24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCRISOAREA LUI BIRCHALL CATRE CSM – Exclusiv: scrisoarea transmisa de ministrul Justitiei Ana Birchall sefilor CSM Lia Savonea si Nicolae Solomon in care se scuza ca nu poate sa vina la Plen: "In discutiile avute v-am invederat intentia mea... Voi sustine toate demersurile si proiectele necesare imbunatatirii activitatii instantelor si parchetelor... Imi exprim speranta ca veti lua in considerare rugamintea de a stabili o zi fixa pe saptamana in care va avea loc sedinta de Plen" (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

21 June 2019 14:08
Vizualizari: 4557

Nemultumirile din spatiul public legate de absenta ministrului Justitiei Ana Birchall la sedinta Plenului CSM de joi 20 iunie 2019, cand trebuia sa fie validat mandatul de 3 ani al procuroarei Adina Florea in functia de sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) i-au facut pe multi reprezentanti ai sistemului judiciar sa regrete inlocuirea lui Tudorel Toader. Tinand cont de evenimentele desfasurate in ultimii ani, din pricina acestei, gafe, am zice noi, Ana Birchall a fost perceputa ca fiind noua sustinatoare a procurorilor din CSM, care nu va avea o problema sa puna umarul la desfiintarea SIIJ, in ciuda recomandarilor premierului Viorica Dancila, a eforturilor de asigurarea a indepndentei acestei Sectii, ori de garantiile pe care le asigura Sistemului functionarea sa. Ca va fi sau nu asa, ramane sa vedem in viitoarele sedinte ale CSM si in deciziile pe care le va lua noul ministru al Justitiei.


Totusi, un document in posesia caruia Lumea Justitiei a intrat arata ca ministrul Ana Birchall a insistat pentru a reprograma sedinta de Plen de joi, subliniind ca se afla in imposibilitatea de a ajunge.

Este vorba despre scrisoarea pe care ministrul Justitiei a transmis-o la CSM impreuna cu adresa prin care informa ca nu poate asigura prezenta la sedinta Plenului din 20 iunie 2019, si pe care o publicam in exclusivitate, scrisoarea fiind destinata presedintei CSM judecatoarea Lia Savonea (foto stanga) si vicepresedintelui CSM procurorul Nicolae Solomon (foto centru). In cuprinsul documentului transmis in data de 20 iunie 2019, Ana Birchall (foto dreapta) ii asigura pe Lia Savonea si Nicolae Solomon ca va sustine toate demersurile si proiectele necesare imbunatatirii instantelor si parchetelor, precum si a componentelor autoritatii judecatoresti, dorind sa isi exprime totodata disponibilitatea de a participa la toate sedintele ulterioare ale Plenului.

Pentru aceasta insa, Ana Birchall le comunica sefilor CSM ca, astfel cum le-a invederat in "discutiile avute" este necesara stabilirea unui calendar al acestor sedinte, asfel incat programul si indatoririle pe care le are la CSM sa nu se suprapuna cu programul de la Guvern.

Iata scrisoarea transmisa de ministrul Justitiei Ana Birchall catre CSM, simultan cu adresa prin care informeaza ca nu poate ajunge la sedinta Plenului din 20 iunie 2019:


Comentarii

# Carcotas date 21 June 2019 14:29 +5

Madame Birchall are un unchi bun, care o ocrotește ! Unchiul Sam, ala de ideologie stangista, nu old Sam! Ei, unchiul asta democrat nu agreează nici modificarile legilor, nici existenta Sectiei. De ce? Pentru ca nu mai poate controla prin cozile de topor românești directia ofensivei anticorupție si, Doamne fereste! -ce-mi trece si mie prin minte, vai nu pot sa cred- nici nu mai poate asigura impunitatea unor cowboys. Ou sont les neiges d'antan, mademoiselle ****** codoscuzta?!

# Nu stim cum ministrul Tudorel reusea sa se prezinte la CSM.. date 21 June 2019 14:54 +8

E limpede pentru toti romanii ca sedintele de Guvern au fost cel putin doua exact in ziua de joi 20 iunie 2019 fix la momentul cand la CSM trebuia sa fie validat mandatul de 3 ani al procuroarei Adina Florea in functia de sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), nu!? Legile lui Murphy:... fiecare urca pe scara ... pana la inaltime la care poate...

# Procurorul date 21 June 2019 16:05 +2

Constituțional, legal și instituțional sensul conținutului ”scrisorii pierdute” a coanei ”justițica” este taman invers. Prioritară este atribuția de ”autoritate” asupra procurorilor și cea de membru de drept în cadrul ”garantului independenței justiției”, iar nu aceea de membru al executivului. Dacă la Guvern s-o discuta sau nu vreo chestiune legată de justiție, când și când, la CSM numai despre asta e vorba. Dacă i se pare prea mult, să lase pe altul/alta. Și așa n-are ce căta acolo. A fost cea mai neinspirată mutare la Justiție din toate timpurile. Contrafactual, avea șanse Guseth să o surclaseze, dar așa premiul de inadecvare și de amatorism i se cuvine pe deplin. Bravo Birchall, bravo PSD !

# Ailime date 21 June 2019 18:54 +1

De ce nu l-o fi repus in funcție pe domnul Tudorel Toader? Aceasta era soluția corectă.

# Homoroceanu Adrian Camil date 21 June 2019 20:20 0

Corpul magistratilor e o categorie vulnerabila la acte de coruptie Birchall trebuie sa raspunda la intrebarea legitima daca prelungirea ( de Sectia de procurori a CSM)cu inca 6 luni a mandatului de procuror sef in favoarea plagiatorului B.Licu s a facut si pt.ca acesta saindeplineasca rolul decurea de transmisie a instructiunilor impuse deIohannis in vederes executarii de ocupanta functiei de ministru al justitiei A.Birchall .Cum sa pretinzi ca nu ai avut timp sa te duci la sedinta Plenului CSM(,zi in care a aparut pe surse raportul Greco salvator pt .L.C Kovesi si in acelasi timp criminal in rap.de SIIJ ca si fata de justitiabili)din cauza activitatii de la Guvern? Daca este incapabia sa indeplinesti cu buna- credinta cerintele functiei de ministru al justitiei trebuia sa demisionezi sau sa ti se ceara demisia ori premierul trebuia sa o demita Prin neprezentareaunora s-a urmarit amanarea numirii A.Florea in functia de procuror sef al SIIJpt ca luni sa apara oficial raportul GRECO

# Homorocesnu Adrian Camil date 21 June 2019 20:49 0

Cand se cunosteau metodele fraudatoare ale luiBasescu preluate de Iohannis,de ceV.Dancila Presedinte executivPSDnu s a opus existentei tabletelor STS din sectiile de votare cu rol strategic,aspect notoriu de laAdriean Videanu incoace cnf.conversatiei telefonice din noaptea de9spre10XII.2009 cu seful de campanie electorala alPSD V.Hrebenciuc anchetat pt a nu contesta rezultatul alegerilor din prisma spuselor PDListe:"Viorica,ia nu mai numara ma,,iti dam noi datele finale( de la STS)...,PSD ul se comparacu PDL ul?(www.m. antena3 .ro/politica.ora20.48.ziua 21.06.19

# Homoroceanu Adrian Camil date 21 June 2019 21:17 0

Pt.a se crea confuzie cu privire la primii 6 beneficiari si sau coordonatori ai obtinerii electronice a rezultatelor alegerilor din 26mai19ca si a celorlalte alegeri( T.Basescu,Iohannis,Hellvig,Pahontu,dir.STSIonel Sorinel Vasilca,dir adjSTSIonel SorinBalan)s a apelat la diversiunea constituita din intoxicarea vanturata in Ro.de televiziunile colsborationiste ale serviciilor secrete cnf.careia Iohannis va fi Presedintele Consiliului European,diversiune ce nu diversiune preluatade vectorii de opinie favorizand propsgarea unei astfel de informatii mani******toare catalogata drept" stire".ora21.14.ziua 21.06.19

# Homoroceanu AdrianCamil date 21 June 2019 22:20 -1

Amenintarile mediatice ale Presedintelui Republicii Iohannis ba cu desfiintarea PSD ,ba ca va ajunge la 10% ( pe modelul patentat de T.Basescu raspunzator de disparitia necesarului PNTCD)a determinat conducereaPSDsanu recurga la celedoua garantii ale dreptului la alegeri corecte : numaratoarea paralela a partidelor politice,verificarea cheilor.Se impune adoptarea raportului Comisiei parlamentare urgent constituita care sa analizeze modul cum BEC a favorizat mentinerea fraudei realizate de STS in loc sacomunice CCR ului cazurile vizibil suspecte de frauda ce rezulta din analiza obiectiva a situatiei votului pe listele suplimentare ,pretinzand ca neconcordantele sesizate de CCR se datoreaza pretinsei neclaritati a cheilor reglementate de Parlament.,stiind caBEC e format si dinjudecatori santajati ai ICCJ de catre institutiile de forta.ora22.17ziua21.06.19

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva