedierii pana azi, precum si 7000 lei chletuieli de judecata (Minuta)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

26 April 2013 15:37
Vizualizari: 13602

 

In 25 aprilie 2013, Sectia a VIII-a Litigii de munca a Tribunalului Bucuresti, dupa trei amanari de pronuntare, a dat, in sfarsit decizia in dosarul in care expertul Camelia Grigore (foto) fost director adjunct al INEC in perioada in care a facut echipa cu expertul audio-video Catalin Grigoras (azi director la Universitatea de profil din Denver-California) a solicitat anularea deciziei de desfacere a contractului de munca din timpul ”domniei” ilegale a procurorului Catalin Ceort la INEC. Camelia Grigore a castigat!


Instanta i-a dat dreptate expertului Camelia Grigore, care a aratat in instanta ca aceasta concediere a fost nelegala si evaluarea sa a fost facuta cu rea credinta, tocmai pentru ca ea, unic avertizor de integritate al INEC, sa fie eliminata din schema! Daca in recurs aceasta decizie va ramane definitiva, conducerea INEC va trebui sa repare imensa nedreptate facuta Cameliei Grigore prin concedierea sa in urma unor jocuri de culise a caror baza legala nu a existat.

Minuta TMB

Decizia din 25 aprilie 2013 in dosarul nr. 27161/3/2012 al Tribunalul Bucuresti - Sectia a VIII-a Conflicte de Munca este clara:
"Admite cererea, în parte. Anuleaza decizia nr.32/15.06.2012. Obliga pe parata sa reintegreze pe reclamanta în functia avuta anterior concedierii. Obliga pe parata la plata catre reclamanta a unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate, de la data concedierii, pana la reintegrarea efectiva. Obliga pe parata la refacerea evaluarii activitatii profesionale desfasurate de reclamanta în anul 2011. Respinge restul pretentiilor, ca neîntemeiate. Obliga pe parata la plata catre reclamanta a sumei de 7000 lei, reprezentand cheltuieli de judecata. Cu recurs, în 10 zile de la comunicare. Pronuntata în sedinta publica azi, 25.04.2013." Decizia este executorie.

Fostul ministru al Justitiei, Titus Corlatean, a dat dovada de autism in acest caz

Procurorul Catalin Ceort, pe care fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, l-a numit in aceasta functie incalcand legea care stipuleaza clar ca Institutul National de Expertize Criminalistice poate fi numai un expert din interiorul institutiei, a avut o misiune ”speciala”, aceea de a elimina din structura INEC pe singurul avertizor de integritate, Camelia Grigore.

In sustinerea acestei decizii ilegale si abuzive, directorul de atunci al INEC, Catalin Ceort a invocat o adresa prin care Compartimentul de Resurse Umane sustine ca "nu mai sunt locuri vacante compatibile cu pregatirea profesionala a dnei Camelia Grigore", precum si o hotarare a comisiei de cercetare a necorespunderii profesionale si cea a comisiei prin care s-a respins contestatia expertului eliminat din schema. Culmea, insa, Camelia Grigore nu a fost chemata in fata acestei comisii de "necorespundere profesionala" pentru a fi evaluata pentru ca a contestat-o din start.

Toate aceste mizerii au fost aduse la cunostinta ministrului Justitiei, Titus Corlatean printr-o contestatie inregistrata la data de 20.06.2012, care desi avea la indemana Corpul de control, nu a binevoit sa faca nimic pentru restabilirea adevarului si a dreptatii, desi in cauza era

Eliminarea Cameliei Grigore din structura INEC s-a facut pentru ca era singura care daduse in vileag o serie de nereguli in ultimi doi ani. Ea a sesizat si 22 iunie 2012 si Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu privire la directorul INEC Catalin Ceort, pe care il acuza de abuz in serviciu si fals intelectual, dar acolo s-a priotcit repede un mare NUP, pentru ca – deh!- Ceort este procuror de Inalta Curte, nu? Si atunci, colegii nu puteau decat sa-l ajute sa scapte basma curata!

Planul eliminarii abuzive din INEC a expertului Grigore

Prin Decizia nr. 32 din 15.06.2012, procurorul Catalin Ceort, director INEC numit nelegal in fruntea acestei institutii, i-a desfacut contractul de munca expertului Camelia Grigore, cu preaviz de 20 de zile. Din decizie reiese ca motivarea decizie a fost data de "hotararea comisiei de cercetare a necorespunderii profesionale nr. 201/22.05.2012 si cea a comisiei de contestatii nr.2012/12.06.2012 privind pe dna Camelia Grigore", precum si adresa nr.2012/13.06.2012 a Compartimentului resurse umane potrivit careia "in statul de functii al INEC nu sunt locuri de munca vacante compatibile cu pregatirea profesionala a dnei Camelia Grigore". Din acelasi document reiesea ca expertul Camelia Grigore a fost chemata la comisie pentru ca in 10 ianuarie 2012, seful Sectorului "Identificare criminalistica" din cadrul INEC a sesizat conducerea institutului cu privire la faptul ca "dna Camelia Grigore nu corespunde din punct de vedere profesional fisei postului de expert criminalist pe care e angajata, anexand un set de drafturi ale rapoartelor de expertiza, precum si adrese de corespondenta intocmite de aceasta in perioada aprilie 2011 pana in prezent, precum si selectiv, din perioada anterioara".

Interesant este ca, in continuarea deciziei prin care ii desface contractul de munca Cameliei Grigore, directorul de atunci, Catalin Ceort si-a dat cu firma-n cap singur, scriind in decizia de concediere ca "prin Raportul nr.201, din data de 22.05.2012, comisia a concluzionat ca dna Camelia Grigore, expert criminalist gradul I in cadrul INEC, nu corespunde profesional cerintelor fisei postului pe care il ocupa", desi pe pagina a doua a deciziei se mentioneaza ca "i s-a solicitat responsabilului cu resurse umane sa verifice daca in statul de functii exista locuri de munca vacante, compatibile cu pregatirea profesionala a dnei Camelia Grigore, iar prin adresa nr. 201 din 13.06.2012 i s-a solicitat responsabilului cu resurse umane sa verifice daca in statul de functii exista locuri de munca vacante, compatibile cu pregatirea profesionala a doamnei Camelia Grigore, cu exceptia celei de expert criminalist".

Camelia Grigore a ocupat ani buni functia de expert criminalist fara ca cineva sa-i conteste aptitudinile si expertiza. Azi, prin decizia data de TMB se confirma ca aceasta concediere a sa a fost nelegala. Decizia, repetam, este executorie.

* Cititi aici concluziile scrise depuse la dosarul de la TMB-Sectia a VIII-a Litigii de munca de expertul Camelia Grigore

Comentarii

# Un cetatean date 26 April 2013 16:01 +17

Drepturile salariale castigate de aceasta doamna sa i le plateasca directorul INEC din veniturile personale,pentruca a savarsit un abuz.

# doi cetateni date 27 April 2013 08:38 -6

Sa plateasa cacamelia grigore banii luati ca salariu pe cai necinstite pt ca ea nu a ocupat postul pe care l-a ocupat in mod cimstit si corect. A ocupat acel post prin trafic de influenta, eludand un concurs si nedand niciun examen prin care sa-si dovedeasca abilitatile profesionale. camelia Grigore este o semianalfabeta ! este o rusine pt tot ceea ce inseamna expert criminalist in Ro.

# Traian date 27 April 2013 10:53 +9

Deci mafia din INEC a rezistat doua saptamani fara atacuri la persoana d-nei Grigore. Poate ne povestesc Chivu Marilena si Enache Sorina ce examene au data la bara, sau Dumitrescu Cristian de promovare din ajutor de mecanic de locomotiva la Calarasi in mecanic de locomotiva clasa expert la INEC, sau muncitorul necalificat Mirea Constantin ajuns peste noapte sef de laborator la Brasov.

# Jay jay date 27 April 2013 13:20 +8

A propos, pe unde mai lucreaza Ceort. Intr-o perioada a fost la penitenciare, apoi stiu ca l-a adus doamna Pivniceru in minister pe post de consilier. Munca de raspundere, scutura scrumiere, ascutea creioane, Dar acum pe unde mai e micutul?

# mary Jane date 29 April 2013 12:27 -4

Pai bai Jay jay tu nu ai auzit?!!!! umbla seara pe la ****** ca e mare c.ordac omu\'.

# Jay Jay date 29 April 2013 20:57 +6

Asta nu e in stare sa si-o traga nici de unul singur, trebuie ajutat. Mai mult nu poti, maimutoiule?

# janu date 30 April 2013 08:01 -4

te inseli, cum sa mearga la ma-sa? pai daca ramane gravida si mai apare un specimen ca camelia grigore? e plina tara de pitici nevolnici procesomani, crezi ca mai e nevoie de inca unul? Fii serios.

# Snoopy date 30 April 2013 08:52 +6

Iar v-a apucat dimineata prin Fratelli, vagabonzilor?

# vagabondul date 30 April 2013 10:45 -6

bai piticanie, macar noua ne trece cand vine dimineata dar tie? sa stii ca nanismul si prostia nu se vindeca, asa ai sa ramai toata viata, o piticanie proasta cu moaca de c u r

# Droopy date 30 April 2013 11:09 +5

Nu dragalasule. Prostia nu trece niciodata, iar in cazul tau vad ca doare.

# Decebal date 28 April 2013 23:09 +2

Camelia degeaba iti spui Traian, ia spune tu, cea ai fost inainte de a fie expert criminalist gr I la INEC, spui? Nu? Spun eu, ai fost muncitor necalificat la inst de cecetari pedologice si apoi vanzatoare la un depozit de papetarie. Din nefericire asta ai fost cu adevarat. Dumitrescu a fost ajutor de mecanic pt ca in perioada facultatii ca sa faca practica trebuia sa aiba atestat de ajutor de mecanic asa cum studentii de la agronomie trebuiau sa aiba carnet de tractorist. Camelia, spune tu ce ai fost ce activitate stiintifica impresionanta ai, publica-ti CV-ul Chivu si Enache au dat examene dar nu la bara pt ca nu au candidat la barou chiar daca au terminat si fac de drept dar tu esti prea ingusta la minte ca sa faci diferenta.

# Sandu D. date 30 April 2013 06:16 +5

Si altii au facut practica in perioada studentiei si nu li se cerea sa aiba atestare de condus utillaje agricole, masini grele, tramvaie sau avioane. Dumitrescu a fost atestat ajutor de mecanic de locomotiva dupa absolvirea facultatii.

# ADEVARUL date 27 April 2013 19:30 +1

CUNOSC TIPOLOGIA ACESTEI EXPERTE,SIMPATIZATA DE AUTORII SITE-ULUI LUJU.RO,IN FAPT GENUL ASTA DE OM, SIMPATIC,PROFESIONIST SI INTELIGENT ARE NEVOIE DE FOARTE PUTIN PENTRU A-TI DISTRUGE VIATA PRINTR-O CHICHITA A EXPERTIZEI SALE-DACA ESTE CUMPARATA,CUM SE INTAMPLA DE OBICEI CU EXPERTII DESEMNATI DE INSTANTA SA CLARIFICE LUCRURILE.MIE IMI ESTE GREATA DE EA,VAD ACOLO PERSONIFICAREA PERFIDIEI,POATE IN REALITATE ESTE VRE-O SFANTA,CINE STIE.

# anticomunist date 26 April 2013 17:03 +11

sa plateasca Predoiu cu Corlatean si restul de panarame implicate salariile restante si cheltuielile de judecata,nu tot ministerul,adica noi,contribuabililii!!ne-am saturat ca toate javrele sa raspunda ,vezi doamne,politic,si sa ramana cu buzunarele burdusite iar noi sa platim pt. ticalosiile si infractiunile savarsite de ei!!

# oscar date 26 April 2013 17:21 +7

 Asta este fost procuror ce a dat NUP in dosarul macovei-freedoom house din februarie 2005 cada matracuca a dat 100000 de euro prietenei guseth pt un raport-analiza al justitiei facut in 2004 de respectivul ONG

# Morar date 26 April 2013 19:11 +13

Sa plateasca Bica si Predoiu care l-au angajat ILEGAL pe Ceort la INEC, toti daniletii din CSM care au votat ILEGAL detasarea lui Ceort la INEC, precum si toti angajatii INEC care au participat la aceasta mascarada si care nu au tinut cont de pozitia oficiala a MJ care prin secretarul de stat Lidia Barac a stabilit oficial inca inaintea desfacerii contractului ca s-a incalcat legea. Va dati seama ca fara spatele asigurat de Parchet si SRI nimeni nu era nebun la INEC sa batjocoreasca decizia conducerii MJ. De asemenea cei de mai sus sa suporte si onorariile pentru casa de avocatura Musat care i-a pierdut mafiei din INEC acest proces.

# Goe date 26 April 2013 23:41 +12

Ceort ar trebui sa plateasca din buzunar. Nu trebuie sa sufere expertii INEC pentru tampeniile lui.

# Morar date 27 April 2013 09:31 +16

Ceort nu a lucrat singur ci i-a avut partasi pe Chivu Marilena, Mirea Constantin, Ionescu Ioana, Betiu Grigoras, Dumitrescu Cristian si restul mafiei diin INEC, cu largul concurs al secretarului de stat Bica Mihaela Alina.

# Noe date 27 April 2013 08:43 +14

Pana la urma cine este Camelia Grigore? Ce portofoliu de lucrari are , ce activitate stiintifica are, am vrea sa vedem un CV al ei sa ne lamurim odata ce este cu aceasta persoana. Pana nu vedem nu putem da crezare niciuneia din parti.

# Geo date 27 April 2013 09:45 +15

Excelenta idee! Propun ca prezentarile de CV-uri sa inceapa in ordine alfabetica: Betiu, Ceort, Chivu, Dumitrescu, Enache-Paraschiv, Grigore, etc. Si sa extindem lista si cu ofiterii SRI care i-au invatat pe expertii INEC ca englezescul \'over\' inseamna \'mai mic\' in limba romana.

# fost coleg date 27 April 2013 10:41 +8

Camelia Grigore e un expert foarte bun, care a terminat facultatea cu 10.

# adevarul date 27 April 2013 11:22 +8

pai atunci mi se pare logic ca a fost inlaturata,in tara unde orbii sunt condusi de-un Kior,si unde scara de valori a fost rasturnata.daca era vreo semianalfabeta gen Funeriu,Botos,EBA sau Igas care sa fii facut vreun drept la ID,la \"Cantemir \"daca se poate,ar fii avut sanse sa fie agreata de gunoaiele basiste

# Botos ? date 28 April 2013 11:01 +2

Cum, si Botos e pe strada Kiorului ? Poate vii cu amanunte.

# multi fosti colegi date 29 April 2013 22:24 -2

se mira si se intreaba alaturi de multe alte persoane care au intrat in contact cu aceasta pseudo experta dotata cu un creier de primata si comportament parafrenic, cum de s-a putut ca o astfel de semianalfabeta sa termine o facultate si mai ales cum de a ajuns sa lucreze intr-un astfel de institut. Este exclus sa fi terminat facultatea cu nota 10 pentru ca nu stie sa scrie corect romaneste, nu stie sa eprime o idee si sa o puna pe hartie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva