23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SE IMPART FUNCTIILE IN PICCJ, DNA SI DIICOT – Bogdan Licu vrea sa fie iar prim-adjunct al PICCJ. Oana Haineala se lupta sa ajunga adjuncta DIICOT. La DNA, garda veche ramane pe cai mari: Paul Silviu Dumitriu s-a inscris pentru sefia Sectiei I, iar Claudiu Dumitrescu pentru sefia Sectiei II. Procuroarea cu plicul galben Gabriela Popa se bate cu Elena Hach pentru postul de adjunct al DNA. Supriza: lipseste Daniel Horodniceanu. Lista candidatilor

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 January 2020 21:01
Vizualizari: 6882

Ministerul Justitiei a publicat marti seara, 14 ianuarie 2020, lista cu candidatii admisi la interviurile pentru functiile de conducere din esalonul doi al marilor parchete. Avem personaje grele precum Bogdan Licu, Claudiu Dumitrescu (foto 1 dreapta, alaturi de generalul SRI Florian Coldea), Oana Haineala (foto 2) sau Paul Silviu Dumitriu (foto 3), existand de asemenea si procurori care joaca la doua capete, inscriindu-se atat in concursul pentru sefia PICCJ sau DIICOT, cat si la acest concurs pentru alte functii de conducere din aceste doua parchete.


 

O surpriza este insa, in opinia noastra, lipsa procurorului Daniel Horodniceanu, in conditiile in care acesta aproape ca nu rateaza niciun concurs pentru functii de sef in marile parchete. Dar cine stie, poate ca Horodniceanu este convins ca va fi propus de ministrul Justitiei Catalin Predoiu pentru una dintre cele doua functii pentru care si-a depus candidatura la finele anului trecut, cea de Procuror General al Romaniei sau cea de procuror sef al DIICOT. La fel, din concurs lipseste si semnatara odiosului Protocolul PICCJ-SRI din 2009 Gabriela Scutea, la randul ei o obisnuita a selectiilor pentru sefia marilor parchete.

 

Licu, singurul candidat. "Dandy" vrea inca un mandat


Astfel, lucrurile apar ca fiind destul de simple in ceea ce priveste posturile de prim adjunct al Procurorului General si de adjunct al Procurorului General. In acest caz, avem parte de cate o candidatura pentru fiecare functie: cea a actualului Procuror General interimar Bogdan Licu pentru prim-adjunct PICCJ (functie pe care a mai ocupat-o in trecut, in perioada 2013-2016) si cea a procuroarei Maria Militaru pentru scaunul de adjunct PICCJ.

Concurenta ceva mai mare este pentru sefia Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ. Aici avem parte de trei candidaturi, printre care si cea a actualului procuror sef al acestei sectii, Romulus Dan Varga, zis “Dandy din PICCJ”, procuror care ce a confirmat rechizitoriul din dosarul avocatului Catalin Ciubota, care tocmai ce s-a soldat cu achitare definitiva (click aici pentru a citi).

 

Candidaturi duble. Haineala tinteste DIICOT


Asa cum mentionam mai sus, exista procurori care s-au inscris pentru functii de conducere din esalonul doi al marilor parchete, candidand in acelasi timp si pentru sefia acestor parchete. Astfel, procurorii militari Ionel Corbu si Florin Daniel Casuneanu vor sa fie sefii Sectiei parchetelor miltare din PICCJ, dupa ce s-au inscris si in concursul pentru functia de Procuror General.

De asemenea, procurorii Ioana Albani si Teodor Nita candideaza pentru functia sde adjunct al DIICOT, fiind insa si in procedura de selectie a sefului DIICOT. Cei doi se vor lupta pentru a doua pozitie din DIICOT cu procuroarea Oana Daniela Patu, dar si cu fosta vicepresedinta CSM Oana Haineala.

 

Procuroarea activista cu plicul galben pentru ICCJ se vede adjuncta DNA

 

Trei candidaturi s-au inregistrat si pentru functia de adjunct al DNA. Este vorba despre cea a actualei adjuncte Madalina Scarlat, a procuroarei Elena Hach, dar si a procuroarei Gabriela Popa, care de curand s-a suit pe treptele CAB ca sa protesteze impotriva Legilor Justitiei si care a fost protagonista unei scene uluitoare in dosarul in care DNA cerea redeschiderea urmaririi penale fata de fostul vicepremier Paul Stanescu. Mai exact, ne referim la episodul din februarie 2018, in care procuroarea Gabriela Popa, la acea vreme sefa Sectiei judiciare din DNA, a vrut sa ii dea un plic galben judecatorului ICCJ Marius Foitos, cu precizarea ca apararea nu poate vedea documentele (click aici pentru a citi).

Tot la DNA, garda veche va ramane cel mai probabil pe pozitii de forta. Si cand spunem garda veche ne referim la procurorul Paul Silviu Dumitriu, om de baza al Laurei Kovesi, care candideaza singur pentru sefia Sectiei I DNA de combatere a coruptiei si pe care astazi o ocupa cu delegare, si la procurorul Claudiu Dumitrescu, fost sef al Sectiei a II-a DNA de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de conducere, care acum candideaza tot de unul singur pentru aceeasi functie.

 

Iata lista cu candidatii pentru functii de conducere din PICCJ, DIICOT si DNA:


Candidatii pentru functia de prim adjunct al Procurorului General:

 

-Bogdan Licu;


Candidati pentru functia de adjunct al Procurorului General:

 

-Maria Magdalena Militaru;

 

Candidatii pentru functia de procuror sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ:

 

-Dragos Cojocaru;

-Adriana Denisa Cristodor;

-Romulus Dan Varga;

 

Candidatii pentru functia de procuror sef al Sectiei parchetelor militare din PICCJ:

 

-Marius Museanu;

-Ionel Corbu;

-Catalin Ranco Pitu;

-Paul Truica;

-Grigore Florin Popescu;

-Forin Daniel Casuneanu;

 

Candidatii pentru functia de procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din PICCJ:

 

-Simona Bradiceanu;

 

Candidatii pentru functia de adjunct al DIICOT:

 

-Ioana Bogdana Albani;

-Oana Daniela Patu;

-Teodor Nita;

-Oana Andrea Schmidt-Haineala;

 

Candidatii pentru functia de adjunct DNA:

 

-Gabriela Popa;

-Madalina Scarlat;

-Elena Hach;

 

Candidatii pentru functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din DNA:

 

-Constantin Claudiu Dumitrescu;

 

Candidatii pentru functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei din DNA:

 

-Paul Silviu Dumitriu.

 


Comentarii

# nicu date 15 January 2020 09:57 +4

aceeași ciolangii aceleași mele. oare procurorii corecți și cinstiți mai sunt în tara ăsta. lor le place sa fie conduși de aceleasi mele incompetente?. Cine este Haineala ăsta? Ce dosare de răsunet a soluționat ea. Cine este Silvio Dumitriu? Un hotoman un excroc care a făcut numai rău . Aceste este la DNA de când s-a înființat. bravo romani

# Pintea date 15 January 2020 13:28 +1

Ce se inghesuie toti! Cam aceiasi. Ma uimeste tupeul lor si inghesuiala pe care o produc, n-ar sta deoparte niciunul, pesemne au fost convocati de deep state ca sa slujeasca inca un cincinal! PSD a batut pasul pe loc, dupa ce l-a mazilit pe T.Toader s-a ales cu birchall care n-a facut nimic si nici nu i s-a pretins! Ea posta poze cu klemm crezand ca intimideaza.

# nae din dealul feleacului date 15 January 2020 14:25 +2

Ce tablou avem aici?O "formidabila solidaritate a nulitatilor"si o justitie condusa de muppeti adica o combinatie groteasca intre marioneta si papusa!Asa e la un popor ce se multumeste cu "orgoliul de natiune mica"(E.Cioran).

# ?????? date 16 January 2020 02:02 +1

@Opinați și că după numirea în funcțiile de conducere da la Ministerul Public , ministru Predoiu care îi audiază pe candidați și îi propune nu ar mai trebui să desfășoare activitate în avocatură cel puțin până la încheierea mandatelor în funcții de conducere a celor pe care i-a propus, cum ar fi reglementat chiar și pentru alte domenii de activitate, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva