24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

S-A JUCAT LA MASA VERDE? – Institutul National al Magistraturii a publicat rezultatele la proba de testare scrisa din concursul de promovare in functii de conducere la instante si la parchetele de pe langa acestea. La instantele unde au candidat mai multi magistrati pe un post, la examen s-a prezentat un singur judecator. La procurori a fost concurenta acerba si s-a obtinut si 10 curat!

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

28 November 2013 16:23
Vizualizari: 17469

Concursul pentru numirea in functii de conducere la curtile de apel, tribunale, judecatorii si la parchetele de pe langa acestea, organizat in perioada 13 septembrie-4 decembrie 2013, a devenit deja unul de notorietate, dupa ce Asociatia Magistratilor din Romania a contestat modalitatea in care magistratii au fost audiati de membrii comisiilor de examinare la proba de sustinere a proiectului referitor la exercitarea atributiilor specifice functiilor de conducere, solicitand invalidarea examenului pe motiv ca a existat tratament diferentiat intre candidati. La doua zile de la decizia Consiliului Superior al Magistraturii, din 25 noiembrie 2013, de a fi efectuate de catre comisia de specialitate a CSM verificari asupra inregistrarilor video cu interviurile candidati de la sustinerea proiectului, Institutul National al Magistraturii a facut publice rezultate obtinute de magistratii inscrisi in concurs la proba de testare scrisa privind managementul, comunicarea si resursele umane, sustinuta in data de 24 noiembrie 2013.


Practica absentarii la concursul pentru promovarea in functii de conducere la instante

Conform tabelelor privind rezultatele de la testarea scrisa a candidatilor judecatori, cele mai mari note au fost obtinute de judecatorii Petrica Gudac, presedinte al Tribunalului Telorman, si de Elena Lixandroiu, de la Judecatoria Moreni care a candidat pentru postul de vicepresedinte al Judecatoriei Targoviste, ambii obtinand nota 9,80.

Pentru functia de vicepresedinte al Judecatoriei Targoviste a candidat si cea care ocupa in prezent functia de vicepresedinte, judecatoarea Manuela Cristina Istrate, insa la proba scrisa a absentat, din motive cunoscute doar de domnia sa. Aceeasi situatia s-a petrecut si la Tribunalul Telorman, al carui presedinte este judecatorul Petrica Gudac, insa situatia este inversata. Contracandidatul acestuia la postul de presedinte al instantei, judecatoarea Elena Emilia Enescu a absentat.

De altfel, la o privire mai atenta asupra tabelului privind rezultatele obtinute de judecatori la concursul de promovare in functii de conducere vom observa ca acolo unde sunt mai multi magistrati pe loc, s-a practicat absentarea. Suntem curiosi insa ce i-a determinat pe judecatori sa nu se prezinte la examen si de ce nu au incercat macar sa faca tot ce le sta in putinta pentru a obtine functia dorita.

O situatie similara s-a petrecut si la Curtea de Apel Alba Iulia, al carei presedinte este in prezent judecatoarea Adriana Marcela Petrascu. Conform listelor, la functia de presedinte al acestei instante s-au inscris cinci judecatori: Andrei Dorin Bancila, Marius Aurel Motolea, Cristina Gheorghina Nicoara, Sande Trif si Alexandra Iuliana Pastiu. Dintre acestia, doar judecatoarea Pastiu a reusit sa promoveze, obtinand nota 9,60 la proba scrisa. Ceilalti patru judecatori care candidau pentru aceeasi functie au absentat.

Concurenta reala a fost insa la Curtea de Apel Craiova pentru functia de vicepresedinte, unde s-au inscris patru judecatori, respectiv Adina Georgeta Calota, Laura Mariana Calota, Gabriel Danul Comanescu si Emanoil Condurat. Cel mai mare punctaj a fost obtinut de judecatoarea Chimoiu (9,00), urmata de judecatoarea Calota (8,60) si de judecatorul Condurat (7,60). In schimb, judecatorul Comanescu a absentat.

Pe de alta parte, la polul opus, cea mai mica nota la examenul de promovare in functii de conducere la instante a fost obtinuta de judecatoarea Camelia Lucia Debreni (5,40), care a candidat pentru functia de presedinte al Judecatoriei Arad. Pentru acelasi post a candidat si actualul presedinte al instantei, Virgiliu Flavius Bradin, care a obtinut nota 9,00.

La randul ei, judecatoarea Anca Corina Zamfirescu, sefa Sectiei penale de la Judecatoria Ploiesti, a candidat pentru functia de presedinte al acestei instantei, insa nu a reusit sa obtina decat nota 5,60. Judecatoarea Zamfirescu este cunoscuta dupa ce l-a denuntat si inregistrat pe judecatorul Adrian Petre Podea de la Tribunalul Prahova, si a acceptat sa poarte tehnica de inregistrare in timpul intalnirilor pe care le-a avut cu acesta.

Procuror de nota 10,00

In ceea ce priveste rezultatele obtinute de procurori la concursul de promovare in functii de conducere la parchetele de pe langa curti de apel, tribunale si judecatorii, conform tabelelor, cea mai mare nota din examen a fost cea a procurorului Nicolae Adrian Golban de la Parchetul Tribunalului Timis, care a obtinut nota 10,00.

In schimb, cea mai mica nota, 7,40, a fost “adjudecata” de procurorii Vasile Selaru de la Parchetul Tribunalului Vaslui si de Adrian Tarnovietchi de la Parchetul Judecatoriei Resita.

Va amintim ca in acest concurs s-a inscris si procuroarea Maria Magdalena Militaru de la PICCJ, cunoscuta dupa ce a intocmit impreuna cu procurorul Romulus Dan Varga rechizitoriul in cazul politistului Cristian Cioaca acuzat de uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Conform tabelului cu rezultatele la testarea scrisa, procuroarea Militaru care candideaza pentru functia de procuror general adjunct la Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a obtinut nota 9,20.

Concursul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor la curtile de apel, tribunale, judecatorii, precum si la parchete de pe langa acestea, organizat pentru ocuparea unui numar de 118 functii vacante de presedinte si vicepresedinte de la instante si a 99 de functii vancate de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror si prim procuror adjunct de la parchetele de pe langa curtile de apel, tribunale, judecatorii.

*Cititi aici rezultatele obtinute de candidatii judecatori la testarea scrisa

*Cititi aici rezultatele obtinute de candidatii procurori la testarea scrisa

*Cititi aici rezultatele candidatilor judecatori obtinute in urma sustinerii proiectului

*Cititi aici rezultatele candidatilor procurori obtinute in urma sustinerii proiectului

Comentarii

# ionel date 28 November 2013 17:48 +6

Pai cum nu va dati seama ce i-a determinat sa nu se mai prezinte la grila? Faptul ca au luat 3, 4 si 5 la proba interviului i-a determinat sa plece cu botul pe labe acasa pentru ca mesajul a fost clar: nu sunteti nici macar demni de a concura. Decalajul de la interviu fata de candidatul dorit care a luat 8 sau 9 a devenit imposibil de inlaturat la proba scrisa. Deci nu mai avea rost.

# agy date 29 November 2013 12:10 0

Ce diferente intre judecatori si procurori la ambele probe, normal procurorii au note mai mari.

# agy date 29 November 2013 12:29 0

Ce diferente intre judecatori si procurori la ambele probe, normal procurorii au note mai mari.

# TITULESCU date 28 November 2013 23:46 -1

CINE A LUAT PESTE 9 A STIUT SUBIECTELE. Candidatii stiau prea bine ca asa cum au intrat ei magistrati ,tot asa se faceau si sefi la instante si deci au stiut cand nu e cazul sa mai continue .

# santinela date 29 November 2013 10:16 +3

Este evident,pentru cine a participat la astfel de concursuri(nu pentru IONEL) ce s-a intimplat. Este axioma deja si este valabil pentru orice domeniu-la acest gen de concursuri participa cine vrea si ia cine TREBUIE. De la interviu vezi deja cum merg treburile si ca nu mai are rost sa stai .Asta este explicatia absentelor ,unele chiar surprinzatoare.Oamenii si-au dat seama ca ei sint pe alte TABELE.

# lica date 29 November 2013 15:18 +2

Vad ca iti place sa repeti ca moara stricata ce a spus IONEL!

# Tudor Raneti date 29 November 2013 20:22 -1

E o prostie sa concurezi de unul singur pe un post si sa iei 10, ca porcuror corupt vreau sa zic, fiindca orice fapta penala ulterioara o comiti, 10-ul acela inseamna ca ai premeditat-o, nu ca ai comis-o din neglijenta. E grele cu politica la infractorii romani. Trebuie sa va invat eu :D

# anna date 1 December 2013 16:14 0

Speram ca macar in justitie examenele nu sunt aranjate...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva