29 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCURGERI DE INFORMATII SECRETE LA DIICOT – Grefierul Daniel Constantin Bogos de la DIICOT-Botosani a fost retinut de procurorii DIICOT-Suceava pentru sprijinire a unui grup infractional organizat, favorizarea faptuitorului, divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice si fals: „A sprijinit activitatea unor grupuri infractionale organizate specializate in contrabanda cu tigarete”

Scris de: G.T. | pdf | print

11 mai 2016 15:34
Vizualizari: 11319

Grefierul Daniel Constantin Bogos de la DIICOT - Botosani a fost retinut, marti 10 mai 2016, pentru sprijinire a unui grup infractional organizat, favorizarea faptuitorului, divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. Masura a fost dispusa de procurorii de la DIICOT – Suceava, structura condusa de Cristina Lacramioara Jaba (foto).

Daniel Constantin Bogos este acuzat ca, incepand cu 2011, ar fi sprijinit activitatea unor grupuri infractionale specializate in contrabanda cu tigari, retele ce actioneaza pe raza judetului Botosani si care fac obiectul cercetarilor a 4 dosare penale. Conform unui comunicat DIICOT, grefierul ar fi divulgat membrilor acestor grupari informatii secrete de serviciu din cadrul unor dosare penale. In ceea ce priveste acuzatiile de fals, procurorii DIICOT sustin ca Daniel Constantin Bogos ar fi intocmit o adeverinta prin contrafacerea semnaturii sefului si a managerului economic din cadrul DIICOT – Botosani.


Iata comunicatul DIICOT:

La data de 10.05.2016 procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatului BOGOS DANIEL CONSTANTIN, grefier in cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botosani, pentru savarsirea infractiunilor de sprijinire a unui grup infractional organizat, favorizarea faptuitorului, divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2011 inculpatul BOGOS DANIEL CONSTANTIN, angajat in functia de grefier in cadrul D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Botosani, a sprijinit activitatea unor grupuri infractionale organizate specializate in contrabanda cu tigarete de provenienta extracomunitara ce actioneaza pe raza municipiului si judetului Botosani si care au facut obiectul cercetarilor intr-un numar de 4 dosare penale inregistrate la D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Botosani.

S-a retinut ca incepand cu anul 2011, cu intentie directa, inculpatul BOGOS DANIEL CONSTANTIN a divulgat fara drept unor membri ai gruparilor infractionale organizate, informatii secrete de serviciu si/sau care nu sunt destinate publicitatii, pe care le-a cunoscut datorita atributiilor de serviciu, in speta date cu caracter ”SECRET DE SERVICIU” si/sau date confidentiale din cadrul unor dosare penale, cu scopul de a afecta interesele legate de buna desfasurare a urmaririi penale.

Totodata, in cauza exista suspiciunea rezonabila ca in cursul anului 2012, cu intentie directa, pentru obtinerea unor credite de consum, in calitate de angajat al D.I.I.C.O.T. - B.T. Botosani, inculpatul BOGOS DANIEL CONSTANTIN a intocmit in fals o adeverinta de venit prin contrafacerea semnaturii sefului si a managerului economic din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, document care a produs consecinte juridice, fiind folosit ulterior la o banca de pe raza municipiului Botosani.

Actiunea a fost efectuata impreuna cu polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalitații Economice — Biroul de combatere a Fraudelor Vamale din cadrul IPJ Suceava.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratul de Politie Judetean Buzau.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”.

Foto: suceava.comisarul.ro

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 11 mai 2016 15:42 0

CUM VA ZICEAM!!!!!!! ASTIA DIN JUTITIE FAC TOATE FARADELEGILE INSCRISE IN CPP nu trece zi lasata de la bunul dzeu sa nu auzi de vreo isparava a lor

# Vladi Mârrr... date 11 mai 2016 16:02 +5

Dar despre autentică și de neoprit HEMORAGIE de date din D(a)N(dan)A, si cine se face vinovat de aceasta megamagarie, nimica, nimicuța?! Pai până când fraților, până când ...?!

# YanY date 11 mai 2016 22:04 +2

În opinia mea DIICOT - Suceava trebuie să fie mai vigilent pe zona de hotar româno-ucrainean !!!???.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.06.2022 – Scutea a pus ochii pe Udroiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva