25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SEFA MAFIEI DIN DNA – Informatii bomba de la SIIJ: Kovesi a condus grupul de crima organizata de la DNA Ploiesti si a aprobat executii pe rechizitorii fara probe. SIIJ a pus mana pe circulara prin care Kovesi a dat liber ca acelasi martor sa fie folosit atat cu identitate reala, cat si cu identitate protejata. Marius Iacob si Calin Nistor i-au pus cruce Lulutei. Kovesi avea un fix mistuitor: sa puna gheara pe Ghita

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 March 2019 15:27
Vizualizari: 38139

Se anunta a fi beton cel de-al doilea dosar in care Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) a declansat urmarirea penala fata de fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto). SIIJ a facut publice vineri, 8 martie 2019, acuzatiile la adresa Laurei Kovesi, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul PICCJ, comunicat in care insa, spre deosebire de alte cazuri, nu se precizeaza numele lui Kovesi. Probabil o noua cenzura din partea lui Augustin Lazar, in conditiile in care acesta este cel care avizeaza comunicatele de presa ale Ministerului Public.


Informatiile oferite de SIIJ sunt de-a dreptul explozive. Astfel, Laura Kovesi a fost pusa sub urmarire penala pe motiv ca ar fi coordonat un grup infractional organizat initiat de procurorii Mircea Negulescu si Lucian Onea de la DNA Ploiesti. Tot Kovesi este acuzata de complicitate la represiune nedreapta sub forma participatiei improprii pentru aprobarea unei executii fara probe.

Aceasta din urma situatie priveste cazul fostului procuror general de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti Liviu Tudose. Caz in care Laura Kovesi si-a ignorat adjunctii Calin Nistor si Marius Iacob, obligandu-l pe seful Sectiei I din DNA Gheorghe Popovici sa confirme rechizitoriul de trimitere in judecata a lui Tudose, a lui Sebastian Ghita si a altor persoane, fara sa existe probe impotriva lor, dovada si sentinta de achitare pronuntata de ICCJ. Interesant este ca acuzatia impotriva lui Kovesi este sustinuta chiar de catre referatele a patru procurori cu functii de conducere in DNA, prin care acestia au confirmat ca nu rechizitoriul de trimitere in judecata a lui Tudose era nelegal si netemeinic. Din informatiile pe care le detinem, cei patru procurori sunt Calin Nistor, Marius Iacob, Gheorghe Popovici si Danut Volintiru (adjunct al Sectiei I DNA, care a refuzat sa confirme rechizitoriul lui Tudose), acestia dand declaratii inclusiv la SIIJ.

Foarte grave sunt alte doua acuzatii la adresa lui Kovesi. Una dintre ele vizeaza faptul ca aceasta a permis dublarea martorilor in dosarele DNA, adica folosirea aceluiasi martor atat cu indentiate reala, cat si cu identitate protejata. In acest sens, SIIJ a pus mana pe o circulara prin care Laura Kovesi dadea liber la asemenea practici. Interesant este ca foarte multe dublari de martori au fost intalnite in dosare in care vizat era, la fel ca in cazul prezentat mai sus, Sebastian Ghita. De unde am putea deduce ca Laura Kovesi avea o fixatie din executia lui Ghita.

In fine, o alta acuzatie retinuta in sarcina suspectei Kovesi priveste emiterea unui ordin referitor la adoptarea unor practici unitare in administrarea probelor audio/video la nivelul DNA, ordin prin care ar fi fost incalcate dispozitiile art. 143 alin. 2 si 4 Cod procedura penala, intrucat s-a dispus transmiterea catre instantele de judecata numai a suporturilor care contin convorbirile relevante in cauza.

Iata acuzatiile SIIJ impotriva fostei sefe DNA Laura Kovesi:

“Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurorii din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de un fost procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire de grup infractional organizat in modalitatea coordonarii, prev. de art. 367 alin. 1 si 3 Cod penal si complicitate la represiune nedreapta sub forma participatiei improprii, prev. de art. 52 alin. 3 Cod penal, in ref. la art. 48 alin. 1 Cod penal, rap. la art. 283 alin. 1 Cod penal (cinci infractiuni — 5 persoane vatamate).

La data de 7 martie 2019 a fost adusa la cunostinta suspectului efectuarea in continuare a urmaririi penale.

Faptele cercetate constau in aceea ca, pe durata exercitarii mandatului de procuror sef la Directia Nationala Anticoruptie, in perioada 2015-2016, ar fi coordonat, prin activitatea efectiv desfasurata, prin ordine si dispozitii date, grupul infractional initiat de doi procurori si un ofiter de politie judiciara, la care au aderat alti trei procurori si un alt ofiter de politie judiciara, iar acestia ar fi actionat, in mod coordonat, in scopul comiterii infractiunilor de cercetare abuziva, represiune nedreapta, influentarea declaratiilor, inducerea in eroare a organelor judiciare, fals intelectual si uz de fals.

Ordinele si dispozitiile avute in vedere constau intr-o circulara prin care a admis posibilitatea audierii pe parcursul urmaririi penale a aceleiasi persoane, atat in calitate de martor cu identitate protejata, cat si in aceea de martor cu identitate reala, precum si intr-un ordin, privind adoptarea unor practici unitare in administrarea probelor audio/video la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie, ordin prin care ar fi fost incalcate dispozitiile art. 143 alin. 2 si 4 Cod procedura penala, intrucat s-a dispus transmiterea catre instantele de judecata numai a suporturilor care contin convorbirile relevante in cauza.

Totodata, prin conduita sa de procuror ierarhic, prin dispozitiile pe care le-a luat cu privire la un act de sesizare al instantei prin ignorarea referatelor procurorilor cu functii de conducere din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Structura Centrala, l-ar fi determinat pe un procuror sef sectie sa confirme, fara vinovatie, un rechizitoriu nelegal si netemeinic si sa dispuna, astfel, trimiterea in judecata a cinci persoane, despre care un numar de patru procurori au precizat in scris ca nu se impune trimiterea in judecata.

Precizam ca efectuarea in continuare a urmaririi penale reprezinta o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

* Cititi aici versiunea in limba engleza a articolului

Comentarii

# Cetateanul date 8 March 2019 15:49 +7

Cascadorii plansului sau despre tortionari numai de bine: popoviciul "fara vinovatie" !!!

# UE date 8 March 2019 16:12 -13

Fara probe, nu e vinovatie.. Ataaat...

# DODI date 8 March 2019 16:49 +13

Slujirea umblă pe la Bruxelles să-și procure funie și săpun străin pentru a-și face mai plăcute ultimele clipe de libertate. Probele pe care se basează aceste noi dosare (spre deosebire de dosarele fîcute de DNA pe vremea ei) sunt indubitabile, motiv pentru care lacrimile și jelania pregătită de slujire nu se potriveau defel cu ceea ce a aflat la întâlnirea de ieri. Acum când slujirea este fiartă durerea de măsele îl apucă și pe bețivul de hăhăilă și pe cei a căror cârdășie a servit-o și a căror sprijin nu există. În fapt acesta este adevărul: proștii sunt tari când merg la grămadă și penibili când, de fapt, mor pe rând. Acum se va vedea adevărata valoare a slujirii, cea care a făcut-o să ajungă unde este. Așteptăm cu nerăbdare și procesul de anulare a doctoratului și ulterior, recuperarea banilor încasați în plus pentru acest fals.

# Ce se vor face fomiștii Danileț și Kovesi fără Timmermanns? date 9 March 2019 02:46 +10

Mafiotul Timmermanns , butonat de Soros și cu mafia din Comisia LIBE au ceva de zis despre asta? La Bruxelles, dacă nu ai cazier penal nu ești angajat în procuratură? Ce imbecili au ajuns să conducă UE. Trump are dreptate, mizereia asta se va nărui f curînd. Ce se vor face fomiștii Danileț și Kovesi fără Timmermanns? Femei de serviciu?

# livia date 8 March 2019 15:58 +18

Doamne ajuta sa o vedem unde ii este locul: la Targsor.

# romanul date 9 March 2019 09:00 +2

Bine-ar fi, dar eu cred ca va merge procuror sef la UE, si asa vom avea primul procuror sef mafiot din istorie!

# XXX date 8 March 2019 16:16 +18

Fost procuror general care nu știe că nu poate cere să i se prezinte dosarul de urmărire penală cât timp cercetarea sa are caracter secret. Femeia asta nu are capacitatea de a înțelege lucruri simple, elementare. Cum să conducă o structură de parchhet, cu un intelect așa modest??? Cum???

# Daca este adevarat atunci suntem EV MEDIU date 8 March 2019 16:27 +3

Oameni buni, trepanatilor de pe scari, circusanților din piată: deschideti ochii, cititi. Asta este CRIMA facuta de magistrati. 

# Teddy date 8 March 2019 23:20 +2

Tot ceea ce au facut magistratii din Ro sunt crime impotriva UMANITATII. Ce face coalitia de 2 ani jumate ? Nimic. Absolut nimic. Masurile lipsesc cu desăvârşire exceptand cativa politicieni carora le-au fost salvate cururile. Greu extrem de greu se misca lucrurile, aproape spre deloc

# Gilu date 8 March 2019 16:48 +8

Este totusi necesara o expertiza psihiatrica , deoarece am impresia ca recitesc pagini din " Salonul nr. 9 " de Cehov ... Nu sunt sigur ca acesti neoameni sunt intregi la minte ! Am vazut si o oarecare afinitate la mutantul care oferea freziile ...Poate ca in loc de penitenciar , acesti dementi trebuie inchisi la institutii psihiatrice, cu paza severa , fiind periculosi ..Am auzit despre torturile la care isi supuneau victimele arestate preventiv ...Unde dracu ' erau atunci gargaragiii din ONeGE - urile cu drepturile omului ? Sau depinde cine- i omul?

# Statu-Palma-Barba-Cot date 8 March 2019 16:54 +12

Dacă la dosar se mai afla si înregistrările audio/video ale convorbirilor dintre membrii grupului infracțional organizat pe orizontala și pe verticală, înregistrări făcute ,fie de cooperativa meșteșugăresca "ochiu și timpanu",fie facute chiar de membrii grupului (așa ca măsură de prevedere),atât înregistrări ambientale cât și telefonice,atunci s-a terminat cu tot spectacolu de artificii al madamei . Niciuna dintre marile sau micile puteri pt .care se spune ca a lucrat n-o mai poate scoate din haznaua în care singura s-a vârât, cu tot efortul lor disperat de a o spala de păcate. Nu cred ca sunt chiar atât de prosti incat sa-și distrugă credibilitatea pt a apăra o anume cucuvea când lumea e plina de cucuvele.

# X-link date 8 March 2019 17:07 +3

Comunicatele nu au numele lui lck pt ca intr o cautare pe google sa nu apara nici un comunicat oficial din partea PG.

# Andri Popa date 8 March 2019 17:09 +7

"Grup de crima organizata" de catre amricani impreuna cu Soros. Am dovezi despre implicarea acestor criminali idioti inca din 1990, atunci cand sub "oblada" Unchiului Sam, Soros a donat aparatura de doi lei televiziunilor private din Romania pentru a controla media romaneasca si astfel sa conduca tara. Am fost singurul care a refuzat "contractul de comodat" al aparaturii, cica donate. Praloanga, cu legaturi criminale in guvernul Stolojan, a incercat imposibilul sa ma omoare. Atunci mai erau si securisti patrioti care m-au aparat, oarecum, dar am fost un pericol pentru Soros si acolitii lui. Cum Romania nu mai avea oameni inteligenti (comunistii i-au omorat) viata mea de fiu de detinut politic a fost groaznica, dar am reusit sa fac o televiziune independenta. Sa fii presedintele SOTI Bucuresti este ceva. Americanii mi-au cerut sa conduc SOTI in mod direct pentru a anihila celelalte televiziuni de la "capitala". Am refuzat, iar Soros a capatat si mai multa libertate criminala.

# UE date 8 March 2019 17:52 0

Deci la tine s-a lansat limba moale, ESCA :)

# JALNIC date 8 March 2019 17:53 +3

Ce a putut face odioasa impreuna cu SRI detasati prin toate instituțiile statului, nu va puteti imagina. E abia începutul unei epopee care o va aruca exact unde-i este locul, vai și amar de pielea ei. A slujit unor interese obscure crezand ca ESTE VESNICA. Cei interesati au plecat, a rămas doar mizeria clădită prin fringerea unor destine, cariere si familii iar ZEITA NEFERTITI va fi judecata pe masura faptelor.

# Nicu date 8 March 2019 17:54 +5

Lulutza la pușcărie!!

# mishulescu date 8 March 2019 19:17 +3

Kovesi Tic-Tac Tic-Tac....latul se strange :lol:

# Pintea date 8 March 2019 19:52 +4

Ea a condus Gestapo-ul! Si cand o auzi de cate ori intr-o fraza scoate pe gura ”statul de drept pe care l-a respectat” ti se face rau!Acum se vaicareste! Merită cate un dosar pentru fiecare victima!Judecatorul Mustață nu se mai poate vaicari, sotii Barsan nu se mai lamenteaza, Gica Popescu e nevăicărit, Dan Voiculescu, Mencinicopschi, D-na Secară de la Oradea, d-na Rarinca, ș.a,ș.a. E sinistră, nu o cred nici ăia care o protejează, dar au nevoie de ea ca sa le apere in continuare interesele meschine! Nu se poate extinde cercetarea penala si asupra fârtatelui ei - coldea, sa fie cercetati impreuna, daca tot erau complici buni?! Dar pentru Ghita n-o fi avut vreo love? Ca si ăsta s-a codit, a lasat-o pana a ajuns cu un picior in parchetul ala european fantoma!

# Plagiatorea la puscarie ! date 8 March 2019 20:17 +8

o hoata nesimtita are tupeul sa se inscrie pe lista candidatilor pt. procuror UE !!! Sa ne faca de rusine si pe acolo . jOs securitatea ! Reduceti bugetul la securisiti de la SRI ; DRagnea le-ai marit bugetul , meriti sa ajungi si tu in beci. Tariceanu numai gargara face . Plesoianu presedinte ! Sistemul securist trebuie ras din temelie. Desfintati DNA , oricum se suprapune cui ANI care si aia manca degeaba de pe noi. :eek:

# Andreea date 9 March 2019 05:28 +3

doamna Laura Kovesi a ignorat CP, CPP și făcut justiție apelând la artificii jurifice (protocoale, circulare) care adaugă la lege și care ignoră prezumția de nevinovăție.

# BELGIANCA date 9 March 2019 11:11 +1

Normal ca se jeleste pt ca stie ca este sustinuta de UE. Apoi cei care o sutin cred sau sint sigura ca se grabesc de teama ca dupa noile alegeri nu vor mai prinde acelasI CIOLAN DE ROS .DE CE ASA MARE GRABA,?SE VEDE CLAR NU ? SI UN ORB VEDE. CEA CE NU INTELEG CE FACE ACEST STAT DE DREPTTTI DE CE NU SINT ARESTATI ACEI MANIFESTANTI DE PROFESIE CARE FAC ACELE ACTE DE VANDALISM CU SOS DE TOMATE CU OUA PAI DACA VOR CA IN UE DEJA TREBUIAU ARESTATI DE MULT NORMAL CA CONTINUA IN BELGIA DACA AR FI FACUT ASTA LUAU CEL PUTIN5 ANI IAR PT LULUTA MULTI ANI LA RACOARE PT CA ESTE F INCINSA

# esti bolnava Kovesi date 9 March 2019 12:26 +2

ASA MINCINOASA, ESTE UN REAL PERICOL ÎNSASI PENTRU IDEEA DE JUSTITIE. SI ASTA-I MAGISTRAT !

# Nik date 9 March 2019 14:39 +1

Cati magistrați au plătit pentru greselile facute? Sa se alice legea răspunderii magistraților .

# naspa date 9 March 2019 19:10 0

Naspa, penru LCK! Acuzatiile penale curg pe banda rulanta pentru LCK... SI NU ESTE SFARSITUL LOR! Cred ca va fi adusa la puscarie... de la Parchetul European! Daca statul paralel european nu o sa-i acorde vreo cazare mai dulce, prin tarile pe care le-a slujit! in orice caz, in acest mod, statul roman nu va mai cheltui cu extradarea ei! Adio, LCK!

# Noi date 9 March 2019 22:38 0

Pentru”Gilu” Vrei să știi unde erau și unde sunt O.N.G-urile românești ce apără drepturile omului ?...sunt hărțuite prin instanțele de judecată,hărțuite în dosare penale,reprezentanții lor în pușcării și în drum spre pușcărie,etc. Vezi în Bucovina Sv.! Trăiască SOROS :D :D :D

# steluta date 10 March 2019 06:39 +2

acceptând in Circulara semnata dubla calitate a unui martor acoperit/neacoperit Kovesi omite faptul ca din moment ce acest martor face declarații in nume propriu NU SE MAI JUSTIFICA ATRIBUIREA UNEI IDENTITĂȚI ACOPERITE decât pentru a dubla greutatea unor marturii si arestarea unor ținte fără vina

# UndeDai date 10 March 2019 10:21 +3

Postul de procuror la înaltă poarta vizat face parte din operațiunea de extragere a unui spion care risca sa fie devoalat... Este ceva clasic și acceptat de toate părțile... Altfel doar vânare de vânt...

# belgianca date 11 March 2019 14:17 0

MAI OAMENI BUNI ACEASTA CEAPA DEGERATA CARE NU ARE CREIER NU CUNOASTE LEGILE .NU CUNOASTE CONSTITUTIA ROMANIEI. CE PRETENTII AVET? SI LA CEI CARE SINT IN ACEIASI TROACA CU EA.DOMNULE SAVALIUC TE TOG PT CA ESTI UN OM CU CAPUL PE UMERI SI VOI SI ANTENA 3PUTETI FACE CEVA BUN PT ROMANI.FACETI PROCES PT CRIME INPOTRIVA UMANITATI ACESTOR NENOROCITI .FACETI INVESTIGATII CU TOTI OAMENI NEVINOVATI CARE SINT MORTI SI AU FOST DECLARATI NEVINOVATI TOTI CARE AU FOST DECLARATI DE INSTANTE SI DE CEDO .SA LI SA RESTITUE TOT CE AU PIERDUT

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva