24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SANCTIUNE DURA – Judecatoarea Nicoleta Lavinia Cotofana de la Judecatoria Arad a fost exclusa din magistratura. Masura a fost dispusa pentru „nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii” si „exercitarea functiei cu rea-credinta”

Scris de: L.J. | pdf | print

31 October 2016 18:02
Vizualizari: 12902

Sanctiune dura pentru judecatoarea Nicoleta Lavinia Cotofana (foto), de la Judecatoria Arad. Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a dispus, luni 31 octombrie 2016, excluderea din magistratura a judecatoarei Cotofana.

Masura a fost dispusa pentru posibila comitere a doua abateri disciplinare. Este vorba despre „nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii” si „exercitarea functiei cu rea-credinta”.


Prezentam comunicatul CSM:

In sedinta de azi, 31 octombrie 2016, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a admis in parte actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Cotofana Lavinia, judecator in cadrul Judecatoriei Arad.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia a aplicat doamnei judecator sanctiunea disciplinara constand in 'excluderea din magistratura' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. j) si t) teza I din acelasi act normativ, constand in 'nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii' si 'exercitarea functiei cu rea-credinta…'.

Hotararea sectiei va cuprinde, alaturi de alte elemente prevazute de lege, descrierea faptelor pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara mentionata, urmând a fi redactata si publicata pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro in termen de 20 de zile de la pronuntare.

Aceasta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comentarii

# Coco date 31 October 2016 18:06 +23

Nicio pierdere. Se va duce inapoi la SRI unde salariile sunt mai grase :D

# unul din lumea cea mare date 31 October 2016 18:09 +18

pai daca a fost cu REA CREDINTA ,NU/I SI PENAL?????LA PANDAIMOS CIND MERGE?

# pelin date 31 October 2016 20:13 +8

Masura luata este un justa si bine meritata,in perceptia mea excluderea iera unica sanctiune ce putea fi aplicata,avand in vedere gravitatea faptelor comise.Faptul ca se face curatenie in sistem este benefic,persoanele incompatibile nu au ce cauta in sistemul judiciar.

# coco date 2 November 2016 00:53 +1

Dar ce-a comis tipa în afară că a sesizat Parchetul cu deturnări de fonduri ale MJ? Sau asta-i nerespectarea confidențialității cea gravă?

# DODI date 31 October 2016 20:46 +8

Coțofana, ce se dorea a fi membră CSM, pe limba ei a pierit. Cred că după o așa pierdere justiția românească nu își va reveni devreme. Noroc cu încrederea lui ciolanis în justiție. Altfel nu știu ce ne-am face. Mai ales când nici CEDO nu mai e ce era odată.

# Gabi lunca date 31 October 2016 20:59 -4

Astanu mu merita exclusa , ci inclusa!. In pat.

# Ivan Turbinca date 1 November 2016 01:08 +9

"Paşol, Vidma, na turbinca! Moartea atunci, neavând încotro, se bagă în turbincă şi acuşi icneşte, acuşi suspină, de-ţi venea să-i plângi de milă." Doamna magistrat si-a primit "karma" pentru aroganta cu care ne explica firescul detașărilor de la SRI in magistratura , parand ca nu vede nimic nefiresc in "trendul" campului tactic de a uzurpa Justitia

# Edelweiss date 1 November 2016 06:28 +15

Cam laconic acest comunicat! :sad: Doar cetind printre rândulețe se poate deduce ipoteza prin care Coțofana a fost dovedită a fi UNDERCOVER cu epoleți, fapt ce este totalmente interzis în magistratură. Cum nu cred că a divulgat detalii despre deliberări și lucrări la vreun bulibașă bănățean, nu rămâne decât ipoteza ca această abatere să fie făptuită sub forma unor rapoarte informative scrise, cu antet, nume, prenume și grad SRI. Așadar, prezumția acestei știri poate fi rezumată astfel: UN „ACOPERIT” SRI A FOST AZVÂRLIT AFARĂ DIN MAGISTRATURĂ.

# şihi date 1 November 2016 09:01 +4

Aveţi dreptate!Cam tirziu şi-au dat seama domnii de la CSM ca au un acoperit in justitie!Şi pentru ca era prea evident cazul au hotărât o sancţiune exemplară pentru a pune batista pe ţambal in cazul celorlalţi acoperiţi din justiţie!

# mulder, agentul mulder date 1 November 2016 09:25 +7

si inrun caz si in celalalt,, tot penal e....ca a fost descoperita ca era acoperita (desi ma indoiesc sincer de asta) sau ca a dat informatii din dosar, divulgand detalii despre deliberari, in ambele spete trebuia sa vedem o ancheta penala, nu una administrativa care are efect doar trimiterea acasa. Daca e infractiune, atunci trebuia sesizat parchetul competent, apoi....suspendarea si excluderea. Cam trasa de par motivatia CSM... 8)

# vandoreli date 4 November 2016 15:54 0

Nu va faceti nici o problema ! O ia Yohannis cosiliera !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva