18 ianuarie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCUTEA IL FACE DE RUSINE PE PIRLOG – Procurorul General Gabriela Scutea a infirmat cercetarile facute de procurorul Bogdan Pirlog in dosarul privind inregistrarile de la cheful adjunctului PICCJ Razvan Horatiu Radu: “'Autorul necunoscut e militar' – asertiunea mi se pare demna de discutat in seminarii la facultate... Formula 'exista posibilitatea' ca autorii sa fie militari contrazice CPP, care cere descrierea faptei”

Scris de: V.B. | pdf | print

6 aprilie 2020 13:24
Vizualizari: 3688

Procurorul militar Bogdan Pirlog (foto stanga), prim-adjunctul Parchetului Militar Bucuresti, ar trebui sa se intoarca la ABC-ul anchetelor, ca sa nu se faca de bafta lumii. Este principala idee ce se desprinde din declaratiile facute de Procurorul General Gabriela Scutea (foto dreapta), aceasta precizand ca a infirmat intreaga cercetare efectuata de catre Pirlog in dosarul privind inregistrarea video cu doi jurnalisti aflati la baute cu doi magistrati.Ne referim la binecunoscutul admirator al Laurei Kovesi, Alex Costache, de la TVR, si despre Cosmin Savu, de la Pro TV. Cei doi au fost surprinsi in februarie la masa cu judecatorul Razvan Pastila, de la Tribunalul Ilfov, si cu procurorul Razvan Horatiu Radu, la acea vreme adjunct al PICCJ si proaspat respins de catre ministrul Justitiei pentru postul de Procuror General, Catalin Predoiu preferand-o pe Gabriela Scutea. Amintim ca Romania TV si Gandul.ro au sustinut, cu ocazia prezentarii respectivelor imagini, ca Alex Costache ar fi „Alin Ionescu” de la G4media.ro, unde fusesera publicate atacuri la adresa Gabrielei Scutea, contracandidata lui Razvan Horatiu Radu la sefia PICCJ (click aici pentru a citi). De asemenea, mentionam ca la cateva zile dupa aparitia filmarii, procurorul Bogdan Pirlog a anuntat ca s-a autosesizat si a deschis dosar penal privind pretinse fapte de abuz in serviciu si violarea vietii private.

Revenind la interviul cu Gabriela Scutea publicat de Ziare.com duminica, 5 aprilie 2020 (aici), si luni, 6 aprilie 2020 (aici), trebuie sa spunem ca Procurorul General i-a dat dauna totala #rezistentului Bogdan Pirlog, Scutea afirmand pur si simplu ca prim-adjunctul Parchetului Militar Bucuresti habar n-are de notiuni elementare legate de procedura penala. Mai exact, afirmatia „Autorul necunoscut e militar”, scrisa de Bogdan Pirlog in actul de autosesizare, ar trebui sa ajunga material didactic in seminariile facultatilor de drept, a subliniat Gabriela Scutea.


Redam principalele afirmatii ale Gabrielei Scutea privind dosarul deschis de Bogdan Pirlog:


Reporter: Numirea dvs a fost urmata de un mare scandal de filaj si hartuire a fostului procuror general adjunct si a trei jurnalisti. Dosarul a fost deschis la Parchetul Militar Bucuresti. Dvs ati cerut preluarea dosarului la PICCJ? Unde e acum si in ce stadiu?

Gabriela Scutea: Nu s-a pus niciodata problema preluarii si cine a comentat in acest sens si-a asumat clar ca face afirmatii neconforme realitatii.

In privinta acelui dosar am dispus un control pentru a intelege de ce este la Parchetul Militar. 'Autorul necunoscut e militar', aceasta asertiune mi se pare demna de discutat in seminarii la facultate.

Controlul a aratat ca sesizarea din oficiu e legala, insa competenta speciala a Parchetului Militar nu se poate sustine. Formula 'exista posibilitatea' ca autorii sa fie militari contrazice CPP, care cere descrierea faptei.

Noi stim ca au fost 4 persoane intr-un restaurant, iar sederea si interactiunea lor in restaurant au fost filmate fara acordul lor. Nu erau elemente care sa induca aceasta competenta speciala dupa calitatea persoanei.

Reporter: A fost declinata competenta?

Gabriela Scutea: Inca nu. Am dispus infirmarea intregii cercetari facuta (n.r. corect: „facute”) la Parchetul Militar, cu efecte negative pentru partile vatamate, dar temporare, pentru ca dosarul nu e vechi.

A ramas doar actul de sesizare din oficiu. Eu nu pot decat sa infirm actele nelegale, urmeaza ca dumnealor sa isi verifice competenta si sa decida catre care parchet trebuie sa orienteze aceasta competenta. Cat timp nu exista neindoielnic elemente catre atrag competenta speciala, este incidenta competenta generala.

Reporter: A fost un abuz, o abatere disciplinara comisa de procurorul Parchetului militar?

Gabriela Scutea: Este o abatere de la suprematia legii.

Nu incheiem inainte sa amintim ca in iunie 2019 Bogdan Pirlog a candidat pentru conducerea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, dar s-a facut de toata jena, obtinand doar 3,25 de puncte (click aici pentru a citi).


UPDATE Pirlog isi mustruluieste sefa


Procurorul militar Bogdan Pirlog a declarat pentru HotNews.ro ca va sesiza Sectia pentru procurori a CSM pentru ingerinta in activitatea de urmarire penala din dosar. De asemenea, Pirlog sustine lipsa calitatii Procurorului General de a infirma cercetarea in acest caz.

Mai exact, Bogdan Pirlog pretinde ca Gabriela Scutea nu are calitatea de procuror ierarhic superior in sensul art. 304 CPP. Totodata, potrivit lui Pirlog, temeiul juridic retinut pentru nulitatea absoluta e cel de la nulitate relativa. In plus, inceperea urmaririi penale in rem si dispunerea predarii imaginilor de pe camere video erau acte de uurmarire panala urgente, potrivit art. 60 din Codul de procedura penala.

Dar ceea ce este cel mai grav este faptul ca Pirlog o acuza de nestiinta de carte pe Scutea (care, practic, ii este sefa, potrivit principiului piramidal pe baza caruia este organizat Ministerul Public). Mai precis, #rezistentul sustine ca sefa PICCJ a adus argumente „ajuridice”, care „denota necunoasterea si neintelegerea dispozitiilor legale incidente, a dreptului penal si procesual penal in general, a activitatilor investigative.

De asemenea, constructiile ilogice, profund subiective, denota reaua-credinta a autoarei ordonantei. A vrut sa blocheze dosarul inca de la inceput, cand erau doar doua acte procesuale in dosar si cand a dispus controlul. Voi sesiza Sectia pentru procurori a CSM pentru ingerinta in activitatea de urmarire penala din dosar, a mai spus Bogdan Ciprian Pirlog.

Comentarii

# basicuta date 6 aprilie 2020 17:44 +2

ce a facut procurorul asta seamana cu cercetare abuziva in sensul ticluirii de probe nereale de către un organ de cercetare penală, un procuror sau un judecător, e fix alin.2! S-a sesizat cineva eventual chiar de la parchetul militar? sau astia pot sa faca dosare oricui...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.01.2021 – Ministrul Stelian Ion si-a tras consilier un judecator picat la testul psihologic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva