8 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SEFII STS LA MANA ALTUI GENERAL NASIT DE BASESCU – Dosarul accidentului aviatic din Muntii Apuseni a fost declinat la Sectia parchetelor militare condusa de generalul Ion Vasilache, avansat de Traian Basescu la gradul de general si readus in functie, contra naturii, in pofida condamnarilor Romaniei la CEDO pentru tergiversarea dosarelor Revolutiei. PICCJ: "Se impune audierea unor persoane din institutii centrale ale statului, cu atributii in gestionarea situatiei de urgenta" (Documente)

Scris de: George TARATA - Alex PUIU | pdf | print

4 February 2014 17:20
Vizualizari: 8489

Sefii Serviciului de Telecomunicatii Speciale vizati de cercetarea din dosarul privind accidentul aviatic din Muntii Apuseni au ajuns la mana unui general agreat de presedintele Traian Basescu, cel care ne amintim ca recent a refuzat sa il demita pe directorul STS, generalul Marcel Opris. Dosarul tragediei aviatice in urma careia si-au pierdut viata medicul rezident Aurelia Ion si pilotul Adrian Iovan a fost preluat de Sectia Parchetelor Militare din PICCJ, condusa de generalul Ion Vasilache (foto). Este vorba despre nimeni altul decat procurorul pe care Traian Basescu l-a promovat de doua ori pana la gradul de general cu doua stele, readucandu-l contra naturii in fruntea Parchetelor Militare, chiar daca a tinut in nelucrare dosarele Revolutiei, motiv pentru care Romania a si fost condamnata in repetate randuri la CEDO. Practic, s-a ajuns in situatia ca, in cazul accidentului aviatic din Apuseni, un general protejat de Basescu, sa fie la mana procurorilor condusi de un general promovat de Basescu, Ion Vasilache.


Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia si-a declinat competenta marti, 4 februarie 2014, in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia parchetelor militare. Intr-un comunicat remis publicitatii marti, Ministerul Public a anuntat ca ancheta privind accidentul aviatic in care si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si medicul rezident Aurelia Ion va fi continuata de Sectia parchetelor militare a PICCJ, intrucat "implica audierea unor persoane din cadrul unor institutii centrale ale statului".

Potrivit ordonantei prin care a fost declinata competenta in favoarea PICCJ, de la producerea accidentului, in data de 20 ianuarie 2014, si pana in prezent, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia au finalizat o prima etapa a anchetei, fiind audiate cele cinci persoane vatamate, precum si cele care au participat, in diferite calitati, la operatiunile de salvare - 28 de martori din cadrul ISU, SMURD, personal silvic, jandarmi si localnici. S-a dispus, de asemenea, efectuarea unor rapoarte medico-legale, s-au solicitat si depus documentele relevante de la institutiile in cauza. Mijloacele materiale de proba ridicate de la locul producerii accidentului (aparatul GPS si statia ELT) au fost predate investigatorilor CIAS, urmand a fi trimise spre examinare la un laborator de specialitate.

Iata comunicatul PICCJ:

"Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia au incheiat un prim stadiu al cercetarilor in cauza privind accidentul aviatic din data de 20.01.2014, efectuandu-se pana in prezent:

- cercetarea locului producerii accidentului;

- ridicarea mijloacelor materiale de proba;

- audierea persoanelor vatamate in accident, a persoanelor care au participat, in diferite calitati, la operatiunile de salvare, medici de urgenta etc. Au fost audiati 28 de martori din cadrul ISU, SMURD, personal silvic, jandarmi, localnici, precum si cele 5 persoane vatamate.

S-a dispus, de asemenea, efectuarea unor rapoarte medico-legale, s-au solicitat si depus documentele relevante de la institutiile in cauza.

Mijloacele materiale de proba ridicate de la locul producerii accidentului (aparatul GPS si statia ELT) au fost predate investigatorilor CIAS, urmand a fi trimise spre examinare la un laborator de specialitate.

Din actele de urmarire penala realizate pana in prezent a rezultat ca se impune audierea unor persoane din cadrul unor institutii centrale ale statului, cu atributii in gestionarea situatiei de urgenta generate de producerea unui accident de aviatie civila, persoane avand calitati ce atrag competenta Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia parchetelor militare.

Pentru acest motiv, prin ordonanta din data de 4 februarie 2014 a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, s-a dispus declinarea competentei de solutionare a acestei cauze in favoarea Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia parchetelor militare, care va continua ancheta in cauza".

Ion Vasilache, groparul dosarelor Revolutiei, a fost numit de Basescu de doua ori in functie si avansat la gradul de general, in ciuda condamnarilor suferite la CEDO

Iata asadar, generalii de la conducerea STS, in frunte cu Marcel Opris, au ajuns la mana unui parchet condus de generalul Ion Vasilache. Un personaj care a mai detinut functia de sef al Parchetelor Militare din 2008 pana in 2011 si care a fost readus in acest post in 2013, fiind renumit de presedintele Traian Basescu, cel care l-a si promovat pana la gradul de general cu doua stele.

Ion Vasilache este cel care, ne amintim, ca la intrebarea presedintelui Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, "cine a tras in noi in decembrie 1989?", sa raspunda cu un tupeu incredibil: "Extraterestrii".

De altfel, este cunoscut ca Ion Vasilache a tinut in nelucrare dosarele Revolutiei, motiv pentru care Romania a si fost condamnata in mod repetat la CEDO, aspect ce nu l-a impiedicat insa pe Traian Basescu sa il renumeasca in functie si sa il promoveze la gradul de general cu doua stele.

Ultima condamnare suferita de Romania la CEDO din cauza tergiversarii dosarelor Revolutiei a avut loc anul trecut, cand Marea Camera de la CEDO a respins, in 9 septembrie 2013, recursul formulat de Guvern in cauza Acatrinei si altii vs. Romania, impotriva hotararii din 26 martie 2013, prin care statul fusese condamnat la plata unor despagubiri victimele Revolutiei din 1989 de la Timisoara. Anterior in 26 martie 2013, CEDO condamnase statul in cauza Acatrinei si altii vs. Romania, judecatorii de la Strasbourg hotarand obligarea statului la plata unor despagubiri in valoare de aproximativ 350.000 de euro pentru 72 de victime ale Revolutiei din 1989 de la Timisoara.

* Cititi aici comunicatul privind declinarea competentei in dosarul accidentului aviatic din Apuseni de la PCA Alba la Sectia parchetelor militare din PICCJ

* Cititi aici Hotararea CEDO din 26 martie 2013 din cauza "Acatrinei si altii vs. Romania"

* Cititi aici sentinta CEDO din 8 martie 2011 in cauza „Lapusan si altii vs. Romania”

Comentarii

# Samoila Joarza date 4 February 2014 17:38 +5

vedeti ca s-a strecurat o mica greseala: DAN VOINEA E IN FAPT NUMELE TERGIVERSATORULUI DOSARULUI REVOLUTIEI

# V date 5 February 2014 11:31 +5

parca in cazul civililor competenta este a procurorilor civili? ce zice CC despre Dosarul Revolutiei unde John 1 nu a mai putut fi cercetat de SPM???

# CAGULĂ BOȚITĂ date 5 February 2014 14:01 +1

priviți ce gușă, ce fălci are acest general ,,băsist,,.

# oblio date 4 February 2014 18:05 +2

ba desteptule, Voinea nu mai era, era Vasilache cel careera sef la SPM....asta asa, ca sa stii

# unul din lumea cea mare date 4 February 2014 18:09 +7

oricum si astia mint mai ales ca/s si militari la ordin si......ghici ghicitoarea mea .......cine/i comandantul suprem???deci cum am spus inca din acea zi.....totul se indreapta spre musamalizare......daca sts/ul si/a permis sa faca misto de doctorul zamfir spunind ca si/a trimis ora exacta sau data de nastere atunci ce pretentii sa am la o ancheta corecta?de ce nu se fac publice conversatiile de la 112.in ro orice este invaluit in secret si mister.astia mai au un pic si vor trece si rasaritul si apusul soarelui la secret de serviciu.CLAR TOTUL SE INDREPTA SPRE MINAREALA!!!!! nu spre corijarea haosului din tara lui gunoi voda

# unul din lumea cea mare date 5 February 2014 12:28 +5

si asta parca seamana cu bran.cum dracului de ajung numai caricaturile aste in fata??? si toti decorati de gunoiul.acum aud ca altii s/au pierdut prin zapada si iar sts/ul s/au facut de mindra minune(cum zic aia cu broscoiul in git)jigodiile de la sts tin secreta pina si ora la care s/a sunat la 112 pun pariu ca sint cel putin 5/6 ore de cind au sunat.cind v/am spus eu ca gunoiul a zis un ,,adevar prin omisiune,, SA TRAITI BINE.....DAR O SA MURITI SANATOSI.....NU M/ATI CREZUT......acum se vad clar efectele lui SA TRAITI BINE!!!!!! (cuvint de cod argon bottles)

# Un plictisit date 5 February 2014 15:58 +2

Mircea tine capu\' pe umeri ca sa nu ii ploua in gat. Daca STS-ul este atat de sigur pe activitatea lui, de ce nu publica continutul convorbirilor dintre \"112\" si medfci sau al corespondentei cu celelalte structuri? Mircea este un basist imbecil. Va rog sa imi iertati pleonasmul!

# ANTEPRONUNŢARE ............ date 4 February 2014 18:17 +4

\"Se impune audierea unor persoane din institutii centrale ale statului, cu atributii in gestionarea situatiei de urgenta\"............ Nu sunt profesionist dar asta se numeşte antepronunţare, chiar dacă afirma\'ia se referă la o restrângere a cercului posibililor viitori investigaţi............ Promit onor d-lui \"geal\" că-i mai dau un luceafăr pe galon dacă se antepronunţă într-o maniară similară, în următorii termeni: \"Se impune audierea unor persoane din institutii centrale ale statului, în primul rând de la palatul Cotroceni............\" Asta ar fi o infracţiune de antepronunţare care ar fi trecută cu vederea, chiar aplaudată de 7400000 de foşti alegători.

# mircea date 4 February 2014 20:35 -10

Bai oilor voiculesciene, noroc ca unii se mai uita si in alta parte in afara de presa lui Voiculesc.  Ce aflu in urma cu cateva minute : STS a transmis coordonatele catre ISU, si ISU habar n-avea sa le citeasca. Este vorba de convorbiri inregistrate.  Asadar STS si-a facut treaba de caraus de date si toata discutia se reduce la : de ce insista Viorel si tot USL sa isi traga STS in ograda ? Ca explicatii de genul \" da care-i problema \" si \" lasa ca prea a stat la Basescu \" nu conving. 

# Lica de la stana date 4 February 2014 20:46 +9

 eu sunt cioban si am un magar pe care il cheama Mircea,e drept ca se scrie cu majuscula numele lui si are talentul de a fi ghicitor in stele,ca si tine.

# unul din lumea cea mare date 4 February 2014 21:00 +7

pentru mircea//pai nu zicea sts/ul lui gunoiul ca dr zamfir nu a fost in stare decit sa trimeata decit ora exacta sau data de nastere?asa ca si eu ma intreb de unde le avea???si daca ai de la isu fura niste prosti de ce prostalaii de la sts nu au intervenit?ca doar vorbeam de 2 vieti omenesti nu de 2 saci de pietre!!!!ce zici mirciulica?ce/mi scapa?

# mircea date 4 February 2014 22:19 +1

Lica, esti degeaba. @Unul, cum sa trimita ma data de nastere ?? A trimis un set de coordonate GPS asa cum i le-a aratat aplicatia de pe smartphone iar Romatsa si ISU s-au scarpinat in cap uitandu-se la ele.

# unul din lumea cea mare date 4 February 2014 23:48 +8

pentru mircea//mirciulica nu ma intelesesi bre,NU ZICEA STS/UL LUI MARCELICA CA EI NU FURA INSTIINTATI CA DR ZANFIR ESTE PROST CA NU STIUSE SA TRIMTA DECIT ORA??? asta ma intrebai,te fapt te intrebasi cum de avutara ei datele care vra sa zica???sa cred ca minte gunoiul opris ca doar ce/i in curtea gunoiului tot gunoi este!!!!!!!VREAU SA STIU!!!!!!!minte un ,,militar profesional,,?exista consiliu de onoare?il degradeaza?incepe urmarirea penala?astea/s din intrebarile mele ?dupa standardele mele ce fac napircile,indiferent ca/s militare sau civile

# Valeriu Mangu date 4 February 2014 21:16 0

Articolul “De ce Presedintele Romaniei este un legiuitor in domeniul securitatii nationale si al apararii tarii” pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu/despre-blog/

# Fraier Român date 5 February 2014 11:10 +8

Se pune o mare întrebare: De ce sunt puşi în funcţi cheie, oameni cu trecut dubios. De ce suntem aşa de naivi, că timp de 24 ani, sunt alese persoane, care conform spuselor unui PANFLETAR GENERAL, sunt ca nişte extrateristi, sunt pe lângă rău de tot, în ceea ce proveşte haosul din ţară. Ne merităm soarta, atăt timp cât suntem deacord cu măgăriile făcute, în cunoştinţă de cauză şi cu dobândiri licite a unor funcţi care cu SUCCESURI fără EŞECE detronează valorile reale ale României. În afară de faptul că am devenit o regiune Europeană, pierzându-ne valorile unei naţiuni, oare ce se mai poate întâmpla cu noi, obiectivele marelui anti român, BĂSESCU T. , sunt îndeplinite cu SUCCESURI de oameni cu trecut bine structurat şi controlat de cine trebuie. Mai avem vreo şansă? Să ştim ce facem.

# un fost srist vorbeste date 5 February 2014 12:17 +8

va dau explicatii dragi romanii :D basescu a fost securist-comunist :P lui ciausescu,el mafiotul lucra cu cele 7 servicii secrete ,gestapoul lui cu parchetele,dna,ccr,csm,sri,sie,aici omenii lui conduc totul,ei,fura,mint,fac dosare ,inregistrarii,la totii :-x care vorbeste contra dictatorului se scoate dosarul cazul becali :eek: nastase etc.slujitorii lui au si ei dosare cand vorbesc li se arata pisica asa face cu kövesy,haineala,zegrean,stanciu,georgescu-ani,procurorii adevarati cand vor dreptate li se ia dosarul si li se inventeaja dosar,terorea domneste,eu am vorbit si mau eliminat mafia lui dracula basescu,pana nu scapa tara de basescu si gasca lui de hotii bogati asa va fi usl are 7o% dar nu face nimic dracul conduce genocidul din tara,un cartus la chelie sar rezolva totul :lol:

# corneliu date 5 February 2014 15:31 +2

Ordinul Ministrului Transporturilor si Infrastructurii nr. 1587/30.12.2012,care detaliaza prevederile HG nr. 741/2008, ref la comitet ministerial, un act administrativ cu forta juridica inferioara, nu poate goli de continut Hotararea de Guvern. Altfel spus, un ordin de ministru nu poate sa bata o hotarare de guvern. OMTI 1587/2012 nu a fost, nu este publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, HG 741/2008 a fost, este publicata in Monitorul Oficial al Romaniei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva